مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

بلاکچین چیست؟

ارز دیجیتال
  • سبا گیلکی
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
  • 0
  • 398
12 دقیقه
بلاکچین

اگر با بازار ارزهای دیجیتال آشنایی داشته باشید، به احتمال زیاد با اصطلاح بلاکچین آشنا شده‌اید. اصطلاح بلاکچین با داغ شدن بازار ارزهای دیجیتال به یک مفهوم اساسی و پرمخاطب در این زمینه تبدیل شده است. در این مقاله قصد داریم تا تمامی آنچه در رابطه با بلاکچین حائز اهمیت است را بررسی کنیم. پس اگر هنوز با این اصطلاح آشنا نشده‌اید و کنجکاو هستید تا با اصطلاحات بازار ارز دیجیتال آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید.

بلاکچین چیست؟

بلاکچین اصطلاحی بوده که از ترکیب دو کلمه‌ انگلیسی Block به معنی بلوک و Chain به معنی زنجیره تشکیل شده است و منظور از آن زنجیره‌ای از اطلاعات دیجیتالی بوده که درون بلاک‌های این زنجیره ذخیره می‌شود. اگر بخواهیم یک تعریف کلی برای بلاکچین بیان کنیم باید بگوییم بلاکچین یک دفتر کل اشتراکی، غیرمتمرکز و توزیع شده بوده که از زنجیره‌ای از سوابق که تحت عنوان بلاک شناخته می‌شود ساخته شده است. هر یک از بلاک‌های این زنجیره نوعی از اطلاعات از جمله سوابق معاملات را در خود ذخیره می‌کند. از جمله اطلاعات ذخیره شده در هر بلاک می‌توان به تاریخ معاملات، زمان معاملات، مبلغ خرید، اطلاعات فروشنده و خریدار و… اشاره کرد. آن‌چه اهمیت دارد این است که ذخیره‌ اطلاعات بدون درز اطلاعات هویتی بوده و با یک امضای دیجیتال منحصربه‌فرد انجام می‌شود. این امضای دیجیتال منحصربه‌فرد تحت عنوان هش (Hash) شناخته شده که کد منحصربه‌فردی بوده که هر بلاک آن را ذخیره کرده و برای تشخیص فعالیت‌های انجام شده در blockchain مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع بلاکچین

بلاکچین شامل دسته‌بندی‌های مختلفی بوده که در برخی ویژگی‌ها و عملکردها با یک‌دیگر تفاوت دارند. از جمله دسته‌بندی‌های مختلف بلاکچین می‌توان به بلاکچین عمومی، بلاکچین خصوصی، بلاکچین هیبرید و بلاکچین کنسرسیومی اشاره کرد. در ادامه به بررسی هر یک از انواع blockchain می‌پردازیم.

بلاکچین عمومی

از جمله بلاکچین‌های عمومی می‌توان به بیت کوین اشاره کرد که برای آن محدودیت دسترسی وجود نداشته و همه‌ افراد می‌توانند عضو سیستم شوند. در این بلاکچین تمامی افراد عضو شده می‌توانند blockchain ارز دیجیتال خود از جمله بیت کوین را مشاهده کرده و همچنین با استفاده از کامپیوترهای شخصی خود به شبکه‌ بلاکچین متصل شوند. این امر سبب می‌شود تا در زمان اضافه شدن بلاک جدید به بلاکچین، کامپیوتر نسخه‌ای به‌روزرسانی شده blockchain را دریافت کنند.

بلاکچین خصوصی

برخلاف بلاکچین‌های عمومی که تمامی افراد قابلیت عضو شدن در آن و دسترسی به اطلاعات را دارند، در بلاکچین‌های خصوصی محدودیت دسترسی به اطلاعات وجود داشته و ثبت‌نام و استفاده از سیستم به تایید نیاز دارند. از جمله بلاکچین‌های خصوصی می‌توان به بلاکچین‌های شرکتی اشاره کرد که دسترسی به اطلاعاتی مانند دستمزد کارمندان برای تمامی افراد امکان‌پذیر نیست.

بلاکچین هیبرید

blockchain هیبرید همانطور که از نام آن نیز مشخص است ترکیبی از بلاکچین‌های عمومی و خصوصی می‌باشد. بلاکچین هیبرید مزایای هر دو بلاکچین خصوصی و عمومی را دربرداشته و معایب آن‌ها را به حداقل رسانده است. در بلاکچین‌های هیبرید اجازه‌ دسترسی به اطلاعات و عضویت توسط مسئول کنترل‌کننده صادر شده و میزان فعالیت کاربران نیز توسط مسئول کنترل‌کننده مشخص می‌شود. با این حال ورود تمامی افراد به این شبکه‌ بلاکچین آزاد نیست.

بلاکچین کنسرسیومی

بلاکچین کنسرسیومی برای معاملات بین سازمانی و بین شرکتی کاربرد دارد. این بلاکچین نیمه غیرمتمرکز بوده که چند شرکت یا سازمان برای همکاری یا شراکت با یک‌دیگر می‌توانند یک بستر مشترک در آن ایجاد کرده و به تبادل امن اطلاعات بپردازند.

آموزش پرایس اکشن

نحوه عملکرد بلاکچین

نحوه‌ عملکرد blockchain شامل چهار مرحله‌ مختلف می‌شود. همانطور که گفته شد بلاکچین زنجیره‌ای از بلاک‌های دربردارنده‌ اطلاعات است. بنابراین زمانی که قرار است یک بلاک جدید به این زنجیره اضافه شود، باید چهار مرحله را پشت سر بگذارد. این مراحل شامل موارد زیر می‌شود.

شروع معامله یا تراکنش

انجام هر گونه تراکنش یا معامله در شبکه سبب اضافه شدن یک بلاک جدید به blockchain می‌شود. به عنوان مثال اگر در زمینه‌ خرید و فروش اتریوم فعالیت دارید و قصد دارید مقداری اتریوم به کیف پول فرد دیگری واریز کنید، این تراکنش همراه با ایجاد یک بلاک جدید در بلاکچین مربوط به اتریوم همراه است.

برای خریدوفروش ارز دیجیتال باید از یک صرافی معتبر ایرانی شروع کنید، پس از انتخاب صرافی مورد نظر و ثبت نام می‌توانید با تبدیل تومان به ارز دیجیتال و بالعکس معامله گری را شروع کنید.

تایید تراکنش

زمانی که درخواست شما مبنی و انجام یک تراکنش یا معامله، به عنوان مثال انتقال اتریوم، ثبت شد، وظیفه‌ تایید تراکنش شما بر عهده‌ ماینرهای شبکه مسئول می‌باشد. این تایید تراکنش با وارد شدن اطلاعات به سیستم همراه بوده که اطلاعات جدید به وسیله‌ هزاران کامپیوتری که در تمام دنیا به شبکه متصل است وارد سیستم می‌شود.

ذخیره‌ معامله

پس از تایید تراکنش و وارد شدن اطلاعات به سیستم، تراکنش مربوطه در یک بلاک ذخیره شده و زمانی که صحت معامله تایید شد مبلغ درخواستی شما برای انتقال و همچنین امضای دیجیتالی شما که تحت عنوان هش شناخته می‌شود در بلاک ذخیره می‌گردد.

اضافه شدن بلاک به بلاکچین

اضافه شدن بلاک به blockchain با استفاده از کد شناسایی هش انجام می‌شود. زمانی که کلیه‌ معاملات ذخیره شده در یک بلاک تایید شد، یک کد منحصر به فرد به نام هش به بلاک اختصاص می‌یابد که جهت شناسایی فروشنده معامله به بلاک افزوده می‌شود. زمانی که عملیات دریافت کد هش انجام شد، بلاک به طور دائمی به blockchain اضافه شده، در دسترس همه کاربران قرار گرفته و تمامی افراد می‌توانند به داده‌های معاملاتی شما دسترسی داشته باشند.

از جمله اطلاعاتی که پس از اضافه شدن بلاک به بلاکچین در اختیار عموم کاربران قرار می‌گیرد می‌توان به ارتفاع بلاک، کد 64 رقمی بلاک (هش)، مدت زمان استخراج بلاک، ماینری که استخراج را انجام داده و اندازه‌ی بلاک اشاره کرد.

بیت کوین

بلاکچین

مزایا و معایب بلاکچین چیست؟

فناوری بلاکچین مانند بسیاری از فناوری‌های روز دنیا مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ادامه به بررسی این مزایا و معایب می‌پردازیم. آنچه اهمیت دارد این است که از آنجایی که فناوری blockchain یک فناوری نوظهور است، هنوز تمامی ظرفیت آن شناخته نشده که همین امر باعث می‌شود تمامی مزایا و معایب آن نیز بررسی نشده باشد.

مزایای بلاکچین

بیایید اول نگاهی به مزایای blockchain داشته باشیم. از جمله مزایای بلاکچین عبارتند از:

ثبات

یکی از مهمترین مزایای blockchain ثبات بالای اطلاعات است. به عبارت دیگر زمانی که بلاک‌ها تایید شده و به زنجیره اضافه شد، امکان تغییر یا حذف آن‌ها بسیار دشوار بوده که همین امر سبب می‌شود ثبت اطلاعات و ذخیره‌ سوابق مالی و دیگر داده‌ها در blockchain بسیار هوشمندانه باشد. در واقع تمامی تغییرهایی که در زنجیره ایجاد می‌شود در دفتر کل دیجیتال توزیع شده و به صورت عمومی ثبت می‌گردد که همین امر ردیابی اطلاعات را به امری آسان تبدیل می‌کند. ثبات بلاکچین سبب می‌شود تا بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها در تجارت خود جهت جلوگیری از اقدامات خلاف قانون، از بلاکچین استفاده کنند. در واقع در بلاکچین یک تجارت، تمامی سوابق مالی و معاملات ثبت شده که همین امر انجام معاملات غیرقانونی را به امری دشوار تبدیل می‌کند.

توزیع شدگی و مقاومت بالا در برابر خرابی فنی

همانطور که گفته شد اطلاعات ذخیره شده در blockchain توسط هزاران دستگاه و کامپیوتر در سراسر جهان ذخیره می‌گردد که همین امر سبب می‌شود تا سیستم و اطلاعات ذخیره شده در آن در برابر حملات مخرب و خرابی‌های فنی مقاوم باشد. تمامی گره‌های موجود در بلاکچین می‌توانند خود را تکثیر کرده و یک نسخه از اطلاعاتی که درون خود ذخیره کرده‌اند را نیز ذخیره کنند که همین امر سبب می‌شود هیچ نقطه‌ مرکزی که خرابی آن باعث خرابی کل سیستم شود وجود نداشته باشد. بنابراین بروز مشکل در هر یک از گره‌ها بر امنیت و دسترسی به فناوری بلاکچین تاثیری نمی‌گذارد.

مبادلات P2P

تمامی کاربران بلاکچین قابلیت دسترسی به تمامی اطلاعات ذخیره شده در آن را داشته و شرکت‌کنندگان در بلاکچین می‌توانند به تبادل اطلاعات نیز بپردازند. از آن‌جایی که اطلاعات مبادله شده بین کاربران ضبط می‌شود، با افزایش شرکت‌کنندگان blockchain و شبکه قوی‌تر می‌شود. از آن‌جایی که در مبادلات P2P که تحت عنوان همتا به همتا نیز شناخته می‌شود، گره‌ها به سرور اصلی متصل نیستند، در نتیجه ایمنی فناوری افزایش یافته، واسطه‌ها حذف شده و پایداری در شبکه نیز افزایش می‌یابد. لازم به ذکر است که در چنین شرایطی هر یک از گره‌های موجود در شبکه می‌تواند در آن واحد به عنوان سرویس‌دهنده و سرویس‌گیرنده عمل کند.

سیستم Trustless و عدم نیاز به واسطه

در بلاکچین در هنگام معاملات نیازی به شناخت طرفین معامله وجود نداشته و از طرفی هیچ واسطه‌ای نیز برای معامله وجود ندارد. علت این امر نیز آن است که در شبکه‌ توزیع گره‌ها، معاملات از طریق استخراج یا ماینینگ صورت می‌گیرد که همین امر سبب می‌شود blockchain به عنوان یک سیستم Trusrless یا سیستم بدون نیاز به اعتماد قابل استفاده باشد. این ویژگی هزینه‌های کلی مربوط به معاملات را کاهش داده و خطرات احتمالی اعتماد به یک سازمان یا واسطه را از بین می‌برد.

معایب بلاکچین

حالا نوبت بررسی معایب بلاکچین است. معایب blockchain شامل موارد زیر می‌شود.

حمله‌ 51 درصدی

یکی از مهم‌ترین خطراتی که شبکه‌ بلاکچین را تهدید کرده و به عنوان یکی از معایب آن شناخته می‌شود، حمله‌ 51 درصدی است. حمله 51 درصدی به معنای آن است که اگر نهادی بتواند بیشتر از 50 درصد از قدرت هش شبکه را از آن خود کند، در نتیجه می‌تواند به تغییر داده‌های شبکه پرداخته و یا شبکه را حذف کند. با این حال از آن‌جایی که با بزرگ شدن شبکه امنیت آن نیز افزایش پیدا می‌کند، تاکنون هیچ حمله‌ 51 درصدی blockchain موفقیت‌آمیز نبوده است. از طرفی در صورت موفقیت در این حمله تنها امکان تغییر تراکنش‌های جدید وجود دارد.

دشواری اصلاح داده‌ها

از دیگر معایب بلاکچین می‌توان به دشوار بودن اصلاح داده‌ها پس از اضافه شدن آن‌ها به blockchain اشاره کرد. تغییر کد یا داده‌ها در بلاکچین امری بسیار دشوار بوده و نیاز به هاردفورک دارد. این امر نیز زمانی اتفاق می‌افتد که یک زنجیره از بلوک‌ها از زنجیره‌ اصلی جدا شده و به صورت مستقل شروع به فعالیت کند.

کم بازده بودن

از آن‌جایی که فرایند استخراج در بلاکچین بسیار رقابتی است، این فناوری بسیار کم بازده می‌باشد. به عنوان مثال در blockchain مربوط به بیت کوین در هر 10 دقیقه فقط یک برنده وجود داشته و سایر استخراج‌کنندگان سودی به دست نمی‌آورند.

کلیدهای خصوصی

از جمله معایب blockchain می‌توان به کلید خصوصی که در واقع کد اختصاصی هر کاربر است اشاره کرد. اگر کاربری کلید خصوصی خود را از دست بدهد تمامی سرمایه‌ خود را نیز از دست می‌دهد.

ذخیره‌سازی

همانطور که گفته شد دفتر کل توزیع شده بلاکچین با گذر زمان و افزایش شرکت‌کنندگان بسیار بزرگ شده و حجم آن نیز افزایش می‌یابد. در نتیجه این امر فضای اشغالی blockchain نیز بیشتر می‌شود. با وجود رشد بالایی که بلاکچین دارد در مدت زمان کوتاهی حجم آن از ظرفیت درایو‌های سخت‌ افزاری بیشتر می‌شود. بزرگ شدن یک دفتر کل برای دانلود و ذخیره‌سازی ممکن است با خطر از دست دادن گره‌ها همراه باشد.

 

بلاکچین در یک نگاه

blockchain یکی از فناوری‌های جدید و به روز دنیا در زمینه ارزهای دیجیتال بوده که به معنای زنجیره‌ای از اطلاعات دیجیتالی است که درون بلاک‌هایی از یک زنجیره ذخیره می‌شود. در بلاک‌های یک بلاکچین اطلاعات مختلفی از جمله سوابق معاملات ذخیره شده که همین امر سبب در امان ماندن اطلاعات می‌گردد. بلاکچین شامل انواع مختلفی بوده و توسط تمامی کاربران می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. blockchain نیز مانند بسیاری از فناوری‌های نوظهور دارای مزایا و معایب خاص خود بوده که کاربران می‌توانند با بررسی این مزایا و معایب برای استفاده یا عدم استفاده از این فناوری تصمیم‌گیری کنند.

شما تجربه کار در بازارهای ارز دیجیتال را داشته‌اید؟ شما بلاکچین را چطور تعریف می‌کنید؟ به نظرتان بهترین نوع blockchain کدام است؟ آیا شما تمایل به فعالیت در این زمینه را دارید؟ از تجربیات و چالش‌های خود برای ما و سایر خوانندگان این متن بنویسید و اگر این مقاله برای شما کارساز بود، حتما آن را برای دوستانتان بفرستید تا آنها هم بهره ببرند.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

ارز دیجیتال
سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بهترین صرافی خرید تتر - مجله دیدنگار
بهترین صرافی خرید تتر | بهترین سایت خرید تتر در ایران
  • 1
  • 822
مشاهده
صرافی ارز دیجیتال معتبر پلیس فتا | مجله دیدنگار
صرافی های ارز دیجیتال مورد تایید پلیس فتا کدام ها هستند؟
  • 15
  • 1240
مشاهده
دوره ارز دیجیتال
بهترین دوره آموزش ارز دیجیتال | کلاس ارز دیجیتال پیشرفته
  • 12
  • 1334
مشاهده
بهترین صرافی ارز دیجیتال
بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی | ویژگی صرافی برتر ارز دیجیتال
  • 4
  • 836
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای