مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

میکروفون: جامع‌ترین بررسی فرکانس‌های پاسخگویی

راهنمای خرید
  • سبا گیلکی
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳
  • 0
  • 507
13 دقیقه
میکروفون

اگر به فکر خرید میکروفون باشید، حتماً مشخصاتی مثل محدوده فرکانسی، حساسیت و اعداد و ارقام دیگر شما را گیج می‌کنند. شاید درک این اعداد کمی پیچیده باشد، اما اگر آنها را بهتر بشناسید، قطعاً انتخاب بهتری هم خواهید داشت.

میکروفوناین چالش را بیشتر افرادی که به دنبال ضبط‌های استودیویی هستند، تجربه کرده‌اند. ممکن است از میان میکروفون‌های مختلفی که بدون تحقیق خریداری کرده‌اید، یکی در ضبط صدای گیتار و دیگری در ضبط صدای پیانو فوق‌العاده عمل کند.

اما نباید بی‌گدار به آب زد! در صورتی که درک درستی از ویژگی‌هایی همچون پاسخگویی فرکانسی داشته باشید، می‌توانید برای هر هدفی که دارید، بهترین نوع میکروفون را تهیه کنید.

در این بخش ما می‌خواهیم روی یکی از ویژگی میکروفون‌ها یعنی پاسخ فرکانسی یا محدوده و دامنه فرکانسی تمرکز کنیم. همراه ما باشید تا ببینیم این اعداد چگونه می‌توانند روی کیفیت ضبط نهایی شما تاثیر بگذارند.

پاسخ فرکانسی میکروفون چه معنایی دارد؟!

برای درک پاسخ فرکانسی ابتدا باید تعریفی از فرکانس داشته باشیم. فرکانس به زبان ساده یک رویداد است، که در یک بازه زمانی مشخص تکرار می‌شود. در رابطه با صدا، فرکانس با واحد هرتز اندازه‌گیری می‌شود، که تعداد رویدادهای تکرارشونده در یک ثانیه را اندازه می‌گیرد. مثلاً وقتی می‌گوییم 1 هرتز یعنی رویدادی مشخص در 1 ثانیه فقط 1 بار تکرار شده است.

میکروفونزمانی که در دنیای صدا قدم می‌گذاریم، این رویداد تکرارشونده همان امواج صدایی یا سیکل‌های موجی شکلی هستند که در یک بازه زمانی (1 ثانیه) تکرار می‌شوند. این موضوع می‌تواند زیر یا بم بودن صدا را مشخص کند.

گوش انسان قابلیت شنیدن یک محدوده فرکانسی به خصوص را دارد؛ که از 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است. احتمالاً این اعداد را به عنوان دامنه فرکانسی در بسیاری از میکروفون‌ها دیده باشید؛ اما پشتیبانی گسترده از دامنه فرکانسی همیشه یک ویژگی و امتیاز مثبت محسوب‌ نمی‌شود. در ادامه دلیل آن را متوجه می‌شویم.

در میکروفون‌ها پاسخ فرکانسی را با یک منحنی نشان می‌دهند. برای طراحی این منحنی از سطح سیگنال خروجی میکروفون بر حسب دسی‌بل استفاده می‌کنند. یک کیلوهرتز معادل صفر دسی‌بل در این منحنی است و هرچه فرکانس‌ها بیشتر می‌شوند، منحنی نسبت به صفر معیار ارزیابی می‌شود.

میکروفوناگر میکروفون را شبیه به گوش انسان تصور کنیم، پاسخ فرکانسی آن مربوط به صداهایی است که به خوبی توسط میکروفون دریافت می‌شود. به بیان دیگر میکروفون می‌تواند این فرکانس‌های صوتی را به راحتی به سیگنال الکتریکی تبدیل کند.

حال که متوجه مفهوم فرکانس در میکروفون‌ها شدید، می‌خواهیم انواع آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم تا بفهمیم چرا این محدوده در میکروفون‌ها متفاوت است و چرا همگی از 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز که محدوده شنوایی انسان است، پشتیبانی‌ نمی‌کنند؟!

حتماً بخوانید: حرفه‌ای‌ترین راهنمای نحوه راه‌اندازی انواع میکروفون

ترفندهایی برای خرید میکروفون بر اساس دامنه فرکانسی

با توجه به توضیحاتی که دادیم شاید تصور کنید: هرچه دامنه فرکانسی میکروفون گسترده‌‌تر باشد، انتخاب بهتری است. این نتیجه‌گیری زود هنگام می‌تواند شما را دچار دردسر کند! چرا که برای خرید میکروفون بر اساس فرکانس نباید فقط به پاسخ یا دامنه فرکانسی آن توجه کرد.

افراد حرفه‌ای‌‌تر برای ارزیابی پاسخگویی میکروفون، منحنی پاسخگویی آن را بررسی می‌کنند. این منحنی وضعیت میکروفون‌ها در حالات مختلف ارزیابی کرده است. معمولاً میکروفون را در فاصله 60 تا 90 سانتی‌متری از منبع صوت قرار می‌دهند تا میزان عملکرد آن را بسنجند. البته برخی از کمپانی‌ها ممکن است فاصله‌های مختلف را در نظر بگیرند و در کاتالوگ خود شرایط منحنی را ذکر کنند.

میکروفونمعمولاً برندهای معتبر فقط یک منحنی فرکانسی برای میکروفون خود در کاتالوگ قرار‌ نمی‌دهند. میکروفون‌ها در حداکثر فشارهای صوتی (SLP) مختلف، میدان‌های صوتی متفاوت و موقعیت‌های متغیر نسبت به پاسخ قطبی میکروفون، ارزیابی می‌شوند.

دامنه فرکانسی در فضای باز

این منحنی ساده‌ترین روش ارزیابی میکروفون است؛ که برای بررسی محصول، منبع صوت را بدون زاویه روبه‌روی میکروفون قرار می‌دهند. البته ممکن است فواصل مختلفی را آزمایش کنند.

دامنه فرکانسی در فضای بسته

میکروفوناین منحنی پاسخ فرکانسی را در فضاهای بسته و به همراه ریورب صدا ارزیابی می‌کند. در این آزمایش ممکن است منبع صوت با زاویه قرار گرفته و صداهای ریورب نیز در فضا وجود داشته باشند.

دامنه فرکانسی خارج محور

در این آزمایش منبع صوت در زاویه و فاصله‌ای دور از میکروفون قرار می‌گیرد تا پاسخ فرکانسی میکروفون سنجیده شود. هرچه پاسخ خارج محوری میکروفون کمتر باشد برای ضبط صدا در استودیو یا استیج مناسب‌‌تر خواهد بود.

خط‌چین‌های اثر مجاورت در منحنی پاسخ فرکانسی

میکروفونعلاوه بر آزمایش‌های بالا، برخی شرایط ویژه می‌توانند روی دامنه فرکانسی میکروفون تاثیر بگذارند. احتمالاً شما هم تجربه شنیدن صدای بم خواننده‌ها را داشته‌اید؛ زمانی که میکروفون را به نزدیک دهان خود می‌برند. زمانی که منبع صوت بیش از حد به میکروفون نزدیک شود، دامنه فرکانسی صداهای بم در میکروفون بیشتر می‌شود. این موضوع که با پدیده مجاورت شناخته می‌شود به شکل خط‌چین در منحنی پاسخ فرکانسی به نمایش درمی‌آید.

میکروفون

چطور از اطلاعات منحنی دامنه فرکانسی استفاده کنیم؟!

برای خرید مناسب‌ترین میکروفون با توجه به هدف‌تان، منحنی فرکانسی بهترین راهنمای شما خواهد بود. این منحنی در یک اتاق خالی از انعکاس صدا ثبت می‌شود. این اتاق که یک اتمسفر کنترل شده دارد، باعث شرایط مساوی برای تست میکروفون‌های مختلف می‌شود و صدا هیچ گونه انعکاسی در آن نخواهد داشت. برای آزمایش یک Pink Noise پخش می‌شود. «نویز صورتی» صدایی است که در آن تمام فرکانس‌ها انرژی یکسان دارند.

میکروفونبرای استفاده از منحنی دامنه فرکانسی باید عملکرد میکروفون را در فرکانس‌های مختلف بررسی کنید. خط عمودی نمودار دسی‌بل و خط افقی هرتز است، که از 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز را نشان می‌دهد. هرچه منحنی میکروفون مورد نظر شما در یک محدوده فرکانسی خاص یکنواخت‌تر یا فلت‌تر باشد، میکروفون در آن محدوده عملکرد خوبی خواهد داشت و جزئیات صدا را به همان شکلی که باشد دریافت می‌کند.

اما شما به دنبال ضبط چه فرکانسی هستید؟! اینجاست که هر میکروفونی‌ نمی‌تواند شما را برای رسیدن به هدفی که دارید، همراهی کند.

حتماً بخوانید: میکروفون‌های بی‌سیم، سیم‌دار و رومیزی: حرفه‌ای‌ترین بررسی تفاوت + کاربرد

فرکانس‌های ضبط انواع صداها را می‌شناسید؟!

موضوع دامنه فرکانسی میکروفون بیشتر برای افرادی حیاتی است که می‌خواهند صدای انواع سازها را ضبط کنند. از آنجایی که صدای هر یک از سازها فرکانس مخصوص به خود را دارد، باید میکروفونی را انتخاب کرد که بهترین پوشش صدایی را ایجاد می‌کند.

میکروفونبرای افرادی که می‌خواهند از میکروفون در کاربری وکال آن استفاده کنند، شاید فرکانس آن چنان حساسیت خاصی نداشته باشد و سایر ویژگی‌ها به دامنه فرکانسی میکروفون بچربد. اما برای ضبط‌های استودیویی فرکانس با شما شوخی ندارد.

احتمالاً یک سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد؛ اینکه میکروفون 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز که محدوده شنوایی انسان را پوشش می‌دهد چرا برای ضبط انواع سازها مناسب نیست؟!

جواب سوال شما به همان منحنی فرکانسی مربوط است. اول اینکه فقط پشتیبانی از یک محدوده فرکانسی نشان‌دهنده کیفیت میکروفون نیست؛ منحنی پاسخ فرکانسی است که نشان می‌دهد، میکروفون در چه فرکانس‌هایی عملکرد بهتری دارد. (در چه بازه‌های فرکانسی منحنی یکنواخت‌تر است.)

میکروفوندوم اینکه برای ضبط صدای انواع سازها باید محدوده فرکانس‌های تولید شده آنها را بدانید و سعی کنید میکروفونی را تهیه کنید که در آن بازه، عملکرد خوبی دارد و حتی فرکانس‌های پایین‌‌تر از ساز شما را دریافت‌ نمی‌کند. این ویژگی باعث می‌شود صداهای ناخواسته محیطی و نویزهای اطراف تاثیری بر کیفیت صدای ضبط شده شما نداشته باشند.

علاوه بر این زمانی که با اجرای هم زمان چند ساز سروکار داشته باشید، این موضوع اهمیت دو چندانی پیدا می‌کند. چرا که تداخل صداهای مختلف سازها که توسط تمام میکروفون‌ها دریافت شود، نتیجه نهایی کار شما را تبدیل به یک آش شله قلمکار می‌کند!

فرکانس ادوات موسیقی

بیشتر ادوات موسیقی دامنه فرکانسی بین 80 تا 15 کیلوهرتز نیاز دارند. فرکانس‌های زیر را برای ضبط انواع سازها به خاطر داشته باشید:

  • سازهایی با صداهای بم 40 هرتز تا 9 کیلوهرتز
  • سازهای بادی برنجی و کاربری وکال ۸۰ هرتز تا ۱۲ کیلوهرتز
  • پیانو ۴۰ هرتز تا ۱۲ کیلوهرتز
  • سنج‌ها و بعضی از پرکاشن‌ها ۳۰۰ هرتز تا ۱۵ یا ۲۰ کیلوهرتز
  • ارکستر موسیقی سمفونیک ۴۰ هرتز تا ۱۵ کیلوهرتز

میکروفون

بررسی انواع میکروفون‌ها با توجه به دامنه فرکانسی و کاربری

میکروفون‌ها با توجه به دامنه فرکانسی و کاربری خود به چند دسته تقسیم می‌شوند، که در این بخش رایج‌ترین آنها را به شکل مختصری معرفی می‌کنیم. این میکروفون‌ها را معمولاً در 4 دسته داینامیک، کاندنسر، ریبون و USB قرار می‌دهند؛ که دو دسته آخر در ضبط‌های استودیویی‌ نمی‌توانند عملکرد قابل قبولی داشته باشند.

میکروفون‌های داینامیک

میکروفوناین میکروفون‌ها دیافراگم نازکی دارند و حساسیت آنها به فرکانس‌های بالا و فشار صدا، کمتر است. این میکروفون‌ها مقاومت بالایی در برابر آسیب داشته و معمولاً قیمت مناسب‌تری هم دارند. میکروفون‌های داینامیک انتخاب بهتری برای دریافت فرکانس‌های بالا هستند. بنابراین می‌توانید آنها را برای ضبط درامز و گیتار الکتریک استفاده کنید. میکروفن شور SHURE SM57 microphone یکی از بهترین نمونه‌ها در این زمینه است که دامنه فرکانسی 15 هرتز تا 40 کیلوهرتز را پشتیبانی می‌کند. این میکروفون با الگوی قطبی کاردیوئید، مقاومت بدنه بالایی داشته و در ضبط‌های استودیویی فوق‌العاده عمل می‌کند. به صفحه این میکروفون بروید و بعد از مرور مشخصات فنی، اگر همچنان نیاز به مشاوره داشتید، همکاران فروش ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

میکروفن‌های کاندنسر

در مقابل میکروفون‌های داینامیک، انواع کاندنسر قرار می‌گیرند که نسبت به جزئیات صدا حساس‌‌تر بوده و صدا را با کیفیت بالایی دریافت می‌کنند. دیافراگم آنها معمولاً باریک و کشیده بوده و انرژی الکتریکی را از منبع خارجی دریافت می‌کنند. این میکروفون‌ها در شکل‌ها و اندازه‌های گوناگونی تولید می‌شوند و برای ضبط صداهایی که جزئیات بالایی دارند، بهتر عمل می‌کنند.

میکروفونیکی از بهترین محصولات در این دسته میکروفن Rode NT1000 است که با داشتن الگوی قطبی کاردیوئید و دامنه فرکانسی استاندارد، برای ضبط وکال، پیانو، گیتار و انواع ادوات موسیقی مناسب است. برای خرید این میکروفون کافی‌ست سری به فروشگاه دیدنگار بزنید و به راحتی خرید کنید.

شما برای خرید میکروفون به کدام ویژگی آن توجه می‌کنید؟!

برای خرید میکروفون باید حتماً هدف استفاده از آن را در نظر بگیرید. شاید یک میکروفون را بتوان هم برای ضبط صدا و هم ضبط انواع ادوات موسیقی به کار برد؛ اما قطعاً نتیجه حاصل از آن چیزی نیست که یک میکروفون حرفه‌ای در اختیارتان می‌گذارد. برای خرید یک میکروفون معیارهای مختلفی وجود دارد که باید آنها را بر اساس نیاز خود بشناسید تا هوشمندانه‌‌تر تصمیم بگیرید.

در این بخش ما درباره فرکانس و پاسخ فرکانسی در میکروفون‌ها صحبت کردیم. حالا نوبت شماست که بگویید یک میکروفون را بر چه اساسی انتخاب می‌کنید و در زمان خرید میکروفون به چه اعدادی بیشتر توجه می‌کنید؟! در بخش دیدگاه‌ها منتظر شنیدن نظرات شما هستیم. اگر این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

 

 

 

سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بهترین میکروفون برای خوانندگی
بهترین میکروفون برای خوانندگی: با صدایی نقره‌ای اجرا کنید!
  • 1
  • 1134
مشاهده
بهترین دوربین عکاسی تا 20 میلیون
بهترین دوربین عکاسی زیر 20 میلیون تومان
  • 3
  • 1043
مشاهده
اتصال میکروفون به دوربین
همه چیز درباره اتصال میکروفون به دوربین عکاسی
  • 15
  • 1218
مشاهده
بهترین دوربین های عکاسی با زوم بالا
بهترین دوربین های عکاسی با زوم بالا
  • 3
  • 1297
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای