مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

فایل RAW چیست و چگونه باید آن را مشاهده کنیم ؟

اصطلاحات
  • سبا گیلکی
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳
  • 2
  • 879
1 دقیقه
فایل RAW

تا به حال به این فکر کرده‌اید که فایل‌های RAW چه هستند و چه کاربردهایی دارند؛ و یا چگونه می‌توان آنها را مشاهده کرد ؟ البته منظور از فایل‌های خام در اینجا، همان عکس‌های خام در عکاسی نبوده و صرفا توضیحی در مورد فایل‌هایی با پسوند RAW. است. در این مقاله قصد دارم به صورت کامل به بررسی فایل‌های خام RAW بپردازم؛ پس همراه من باشید…

فایل‌های RAW پرونده‌هایی مخصوص Photoshop Raw هستند که در شرایط بسیار خاصی همچون انتقال داده‌های تصویر بین برنامه‌های مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این فرمت، اطلاعات رنگی تصویر را در هر پیکسل با متن باینری پیکسلی توصیف می‌کند و هیچ ارتباطی با فرمت‌های تصویر خام دوربین که احتمالاً در دوربین‌های دیجیتال مشاهده کرده‌اید، ندارد.

Photoshop Help و Adobe Communities اطلاعات بیشتری در مورد پرونده‌های Photoshop Raw به شما می‌دهند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
ترفند‌های حرفه‌ای عکاسی با آیفون

فرمت خام Raw می‌تواند بهترین کیفیت ممکن را برای یک تصویر به ارمغان بیاورد؛ چرا که هیچگونه پردازشی بر روی عکس انجام نمی‌دهد و تمام اطلاعات را درست مانند واقعیت به دست شما می‌رساند. به همین منظور، هیچگونه فشرده سازی نیز بر روی عکس‌ها انجام نمی‌گیرد و ممکن است حجم این فایل‌‌ها بسیار زیاد باشد.

برخی از نمونه‌های رایج فایل‌های خام Raw شامل کانن CR2 و CRW، ادوبی DNG، نیکون NEF، اولیمپوس ORF، سونی ARW، پاناسونیک RW2 و فوجی RAF است. موارد بسیار دیگری نیز موجود هستند که البته بررسی آنها به صورت جداگانه نیاز به یک مقاله مجزا دارد.

فایل‌های خام Raw دوربین اجازه می‌دهند تا بتوانید هر گونه تغییری را توسط نرم افزارهای ادیت عکس اعمال کنید، چرا که هیچ تغییری توسط خود دوربین ایجاد نشده است. معمولا خروجی نهایی این عکس‌ها توسط نرم افزارهای ادیت عکس، فرمت‌هایی همانند TIFF و یا JPG خواهند بود.

یک فایل RAW همچنین ممکن است یک پرونده صوتی حاوی داده‌های خام باشد، در این صورت همان مفهوم غیر فشرده و غیر پردازش شده برای آن در نظر گرفته می‌شود.

باقی فایل‌ها با فرمت RAW مخصوص کنسول‌های Wii و یا GameCube Emulator Game Save بوده و ارتباطی به عکس و عکاسی ندارند.

نحوه باز کردن فایل‌های RAW

نرم افزار فتوشاپ

به نظر می‌رسد که فایل‌های Photoshop Raw که از پسوند RAW استفاده می‌کنند، فقط از طریق برخی نرم افزارهای پردازش تصویر خاص با خط فرمان یا command-line قابل استفاده هستند که در مورد آن‌ها اطلاعات زیادی ندارم.

اما چندین نرم افزار ویرایش یا مشاهده تصویر وجود دارند که از فایل‌های خام RAW پشتیبانی می‌کنند. اگرچه تضمینی نیست که بتوانند عکس‌های شما را باز کنند و ممکن است برای این کار نیاز به نصب پلاگین‌های مختلفی داشته باشید. این برنامه‌ها شامل Microsoft Windows Photos و Able RAWer و GIMP ( با نصب پلاگین UFRaw ) و RawTherapee هستند. لازم به ذکر است که تمام این اپلیکیشن‌ها به صورت رایگان عرضه شده‌اند.

البته تنها نسخه‌ای از آنها رایگان عرضه شده است و برای مثال برای استفاده از فتوشاپ باید اشتراک آن را تهیه کرده و یا می‌توانید به مدت سی روز از آن به صورت رایگان استفاده کنید ( این مورد صرفا در مورد افرادی است که می‌خواهند نرم افزار اصل را داشته باشند، واگرنه می‌توانید از نسخه‌های کرک شده و رایگان استفاده کنید ).

‌فایل‌های داده صوتی خام بسیار واضح‌تر و بهتر هستند و با برنامه رایگان و بسیار محبوب Audacity از طریق مسیر File > Import > Raw Data باز می‌شوند. همچنین NCH ​​Switch ،NCH WavePad و Awave Audio FMJ-Software می‌توانند فایل‌های صوتی RAW را پخش کنند.

یادداشت : اگر این اطلاعات به شما در باز کردن فایل‌های RAW کمک نمی‌کند، بهتر است بررسی کنید که پسوند فایلتان را اشتباه نخوانده باشید. به عنوان مثال RAR نوعی پرونده بسیار شبیه به RAW است، اما یک فرمت فشرده شده که با استفاده از نرم افزاری کاملاً متفاوت باز می‌شود. این احتمال وجود دارد که این دو نوع فایل را با هم اشتباه بگیرید.

نوع دیگر فایل‌های خام RAW که برایتان گفتم مربوط به کنسول‌های GameCube و Wii بوده و می‌توانید آنها را توسط Dolphin Emulator در ویندوز، مک و یا لینوکس اجرا کنید. البته این فرمت اصلا معمول نیست و کمتر فایلی را با این پسوند می‌‌توانید پیدا کنید.

نکته : اگرچه فرض می‌کنیم که اکثر فایل‌های RAW، عکس‌های فشرده نشده و یا داده‌های صوتی هستند، اما ممکن است شما یک پرونده غیر مرتبط داشته باشید که از پسوند RAW استفاده می‌کند. اگر مطمئن نیستید که از چه برنامه‌ای برای باز کردن پرونده RAW خاص خود استفاده کنید، می‌توانید یک ویرایشگر متن باز یا اوپن سورس را امتحان کنید. آنها به شما این امکان را می‌دهند تا فایل RAW را به عنوان یک فایل متنی مشاهده کنید؛ این به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که چه نوع پرونده‌ای در اختیار دارید و برای مشاهده عادی آن چه برنامه‌ای لازم است.

اما با وجود تعداد نرم افزارهایی که می‌توانند فایل‌های RAW را باز کنند، برای هر نوع فایل خام تنها یک نرم افزار وجود داشته و امکان باز کردن یک فایل با چندین نرم افزار وجود ندارد.

نحوه تبدیل یک فایل RAW

فرمت RAW در عکاسی

با توجه به نادر بودن پرونده‌های Photoshop Raw و عدم وجود برنامه‌هایی که بتوانند آنها را باز کنند، من از هیچ مبدل فایل یا سایر برنامه‌های کاربردی‌ای که می‌توانند یک فایل RAW را به هر قالب دیگری تبدیل کنند، آگاه نیستم. اما Zamzar یک مبدل رایگان است که ادعا می‌کند فایل های RAW را تبدیل می‌کند؛ البته من نتوانستم با آن کار کنم.

البته برای فایل‌های تصویری خام RAW روش‌های دیگری نیز وجود دارد تا بتوانید آنها را به فرمت‌های رایج JPG ،PNG ،TIFF و یا هر فرمت دیگری تبدیل کنید. برای مثال می‌توانید به فتوشاپ رفته و با استفاده از مسیر File > Save As فرمت دلخواه خود را برای ذخیره کردن انتخاب کنید.

توجه : اکثر تصاویر خامی که توسط دوربینتان ثبت می‌کنید پسوند RAW را نداشته و احتمالا در انتهای آنها عبارت ARW ،NEF و یا CR2 را ببینید. این پسوندها در ظاهر تفاوت دارند، اما شیوه باز کردنشان به صورت عادی و توسط نرم افزار فتوشاپ است.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
10 دلیل مهم برای عکاسی در فرمت RAW

اگر پرونده RAW شما یک فایل صوتی است، نرم افزار Audacity ( رایگان ) می‌تواند آن را به صورت یک فایل صوتی با پسوندهایی همانند WAV ،MP3 ،FLAC ،OGG و یا M4A ذخیره کند. این کار از طریق مسیر File > Export Audio در نرم افزار Audacity انجام می‌شود. به علاوه در این برنامه گزینه دیگری وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهد تا فقط بخشی از صدا RAW را برش داده و در صورت تمایل به صرفه جویی در کل فایل در قالب جدید فقط بخش انتخابی را خروجی بگیرید.

دشوار است تصور کنید که یک فایل RAW مخصوص استفاده در نرم افزار Dolphin Emulator، قادر به تبدیل شدن به هر قالب دیگر است؛ چرا که از نظر نرم افزاری بسیار خاص به نظر می‌رسد.

چرا عکاسی با فورمت raw ؟

عکسبرداری معمولاً با دو فرمت پرطرفدار JPG (یا JPEG) و RAW انجام می‌شود. دوربین‌های حرفه‌ای می‌توانند عکس را با هر دو نوع فرمت اصلی ثبت کنند. اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چرا بسیاری از عکاسان حرفه‌ای فرمت Raw را انتخاب و توصیه می‌کنند؟ یا عکاسی با فورمت Raw چه مزایایی دارد؟

عکسی که با فرمت RAW ذخیره می‌شود، در واقع یک فایل تصویر دیجیتال است که روی کارت حافظه داخل دوربین یا روی گوشی هوشمند شما ذخیره می‌شود. تفاوت کلیدی این فرمت با JPG این است که در عکاسی با فورمت raw تصویر ثبت شده با تمامی اطلاعات و داده‌های دریافت شده توسط سنسور دوربین در قالب یک عکس ویرایش نشده و فشرده نشده روی مموری کارت ذخیره می‌شود.

در حالی که ذخیره‌سازی عکس با فرمت JPG یا فرمت‌های دیگری مانند: HEIF، دوربین شما به‌ طور خودکار تنظیماتی مانند اشباع رنگ، کنتراست و شارپنس را روی آن اعمال کرده و سپس تصویر نهایی را به صورت یک فایل فشرده با حجم بسیار کمتر ذخیره می‌کند.

نکات مهم در عکاسی با فورمت RAW

مهم‌ترین نکته‌ای که در عکاسی با این فرمت وجود دارد، حجم بالای فایل‌های Raw است. وقتی تمام داده‌های ثبت شده توسط دوربین ذخیره شود، در واقع فضای بسیار بیشتری در کارت حافظه دوربین شما اشغال می‌شود. یک فایل تصویری RAW تقریباً حجمی به اندازه‌ تعداد مگاپیکسل دوربین شما دارد. برای مثال یک دوربین 20 مگاپیکسلی فایل‌های RAW با حدوداً 20 مگابایت حجم را ذخیره می‌کند. در حالی که می‌تواند همان تصویر را با فرمت JPG و باکیفیت مناسب، با حجم تقریباً 4 مگابایت ذخیره کند.

بنابراین کاملاً واضح است که برای عکاسی با فورمت raw نیاز دارید تا کارت حافظه‌ای با حجم بالاتر داشته باشید یا ناچار هستید در مقایسه با فرمت JPG تعداد عکس‌های کمتری را ذخیره کنید.

یک نکته دیگر در رابطه با حجم بالای تصاویر RAW این است که برای به اشتراک‌گذاری با دیگران مناسب نیستند. حجم بالا باعث آپلود و دانلود بسیار کند آن‌ها می‌شود. از طرفی همه دستگاه‌ها و نرم افزارها نمی‌توانند این فایل‌ها را خوانده و تصویر نهایی را نمایش دهند. بلکه نیاز به برنامه‌های ویرایشگر خاصی وجود دارد. پس برای آپلود عکس‌های دوربین خود در فضای مجازی، باید با فرمت JPG عکاسی کرده یا ابتدا عکس‌های RAW را ویرایش و سپس مجدداً با پسوند JPG ذخیره کنید.

توجه داشته باشید که عکاسی با فورمت Raw به‌ طور کلی به تصاویر خام و فشرده نشده‌ دوربین‌ها اشاره می‌کند که ممکن است بنابه شرکت سازنده دوربین، با پسوندهای مختلفی ذخیره شوند. پس در عکس‌های ثبت شده با دوربین کانن، فایل RAW دارای پسوند CR2 یا CR3 و عکس‌های دوربین نیکون دارای پسوند NEF هستند. اکثر گوشی‌های هوشمند این نوع عکس را با فرمت DNG ذخیره می‌کنند، اما اپل فرمت جدید ProRAW را استفاده می‌کند.

فواید عکاسی با فرمت Raw

با در نظر گرفتن نکاتی که در مورد ذخیره تصویر در قالب فایل RAW گفتیم، این فورمت مزیت‌های متعددی دارد که مختصراً به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

1- نگهداری تمام داده‌های تصویر (Image Data) در عکاسی با فورمت Raw

برخلاف ذخیره عکس با پسوند JPG، در فایل‌های RAW داده‌های مختلف عکس برای کاهش حجم تصویر نهایی دور ریخته نمی‌شود. بلکه تمام داده‌های تصویر حفظ می‌شود. گاهی وقتی با دوربین خود از صحنه‌ای عکس می‌گیریم، ممکن است تصویر ثبت شده از برخی جهات بهینه نباشد یا به‌ هر دلیلی بخواهیم تغییراتی در آن ایجاد کنیم. با خروجی فایل JPG، دست عکاس برای انجام تغییرات ثانویه روی عکس ثبت شده چندان باز نیست!

برای مثال ممکن است در تصویر ما آسمان بیش از حد روشن یا سوژه مورد نظر خیلی تاریک باشد. امکان ویرایش تصویر JPG در این حالت، کم و محدود است. در حالی که فایل RAW حجم زیادی از اطلاعات را در دسترس قرار می‌دهد تا روشنایی را به دلخواه متعادل‌تر کنید، سایه‌ها را افزایش داده و جزئیات بیشتری را در معرض دید قرار دهید.

قابل توجه است که فرمت JPG می‌تواند اطلاعات تا 16 میلیون سایه رنگی را ذخیره کند. اما عکاسی با فورمت Raw بسته به دوربین می‌تواند بین 68 میلیارد تا 4.3 تریلیون سایه‌های رنگ را ذخیره کند!

2- تنظیمات تراز سفیدی (White Balance Adjustments)

تعادل رنگ سفید یا همان تن رنگی تصویر هم در فایل‌های RAW بهتر قابل تنظیم است. در عکسبرداری با فرمت JPG، دوربین به طور خودکار این تعادل را تشخیص داده، روی تصویر اعمال کرده و سپس آن را ذخیره می‌کند. اما در عکسی که فرمت RAW دارد، می‌توانید بعد از ثبت تصویر آن را ویرایش کرده و تراز سفیدی را به‌ راحتی تغییر دهید تا تن‌های رنگی موجود در عکس، مطابق با دلخواه شما تنظیم شوند.

پس تصویر نهایی عکاسی با فورمت Raw که ویرایش شده، رنگ‌های اصلاح شده و طبیعی‌تری داشته و شبیه‌تر به واقعیت خواهد بود.

3- تنظیم شارپنس و نویز (Sharpness and Noise Adjustments)

این موارد هم از جمله جزئیاتی هستند که در روند ذخیره عکس با پسوند JPG، توسط دوربین ویرایش و ثبت می‌شوند. البته می‌توان آن‌ها را در منوی تنظیمات دوربین به‌ طور دستی هم تغییر داد. اما اگر عکس خود را با فرمت RAW ذخیره کنید، این امکان را دارید تا در نمایشگر بزرگ‌تر لپ تاپ خود و با کمک ویرایشگرهای تصویر اختصاصی و حرفه‌ای مانند ادوبی لایت روم، میزان نویز و شارپنس تصویر را به‌ خوبی کنترل کنید. این مساله به‌ خصوص در مورد عکاسی در صحنه‌های تاریک‌تر که نمی‌توان از فلاش دوربین استفاده کرد، اهمیت دارد.

مضرات عکسبرداری با فرمت Raw

با وجود فوایدی که گفته شد، این فرمت عکس چندین عیب نیز دارد.

1- محدودیت زمان

عکاسی با فورمت RAW نیازمند صرف زمان برای ویرایش عکس و تنظیم جزئیات مختلف آن است تا به تصویر نهایی برسید. با وجود این که نتیجه نهایی حرفه‌ای‌تر است، اما اگر زمان کافی برای ویرایش عکس‌هایتان ندارید، ناچاراً باید از فرمت JPG استفاده کنید.

2- محدودیت حجم

اگر فضای کافی روی کارت حافظه دوربین خود نداشته باشید و در عین حال بخواهید تعداد زیادی عکس بگیرید، فرمت RAW انتخاب خوبی نیست. برای مثال اگر از فریم‌های پیوسته با سرعت بالا عکاسی کنید، مانند سکانس اکشن، فایل‌های بسیار کوچک‌تر JPG بسیار سریع‌تر از فایل‌های RAW روی مموری دوربین نوشته می‌شوند و بافر داخلی دوربین می‌تواند عکس‌های بیشتری را ذخیره کند. با فرمت JPG می‌توان برای مدت طولانی‌تری عکاسی کرد و هر عکس تقریباً یک چهارم فایل RAW فضا اشغال می‌کند.

3- عکاسی از لحظه‌ها

اگر ثبت سریع لحظه‌ها مد نظر شماست، عکاسی با فورمت Raw ممکن است برایتان مناسب نباشد. مثلاً برای عکاسی مطبوعاتی، لازم است عکس‌ها به‌ سرعت به مشتریان تحویل داده، منتشر شوند و زمانی برای انجام فرایند ویرایش فایل RAW وجود ندارد. پس اگر داشتن سریع عکس در اولویت است، باز هم RAW برای نیازهای شما مناسب نخواهد بود.

4- نداشتن پتانسیل اشتراک گذاری

اگر بخواهیم عکسی را سریع و بدون صرف زمان و انرژی (برای ویرایش) در اینترنت با دیگران به اشتراک بگذاریم، RAW انتخاب مناسبی نیست. حجم بالا، نیاز به ویرایش و همچنین نیاز به برنامه خاص برای باز کردن، در این مورد نقاط ضعف عکس‌های RAW است. پس عکسبرداری با فرمت JPG در این مورد ارجح است و نیاز به ویرایش ندارد.

5- نیازمند دوربین حرفه‌ای

فرمت JPG توسط اکثر گوشی‌های هوشمند و دوربین‌ها پشتیبانی می‌شود. اما عکاسی با فرمت RAW در دوربین‌های گران‌تر مانند دوربین‌های DSLR، دوربین‌های mirrorless و برخی گوشی‌های هوشمند قابل استفاده است.

جمع‌بندی

این مقاله صرفا توضیحی در مورد فایل‌های مختلف با پسوند RAW. بود و ارتباطی به اینکه چرا عکاسان از این فرمت در عکاسی استفاده می‌کنند و یا حتی ویژگی‌های آن در مورد عکاسی، نداشت.

اما به زودی یک مقاله با همین عنوان برایتان خواهم نوشت و در آن توضیح خواهم داد که چرا این فرمت در بین عکاسان حرفه‌ای بسیار محبوب است.

امیدوارم مقاله ” فایل RAW چیست و چگونه باید آن را مشاهده کنیم ؟ “ برایتان مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

دوربین بدون آینه
دوربین بدون آینه چیست و چطور کار می‌کند؟
  • 0
  • 742
مشاهده
دوربین DSLR
دوربین DSLR چیست؟ 📷​✅​✨​
  • 0
  • 670
مشاهده
مثلث نوردهی
همه چیز درباره مثلث نوردهی در عکاسی
  • 2
  • 1222
مشاهده
بلاگری
صفر تا صد بلاگری ⭐ چند ایده برای بلاگر شدن
  • 0
  • 1109
مشاهده
دیدگاه ها2
  1. محسن

    خیلی مطلب خوبی بود .

  2. رهنما

    سلام. من با دوربین کنون ۷۵۰d یک عکس raw گرفتم که پسوندش CR2 هست. ولی نتونستم با فتوشاپ CC2014 بازش کنم. میدونید با کدوم ورژن باز میشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای