داغ شدن گوشی موبایل آیفون و اندروید + علت داغ شدن گوشی هنگام استفاده از اینترنت 💫🤳📲
تکنولوژی
از جمله رایجترین مشکلاتی که بسیاری از کاربران گوشیهای هوشمند با آن مواجه هستند، داغ شدن گوشی موبایل است. عوامل مختلفی میتواند سبب داغ شدن گوشی موبایل شده و تفاوتی هم در میان گوشیهای اندروید و آیفون وجود ندارد. در این مقاله قصد داریم تا با تعدادی از دلایل داغ شدن گوشیهای اندروید و آیفون آشنا شده و راهکارهایی را برای خنک نگه داشتن گوشیهای هوشمند به شما معرفی کنیم. پس اگر با مشکل داغ شدن بیش از اندازه گوشی خود مواجهاید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید. پیش به سوی شناختن علت داغ شدن گوشی !
دلایل داغ شدن گوشی موبایل
همانطور که گفته شد داغ شدن گوشی موبایل میتواند دلایل متعددی داشته باشد که از جمله پرتکرارترین و اصلیترین دلایل آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
استفاده دائمی از اینترنت
دنیای امروز عصر ارتباطات و اینترنت است، اما همین اینترنت میتواند یکی از مهمترین دلایلی باشد که سبب افزایش دمای داخلی گوشیهای هوشمند میشود. تفاوتی ندارد که برای استفاده از اینترنت از وای فای استفاده شود و یا دادههای موبایل روشن گردد. آن چه اهمیت دارد این است که استفاده مداوم از اینترنت دمای گوشی را افزایش میدهد. همچنین توجه به این نکته ضروری است که زمانی که اینترنت گوشی یا همان دادههای موبایل از طریق Hotspot با دیگران به اشتراک گذاشته میشود، افزایش دما بیشتر نیز خواهد شد.
توجه به این نکته ضروری بوده که مقدار افزایش دمای گوشیها در هنگام اتصال به اینترنت در زمانی که از اینترنت ضعیفی استفاده میشود، بیشتر نیز میگردد. به عبارت دیگر زمانی که آنتندهی موبایل مناسب نباشد، باعث میشود تا گوشی تلاش زیادی برای ارسال امواج قویتر کرده و همین امر باعث میشود تا افزایش دما بیشتر شود.
برنامههای در حال اجرا | داغ شدن گوشی موبایل
برنامههایی که دائما در پس زمینه گوشی در حال اجرا هستند تا محتوای خود را به روز نگه دارند، میتوانند بر پردازشهای صورت گرفته در رم و CPU گوشی تاثیر گذاشته و همین امر سبب میشود تا دمای گوشی افزایش یابد. از جمله این برنامهها میتوان به توییتر، اینستاگرام، واتساپ، فیسبوک، تلگرام و… اشاره کرد.
اتصال مداوم به بلوتوث
از دیگر عواملی که سبب داغ شدن بیش از اندازه گوشی موبایل میشود، میتوان به اتصال دائمی بلوتوث اشاره کرد. در حال حاضر که بسیاری از گجتها از جمله ساعتهای هوشمند و ایرپادها از طریق بلوتوث به موبایل متصل میشوند، لازم است تا بلوتوث موبایل به صورت دائمی روشن باشد که همین امر سبب افزایش دمای داخلی گوشی میشود.
استفاده بیش از اندازه از دوربین گوشی | داغ شدن گوشی موبایل
از دیگر دلایل افزایش دمای داخلی گوشیهای موبایل میتوان به استفاده مداوم از دوربین آنها اشاره کرد. عکسبرداری و فیلمبرداریهای طولانی مدت سبب داغ شدن گوشی موبایل شده که مقدار افزایش دما در هنگام فیلمبرداری بیشتر است.
نصب بدافزار
نصب بدافزارها از دیگر عوامل داغ شدن گوشی موبایل است. شاید توجه کرده باشید که زمانی که دمای گوشی بالا میرود سرعت آن کاهش پیدا میکند. علت این کاهش سرعت قرار گرفتن پردازنده دستگاه در حالت قفل بوده تا بتواند تلفن همراه را خنک نگه دارد. یکی از عواملی که سبب قفل شدن پردازنده میشود، اجرای بدافزارها در پس زمینه دستگاه است. بنابراین بهتر است گوشی از لحاظ وجود بدافزارها بررسی شده و از آنها پاک شود.
روشنایی بیش از اندازه صفحه نمایش | داغ شدن گوشی موبایل
همانطور که روشنایی صفحه بخش عمدهای از شارژ باتری را به خود اختصاص میدهد، میتواند در افزایش دمای گوشی نیز تاثیر قابل توجهی داشته باشد. هر چه میزان روشنایی گوشی بیشتر باشد باتری گوشی زودتر خالی شده که همین خالی شدن شارژ باتری در کنار مصرف بالای نمایشگر سبب افزایش دمای گوشی موبایل میشود.
کاورهای محافظ
از آنجایی که گوشیهای هوشمند دستگاههای بسیار حساسی هستند، بسیاری از کاربران برای محافظت از آنها در برابر عواملی مانند فشار و ضربه از قابها و محافظهای صفحه برای آنها استفاده میکنند که این قابها در بسیاری از موارد دور تا دور گوشی را گرفته و به این ترتیب نمیگذارد تا گرمای داخل دستگاه خارج شود. بسیاری از گوشیهای هوشمند حرارتی که در هنگام پردازشها تولید میکنند را از طریق بدنه و حفرههای موجود در بدنه دفع میکنند که زمانی که کاور و محافظ صفحه بر روی گوشی قرار میگیرد، دفع گرما سختتر میشود.
شارژ 100 درصدی گوشی | داغ شدن گوشی موبایل
از دیگر عواملی که سبب افزایش دمای دستگاه میشود، شارژ شدن 100 درصدی گوشی موبایل است. این امر علاوه بر افزایش دمای دستگاه سبب میشود تا عمر باتری نیز کم شود. بنابراین توصیه میشود موبایل در بازه 20 تا 80 درصد شارژ شود.
اتصال موبایل به شارژر
اتصال موبایل به شارژر و فرآیند شارژ شدن گوشی موبایل میتواند با افزایش دما همراه باشد. علت این داغ شدن آن است که در هنگام شارژ شدن ولتاژ بالایی به گوشی موبایل وارد میشود. همچنین در گوشیهایی که از قابلیت شارژ سریع برخوردار هستند، مقدار ولتاژ بالاتر بوده که همین امر در داغ شدن بیش از اندازه گوشی نیز تاثیرگذار است. از آنجایی که از فرآیند شارژ کردن گوشی نمیتوان اجتناب کرد بهتر است در هنگام شارژ شدن گوشی از آن استفاده نشود تا به این ترتیب از داغ شدن بیش از حد آن جلوگیری شود.
پر بودن حافظه داخلی | داغ شدن گوشی موبایل
یکی از مهمترین دلایل داغ شدن گوشیهای موبایل پر بودن حافظه داخلی آنهاست. زمانی که فضای ذخیرهسازی گوشی پر شود، فشار زیادی بر پردازنده مرکزی آن وارد شده که همین فشار سبب فعالیت بیشتر پردازنده و در نتیجه داغ شدن بیشتر گوشی موبایل میشود.
استفاده از کابل و آداپتور تقلبی
از دیگر عواملی که سبب افزایش دمای داخلی گوشی هوشمند میشود، استفاده از آداپتورها و کابلهای شارژ غیر اصل است. این امر نه تنها سبب افزایش دمای داخلی گوشی میشود، بلکه بر عمر باتری و شارژدهی آن نیز تاثیرات منفی میگذارد. همچنین در برخی موارد بعضی از شارژرها برای دستگاههای قوی طراحی شدهاند که اگر از این دستگاهها برای شارژ یک گوشی ضعیفتر استفاده شود نه تنها سبب افزایش دمای داخلی آن میشود، بلکه باعث میشود تا باتری گوشی نیز آسیب ببیند.
برنامههای سنگین و بازیهای گرافیک بالا | داغ شدن گوشی موبایل
اگر از گوشی موبایل برای بازی کردن طولانی مدت استفاده شده و یا برنامههای سنگین مانند برنامههای گرافیکی برای طولانی مدت اجرا شود، سبب افزایش دمای داخلی گوشی موبایل میشود. این برنامههای سنگین و بازیها سبب میشود تا پردازندههای مرکزی و گرافیکی توان زیادی را برای پردازش صرف کرده که همین امر سبب افزایش دمای داخلی میگردد.
اگر گوشی طولانی مدت داغ شود چه اتفاقی میافتد؟
اگر گوشی موبایل بیش از اندازه داغ شود باعث میشود تا به مرور زمان طول عمر مفید گوشی و همچنین طول عمر باتری آن کاهش پیدا کند. همچنین داغ شدنهای بیش از اندازه گوشی موبایل میتواند سبب کند شدن عملکرد تلفن همراه و مختل شدن عملکرد آن شود. از آنجایی که داغ شدن بیش از اندازه گوشی بر عمر باتری دستگاه تاثیر میگذارد، به مرور زمان باعث میشود تا مدت زمان شارژ شدن باتری بیشتر شده و همچنین باتری شارژ خود را زودتر از دست دهد.
راهکارهایی برای خنک نگه داشتن گوشی
اگرچه برخی از دلایل داغ شدن گوشی موبایل اجتنابناپذیر است با این حال میتوان با برخی از اقدامات تعداد دفعات داغ شدن بیش از حد گوشی و همچنین مقدار داغ شدن گوشی را کاهش داد. از جمله این راهکارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اگر گوشی در هنگام شارژ شدن بیش از اندازه داغ شد گوشی را از شارژر جدا کنید.
- در هنگامی که گوشی بیش از اندازه داغ شده است محافظ یا قاب گوشی را خارج کنید.
- از قرار دادن گوشی در ماشین و یا جاهایی که دمای هوا بسیار بالاست اجتناب کنید.
- گوشی را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
- بلوتوث گوشی را برای طولانی مدت روشن نگه ندارید.
- از بازی کردن طولانی مدت با گوشی به ویژه بازیهایی که از گرافیک بالایی برخوردار هستند اجتناب کنید.
- سعی کنید از نقشهها و برنامههای مسیریاب کمتر استفاده کنید.
- برنامههای مکانیاب را در هنگامی که از آنها استفاده نمیشود، غیرفعال کنید.
- گوشیها را در محیطهایی که دمای آن بالاست شارژ نکنید.
- زمانی که احساس کردید دمای گوشی در حال افزایش است گوشی را بر روی حالت Airplane Mode قرار دهید تا امکانات حیاتی گوشی غیرفعال شود.
- گوشی را با استفاده از شارژرهای مناسب شارژ کنید که توان و ولتاژ آن متناسب با گوشی باشد.
- از نرم افزارهای جانبی که فایلهای ناخواسته گوشی را حذف میکنند استفاده کنید، تا به این ترتیب گوشی از بدافزارها خالی شده و همچنین از پر شدن حافظه داخلی دستگاه جلوگیری شود.
- اگر هیچ یک از روشهای بالا سبب افت دمای گوشی موبایل نشد بهتر است گوشی موبایل را خاموش کرده و تا زمانی که دستگاه به طور کامل خنک نشده آن را روشن نکنید.
شما تجربه داغ شدن گوشی موبایل خود را داشتهاید؟
گوشیهای هوشمند دستگاههای حساسی هستند که از قطعات ریز و درشت گوناگونی تشکیل شدهاند که عملکرد هر یک از این قطعات سبب ایجاد گرما میشود. در برخی موارد ممکن است گرمای داخلی گوشی افزایش یافته و یا به زبان سادهتر گوشی داغ شود. عوامل مختلفی میتواند سبب داغ شدن گوشی شده که با رعایت برخی نکات میتوان تا حد زیادی این عوامل را کنترل کرده و از داغ شدن بیش از اندازه گوشی موبایل جلوگیری کرد.
پیشنهاد شما برای جلوگیری از بالا رفتن دمای بیش از حد موبایل چیست؟ آیا تا به حال گوشی موبایل شما تجربه داغ شدن بیش از حد را گذرانده است؟ به نظرتان کدام مدل از گوشیهای موبایل بیشتر در معرض داغ شدن هستند؟ از تجربیات و نظرات خود برای دیدنگار و سایر خوانندگان این متن بنویسید و اگر دوستانتان هم از این مساله رنج میبردند، این مقاله را برایشان بفرستید.