مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

با رشته عکاسی، جهان را از نگاه خودت تعریف کن!

عکاسی تبلیغاتی
  • سبا گیلکی
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
  • 4
  • 1515
16 دقیقه
رشته عکاسی

برخی افراد بر این باوراند که هر کسی یک دوربین عکاسی داشته باشد می‌تواند به صورت تجربی و در طی مدت زمان کمی، حرفه عکاسی را شروع کرده و از آن کسب درآمد کند. اما در واقعیت این باور غلطی است؛ چرا که رشته عکاسی نیز مانند سایر حوزه‌های دیگر هنر، علاوه بر علاقه، به مهارت و تخصص نیز نیاز داشته تا فرد بتواند به موفقیت بیشتری در آن دست یابد.

عکاسی دیجیتال به عنوان اولین پله به شما کمک می‌کند نکات قابل توجهی در حرفه عکاسی را آموزش ببینید برای آنکه به صورت اصولی آموزش ببینید( دوره آموزش عکاسی دیجیتال) به این دوره مراجعه کنید و برای کسب راهکارها به خواندن این مقاله ادامه دهید.

در این مقاله قصد داریم تا تمامی آن‌چه در مورد رشته عکاسی حائز اهمیت است را بررسی کنیم. پس اگر این سوال که: عکاسی چه رشته‌ای است؟ در ذهن شماست، حتما این متن را بخوانید. پس از خواندن این مقاله دید کاملی نسبت به این رشته پیدا خواهید کرد و برای انتخاب این رشته به عنوان تحصیل تصمیم درستی خواهید گرفت.

معرفی رشته عکاسی

رشته عکاسی یکی از شاخه‌های رشته هنر بوده که افراد می‌توانند از همان دوران دبیرستان به آن ورود پیدا کرده و یا با شرکت در کنکور هنر، این رشته را به عنوان رشته دانشگاهی خود برگزینند. این رشته خود شامل شاخه‌های مختلفی از جمله عکاسی هنری، عکاسی صنعتی، عکاسی علمی، عکاسی تبلیغاتی، عکاسی خبری، عکاسی ورزشی و… شده که فرد برای ورود به هر یک از این شاخه‌ها باید فنون مختلفی را یاد بگیرد.

عکاسی در چه سالی وارد ایران شد؟

به طور کلی پیدایش صنعت عکاسی و چاپ عکس روی کاغذهای حساس به نور به سال‌های 1838 تا 1839 برمی‌گردد که در آن زمان این صنعت در اختیار عموم مردم قرار نداشت و دوربین و عکس جزو کالاهای لوکس محسوب می‌شد. تنها چند سال پس از این زمان و در اواخر دوره سلطنت محمد شاه قاجار، عکاسی به ایران وارد شد. در واقع دوربین عکاسی هدیه‌ای از طرف امپراتور روسیه به محمد شاه قاجار بود. با آغاز حکومت ناصرالدین شاه قاجار، به واسطه علاقه شدید این شاه به عکاسی، این صنعت رواج بیشتری یافت.

البته همچنان عکس و عکاسی در اختیار عموم مردم نبوده و تنها اشرافیان توان بهره‌مندی از آن را داشتند. در آن زمان به واسطه تجهیزات خیلی کم، سوژه باید برای مدت زمان طولانی ثابت می‌ماند تا تصویر ثبت گردد. به همین دلیل اولین سوژه‌های عکاسی در ایران، بناهای تاریخی و کاخ‌ها بود. با ورود این صنعت به ایران، برخی از دانشجویان به این حرفه علاقه‌مند شده و برای کسب مهارت و تخصص در آن، به اروپا فرستاده شدند.

شروع عکاسی

شرایط ورود به رشته عکاسی در هنرستان

رشته عکاسی را می‌توان جزو رشته‌هایی دانست که نیازمند خلاقیت و ذوق بسیاری است. برای اینکه فرد در این رشته به موفقیت برسد لازم است که به شکل مداوم در اجتماعات مختلف حضور داشته باشد، با افراد مختلف در ارتباط باشد، روحیه‌ای خونگرم و صبور داشته باشد و با طبیعت انس گیرد تا بتواند آموخته‌های خود را درک کرده و مورد استفاده قرار دهد.

همانطور که گفته شد دانش‌آموزان در دوره دبیرستان می‌توانند وارد هنرستان‌ها شده و به گرایش عکاسی بپردازند و یا با شرکت در کنکور هنر، عکاسی را به عنوان رشته دانشگاهی خود انتخاب کنند. همچنین به واسطه پیشرفت تکنولوژی، افراد برای ورود به این رشته باید آشنایی اولیه‌ای با نرم‌ افزارهای ادیت و ویرایش فیلم و عکس مثل فتوشاپ و افترافکت نیز داشته باشند.

شرایط ورود به رشته عکاسی در دانشگاه

دانشجویان علاقه‌مند به حرفه عکاسی به دو روش می‌توانند در دانشگاه به تحصیل این رشته بپردازند. این افراد می‌توانند در دوره دانش‌آموزی وارد رشته سینما در هنرستان شده و سپس با شرکت در کنکور فنی‌حرفه‌ای به رشته عکاسی در دانشگاه وارد شوند.

روش دوم این است که دانش‌آموز در دوره دبیرستان در یکی از رشته‌های نظری تحصیل کرده و سپس در کنکور هنر شرکت کند. لازم به ذکر است که رشته عکاسی، علاوه بر کنکور کتبی، آزمون عملی نیز خواهد داشته که ضریب آن در قبولی فرد 4 است.

زیر شاخه‌های رشته عکاسی در دانشگاه

رشته عکاسی می‌تواند شامل زیرشاخه‌های مختلفی از جمله عکاسی هنری، عکاسی تبلیغاتی، عکاسی مستند، عکاسی طبیعت، عکاسی علمی، عکاسی نجوم، عکاسی چهره، عکاسی خبری و… شود که دانشجو بهتر است در همان ابتدای کار حوزه‌ای که قصد فعالیت در آن را دارد را انتخاب کرده و به تهیه نمونه کار در حوزه مد نظر خود بپردازد. در ادامه به طور مختصر به معرفی برخی از این زیرشاخه‌ها می‌پردازیم.

  • عکاسی مستند: عکاسی مستند خود می‌تواند حوزه عکاسی خبری، عکاسی سیاسی، عکاسی حیات وحش، عکاسی طبیعت و هر زمینه‌ دیگری که عکس‌ها از سوژه‌های واقعی، در حالت طبیعی و بدون ژست، گرفته می‌شود را دربرگیرد.
  • عکاسی علمی: این شاخه از عکاسی به ثبت تصاویری از روند آزمایشات علمی پرداخته که با استفاده از آن‌ها می‌توان نظریه‌های مختلف را اثبات کرده یا رد کرد.
  • عکاسی نجوم: این شاخه از عکاسی را می‌توان جزو هیجان‌انگیزترین شاخه‌ها دانست که در آن به ثبت تصاویری از اجرام آسمانی پرداخته می‌شود. این شاخه از عکاسی نیازمند تجهیزات پیشرفته‌ای می‌باشد.
  • عکاسی چهره: عکاسی چهره از جمله پرطرفدارترین شاخه‌های عکاسی بوده که بازار کار گسترده‌ای را به خود اختصاص داده است. افراد مشغول در این شاخه می‌توانند به عکاسی پرتره، عکاسی کودک، عکاسی مجالس، عکاسی از چهره‌های سینما و تئاتر و… بپردازند.
  • عکاسی تبلیغاتی: این شاخه از عکاسی را می‌توان جزو پولسازترین شاخه‌ها بشمرد. برای فعالیت در این زمینه، عکاس باید دانش فنی بالایی داشته باشد و با اصول برندیگ آشنا باشد. همچنین تسلط بر نرم‌ افزارهای ادیت جزو ملزومات این شاخه از عکاسی است. عکس‌های ثبت شده در این حوزه برای تبلیغ محصولات مختلف، روی سایت‌ها، بنرها، بیلبوردها و… قرار داده می‌شود.

دانشگاه‌های دارای رشته عکاسی

در ایران دانشگاه‌های سراسری محدودی هستند که تحصیل در رشته عکاسی را برای دانشجویان ممکن می‌کنند. این دانشگاه‌ها شامل دانشگاه تهران، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه هنر، دانشگاه نیشابور و دانشگاه سمنان می‌شود که در این بین دانشگاه هنر و دانشگاه تهران جزو برترین‌ها در ارائه این رشته هستند.

رشته عکاسی

رشته عکاسی بدون کنکور در دانشگاه علمی کاربردی

رشته عکاسی جزو رشته‌هایی بوده که دانشجو می‌تواند بدون شرکت در آزمون سراسری و تنها با داشتن دیپلم به آن وارد شود. دانشگاه‌های علمی کاربردی می‌توانند این شرایط را برای افراد مهیا سازند. در واقع این دانشگاه‌ها در سال دو مرتبه در ماه مهر و ماه بهمن، به جذب دانشجو در این رشته، بدون نیاز به شرکت در کنکور می‌پردازند.

از جمله دانشگاه‌های علمی کاربردی کشور که در رشته کاردانی عکاسی خبری دانشجو می‌پذیرند می‌توان به مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر صدوقی، مرکز آموزش علمی کاربردی خبرنگاران، مرکز آموزش علمی کاربردی خبرنگاران فارس، مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج و مرکز آموزش علمی کاربردی نجف‌آباد اشاره کرد.

دانشگاه‌های علمی کاربردی که در حوزه کاردانی حرفه‌ای هنرهای تجسمی-عکاسی جذب دانشجو دارند نیز شامل مرکز آموزش علمی کاربردی گرگان 3، مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی بندرانزلی، مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی رشت، مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 5 مازندران و مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی همدان می‌شود.

رشته عکاسی در دانشگاه آزاد

رشته عکاسی در دانشگاه آزاد نیز مانند دانشگاه‌های علمی کاربردی، به جذب دانشجو به صورت با آزمون و بدون کنکور می‌پردازد. البته ثبت‌نام در دانشگاه‌های آزاد شرایط خاصی داشته که در دفترچه‌های انتخاب رشته آن موجود است. دانشگاه‌های آزاد به ارائه رشته عکاسی در مقاطع کاردانی و کارشناسی، به صورت پیوسته و ناپیوسته می‌پردازند.

دروس رشته عکاسی کاردانش و فنی‌حرفه‌ای

دانش‌آموزان دبیرستانی برای تحصیل در رشته عکاسی می‌توانند وارد هنرستان‌های کاردانش و فنی‌حرفه‌ای شده که رشته عکاسی در آن‌ها شامل 107 ساعت آموزش خواهد بود. این 107 ساعت آموزش شامل موارد زیر می‌شود.

  • 42 ساعت کلاس‌های شایستگی عمومی
  • 54 ساعت کلاس‌های شایستگی فنی
  • 2 ساعت کلاس‌های شایستگی پایه
  • 4 ساعت کلاس‌های شایستگی کارگاهی
  • 9 ساعت کلاس‌های شایستگی غیرفنی

از جمله دروس این رشته نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • 2 واحد نظری شیمی
  • 1 واحد نظری و 3 واحد عملی طراحی گرافیکی سیاه و سفید
  • 2 واحد نظری و 6 واحد عملی عکاسی آتلیه‌ای
  • 1 واحد نظری و 2 واحد عملی طراحی گرافیکی رنگی
  • 4 واحد نظری و 11 واحد عملی عکاسی سیاه و سفید
  • 2 واحد نظری و 3 واحد عملی رتوش فیلم و عکس
  • 2 واحد نظری و 6 واحد عملی عکاسی رنگی
  • 4 واحد عملی کارورزی

جدول دروس رشته عکاسی دیجیتال کاردانش و فنی‌حرفه‌ای

رشته عکاسی دیجیتال کاردانش در دو پایه دوم و سوم شامل دروس زیر می‌شود.

  • دروس عمومی پایه (الزامی) شامل عربی 1 و 2 و دین‌ و زندگی 2 و 3
  • دروس عمومی پایه دوم و سوم شامل زبان خارجه، آمادگی دفاعی، زبان فارسی، ادبیات فارسی، تاریخ معاصر ایران، جغرافیای عمومی و استان و تربیت بدنی
  • دروس مهارتی شامل طراحی گرافیک سیاه و سفید، طراحی گرافیک رنگی، کاربری رایانه، تایپ رایانه‌ای، عکاسی دیجیتال و رتوش و ترمیم عکس رایانه‌ای
  • دروس تکمیل مهارت شامل کارآفرینی، قانون کار، کارورزی
اپلای عکاسی

وسایل مورد نیاز رشته عکاسی دیجیتال در هنرستان

افرادی که به تازگی به حوزه عکاسی علاقه‌مند شده‌اند و قصد تحصیل در این رشته را در هنرستان‌ها دارند در ابتدای امر تجهیزات زیادی نیاز ندارند. اما تهیه برخی از لوازم الزامی است که در اینجا به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

دوربین

مسلما اصلی‌ترین ابزار عکاسی دوربین است. برای شروع کار لزومی به خرید دوربین‌های بسیار حرفه‌ای نیست. اما به دلیل اینکه ممکن است فرد تا سال‌ها با یک دوربین عکاسی تمرین کرده و آموزش ببیند، انتخاب یک دوربین باکیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است. در بین انواع دوربین‌ها، دو برند Nikon و Canon برای شروع جزو بهترین‌ها هستند. راستی می‌توانید به دوربین‌های عکاسی دست دوم موجود در سایت دیدنگار هم نگاهی بیاندازید.

لنز

اگرچه همراه دوربین یک لنز دوربین ارائه می‌شود اما بهتر است عکاس برای شروع یک لنز دومی نیز داشته باشد. لنز دوم می‌تواند یک لنز 50 میلی‌متری باشد که جزو پرکاربردترین انواع لنز در بین عکاسان حرفه‌ای‌ است. همچنین انواع لنز 35 میلی‌متری نیز کارایی دارند. برای ابتدای کار بهتر است از لنزهایی با فاصله کانونی ثابت استفاده شود.

سه‌ پایه

یک سه‌ پایه مقاومت و باکیفیت می‌تواند در ثبت تصاویری باکیفیت، بدون لرزش و دارای وضوح بالا بسیار کمک‌کننده باشد؛ مخصوصا در شب. سه‌ پایه‌های آلومینیومی برای این امر مناسب هستند.

کارت حافظه

به واسطه دیجیتالی بودن دوربین‌های عکاسی، کارت حافظه جزو ملزومات عکاسی خواهد بود. بهتر است در ابتدای امر 2 عدد کارت SSD 64 گیگابایتی تهیه کنید که نگرانی بابت کمبود فضای ذخیره عکس نداشته باشید.

منبع نور

برای ابتدای کار می‌توان از فلاش‌هایی که روی دوربین نصب می‌شوند به عنوان مبنع نور استفاده کرد و بعد سراغ مدل‌های حرفه‌ای‌تر رفت.

رشته عکاسی

هزینه رشته عکاسی در هنرستان آینده

همانطور که می‌دانیم رشته عکاسی جزو رشته‌های گران و پرخرج به حساب می‌آید. برای تحصیل در رشته عکاسی در هنرستان، مثل سایر رشته‌های هنری دیگر، هزینه‌ای باید پرداخته شود. به عنوان مثال دانش‌آموز در همان ابتدای امر به یک دوربین متوسط رو به خوب برای کسب مهارت در عکاسی نیاز خواهد داشت.

از طرفی هزینه کتاب‌های مربوط به این رشته، انواع لنزهای مورد نیاز، منبع‌های نوری و… نیز ممکن است کمی بالا باشد. زمانی که هزینه ثبت‌نام در هنرستان نیز به این هزینه‌ها اضافه شود، هزینه نهایی تحصیل در این رشته در هنرستان می‌تواند به رقم قابل توجهی برسد.

رشته عکاسی دیجیتال در دانشگاه و دروس آن

رشته عکاسی دیجیتال در دانشگاه در واقع به پرورش تخصص و مهارت دانشجویان در این زمینه پرداخته تا بتوانند با کسب مهارت‌های لازم و اضافه کردن این مهارت‌ها به ذوق و خلاقیت خود، به کسب درآمد از این رشته بپردازند. دروس رشته عکاسی دیجیتال در دانشگاه شامل سه دسته دروس پایه، دروس اصلی رشته عکاسی و دروس تخصصی رشته عکاسی می‌شود. برخی از دروس نیز جنبه اختیاری دارند.

دروس پایه عکاسی دیجیتال

  • مبانی هنرهای تجسمی 1 و 2
  • کارگاه طراحی پایه 1 و 2
  • هندسه مناظر و مرایا
  • کارگاه عکاسی پایه
  • هنر و تمدن اسلامی 1 و 2
  • آشنایی با هنر در تاریخ 1 و 2
  • آشنایی با هنرهای سنتی ایران
  • آشنایی با رشته‌های هنری
  • کارگاه عکاسی رنگی

دروس اصلی عکاسی دیجیتال

  • شیمی عمومی و شیمی عکاسی
  • تاریخچه عکاسی
  • نورپردازی
  • تجزیه و تحلیل و نقد عکس 1 و 2
  • فنون بازسازی عکس
  • فیزیک و ابزارشناسی
  • آشنایی با فیلمبرداری
  • فنون عرضه و نمایش عکس
  • کارگاه تخصصی عکاسی 1 و 2

دروس تخصصی عکاسی دیجیتال

  • کارگاه عکاسی 1
  • کارگاه عکاسی 2
  • کارگاه عکاسی 3
  • کارگاه عکاسی 4
  • کارگاه عکاسی 5
  • کارگاه عکاسی 6
  • طرح و رساله نهایی

دروس اختیاری عکاسی دیجیتال

  • تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی
  • کارگاه چاپ
  • کارگاه حجم‌سازی
  • تاریخچه کتابت
  • خوشنویسی و طراحی حروف
  • کارگاه ارتباط تصویری عمومی سطح یک
  • کارگاه تصویرسازی سطح یک
  • تصویر متحرک 1

درآمد رشته عکاسی و بازار کار آن

درآمد رشته عکاسی متناسب با سطح تجربه عکاس، مکانی که در آن عکاسی می‌شود، تعداد ساعات عکاسی و… متغیر خواهد بود. این درآمد برای افرادی که به تازگی شروع به کار کرده و به عنوان دستیار عکاس مشغول به کار هستند، در حال حاضر در آذرماه 1401 می‌تواند بین 1 تا 3.5 میلیون تومان متغیر باشد.

در حالی که افراد باتجربه و جا افتاده در این کار می‌تواند درآمدهای ماهانه‌ای نزدیک به 40 میلیون نیز داشته باشند. علارغم این نوسانات، برخی از شاخه‌های عکاسی مثل عکاسی مد، هنرهای زیبا، عکاسی پزشکی، عکاسی محصول، عکاس تبلیغاتی، عکاسی مجالس و … درآمد بالاتری دارند. به طور کلی می‌توان به این نتیجه رسید که این روزها بازار کار رشته عکاسی نه‌ تنها در ایران، بلکه در جهان بسیار داغ بوده و افراد می‌توانند به کسب درآمد بالایی از آن بپردازند.

شرایط قبولی در رشته عکاسی | رتبه کنکور و معدل

افرادی که در سال‌های گذشته در کنکور هنر شرکت کرده و وارد رشته عکاسی شده‌اند عملکرد متوسطی در کنکور داشته‌اند. به طور کلی میانگین دروس عمومی برای قبولی در رشته عکاسی دانشگاه‌های سراسری در حدود 35 درصد و میانگین دروس تخصصی در حدود 15 درصد بوده است.

بالاترین رتبه برای قبولی در این دانشگاه‌ها نیز در حدود 2500 می‌باشد. البته همانطور که گفته شد علاوه بر این آزمون کتبی، شرط قبولی در آزمون عملی عکاسی نیز وجود دارد. برای افرادی که قصد تحصیل در رشته عکاسی بدون کنکور را دارند نیز سوابق تحصیلی بسیار اهمیت دارد، هر چه معدل دیپلم بالاتر باشد، شانس قبولی بیشتر خواهد بود.

رشته عکاسی چه کتاب‌هایی دارد؟

افرادی که به دنبال کتاب‌های تخصصی رشته عکاسی هستند باید بدانند که شمار این کتاب‌ها بسیار زیاد بوده و هر یک مربوط به حوزه خاصی از این رشته می‌شود. به عنوان مثال کتاب‌های زیادی با موضوع فرهنگ و هنر ادبیات ایران و جهان به چاپ رسیده که از جمله آن‌ها می‌توان به هنرهای ایران، تاریخ معماری اسلامی محمد یوسف کیانی اشاره کرد.

حوزه دوم مربوط به مبانی نظری عکاسی بوده که می‌توان به کتاب‌هایی نظیر سیر تحول عکاسی دکتر محمد ستاری و تاریخ تطبیقی عکاسی ایران و جهان شهریار خوانساری اشاره کرد. در زمینه فن‌شناسی عکاسی نیز کتاب‌هایی از قبیل عکاسی پایه رضا نبوی و فرهنگ عکاسی اسماعیل عباسی نوشته شده است.

برای یادگیری عکاسی چه باید کرد؟

برای آغاز یادگیری عکاسی در ابتدا سعی کنید تا می‌توانید عکس بگیرید. این عکس‌ها می‌تواند حتی با دوربین موبایل نیز گرفته شود. در این امر باید سعی کنید نورپردازی‌های مختلف و ژست‌های گوناگون را امتحان کنید. پس از آن سعی کنید کتابچه‌های راهنمای دوربین‌ها را بخوانید تا با ساز و کار دوربین‌ها و قابلیت‌های آن‌‌ها آشنا شوید.

سپس برای حرفه‌ای شدن نوبت به شرکت در دوره‌ها و کلاس‌های عکاسی و یا اقدام به تحصیل در دانشگاه در رشته عکاسی می‌رسد. در این زمان علاوه بر عکاسی باید روی مهارت‌های ادیت عکس و کار با نرم‌ افزارهای مختلف رتوش و ادیت نیز کار شود. در تمامی مراحل به این نکته توجه کنید که موفقیت شما در گرو تمرین بسیار زیاد است.

کلاس عکاسی چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان کلاس‌های عکاسی متناسب با نوع عکاسی و سطح آن متغیر است. کلاس‌های عکاسی مبتدی معمولا شامل 6 جلسه 2 ساعته بوده که هر چه سطح آموزش پیشرفته‌تر می‌شود، تعداد جلسات و مدت زمان آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. گاهی ممکن است شمار ساعات آموزش به بیش از 100 ساعت نیز برسد.

برای تحصیل در رشته عکاسی آماده‌اید؟

در این مقاله با زیر و بم رشته عکاسی و هزینه‌ها و میزان درآمد و … آشنا شدید. قطعا زمان ورود و سپری کردن ابتدای راه، مانند رشته‌های دیگر مسیر پرچالشی خواهید داشت. اما در نهایت به یک حرفه پرکاربرد مسلط خواهید شد که نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا مخاطبان زیادی دارد. اگر از نظر بودجه و علاقه محدودیتی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم وارد این مسیر شوید و روز به روز پله‌های موفقیت را طی کنید.

شما در حال حاضر دانش‌آموز هستید یا قصد ورود به دانشگاه را دارید؟ به نظرتان تحصیل در رشته عکاسی تا چه حد می‌تواند در زمینه کاری موفقیت‌آمیز باشد؟ آیا با کمبود مواجه‌اید یا صرفا برای کسب درآمد قصد تحصیل در این رشته را دارید؟ راهنما و پاسخگوی سوالات شما در این زمینه هستیم. نظرات خود را برای ما بنویسید و اگر این مقاله برای شما مفید بود، حتما این متن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

منابع: photographylife

سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بهترین دوربین عکاسی تا 20 میلیون
بهترین دوربین عکاسی زیر 20 میلیون تومان
  • 3
  • 961
مشاهده
ایده عکاسی از کتاب
ایده عکاسی از کتاب | نکته‌ها و ترفندهای عکاسی از کتاب 📚​📷​✅​
  • 0
  • 766
مشاهده
عکاسی از محصول
عکاسی از محصول برای فروش | ایده عکاسی از محصول ✅​📷​🛍️​
  • 0
  • 678
مشاهده
فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی
فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی چیست؟ 📷​✨​🤳​
  • 0
  • 529
مشاهده
دیدگاه ها4
  1. فاطمه سادات پیمبرپور

    سلام و خدا قوت به تمامی شما عزیزان
    با این مقاله ای که به اشتراک گذاشتید برای عموم و حتی من نوجوان که دبیرستان خودم رو تموم نکردم ، واقعا باید قدردان شماها بود.
    و یک سوالی که برای من پیش امده این است که ؛ من علاقه ای به هنر ندارم و همینطور استعدادی هم برای خلاقیت ندارم ، ولی عاشق عکاسی و ادیت هستم …
    ایا میشه با این امر وارد حوزه عکاسی بشم ؟!
    و اینکه در دوره دبیرستان چه درس هاییمون باید خوب باشد و در وه نمره ای می توان وارد حوزه عکاسی شد ؟!

    1. ملینا

      سلام.
      من مدیر سایت نیستم خودمم دبیرستانیم
      میتونی وارد بشی، منم دقیقا همینکار رو قراره انجام بدم.
      با ریاضی +۱۴ و علوم +۱۴ و سایر عمومی ها به راحتی میتونی ورودی رو قبول بشی البته باید کتاب “هنر و فناوری” رو خونده باشی که مثلا بهت شکل گنبد دادن بفهمی گنبد کجاست و کی طرحش کرده
      امیدوارم تونسته باشم کمکت کرده باشم

  2. Robina

    رشته عکاسی امکان تحصیل تو کشور های دیگه هم داره؟

    1. سبا گیلکی

      سلام طبیعتا رشته عکاسی مثل اکثر رشته‌ها که در ایران به صورت آکادمیک آموزش داده می‌شود، در خارج از ایران نیز زمینه یادگیری به صورت دانشگاهی فراهم است. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم با آموزشگاه عکاسی دیدنگار در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای