راهنمای خرید فلاش استودیویی و آشنایی با مشخصات فنی آن
راهنمای خرید
مقدمه : فلاش یکی از تجهیزات مهم عکاسی است که این روزها بهصورت پیش فرض بر روی بسیاری از دوربینها وجود دارد. این وسیله به شما کمک میکند تا در فضای کم نور، روشنایی بیشتری دریافت کنید و در فضای پرنور محیط باز، سطح نوردهی را بالانس نمایید؛ اما دلیل ما از تالیف راهنمای خرید فلاش استودیویی چیست؟
آیا برای خریدن نخستین مجموعه فلاش استودیویی تان سردرگم هستید و بهتازگی قصد راهاندازی استودیو عکاسی دارید؟
در این مقاله، به برخی از مواردی که باید به آنها دقت کنید، در قالب یک راهنمای خرید فلاش استودیویی اشاره میکنیم.
هیچ راهکار معین و فراگیری برای انتخاب و خرید فلاش استودیویی وجود ندارد، زیرا نیازهای هر فرد و بودجهی افراد مختلف، متفاوت است؛ اما تلاش داشتهام این راهنمای خرید فلاش استودیویی ، یک نقطهی شروع برای کمک به شما در انتخاب و خریدی آگاهانهتر باشد.
اولین نیاز به فلاش استودیویی چیست؟
تا زمانیکه شما از یک فلاش بر روی دوربینتان استفاده نکنید، بهسختی میتوانید میزان اثرگذاری مثبت آن بر روی کیفیت عکس نهایی را تصور نمایید. فلاشهای داخلی بهصورت عمومی و به سادهترین شکل، فضای عکس شما را روشنتر میکنند؛ اما با بهرهگیری از یک فلاش جانبی، دنیایی از امکانهای جذاب در نوردهی شما بهوجود میآید. هدف از تهیهی این راهنمای خرید فلاش استودیویی ، آشنایی شما با ویژگیهای اصلی فلاش و همچنین مهمترین مشخصات فنی است که میبایست در هنگام خرید فلاش استودیویی ارزان تا حرفهای در نظر بگیرید. با مطالعهی این مقاله شما با سرفصلهای زیر آشنا خواهید شد :
- چرا علاوه بر فلاش داخلی، به یک فلاش دیگر نیز نیاز داریم؟
- ویژگیهای معمول و پایه در فلاش استودیویی کدام است؟
( یک راهنمای خرید جامع فلاش استودیویی برای عکاسان مبتدی و نیمهحرفهای – کلیک کنید )
- ویژگیهای فلاش استودیویی حرفه ای
( یک راهنمای خرید جامع فلاش استودیویی برای عکاسان حرفهای – کلیک کنید )
- آشنایی با برخی از مهمترین فاکتورهای فنی در هنگام خرید فلاش استودیویی
- روشهای خرید فلاش استودیویی دست دوم
چرا فلاش داخلی دوربین برای یک عکاسی حرفهای کافی نیست؟
در همین ابتدای کار میخواهم به شما بگویم که فلاش داخلی دوربین نه تنها ابزاری کم ارزش نیست، بلکه میتواند در نوردهی به سوژهی شما در بسیاری از شرایط سخت نوری، ابزاری کاربردی و موثر باشد؛ اما نکته اینجا است که این فلاشها تنها برای عکاسیهای ساده و غیرحرفهای کافی هستند. در هر حال اگر قصد ارتقاء تواناییهای عکاسی خود را دارید و یا هدف شما از این کار، کسب درآمد است، قطعا میبایست با کارکردهای انواع فلاش استودیویی حرفه ای و حتی فلاش استودیویی ارزان آشنا باشید.
در بسیاری از سبکهای عکاسی همچون پرتره و عکاسی مراسم و رویدادها، شما قطعا به حداقل یک فلاش نیاز خواهید داشت.
اصلیترین مشکل فلاشهای داخلی که در همین ابتدای راهنمای خرید فلاش استودیویی به آن اشاره خواهیم کرد، عدم توانایی آنها در تطابقپذیری با شرایط مختلف نوری محیط است. این دستگاه تنها در یک جهت و در یک زاویه میتواند نور تولید کند. در نتیجه یک فلاش داخلی هرگز نمیتواند به دامنهی خلاقیت شما در انواع سبکهای نورپردازی کمک کند، که اولین شرط در گرفتن عکسهایی حرفهای و قابل قبول است. در هنگام استفاده از یک فلاش استودیویی حرفه ای ، شما با دامنهی گستردهای از امکانهای نوردهی مواجهید که قطعا به ارتقاء درک شما از نور کمک میکند. درک بهتر یک عکاس از نور میتواند اولین گام در مسیر تبدیل شدن به یک هنرمند حرفهای باشد.
اهمیت درک شما از مقولهی نور در این راهنمای خرید فلاش استودیویی میتواند باعث کنترل بیشتر شما بر روی کنتراست، حجم نور و بسیاری دیگر از فاکتورهای اثرگذار باشد. با کمک فلاش استودیویی و درک شما از نور، میتوانید حتی حرکت، نویز محیط و پترن نور عکس نهایی خود را کنترل کنید. در ادامه به دو فاکتور بسیار مهم دربارهی فلاش استودیویی ارزان و حرفهای اشاره میکنیم.
راهنمای خرید فلاش استودیویی : ویژگیهای معمول و پایهی در فلاش استودیویی
شاید از توان ( Power ) و مدت زمان بازیابی بتوان بهعنوان یکی از مهمترین فاکتورهای اولیه در هنگام انتخاب و خرید فلاش استودیویی اشاره کرد. آشنایی شما با فاکتورهای اولیه و مشخصات فنی فلاش های استودیویی ، چه در غالب فلاش استودیویی ارزان و یا در مدلهای حرفهایتر، میتواند منجر به انتخاب و خرید دقیقتری گردد. در ادامه با برخی از مهمترین مشخصات فنی فلاش استودیویی آشنا خواهید شد.
1- توان خروجی فلاش استودیویی
توان فلاش مهمترین فاکتوری است که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار گیرد. توان خروجی را با شاخص GN (Guide Number ) نشان میدهند. بدون آنکه شما را درگیر اطلاعات تکنیکی فراوانی بکنم، بهصورت ساده میتوانم بگویم شما باید به دنبال دستگاه فلاشی با GN بالا باشید. طبیعتا هر چه شاخص GN بیشتر باشد، نور تولید شده نیز بیشتر میگردد. در حالی که در بسیاری از فلاشها شما میتوانید توان خروجی را تا حد دلخواه کاهش دهید؛ اما هرگز نمیتوان شاخص GN یک فلاش را از حداکثر آن بیشتر کرد. یک راهکار ساده برای یافتن شاخص GN فلاش بهصورت زیر است :
شاخص GN برابر است با شاخص دیافراگم ضربدر فاصله سوژه تا فلاش استودیویی
هرچه تجربهی شما در کارکرد با فلاش استودیویی بیشتر گردد، درک بهتری از میزان شاخص GN مورد نیاز برای هر صحنه خواهید داشت. آگاهی به شاخص GN توان خروجی به این علت در ابتدای راهنمای خرید فلاش استودیویی قرار گرفته است که مهمترین فاکتور است. این ویژگی در هنگامی که شما قصد استفاده از چند فلاش را داشته باشید، اهمیت خودش را نشان خواهد داد.
2- مدت زمان بازیابی
دومین ویژگی با اهمیت در هنگام خرید فلاش استودیویی ، توجه به شاخص زمانی بازیابی فلاش است. مدت زمان بازیابی به بیان سادهتر یعنی فاصلهای که یک فلاش بین دو بار نوردهی متداوم نیاز دارد تا بتواند مجددا اقدام به نوردهی نماید.
کارخانهها معمولا مدت زمان بازیابی فلاش را بر مبنای ثانیه اعلام میکنند؛ البته فرض آنها استفاده از باتریهای نو و کاملا سالم است. اگر توجه کرده باشید در جدول مشخصات فنی فلاش استودیویی حرفه ای و البته در تمامی گونهها، این شاخص را با دو عدد نمایش میدهند ( به طور مثال 0.1 ثانیه تا 6 ثانیه ). عدد کمتر بیانگر حداقل مدت زمانی است که فلاش نیاز دارد تا در صورتی که شما از کمترین توان خروجی آن استفاده کنید، بازیابی گردد. عدد بزرگتر نیز نشان دهندهی مدت زمانی است که فلاش نیاز دارد تا در صورتی که از حداکثر توان آن استفاده کردید، آمادهی نوردهی مجدد گردد.
در یک فلاش استودیویی ارزان طبیعتا این اعداد مدت زمان بیشتری دارند و در انواع فلاش استودیویی حرفه ای این زمان کمتر است.
در اکثر مواقع عدد مهمتر، دومین شاخص یعنی مدت زمان بازیابی توان فلاش پس از یک بار نوردهی با حداکثر توان است. تلاش داشته باشید تا گونهای را انتخاب کنید که دارای مدت زمان بازیابی کوتاهتری باشد. ضمنا این نکته را در ذهن داشته باشید که حتی یک فلاش استودیویی حرفه ای هم بدون باتریهای قدرتمند نمیتواند مدت زمان تعیین شده توسط کارخانه را برای شما فراهم کند.
چند سوال و ویژگی مهم در هنگام انتخاب اولین سِت فلاش استودیویی
اگر بهتازگی قصد خرید فلاش استودیویی دارید و یا میخواهید با اقتصادیترین انتخابها، یک ست فلاش استودیویی ارزان قیمت برای خودتان تهیه کنید، به شما توصیه میکنم این بخش از این مقاله را از دست ندهید؛ اما اگر شما یک عکاس حرفهای هستید و به فکر ارتقای استودیوی خود و خرید فلاش استودیویی حرفه ای میباشید، میتوانید بخش انتهایی این مقاله در رابطه با مشخصات فنی فلاشهای استودیویی را مطالعه کنید.
به عکاسانی که بهتازگی قصد راهاندازی استودیو عکاسی خود را دارند توصیه میکنیم پیش از هر کاری و برای آشنایی با مقدمات آن، مقالهی زیر را مطالعه کنند. ما در این مقاله به شما آموزش میدهیم چگونه با حداقل هزینه، استودیو عکاسی خود را حتی در فضای خانهتان راهاندازی کنید.
فلاش استودیویی مونولایت ( تک شاخه نور ) مناسب است یا خیر؟
دو نوع کلی ” فلاش استودیویی ” وجود دارد : مدلی که سر فلاش و عوامل کنترلی جدا از هم هستند و مدلی که واحد فلاش جزئی از ساختار است ( که معمولا با نام ” مونولایت ” یا ” مونوبلاک ” شناخته میشوند ). در این راهنمای خرید فلاش استودیویی میبینیم که نسخههای جداگانه مفیدتر هستند چون در اینصورت کنترل در دست شما خواهد بود. در نقطه مقابل و هنگام استفاده از فلاش های جداگانه که شما به عنوان مثال برای جابجایی آنها نیاز به نردبان خواهید داشت، کاربری فلاشهای تک شاخه آسانتر است. زیرا ممکن نور بالا باشد و یا در موقعیتی باشد که باعث سختی کار شما شود.
مونولایت ( تک شاخه نور ) نمونهای است که امروزه بیشتر فروخته میشود و مورد استفاده قرار میگیرد و به احتمال زیاد با توجه به ماهیت چند منظوره خود، ارزانتر هستند و در نتیجه نوعی است که من در اینجا راجع به آن بیشتر صحبت خواهم کرد.
البته بسیاری از موارد زیر برای هر دو نوع، معتبر هستند.
با چند عدد فلاش استودیویی میتوان یک استودیو عکاسی راهاندازی کرد؟
در این راهنمای خرید فلاش استودیویی اشاره میکنیم که شما میتوانید فقط با یک نور شروع کنید و برای کنترل بیشتر از هر تعدادی منعکس کننده یا شکل دهنده نور که نیاز است، استفاده نمایید. اکثر افراد به بیشاز 4 منعکسکننده نیاز ندارند، زیرا به آنها یک نورکلیدی ( نوراصلی روی شئ موردنظر )، نور کمکی یا فضا پرکن ( همانطور که از نام آن برداشت میشود، سایه های مازاد و ناخواسته از منبع نور اصلی را پر و برطرف میکند )، نور اختصاصی برای موهای سوژه ( در سبکهایی از عکاسی پرتره ) و نور پسزمینه میدهد؛ و یا میتوانید از نور اختصاصی موها و و نور پسزمینه بهعنوان روشنایی مازاد پسزمینه در عکسهای ( های کی – با نوردهی مضاعف ) استفاده کنید.
انواع گران قیمت فلاش استودیویی در مقایسه با انواع ارزان قیمت آن
وسوسهانگیز است که یک مجموعهی ارزان قیمت فلاش استودیویی بخرید، اما گفتهی قدیمی ” هرچه قدر پول بدهید، همانقدر آش میخورید! ” را به یاد بیاورید. فلاشهای ارزان قیمت تنوع کمی در رنگها و خروجی دارند، که میتواند باعث کار اضافی برای شما در پردازش بعدی و بهویژه ویرایش عکس شود. فراموش نکنید که یک کیت فلاش استودیویی میتواند تا سالیان طولانی برای شما کار کند؛ پس هرگز کیفیت را فدای قیمت ارزان دستگاه نکنید.
برای شروع به چند وات توان نیاز داریم؟
خروجی فلاش استودیویی با واحد وات بر ثانیه یا ژول ( که اساسا یکسان هستند ) اندازهگیری میشود، استودیو خانگی یا یک استودیو تجاری کوچک با چراغهایی حدود 200w/s کار میکنند.
استودیوهای بزرگتر ممکن است به 400w/s یا 500w/s نیاز داشته باشند. شما به ندرت نیاز به بیشتر از این مقدار دارید. در حقیقت، داشتن فلاش بیش از اندازه قدرتمند، در فضایی بسیار کوچک، درست نخواهد بود و احتمالا فضا با نور غیرقابل کنترلی پرخواهد شد. چراغهای قدرتمندتر، گرانتر هستند ( همانطور که احتمالا انتظار دارید ) و البته ممکن است زمان بازیابی توان ( Recycle Time ) آنها بیشتر طول بکشد.
قابلیت تنظیم توان خروجی فلاش به چه کار میآید؟
این قابلیت معمولا توسط عکاسان آماتور نادیده گرفته میشود. من به یاد دارم که وقتی اولین مجموعهی چراغهای فلاشم را میخریدم، این را فاکتور مهم را نمیدانستم پس اکنون تصمیم گرفتم تا در این راهنمای خرید فلاش استودیویی به آن اشاره کنم : آیا قابل تنظیم بودن توان فلاش استودیویی فاکتوری کاربردی است؟
اولین ست فلاش استودیویی من، تنها میتوانست تا یک پنجم قدرت خود کم شود، به طوری که آن 200 وات بود و تنها میتوانست تا حداقل 40 وات کاهش توان داشته باشد. اگر شما تنها از یک فلاش در محیط استودیویی استفاده کنید، ممکن است این قابلیت برای شما مهم نباشد؛ اما هنگامیکه من از این فلاش برای عکاسی در خانه و در جهت نوردهی به یک مدل که کنار پنجره نشسته است استفاده کردم؛ دریافتم، قادر نیستم برای تعادل نور بر روی مدلم به اندازهی کافی نور فلاش را کم کنم.
به طور خلاصه میتوان این دستهبندی را برای انواع فلاش استودیویی مبتدی تا حرفهای به این شکل معرفی کرد :
- فلاشهای ارزانتر و مبتدی میتوانند توان خروجی خود را تا 1/8 کاهش دهند.
- فلاشهای معمولی و نیمهحرفهای استودیویی تا 1/16
- و کیتهای گران قیمت و حرفهای تا 1/32 میتوانند توان خروجی خود را کاهش دهند.
فلاشهای استودیویی جدیدی که تهیه کردهام، مرا قادر می سازند تا 400 وات توان دستگاه را به میزان 1/32 کاهش داده و قدرت آن را تا 12 وات کم کنم.
مدت زمان نوردهی در فلاش استودیویی به چه معنا است؟
این بدان معنی است که چهقدر طول میکشد تا فلاش، یک مقدار نور مشخص را ارائه دهد. فلاش استودیویی شما میتواند در یک زمان معین نوری شدید و یا در مدت زمانی طولانیتر نوری با توان کمتر به شما ارائه دهد. ( درباره این مشخصه شما با اعدادی شبیه به 3 هزارم ثانیه یا 1 هزارم ثانیه مواجه هستید. )
حالا سوال اینجا است که شما از این مشخصه چگونه استفاده میکنید؟ برای پرترههای معمول و یا عکاسی خیابانی، این اعداد اهمیت چندانی ندارد. اما اگر شما در حال عکاسی از یک گروه رقصنده در حال رقص و یا حتی کودکان باشید، نیاز به فلاشهایی دارید که در زمان کوتاهی، نور زیادی را ارائه کند؛ چون صحنه باید برای لحظهای ثابت شود و تاری بر اثر حرکت بهوجود نیاید.
بهطور خلاصه هرچه مقدار زمان نوردهی فلاش کمتر باشد، سوژه شما شارپتر و ثابتتر به تصویر کشیده میشود و شما با مشکل موشن بلر ( Motion Blur ) یا تاری سوژه مواجه نخواهید بود.
( مشاهده و خرید انواع فلاش استودیویی در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )
زمان ریسایکل یا بازیابی مجدد توان فلاش چیست؟
همانطور که پیشتر گفتیم، این زمان یکی از فاکتورهای مهم در هنگام خرید فلاش استودیویی بهویژه برای افراد مبتدی و نیمهحرفهای است. این مقدار زمان لازم برای شارژ فلاش قبل از آماده شدن برای کار دوباره میباشد. یک فلاش استودیویی ارزان بیشتر از نمونههای گران قیمت زمان میبرد تا شارژ شود. این زمان میتواند تا حدود 3 ثانیه باشد. ممکن است این زمان خیلی زیاد به نظر نرسد، اما زمانی که شما در حال شکار صحنهای مثلا عکاسی از کودکان باشید این چند ثانیه بسیار زیاد خواهد بود!
مانت لوازم جانبی و تجهیزاتی که میتوانند بر روی فلاش استودیویی شما اضافه شوند.
در این راهنمای خرید فلاش استودیویی میبینیم که متاسفانه، هیچ مانت استاندارد و فراگیری برای اتصال لوازم جانبی مختلف نورپردازی مانند سافت باکس یا بیوتی دیش وجود ندارد. بنابراین شما باید بدانید که فلاشتان با چه نوع مانتی مورد استفاده قرار میگیرد و این موضوع را در هنگام خرید یک فلاش مورد توجه قرار دهید. در بسیاری از کشورها، مانت ( Bowens ) گونه ( Type ) S فراگیرترین نمونه است. این مانت توسط بسیاری از تولید کنندگان مورد استفاده قرار میگیرد.
در هنگام خرید فلاش استودیویی و بسیاری از تجهیزات جانبی نورپردازی باید این نکته مهم را در خاطر داشته باشید که کارخانههای مختلف گاها از مانتهای اختصاصی خود استفاده میکنند. این مانت های اختصاصی با دستگاههای متعددی کار میکنند اما هیچ کدام از آنها به اندازه مانت S فراگیر نیستند و در نتیجه دایره انتخاب شما محدودتر میگردد.
شاید یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب و خرید فلاش استودیویی و تجهیزات وابسته، که در این راهنمای خرید فلاش استودیویی به آن اشاره کردیم، مبحث مانت دستگاه باشد. جایی که شما را قادر میسازد دایره انتخابهای گستردهتری در آینده داشته باشید.
البته در این بین بسیاری تجهیزات هم وجود دارند که از مانت های فراگیرتری استفاده میکنند که در نتیجه از بسیاری محدودیتها میکاهند.
وجود نور مادلینگ در فلاش استودیویی چه نقشی دارد؟
در این راهنمای خرید فلاش استودیویی میبینیم که امروزه اکثر فلاشها با نور مادلینگ همراه هستند. این دستگاهها میتوانند تولید کننده یک نور فلاش مرکزی یا نور هالوژن باشند، که در آنها این نور در جهت ارتقای وضعیت نوردهی به سوژه مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین این قابلیت باعث روشنتر شدن تصویر سوژه میشود. در صورتی که نور استودیو کم باشد، این نور کمکی میتواند مانع خراب شدن عکس نهایی شما گردد.
چگونگی تنظیم نور مادلینگ وابستگی کاملی با مدل فلاش استودیویی دارد و میتواند با یک یا چند روش زیر به صورت همزمان کار کند :
- نوردهی مستقیم به سوژه
- قدرت اتوماتیک و متغیر با تنظیمات نوردهی فلاش ( هرچه قدرت فلاش را بیشترکنید، نور مدلینگ روشنتر میشود )
- تنظیم دستی نور مادلینگ از طریق پانل کنترلی فلاش استودیویی
بدیهی است که دستگاه فلاش استودیویی که به شما اجازه دهد تا نور مادلینگ یا قدرت فلاش را بهطور دستی تنظیم کنید، به سبب کنترل بیشتر، محبوبتر و کاربردیتر خواهد بود.
لامپ فلاش قابل تعویض و نکاتی در رابطه با تعویض آن
در این راهنمای خرید فلاش استودیویی، سوال مهمی که به آن پرداخته میشود این است که آیا لامپ فلاشها توسط کاربر، قابل تعویض هستند؟ پاسخ این است : در بسیاری از آنها این امکان وجود دارد.
بنابراین شما فقط میتوانید یک لامپ یدک داشته و خودتان آن را در صورتی که لامپ فعلی شکست یا خراب شد، جایگزین کنید. متأسفانه، من نمیتوانم این کار را بکنم؛ اگر لامپفلاش من بشکند ، من باید فلاشم به فروشندهاش بسپارم، این موضوع بدان معنی است که من برای چند روز بدون دستگاه فلاش میمانم.
فراموش نکنید که در مورد انواع فلاش استودیویی حرفه ای ، شما هرگز نباید لامپ آنها را با دست لمس کنید ( قطعا باید از دستکش استفاده کرد ). انجام این کار به طور چشمگیری طول عمر فلاش شما را کوتاه میکند!
صدای اعلان آمادگی فلاش استودیویی
این یک موضوع شخصی است که ممکن است شما را اذیت نکند، اما اولین چیزی که من به آن توجه میکنم این است که قادر باشم صدای بیپ که فلاش با آن اعلام آمادگی میکند تا به شما بگوید که شارژ شده و آماده کار مجدد است را قطع کنم. این موضوع زمانی که چندین چراغ به طور همزمان صدای بیپ دهند میتواند آزاردهنده شود، بنابراین شما ممکن است به دنبال چراغی بگردید که صدای ” بیپ ” آن را بتوان خاموش کرد. البته این موضوع برای گروه گستردهای از عکاسان آزار دهنده نیست و آنها بر روی این صدای اعلام آمادگی در فرآیند عکاسی حساب میکنند.
نکاتی درباره فعال سازی فلاش استودیویی و رابطهای اتصال
در این راهنمای خرید فلاش استودیویی میبینیم که تمام دستگاههای فلاش دارای یک سوکت برای کابل همگام سازی هستند. مرسومترین گزینه سوکت جک 3.5 میلیمتری است، اما بعضی از فلاشها از سوکت کوچکتر 1.4 میلیمتری استفاده میکنند. ( هر دوی آنها هماندازهی نسخههای ” مونو ” و از همان نوعی هستند که در هدفونها یافت میشوند ). فلاش استودیویی معمولا با یک سیم همگام ساز فروخته میشوند که با فلاش شما تناسب داشته باشد، اما در صورت لزوم، آنها به اندازهیکافی در دسترس و ارزان هستند و میتوانید آنها را خریداری کنید. این سوکت همچنین میتواند برای پیوستن به گیرهی بیسیم مورد استفاده قرار گیرد.
ضمنا اکثر فلاشها دارای مود اسلیو بیسیم هستند ( شما معمولا فقط از یک سیم همگام سازی در یک فلاش استفاده میکنید و بقیه کارها را از طریق ارتباط بیسیم پیش میبرید )، اما مطمئن شوید که در صورت نیاز آن را خاموش کنید. من در وضعیتی قرار گرفته بودم که ریموت دیگر عکاسان فلاش من را هم تحت تاثیر قرار میدادند. که این امر میتواند فرآیند عکاسی شما را با چالش روبهرو کند.
ثبات در فلاش استودیویی چه اهمیتی دارد؟
من بهطور خلاصه این موضوع را در ابتدای این راهنمای خرید فلاش استودیویی ذکر کردم. خروجی فلاشها میتواند از نظر فایرینگ، شدت و یا تعادل رنگی متفاوت باشند. شما میتوانید به صورت پیشفرض این نکته را در نظر داشته باشید که چراغهای گران قیمت سازگاری و ثبات بیشتری دارند و این به معنای نورپردازی بهتر و پایدارتر است. موضوعی که علاوه بر ارتقای کیفیت عکسهای نهایی شما، مراحل ویرایش تصویر را نیز بسیار راحتتر میکند.
متاسفانه بدون آزمایش در دنیای واقعی نمیتوانید بگویید که یک فلاش چقدر با سبک عکاسی شما سازگار است. در این باب چارهای بجز اتکا به اعتبار شرکت سازنده و مقالات راهنمای خرید کاربردی باقی نمیماند.
مشکل گرما و سیستم خنککنندهی فلاش استودیویی
این موضوع احتمالا برای اکثر مردم مهم نباشد، اما اگر شما خواهان طولانیتر کردن عمر فلاشتان هستید، باید چرخه کار فلاش را بررسی کنید ( مخصوصا اگر در محیط گرمی زندگی میکنید ). شما باید به زمان مورد نیاز فلاش استودیویی خودتان آگاه باشید، تا دستگاه فرصت کافی برای طبیعی سازی دمای کارکرد خود داشته باشد. برخی از انواع فلاش استودیویی حرفهای دارای پنکههایی به عنوان سیستم خنککننده هستند.
برخی دیگر از نکات با اهمیت در هنگام خرید فلاش استودیویی بهویژه برای عکاسان آماتور
قطعا میتوان مارکهای مختلف فلاش را با هم ادغام و یا از آنها استفاده کرد، اما بعضی افراد اعتقاد دارند که شما این کار را نمیتوانید انجام دهید زیرا هر کدام از آنها رنگ دمایی متفاوت دارند که به نوبه خود میتواند به پردازش های اضافی در آینده منجر گردد. این چیزی است که باید در ذهن داشته باشیم، یک نام تجاری را انتخاب کنید و به محصولات آن تکیه کنید.
هدف از این راهنمای خرید فلاش استودیویی این است که شما با ویژگیهای حیاتی دستگاه خود آشنا شوید. بعضی از فلاشها میتوانند از پاورهای مخصوص باتری استفاده کنند، به طوری که به آسانی در مکانهایی که برق وجود ندارد به کار گرفته شوند. برخی از مدلها را هم میتوان از راه دور از طریق سیستم سیگنال اسکای پورت ( Sky Port ) ( به سادگی با فشار دادن یک دکمه در دوربین خود ) و یا از طریق یک کامپیوتر تنظیم کنید.
جمع بندی راهنمای خرید فلاش استودیویی برای عکاسان مبتدی و نیمهحرفهای
در مورد انتخاب فلاش استودیویی مقدار زیادی از تصمیمگیریها به بودجه شما بستگی دارد، اما من سعی میکنم از ارزانترین وسایل موجود استفاده کنم، البته به شرط حفظ کیفیت.
فلاش های استودیویی میتوانند هزینه زیادی داشته باشند، اما برای اغلب موارد قابل اعتماد هستند و میتوانند سالهای زیادی برای شما دوام داشته باشند ( برای عکاسان حرفهای استفاده از مجموعه فلاشهایشان حتی بیشتر از 20 سال هم اصلا عجیب نیست ).
مهمترین ” باید ” های من برای انتخاب و خرید یک فلاش استودیویی برای عکاسان مبتدی که در این راهنمای خرید فلاش استودیویی به آن اشاره کردم در برخی از موارد کاملا شخصی است، اما از شما دعوت میکنم حداقل به موارد زیر با دقت توجه کنید :
- امکان کم کردن توان نوردهی تا حداقل 1/16 از حداکثر قدرت
- بهرهمندی فلاش از مانت Bowens گونه S ( جهت حداکثر سازگاری با سایر دستگاهای جانبی )
- توانایی خاموش کردن صدای هشدار
- زمان شارژ مجدد کمتر از 1.5 ثانیه
- و البته توان کافی و مدت زمان بازیابی قابل قبول
راهنمای خرید فلاش استودیویی برای عکاسان حرفهای
در این بخش از مقاله، بهسراغ ویژگیهایی میرویم که احتمالا برای عکاسان حرفهای جذابتر است. پس از این بخش نیز راهنمایی کوتاه داریم در رابطه با موضوع خرید فلاش استودیویی دست دوم. مواردی که در این بخش به آنها اشاره میکنیم، بر پایهی استانداردهایی است که سازندگان فلاش های استودیویی از آنها استفاده میکنند. شما در ادامه با جزئیات بیشتری از هر کدام از این عناوین و کارکردهای آنها آشنا خواهید شد.
1- قابلیت TTL Metering چیست؟
انواع فلاش استودیویی حرفه ای غالبا چندین نوردهی فوری پشت سر هم انجام میدهند و سپس با بررسی آن، بهینهترین نور را جهت لحظهی عکاسی فراهم میکنند. این اتفاق دقیقا در لحظهای رخ میدهد که شما دکمهی ثبت عکس را فشار میدهید و شاتر دوربینتان تازه در حال باز شدن است. به کمک این فلاشهای جدید، دیگر عکاسان حرفهای هم نیازی به انجام این محاسبات پیچیده ندارند و ویژگی TTL Metering بهصورت اتوماتیک، این فرآیند را مدیریت میکند. فلاش و دوربین بهصورت همزمان و در کنار یکدیگر، دادههای دریافت شده از نوردهی آزمایش اولیه را محاسبه کرده و بهصورت اتوماتیک توان خروجی فلاش را محاسبه میکنند.
جالب است بدانید این دو، بهصورت همزمان سایر تنظیمات دوربین همچون عمق میدان، مود عکاسی، مقدار ایزو، گشودگی دیافراگم و بسیاری از فاکتورهای دیگر را نیز در این محاسبات در نظر میگیرند.
2- قابلیت Auto-Focus Assist Beam چیست؟ ( پرتو کمکی آتوفوکوس )
بسیاری از فلاشهای استودیویی حرفه ای دارای قابلیت Auto-Focus Assist Beam هستند. این امکان حتی بیشتر از آتوفوکوس دوربینهای حرفهای میتواند موثر و کاربردی باشد. با کمک این قابلیت نوردهی، شما عکسهایی بهمراتب شارپتر و روشنتر دارید. پرتوی کمکی آتوفوکوس که بر روی انواع فلاش استودیویی حرفه ای وجود دارد، به شما کمک میکند تا در شرایط نوری نزدیک به صفر نیز تنظیمات نوردهی بسیار دقیق و موثری داشته باشید.
برخلاف فلاشهای پاپ آپ و لامپهای AF دوربینهای DSLR ، این ابزار فوقالعادهی نوردهی میتواند بدون مات کردن و در اصلاح کور کردن سوژه، نوردهی مناسب را ارائه دهد. در این بخش از راهنمای خرید فلاش استودیویی جداً به شما توصیه میکنم در هنگام خرید فلاشهای دارای این قابلیت، حتما کاربرد آنها را نیز آزمایش کنید. در بسیاری از انواع فلاش استودیویی ارزان ، قابلیت دستیار آتوفوکوس یا Auto-Focus Assist Beam وجود دارد؛ اما در عمل، کاربردی نیست.
فلاش شما باید در عمل از توری یا پترنهای برش خوردهی مختلف جهت یافتن نقاط آتوفوکوس استفاده کند. در حالی که بسیاری از مدلهای ارزان تنها میتوانند در یک خط عمودی محدود، امکان یافتن نور مناسب در انواع آتوفوکوس را به شما ارائه دهند، که طبیعتا خیلی کاربردی نیست.
3- قابلیت آتو زوم ( Auto Zoom ) چیست؟
بسیاری از انواع فلاش استودیویی حرفه ای این روزها با قابلیت کاربردی زوم به بازار عرضه میگردند که این قابلیت مطابق با تنظیمات عمق میدان دوربین است. بهطور مثال زمانیکه شما زوم خود را بر روی دوربین از حالت 30 میلیمتر به 70 میلیمتر تغییر میدهید، فلاش بهصورت اتوماتیک ساختار نوردهی خود را بهگونهای تنظیم میکند که نوری متناسب و با حداکثر دامنهی پوششدهی را تولید نماید. بهخاطر داشته باشید بسیاری از فلاشهای دارای قابلیت زوم اتوماتیک، بهصورت دستی نیز تنظیم میگردند تا شما بتوانید حداکثر کنترل را با توجه به فضای صحنه بر روی حجم و الگوی نوردهی داشته باشید.
4- قابلیت چرخش و تا شدن در جهتهای افقی و عمودی ( Swivel & Tilt )
سَری یک فلاش استودیویی حرفه ای میبایست به سمت بالا و پایین تا شده و همچنین در جهت افقی بر روی مفصل، چرخش داشته باشد. این ویژگی در بسیاری از انواع فلاش استودیویی ارزان هم وجود دارد. این قابلیت به شما کمک میکند تا کنترل بیشتری بر روی جهت نوردهی داشته باشید. بسیاری از گونههای قدیمی پس از سوار شدن بر روی دوربین، قابلیت بالا و پایین رفتن را داشتهاند اما برای یک کار حرفهای شما نیازمند فلاشی هستید که بتواند در جهت افقی هم بهصورت کامل چرخش داشته باشد. یکی از مهمترین ویژگیهای ابتدایی انواع فلاشها که در این راهنمای خرید فلاش استودیویی به آن اشاره کردهایم، همین ویژگی است. مشخصات فنی این ویژگی هم با 2 عدد در دفترچه راهنمای هر فلاش مشخص گردیده است.
5- قابلیت کنترل بیسیم فلاش استودیویی
بسیاری از انواع فلاش استودیویی به شما این امکان را میدهند که در نقش نور مستر ( Master ) قرار بگیرند تا پس از انجام نورسنجی از طریق امکان TTL بتوانند سایر فلاشهای موجود در مدار را نیز بهصورت همزمان فعال نمایند. بهطور خلاصه میتوان گفت با این قابلیت شما میتوانید تا هر تعداد فلاش موجود در استودیوی خود را تنها بهوسیلهی فلاش نصب شده بر روی دوربینتان کنترل نمایید.
این ویژگی تنها بر روی یک فلاش استودیویی حرفه ای وجود دارد و انواع فلاش استودیویی ارزان تنها میتوانند در نقش اسلیو ( Slave ) یا کنترل شونده ایفای نقش کنند. وجود این ویژگی اهمیت بسزایی داشته، پس در هنگام انتخاب و خرید فلاش استودیویی به آن توجه کافی داشته باشید.
6- قابلیت کنترل دستی تنظیمات فلاش استودیویی
بسیاری از عکاسان حرفهای ترجیح میدهند تا کنترل کاملی بر روی نور و تاثیر آن در عکس نهایی داشته باشند. در این مواقع آنها به سراغ فلاشهایی میروند که قابلیت تنظیم دستی ( Manual Control ) را داشته باشند. بهطور مثال، یکی از قابلیتهای تنظیم دستی فلاش استودیویی ، امکان تغییر حجم نوردهی مستقل 2 تا چند منبع نور است. شما میتوانید هر کدام از این تجهیزات را با توانهایی متفاوت تنظیم کنید و این قابلیت تنها در زمانی اتفاق میافتد که فلاشهای شما دارای امکان تنظیم دستی باشند. این قابلیت در انواع محدودی از فلاش استودیویی ارزان وجود دارد.
7- فلاش استودیویی ضد آب ( ضد آب و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی )
در بسیاری از پروژههای عکاسی، عکاسان مجبور به فعالیت در محیطهایی با شرایط آب و هوایی نامتعادل و دشوار هستند. در نتیجه شما نیاز به فلاشهایی با حداکثر انطباقپذیری و مقاومت، در این شرایط آب و هوایی میباشید. اکثر فلاشهای نیکون، کانن و گودوکس دارای این قابلیت میباشند. در صورتی که به عکاسی در فضای آزاد مشغول هستید و بهدنبال خرید یک فلاش استودیویی ارزان قیمت میگردید، به شما توصیه میکنیم تا پیش از هر خریدی با دقت در رابطه با قابلیت مقاومت آنها تحقیق کنید.
8- فلاشهای بیصدا ( Silent Flash )
با این حال که این ویژگی تاثیری در عملکرد فنی دستگاه ندارد؛ اما وجود آن میتواند در برخی از موارد و البته برای آرامش و تمرکز شما در هنگام عکاسی، بسیار کاربردی باشد. بسیاری از انواع فلاش استودیویی حرفه ای بهصورت پیش فرض، دارای این قابلیت میباشند. ضمنا وجود یک فلاش بیصدا میتواند آرامش بیشتری برای سوژههای شما در فرآیند گاها طولانی عکاسی پرتره یا مادلینگ ایجاد نماید.
9- باتری و منبع تغذیهی جانبی فلاش استودیویی
برخی از انواع فلاش استودیویی حرفه ای این قابلیت را به شما میدهد تا بتوانید از منابع تغذیهی جانبی نیز استفاده نمایید که به آنها فلاش پرتابل نیز میگویند. این قابلیت، ویژگیهای متعددی به شما ارائه میدهد. مهمترین نکته در رابطه با این قابلیت که در راهنمای خرید فلاش استودیویی بارها به آن اشاره کردیم، افزایش توان نوردهی و همچنین کاهش زمان بازیابی توان دستگاه است. ضمنا وجود یک پک باتری خارجی میتواند در پروژههای طولانی مدت عکاسی، شما را از شارژ چندین بارهی فلاشتان بینیاز کند.
10- ایجاد جلوههای نوری به کمک فلاش استودیویی حرفه ای
دو عدد از این تنظیمات که دارای دامنهی اثرگذاری فراوانی هستند، مودهای متنوع نوردهی فلاش ( Strobe Mode ) و قابلیت همگون سازی با پردههای اول و دوم ( Curtain Synchronization ) است. زمانیکه مود استروب در فلاش شما فعال باشد، فلاش در هنگامی که شاتر باز است، اقدام به چندین بار نوردهی متوالی میکند. این کار موجب میگردد تا سوژههای در حال حرکت در چندین مرحله بهصورت ثابت و شارپ عکاسی شوند.
در قابلیت همگون سازی با پردهی پشتی هم فلاش تنها یکبار و آن هم در هنگامی که شاتر در حال بسته شدن است، اقدام به نوردهی میکند. با کمک این ویژگی و دقیقا در نقطهی مقابل مود استروب، شما مسیر حرکت سوژه را به زیبایی به ثبت میرسانید و این مود، جهت ایجاد عکس نهایی که در آن حرکت سوژه نمایان باشد بسیار کاربردی است.
چند نکتهی مهم در هنگام خرید فلاش استودیویی
تا اینجای کار و با مطالعهی این راهنمای خرید فلاش استودیویی ، چه عکاس آماتور باشید و یا حرفهای، یک راهنمای خرید جامع در اختیار دارید. در ادامه قصد داریم شما را با برخی دیگر از مشخصات اثرگذار در هنگام خرید فلاش استودیویی حرفه ای یا نیمهحرفهای آشنا کنیم. آگاهی به سرفصلهای زیر خالی از لطف نیست.
1- قیمت فلاش استودیویی
اصلیترین هدف شما در هنگام انتخاب و خرید فلاش استودیویی ، یافتن مدلی است که بتواند حداکثر توان و کیفیت ممکن را با قیمتی اقتصادی به شما ارائه دهد. به شما پیشنهاد میکنیم قبل از خرید فلاش استودیویی با توجه به میزان بودجهتان، دامنهی انتخابهای خود را محدودتر کنید. همانطور که پیشتر در مقالهی راهنمای راهاندازی استودیو عکاسی به شما گفتهایم، فرآیند تکمیل کردن نورهای مورد نیاز آتلیه و تجهیزات آن، بهصورت گام به گام است. پس در هر نوبت خرید، شما با توجه به بودجهتان بهتر است یک دستگاه حرفهای تهیه کنید تا بتوانید سالیان سال از آن بهرهمند گردید.
2- طول عمر فلاش استودیویی
بهخاطر داشته باشید انواع فلاش استودیویی نیز ساختاری همچون یک لامپ روشنایی دارند و در نتیجه زمانی فرامیرسد که عمر منبع نور آن تمام میشود. به شما توصیه میکنم قبل از خرید هر مدل از فلاش استودیویی ارزان یا حرفهای، در رابطه با طول عمر لامپ آن بهخوبی تحقیق کنید و ترجیحا مدلی را انتخاب نمایید که امکان دسترسی به تجهیزات جانبی و بهویژه لامپ آن را داشته باشید.
3- کنترل دمای فلاش استودیویی بسیار اهمیت دارد
انواع فلاش استودیویی پس از یک کارکرد مستمر و متوالی، بهشدت گرم میشوند. در این مواقع شما چارهای جز کاهش توان نوردهی خروجی و یا خاموش کردن کامل دستگاه برای دقایقی ندارید. با این حال که در برخی از انواع فلاش استودیویی حرفه ای ساختارهای خنک کنندهی فلاش وجود دارند، اما این ویژگی تقریبا در هیچ کدام از فلاش استودیویی ارزان وجود ندارد. یکی دیگر از نکات مهم در این راهنمای خرید فلاش استودیویی ، توجه به شرایط دمایی دستگاه مورد نظرتان است تا در هنگام پروژههای عکاسی، با مشکلی مواجه نشوید.
4- گستردگی دامنهی ویژگیها و کارکردهای متنوع انواع فلاش استودیویی
فلاشهای مختلف با قابلیتها و کارکردهای متنوعی عرضه میشوند. در مدلهای فلاش استودیویی ارزان آنها تنها قابلیت نورپردازیهای ابتدایی داشته و گونههای حرفهایتر دارای امکاناتی همچون آتو زوم و کنترل سایر فلاشها میباشند. همچون همیشه به شما توصیه میکنیم با توجه به بودجه و از همه مهمتر سبک و نیازهای عکاسی خود، اقدام به خریداری فلاش مورد نظرتان کنید. به یاد داشته باشید همیشه خریدن یک فلاش گران قیمت، انتخابی حرفهای نخواهد بود.
5- بازتاب نور به کمک انواع تجهیزات شکل دهنده نور
خرید فلاش استودیویی حرفه ای نیازمند صرف هزینهی تقریبا بالایی است. تجهیزات شکل دهنده نور میتوانند تا حدی کمبود منابع نور را برای شما جبران نمایند. در بسیاری از آتلیههای عکاسی و انواع سبکهای عکاسی تنها یک منبع نور و یا چند شکل دهنده نور جهت رسیدن به یک عکس خوب کافی است. هنگامی که شما نور ایجاد شده توسط فلاش را به کمک دیفیوزر یا دیوار منعکس میکنید، این امر موجب پراکنده کردن و نرمتر شدن نور خروجی شما میگردد که نتیجهی آن عکسهایی با ظاهر زیباتر و حرفهایتر خواهد بود.
رسیدن به عکسهای پرتره یا مادلینگ حرفهای، نیازمند آگاهی شما به انواع تجهیزات شکل دهندهی نور و کاربردهای آنها است. در واقع شکل دهنده های نور به کمک انواع روشهای بازتاب، کاهش و یا تمرکز دادن به نور، فرمی از آن را بهجود میآورند که دقیقا مناسب با سبک و ایدهی عکاسی شما است. برای آشنایی بیشتر با تمامی انواع تجهیزات نورپردازی و شکل دهنده های نور به شما توصیه میکنیم مقالهی جامع زیر را مطالعه نمایید. در این مقاله شما با سرفصلهای زیر آشنا خواهید شد :
- اولین گامها در راهاندازی استودیو عکاسی و روشهای اقتصادی آن
- برخی از مهمترین ترفندها و تکنیکهای عکاسی حرفهای با کمک تجهیزات نورپردازی
- و در نهایت آشنایی با کاربردیترین تجهیزات نورپردازی و شکل دهنده نور
خرید فلاش استودیویی از برندهای معتبر دوربین یا شرکتهای تولید کنندهی تخصصی فلاش؟
یکی دیگر از مهمترین سوالات عکاسان که قصد داریم در این راهنمای خرید فلاش استودیویی به آن پاسخ دهیم، همین عنوان است. بسیاری از عکاسان نمیدانند که بهتر است از فلاشهای تولید شدهی برندهای معتبری همچون کانن یا نیکون، دستگاه مورد نظرشان را خریداری کنند و یا اینکه به سراغ برندهای تخصصی تولید فلاش بروند؟
قطعا خرید فلاش از برندهای معتبر تولید کنندهی دوربین، به شما حداکثر انطباقپذیری را البته در کنار قیمتی بهمراتب بیشتر ارائه میدهد. فارغ از برخی مدلهای بیکیفیت، اما تقریبا تمامی برندهای معتبر تولید کنندهی فلاش این روزها دستگاههایی را تولید میکنند که دارای حداکثر انطباق و همچنین ویژگیهای متعددی است. بهطور مثال کمپانی گودوکس مدتها است دست به تولید فلاشهایی زده که از نظر امکانات، نسبت به بسیاری برندهای دیگر برتری داشته اما قیمت آنها بهمراتب اقتصادیتر است. با مطالعهی راهنمای جامع زیر، شما با بهترین فلاشهای گودوکس آشنا خواهید شد. در این مقاله، دفترچه راهنما و توضیحات فنی کامل 10 عدد از کاربردیترین فلاشهای گودوکس بههمراه فیلمهای آموزشی و راهاندازی آنها وجود دارد.
آیا میتوان بر روی یک فلاش استودیویی دست دوم حساب کرد؟
با توجه به قیمت بالای غالب تجهیزات حرفهای عکاسی اعم از انواع دوربینها، لنزها و تجهیزات نورپردازی، خرید دستگاههای سالم دست دوم همواره یک انتخاب اقتصادی است. تنها دغدغهی موجود در هنگام خرید یک دستگاه دست دوم، سلامت فنی آن است.
دیدنگار در این زمینه یک دپارتمان گسترده و تخصصی دارد. ما در دیدنگار بهدقت تجهیزات دست دوم را بررسی کرده و با ضمانت کیفیت و سلامت دستگاه، آنرا در اختیار خریداران و عکاسان علاقهمند قرار میدهیم. اگر به دنبال تجهیزات دست دوم و البته سلامت عکاسی هستید، میتوانید از طریق لینک زیر، با شرایط فروش ما بیشتر آشنا شوید.
( خرید دوربین و تجهیزات دست دوم عکاسی <– کلیک کنید )
نتیجهگیری و جمع بندی نهایی در راهنمای خرید فلاش استودیویی
قطعا با انتخاب یک دستگاه نورپردازی حرفهای و با ورود به دنیای عکاسی استودیویی، شما وارد مرحلهی جدیدی از حرفهی عکاسیتان خواهید شد. جاییکه با درک بهتر از ماهیت نور و اثرگذاری آن میتوانید عکسهایی بهمراتب ارزشمندتر و حرفهایتر را به ثبت برسانید.
همانطور که گفتم برای راهاندازی استودیو عکاسی خود دغدغهها را کنار بگذارید زیرا شما میتوانید با حداقل تجهیزات ممکن نیز این عمل را انجام دهید. البته فراموش نکنید که در راهاندازی استودیو عکاسی، انتخاب صحیح منابع نور و شکل دهنده های آن، نقشی حیاتی دارند.
اگر عکاس آماتور یا نیمهحرفهای هستید و تجربهی چندانی در تجهیزات نورپردازی ندارید، بخش اول این مقاله میتواند برای شما بسیار کاربردی باشد. حتی اگر به دنبال خرید فلاش تک شاخه ارزان قیمت هم میگردید، باید با نیازهای خود و همچنین کاربردها و ویژگیهای فنی این دستگاهها آشنا باشید. عکاسان حرفهای هم میتوانند با کمک مشخصات فنی ذکر شده در بخش انتهایی این مقاله، یک فلاش استودیویی حرفه ای و ماندگار تهیه کنند.
در انتها به شما توصیه میکنیم مقالات و راهنماهای خرید معرفی شده در این راهنمای خرید فلاش استودیویی را بهصورت کامل مطالعه کنید تا با تمام جوانب مورد نیاز در این زمینه بهصورت کامل آشنا شوید. امیدواریم با ارائهی راهنماهای خرید جامع در رابطه با انواع تجهیزات عکاسی بتوانیم علاوه بر ارتقاء تواناییها و دانش عکاسی شما، هزینههای کسب و کارتان را نیز تا حد امکان کاهش دهیم. شما همواره میتوانید بر روی مشاورهی کارشناسان دیدنگار در هنگام خرید انواع تجهیزات عکاسی حساب کنید.
با سلام;
بسیار ممنونم بابت این مقاله ی مفید و عالیتون. من یک کیت کامل نورپردازی که شمل دو شاخه نور با توان خروجی ۴۰۰ بود را از. شرکت westcott خریداری کردم. همه ی استانداردهای جهانی که یک نور استودیو باید دارا باشد را یکجا به همراه دارد. مدتی بود برای خرید تجهیزات نورپردازی جهت عکاسی صنعتی و تبلیغاتی برنامه ریزی میکردم تا از. شرکت برانکالر خرید بکنم. بعد دیدم که با خرید از برانکالر دیگر قادر نخواهم بود دوربین مدیوم فرمت فوجی فیلم به همراه دو لنز خاص GF 30mm tilt-shift و GF 110mm tilt-shift را به تجهیزاتم اضافه بکنم منصرف شده و رفتم سراغ یک کمپانی دیگر بنام Elinchrom که خوشبختانه آنهم یک کمپانی سوئیسی میباشد و کیفیت کالاهایشان واقعا عالی میباشند. الان ۴ شاخه نور از این کمپانی خرید کردم و درتلاش هستم تا سیستم Elinchrom ELB 1200 را به همراه دو عدد فلش به تجهیزاتم اضافه بکنم. موفق باشید…