مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

نقطه گریز در عکاسی 📷​🖼️​📐​

آموزش عکاسی
  • سبا گیلکی
  • ۷ دی ۱۴۰۲
  • 0
  • 674
0 دقیقه
نقطه گریز در عکاسی

مطلبی که امروز می‌خواهیم در این مقاله از دیدنگار به آن بپردازیم یکی از موضوعات جالب و جذاب در آموزش عکاسی خواهد بود. همه ما در دوران کودکی تجربه کشیدن نقاشی را داشتیم. سعی می‌کردیم تا با کشیدن نقاشی‌های جالب و منحصر به فرد اثری را خلق کنیم. یکی از مواردی که به این خلق اثر کمک می‌کند طراحی سه بعدی و یا بهتر بگویم پرسپکتیو در تصویر است. پرسپکتیو ارتباطی با مفهوم نقطه گریز در عکاسی دارد که تصور آن کمک می‌کند به درک بهتری برسید. برای آشنایی و آموزش نقطه گریز در عکاسی تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نقطه گریز در عکاسی چیست؟

بهتر است با یک مثال شروع کنیم. یک ریل قطار را در نظر بگیرید که یک قطار روی ریل قرار گرفته و این تصویر طوری کشیده شده است که واگن‌ها هر چه عقب‌تر می‌روند کوچک‌تر خواهند شد و به نوعی شما در یک تصویر که روی کاغذ a۴ کشیده شده است، قطار چندین متری را می‌بینید. این موضوع توهم ذهن ما است. اگر واقع گرایانه به آن نگاه کنیم متوجه می‌شویم که در یک فضای محدود مثل کاغذ a4 نمی‌شود یک قطار غول پیکر را جا داد.

اما همین پرسپکتیو یا نقطه گریز که بحث اصلی ما در این مطلب است، به نقاش این کمک را می‌کند که تصویر را جذاب‌تر جلوه دهد. البته خود موضوع پرسپکتیو بحثی گسترده و عمیق است که شاید خیلی مرتبط به موضوع اصلی ما نباشد. اما لازم بود تا گریزی باهم بزنیم تا درک بهتری از نقطه گریز یا نقطه محو در عکاسی داشته باشید. اگر بخواهم چند مثال برای شما بزنم تا بهتر نقطه گریز را درک کنید باید به همان ریل قطاری اشاره کنم که در ابتدا در موردش صحبت کردیم.

نقطه گریز در عکاسی

این بار یک ریل قطار خالی را در نظر بگیرید، طبق قوانین فیزیک و به صورت قانونمند هیچ‌وقت دو ضلع اصلی ریل قطار به همدیگر نخواهند رسید و به نوعی دو خط موازی هستند که تا بی‌نهایت ادامه پیدا خواهند کرد. اما این تصویر را همین حالا تصور کنید شما بر روی یک ریل قطار ایستاده‌اید و به افق خیره شده‌اید. همینطور که به ریل خیره شدید چشم شما تا حد محدودی را می‌تواند ببیند. اگر کمی دقت کنید متوجه می‌شوید که در نقطه‌ای که دیگر چشم شما توانایی بینایی ندارد و انتهای بینایی شماست دو ضلع اصلی ریل قطار در حال نزدیک شدن به همدیگر هستند و انگار در انتهای تصویر به همدیگر می‌چسبند. این تقاطع به نام نقطه گریز شناخته می‌شود.

نقطه گریز در عکاسی

استفاده از خطای بینایی

این موضوع همان توهم دید است که در ابتدا گفتیم یک توهم ذهنی است یا می‌توان اسم خطای دید را نیز روی آن گذاشت. همین موضوع را برای یک خیابان آسفالت در نظر بگیرید، اگر به آن هم نگاه کنید و به افق خیره شوید انگار دو لبه آسفالت در انتهای دید شما در حال نزدیک شدن به همدیگر هستند. می‌توان مثال‌های زیادی زد؛ اما احتمالا تا به اینجا متوجه کامل موضوع شده باشید. در ادامه این بخش می‌خواهیم تا در رابطه با نقطه گریز در عکاسی با هم صحبت کنیم و متوجه شوید چگونه می‌توان آن را اجرا کرد و عکاسان چگونه از این نقطه گریز برای زیباتر کردن عکس‌های خود استفاده می‌کنند.

مثال‌هایی از نقطه گریز

نقطه گریز یعنی محل تلاقی همه خطوطی که از چشم بیننده به صورت موازی به درون عمق نفوذ می‌کنند و به همدیگر می‌رسند. این نقطه گریز توهم بصری برای انسان است و هر چه فاصله بیشتر می‌شود، عناصر کوچک‌تر و کوچک‌تر به نظر می‌رسند تا جایی که انگار تبدیل به یک نقطه واحد شدند. با استفاده از نقطه گریز می‌توان در عکاسی و تصویربرداری صحنه‌های بی‌نظیر را خلق کرد. می‌توان یک مسیر یا جاده را عکاسی کرد که در فاصله دور ناپدید می‌شود و نمادی از یک مسیر طولانی یا بی‌پایان باشد. یا مثلاً تونلی که نور آن در انتهایش قرار گرفته می‌تواند به معنای امید دادن به افراد تلقی شود. یا حتی می‌توان بزرگ جلوه دادن اشیا و اجسام را نیز ایجاد کرد.

نقطه گریز در عکاسی

نقطه گریز در عکاسی را چطور ایجاد کنم؟

برای ایجاد نقطه گریز در عکاسی به عمق میدان بزرگ نیاز دارید. با توجه به لنز و دیافراگم، f شما باید حدود f۱۱ یا ۱۶ باشد تا بتواند به خوبی عمل کند. همچنین باید به مکان کانون نیز توجه کنید و به نوعی باید هم پیش زمینه و هم پس زمینه را در کانون توجه قرار دهید. با استفاده از فاصله بیش از حد کانونی برای عکس‌های خود می‌توانید نقطه گریز ایجاد کنید.

محو کردن (بوکه bokeh)

چگونه می‌توان نقطه محو یا نقطه گریز را پیدا کرد؟

شما برای این کار فقط کافی‌ست صحنه‌هایی که دارای خطوط موازی هستند را پیدا کرده و از آنها استفاده کنید. همانطور که بالاتر در مورد برخی از آنها صحبت کردیم، اکثراً صحنه‌های طبیعت و یا ساخته‌های دست بشر می‌توانند برای ایجاد نقطه گریز مناسب باشند. ردیف‌های درختان، دکل‌های برق، مسیر ریل قطار و یا پل‌ها می‌تواند مثال‌هایی برای پیدا کردن نقطه محو باشند.

نقطه گریز در عکاسی

مورد دیگری که می‌تواند به شما برای ایجاد نقطه گریز کمک کند، داشتن یک لنز واید است. با استفاده از یک لنز واید می‌توانید تصویر عریض‌تری را ثبت کنید. در واقع با این کار سوژه‌ها بزرگ‌تر به نظر می‌رسند و محیط اطراف آنها نیز بیشتر پوشش داده می‌شود.

مورد دیگری که در ایجاد نقطه گریز کمک خواهد کرد چرخاندن دوربین است. یک عکاس حرفه‌ای می‌داند که نباید خود را به حالت افقی دوربین محدود کند و می‌تواند با چرخاندن دوربین خود و ایجاد یک کادر مناسب عکسی حرفه‌ای بگیرد. این مورد معمولاً در عکاسی‌های معماری زیاد دیده می‌شود. عکسی که در آن ساختمان‌ها به تصویر کشیده شده‌اند و با یک نقطه گریز جذاب از پایین به بالا محسوب می‌شود.

قانون یک سوم نیز که اکثر عکاسان حرفه‌ای با آن آشنا هستند در گرفتن عکسی دارای نقطه گریز کمک‌کننده است. تصور کنید که قاب خود را به دو سوم افقی و دو خط عمودی تقسیم کرده‌اید. تقاطع این خطوط بهترین منطقه مورد نظر برای قرار دادن سوژه است. البته در این مورد به جای این که سوژه خود را در این تقاطع قرار دهید، باید نقطه گریز یا محور را درآنجا متمرکز کنید. این به شما کمک می‌کند تا تصویری از لحاظ بصری جذاب و جالب تهیه کنید.

مورد دیگر پایین آوردن ارتفاع دوربین است. برای مثال در نظر بگیرید روی یک پل ایستاده‌اید و می‌خواهید نقطه گریز را عکاسی کنید که انتهای پل است و به نوعی محو شدگی جالبی در انتهای عکس ایجاد می‌کند. می‌توانید با تنظیم ارتفاع خود و پایین و بالا کردن دوربین سطح همگرایی را بیشتر کنید. البته این ارتفاع نباید بیش از حد پایین آورده شود و با تست و انجام حالات مختلف می‌توانید بهترین حالت را ایجاد و عکسبرداری خود را انجام دهید.

نقطه گریز در عکاسی

دیدگاه‌های مختلف در نقطه‌ گریز

همانطور که می‌دانید پرسپکتیو تکنیک بسیار مهمی در هنرهای تجسمی اعم از نقاشی و عکاسی به شمار می‌آید که برای نشان دادن عمق فضای سه بعدی به کار گرفته می‌شود. برای آن که نحوه‌ استفاده از نقطه‌ گریز در ترکیب‌بندی عکس‌ها را متوجه شویم، لازم است تا دیدگاه‌های مختلف در فرآیند نقطه گریز را مورد بررسی قرار دهیم. برای نقطه‌ گریز سه دیدگاه مختلف وجود دارد که به شرح زیر می‌باشند.

✅​پرسپکتیو تک نقطه‌ای

نقطه گریز در عکاسی

پرسپکتیو تک نقطه‌ای را می‌توان ساده‌ترین شکل پرسپکتیو خطی به شمار آورد. بر اساس این دیدگاه خطوط عمودی یا افقی موازی در یک نقطه‌ واحد به سمت یک‌دیگر متمایل شده و چنین به نظر می‌رسد که خطوط موازی در یک نقطه به یک‌دیگر می‌رسند. در پرسپکتیو تک نقطه‌ای تنها یک نقطه‌ گریز وجود داشته که برای رسم یا به تصویر کشیدن این نوع پرسپکتیو باید همیشه اول خط افق رسم شده و نقطه‌ گریز روی خط افق قرار گیرد. در ضمن نقطه گریز انتخاب شده باید ترجیحا در مرکز صحنه بوده و از مرکز صحنه دور نباشد. لازم است بدانید در به تصویر کشیدن پرسپکتیو تک نقطه‌ای محل قرارگیری خط افق بسیار اهمیت دارد.

به عنوان مثال اگر سوژه‌ای در تصویر بوده و خط افق پایین‌تر از چشم سوژه در نظر گرفته شود، شبیه به آن است که دوربین در ارتفاعی پایین‌تر از چشم سوژه قرار گرفته و تمامی خطوط از تمامی جهات به نقطه‌ی گریز می‌رسد. حالا اگر ارتفاع خط افق در راستای چشم سوژه باشد، به منزله‌ آن است که دوربین نیز در ارتفاعی هم قد با سوژه قرار دارد و اگر خط افق بالاتر از چشم سوژه قرار گرفته شود شبیه به آن است که بیننده (دوربین) در سطح بلندتری ایستاده و به سمت پایین نگاه می‌کند. پس با انتخاب درست مکان قرارگیری خط افق و نقطه گریز می‌توان به نوعی ارتفاع دید بیننده را نشان داد.

✅​پرسپکتیو دو نقطه‌ای

نقطه گریز در عکاسی

در پرسپکتیو دو نقطه‌ای تصویر به دو قسمت مجزا تقسیم شده که سمت چپ و راست هر کدام نقطه گریز مربوط به خود را دارد. در پرسپکتیو دو نقطه‌ای خطوط مستقیم و موازی به سمت نقطه گریزی که در ترکیب‌بندی هر سمت از عکس وجود دارد متمایل می‌شوند. در این پرسپکتیو نیز همان قواعد پرسپکتیو تک نقطه‌ای صادق است. با این تفاوت که یک نقطه‌ گریز دیگر به تصویر اضافه می‌شود. پرسپکتیو دو نقطه‌ای می‌تواند نسبت به پرسپکتیو تک نقطه‌ای عمق بیشتری به تصویر بدهد. بر خلاف پرسپکتیو تک نقطه‌ای که خط افق حائز اهمیت بود، در پرسپکتیو دو نقطه‌ای اولین عنصری که در صفحه رسم شده یا در مقابل دوربین قرار می‌گیرد تعیین‌کننده‌ نسبت اندازه‌ اشیا دیگر خواهد بود.

برای مثال تصور کنید که می‌خواهید از چند کتاب عکاسی کنید که به شکل مرتب در مقابل دوربین و نزدیک به لنز قرار گرفته‌اند. کتاب‌ها باید به گونه‌ای در تصویر قرار گیرند که دو ضلع جانبی کتاب‌ها قابل مشاهده باشد. حال اگر از کتاب‌ها خطوطی را امتداد دهیم و به یک نقطه‌ گریز در خط افق برسانیم، می‌توانیم دو نقطه‌ گریز بر روی یک خط افق داشته باشیم. بدیهی‌ست که اگر کتاب‌های روی هم قرار گرفته چینش نامرتبی داشته باشند، امتداد اضلاع به نقاط گریز مختلفی می‌رسد و به این ترتیب در یک تصویر چند نقطه‌ گریز خواهد بود.

✅​پرسپکتیو سه نقطه‌ای

نقطه گریز در عکاسی

همانطور که در بالا و در مثال کتاب‌ها به آن اشاره شد، چنانچه کتاب‌ها نامرتب بر روی یک‌دیگر چیده شده و امتداد اضلاع آن‌ها به خط افق برسد، شاهد وجود نقاط گریز مختلفی بر روی خط افق خواهیم بود. در پرسپکتیو سه نقطه‌ای خطوط مستقیم در سه نقطه گریز متفاوت به یک‌دیگر رسیده و قرار می‌گیرند. هنرمند در عکاسی یا نقاشی این سه نقطه گریز مختلف را معمولا در لبه‌های هر سطح دو بعدی قرار می‌دهد.

تاثیر لنز در پرسپکتیو و نقطه‌ گریز ایجاد شده

همانطور که می‌دانید لنزها بر اساس فاصله‌ کانونی شامل انواع نرمال، واید و تله می‌شوند. البته لنزهای سوپر تله، ماکرو و سوپر واید نیز وجود داشته که در دسته‌بندی فرعی لنزها قرار می‌گیرند. بدیهی است زمانی که با استفاده از این لنزهای مختلف که هر یک دارای فاصله کانونی متفاوتی هستند عکاسی شود، روی پرسپکتیو و نقطه گریز تصویر تاثیر می‌گذارد. اگر برای عکاسی از لنزهای واید استفاده شود فاصله‌ سوژه‌های مختلف در فضا بیشتر بوده و به عبارتی پرسپکتیو و نقطه‌ گریز شدیدتر خواهد بود. از این رو برای عکاسی معماری جهت بزرگتر نشان دادن فضا از لنز‌های واید استفاده می‌شود.

در مقابل استفاده از این لنز در عکاسی پرتره مطلوب نخواهد بود. چرا که سبب می‌شود فاصله‌ چشم‌ها یا لب‌ها غیرعادی و بیشتر از آن‌چه که هست به ثبت برسد. از طرفی لنزهای تله عملکردی متضاد لنز‌های واید دارند. استفاده از لنزهای تله سبب می‌شود تا سوژه‌های مختلف موجود در فضا در فاصله‌ کمتری از یک‌دیگر قرار گرفته و به نوعی پرسپکتیو و نقطه گریز کمتر و ملایم‌تری ایجاد شود. بر همین اساس برای ایجاد پرسپکتیوهای مختلف و استفاده از نقطه گریز در تصویر باید متناسب با نوع سوژه‌ انتخابی از لنزهای متفاوتی استفاده شود.

آموزش نقطه گریز در عکاسی

موضوع نقطه گریز یکی از مواردی است که در کلاس‌های عکاسی و فیلمبرداری آموزش داده می‌شود؛ از جمله در دوره‌های حضوری و غیر حضوری که در مجموعه دیدنگار در حال اجرا است. برگزاری دوره‌های تخصصی زیر نظر مدرسان با تجربه در بهترین آموزشگاه عکاسی تهران یک تجربه استثنایی برای همه علاقمندان به هنر و صنعت عکاسی است. اگر مفهوم نقطه گریز همچنان برای شما گنگ است، پیشنهاد می‌کنیم حتما در کلاس‌های آموزش عکاسی شرکت کنید.

در انتها فراموش نکنید خود شما هستید که با سعی و خطا کردن و تجربه‌های بیشتر عکاسی حرفه‌ای می‌شوید و صرفاً با خواندن و آموزش دیدن تنها تبدیل به یک عکاس حرفه‌ای نخواهید شد. تجربه شما در این باره چیست؟ آیا به این نمای بصری در عکاسی علاقه دارید؟ به نظرتان با چه شیوه‌های دیگری می‌توانید نقطه گریز را در تصویر ایجاد کنید؟ خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را برای ما بنویسید و این مقاله را برای دوستانتان بفرستید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بک دراپ چیست
بک دراپ چیست: هر صحنه‌ای را به یک قاب هنری تبدیل کنید!
  • 0
  • 322
مشاهده
نقد و بررسی دوربین کانن R6 و نمای روبرو
نقد و بررسی دوربین کانن R6: برای دیدن جهان به شکلی متفاوت!
  • 0
  • 399
مشاهده
مقایسه دوربین کانن R10 و 90D ،نسل جدید در برابر امتحان‌شده‌ها!
  • 0
  • 362
مشاهده
مقایسه دوربین کانن R5 با R5c
مقایسه دوربین کانن R5c با R5، انتخاب بی نقص ترین عملکرد
  • 0
  • 415
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای