کدام میکروفون ضبط صدا؟ معرفی 3 میکروفون فیلمبرداری عالی!
آموزش عکاسی
تنها با چند کلیک استاد شو! این روزهای کرونایی این جمله را زیاد میبینیم؛ از متن پیامکهای تبلیغاتیِ آموزشگاهها گرفته تا بیلبوردهای تبلیغات مدرسین حرفهای! البته این جمله چندان گولزننده نیست، به شرطی که شما تولید کننده محتوا باشید. چطور؟! به سادگی! کافیه مهارتی برای آموزش دادن به بقیه داشته باشید و مناسبترین و بهصرفهترین تجهیزات از جمله میکروفون را برای ساخت یک ویدیوی آموزشی فراهم کنید. بعد از آن همه چیز تمام است. ویدیو خود را منتشر کنید و از کسب درآمد لذت ببرید.
احتمالاً الآن لیست میکروفونها را در ذهنتان مرور میکنید؛ کار راحتتری هم هست! این مقاله را تا انتها بخوانید؛ چون ما به شما میگوییم چرا میکروفون یقهای بهترین میکروفون برای ضبط ویدیو آموزشی است.
آموزش آنلاین یه مزه دیگه داره!
ساخت محتوای ویدیویی آموزشی همیشه یکی از کارهای محبوب بوده و این روزها با توجه به حال و هوای کرونایی در تمام دنیا مخاطبان بیشتری هم پیدا کرده است. این یعنی بهترین فرصت برای تولید محتوای ویدیویی. از طرفی قرنطینه اجباری هم همانقدر که باعث شده خلاق شویم، باعث تنبلی هم شده است. بسیاری از ما قادر به شرکت در کلاسهای حضوری نیستیم و چه لذتبخش است که در خانه بشینی و با چند کلیک استاد شوی! خلاصه اگر توانایی و دانشی دارید، میتوانید محتوای آموزشی خود را در قالب یک پکیج عرضه کرده و یا آن را روی یوتوب و اینستاگرام به صورت رایگان منتشر کنید که درآمد بسیار خوبی هم دارد.
حالا نوبت ساخت یک ویدیوی آموزشی است؛ ولی چطور؟!
قدم به قدم تا تولید ویدیوی آموزشی
خب همانطور که میدانید در ابتدای کار تولید ویدیوهای آموزشی چندان کار آسانی نیست، اولین قدم برای جذب مخاطب این است که ویدیوهای باکیفیتی ضبط کنید. برای ضبط ویدئوهای باکیفیت لازم است چند عامل مختلف، از جمله دوربین، منبع نور، میکروفون عالی و همینطور خلاقیت را فراموش نکنید.
براساس تجربه ما، اولین نگرانی تولیدکنندگان داشتن دوربین حرفهای و تجهیزات گرانقیمت است و بسیاری از شما به همین دلیل در ابتدای کار منصرف میشوید؛ ولی خبر ندارید که بسیاری از محتواهای آموزشی با دوربین موبایل و با استفاده از نور طبیعی ضبط میشوند؛ اما نکته اینجاست که صدای رسا و باکیفیت لازمه یک ویدیوی آموزشی است؛ در واقع بیننده ویدیوهای آموزشی بخش زیادی از تمرکز خود را روی صدای شما میگذارد و به همین جهت کافی است بتوانید جذابیت لازم را برای آن فراهم کنید. بنابراین در خرید یک میکروفون مناسب شک نکنید.
در ادامه میخواهیم بهترین میکروفون فیلمبرداری مناسب ساخت ویدیو آموزشی را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
حتماً بخوانید: بهترین منابع نور برای یوتوبرها و ویدئوبلاگرها
چه نوع میکروفونی؟! تکلیف را مشخص کنید!
تا اینجا اشاره کردیم مهمترین عامل برای ضبط فیلمهای آموزشی میکروفون است. انواع مختلفی از میکروفونهای گران و ارزان وجود دارند؛ اما نیازی نیست هزینه بالایی بپردازید. اگر به دنبال یک روش رایگان هستید؛ گوشی هوشمند شما اولین و بهترین میکروفونی است که در اختیار دارید. در واقع شما میتوانید با استفاده از آن صدایتان را بسیار باکیفیتتر از خود دوربین ضبط کنید، برای اینکار لازم است گوشی خود را در نزدیکی دهانتان قرار دهید، اما اگر فکر میکنید ممکن است ظاهر ناخوشایندی داشته باشد، میتوانید از هندزفری استفاده کنید. آنرا با یک گیره کوچک به لبه لباستان ببندید و صدا را از این طریق ضبط کنید.
اما اگر این روش را امتحان کردهاید و به نتیجه دلخواه نرسیدهاید، لازم است کمی هزینه کنید تا شاهد تفاوت شگفتانگیز کیفیت صدا شوید؛ پس اگر مشکلی از بابت هزینه کردن ندارید و میتوانید یک میکروفون جداگانه بخرید، از اینجا به بعد مقاله مخصوص شماست … به پیامهای ما توجه کنید.
در ادامه با انواع میکروفون آشنا میشویم!
میکروفون یقهای (lavalier)
این دسته از میکروفونها محبوبترین نوع برای تولید محتوا هستند، چراکه تا حد زیادی مخفی میشوند و نمیتوان آنها را در تصویر مشاهده کرد. یک گیره به بدنه میکروفون متصل شده است که مسئولیت اتصال به لباس را دارد؛ بنابراین پنهان کردن آن مشکل نیست.
اما یکی از مشکلات میکروفونهای یقهای کیفیت پایینتر آنها نسبت به میکروفونهای بزرگتر است، همچنین برای ضبط صدا در فضای باز نیاز است از یک پد بادگیر استفاده کنید تا صدای باد کمی کمتر شود. اگر در حال حاضر کار تولید محتوای آموزشی انجام میدهید و یا به فکر مستندسازی هستید، این دسته از میکروفونها برای شما ایدهآل خواهند بود.
میکروفون شاتگان (shotgun)
میکروفون تفنگی یا همان شاتگان، نامش را از شکل ظاهری خود گرفته است. این نوع میکروفون تقریباً مانند یک اسلحه بلند و لاغر است. میکروفونهای شاتگان محبوبترین نوع برای ضبط صدا در تولید فیلمهای تلویزیونی است و به اندازه کافی تنوع دارد؛ که در بسیاری از موقعیتهای دیگر نیز قابل استفاده باشد.
برخلاف سایر میکروفونها برای استفاده از این دسته نیازی نیست حتماً میکروفون را در دست بگیرید، میتوانید آنها را به سادگی روی دوربین و یا پایههای جداگانه نصب کنید. همچنین از آنجایی که میکروفونهای شاتگان کاملاً جهتدار هستند، برای جداسازی جزئیات صوتی واقعاً خوب عمل میکنند. گرچه این به کیفیت میکروفون و نوع قرار گیری آن در مواجهه با سوژه هم بستگی دارد.
میکروفون کاندنسر (condenser)
میکروفونهای کاندنسر را میتوان پرطرفدارترین و رایجترین نوع میکروفون از نظر کاربری دانست، چراکه برای ضبط صدای باکیفیت در شرایط مختلف بسیار کارآمد هستند. معمولاً این دسته از میکروفونها را در استودیوهای خوانندگی مشاهده میکنید، اگر تولید محتوا ویدیویی برای یوتوب انجام میدهید و نیازی به جابهجایی میکروفون ندارید، برای شما نیز مناسب خواهند بود.
میکروفونهای کاندنسر میکروفونهایی بسیار دقیق هستند که تمامی صداهای موجود در فضا را ضبط میکنند. اگر شما نزدیک به کامپیوتر خود شروع به ضبط کنید، این میکروفونها صدای فن و یا هارد-دیسک شما را نیز ضبط خواهند کرد. از دیگر ویژگیهای این نوع میکروفون میتوانیم به بازه فرکانسی گسترده آن اشاره کنیم. همین موضوع باعث میشود تا بسیاری از مهندسین صدا با استفاده از این میکروفونها به ضبط وکال بپردازند.
البته این را هم در نظر داشته باشید که میکروفونهای کاندنسر به دو دسته دیافراگم بزرگ و دیافراگم کوچک تقسیم میشوند که اولی برای ضبط صدا از منابعی به کار میرود که دارای بازه فرکانسی گستردهتر باشد تا صدایی گرمتر و حجیمتر را ضبط کند، همچنین نویز بسیار کمتری هم دارد؛ و دسته دوم نیز به منظور ضبط صداهای تربل استفاده میشود، برای مثال ضبط صدای ساز ویولن یا گیتار آکوستیک.
با انواع اصلی میکروفونهای مناسب تولید محتوا آشنا شدیم؛ اما همچنان تنوع زیادی در این مدلها وجود دارد که ممکن است کمی گمراهکننده باشد. یک نکته مهم که به شما در انتخاب کمک میکند، توجه به درگاه خروجی با توجه به دیوایس ضبط کننده تصویر است. بهتر است میکروفونی را انتخاب کنید که با اکثر دستگاهها سازگار باشد.
USB، لازم است یا نه؟!
میکروفونها پورتهای خروجی مختلفی دارند، اما بهترین نوع برای ضبط ویدیوهای آموزشی میکروفونهای یو اس بی است. این دسته بدون نیاز به کارت صدا یا تجهیزات جداگانه به سیستم شما متصل شده و صدا را با بالاترین کیفیت ضبط میکنند. مجهز بودن به USB به طور کلی یک نیاز ضروری نیست، اما قطعاً میتواند کار شما را خیلی سادهتر کند. این میکروفونها عموماً قیمت بالاتری دارند، اما به تنهایی و به صورت مستقل بالاترین کیفیت را در اختیار شما قرار میدهند.
میکروفون USB تمام اجزای یک میکروفون معمولی مانند دیافراگم و کپسول را داراست. تفاوت این دسته از میکروفونها با میکروفونهای معمولی، در وجود 2 مدار داخل میکوفونهای USB است:
- یک Preamp (پیش تقویت کننده) که بر روی میکروفون نصب شده است و نیاز به اتصال به تقویت کننده خارجی را از بین میبرد.
- یک مبدل صدا به سیگنال دیجیتال (رابط صوتی/کارت صدای داخلی) که صدای میکروفون را پیش از ورود به سیستم و نرمافزار میزبان، به سیگنال دیجیتال تبدیل میکند.
این ساختار، ضبط شما را در سه مرحله ساده خلاصه میکند: اتصال میکروفون به سیستم، اجرای نرمافزار میزبان و زدن دکمه ضبط!
در ادامه 3 نمونه از میکروفونهای محبوب برای ضبط فیلم آموزشی را به شما معرفی میکنیم.
حتماً بخوانید: هاش اف چیست؟ راهنمای کامل کاربرد و عملکرد هاش اف
3 میکروفون ضبط ویدیو عالی!
در این بخش سعی میکنیم، 3 نمونه از بهترین میکروفونهای مخصوص ضبط ویدیوهای آموزشی را که به بهبود کسبوکار شما کمک میکند را معرفی کنیم. این پیشنهاد انتخاب شما را از بین مدلهای متنوع با مشخصات و قیمتهای مختلف آسان میکند. پس بهراحتی تجهیزات اوریژینال را برای شروع ساخت یک ویدیوی آموزشی حرفهای فراهم کنید.
میکروفون بویا مدل BY M1
پرسروصداترین میکروفون BOYA به میدان آمد! بویا ام 1 معروفترین و محبوبترین میکروفون یقهای در بازار ایران به حساب میآید. این میکروفون قیمت بسیار مناسبی دارد و در کنار آن امکانات و کیفیت خوبی را هم برایتان به ارمغان میآورد. اگر به تازگی شروع به کار ضبط محتوای ویدئویی کردهاید، این مدل میتواند بسیار عالی باشد و شما را به هدف برساند. از قابلیتهای آن میتوان به امکان اتصال به گوشی موبایل و دوربین اشاره کرد، همچنین الگوی قطبی آن چند جهته است و وزن بسیار کمی هم دارد. چه میکروفونی بهتر از بویا BY M1 برای شروع یک ضبط هیجانانگیز؟! برای خرید این میکروفون پرطرفدار کافی است به فروشگاه ما سر بزنید و بعد از خرید در کوتاهترین زمان میکروفونتان را تحویل بگیرید.
میکروفون یانمای مدل Y20
یکی دیگر از میکروفونهای ارزان قیمت، اما باکیفیت و محبوب در بازار ایران، Yanmai Y20 است که میتواند در برابر قیمتی که برای آن پرداخت میکنید، کیفیت بسیار مناسبی را به شما بدهد. میکروفون Yanmai Y20 دارای حساسیت فرکانس پاسخگویی 50 تا 16000 هرتز است. این میکروفون از نوع کاندنسر ترانزیستوری است و وزن آن 130 گرم اندازهگیری شده است. میزان حساسیت این میکروفون 32- دسیبل و نسبت سیگنال به نویز 36 دسیبل است. اگر مشکلی با دیده شدن میکروفون در تصویر ندارید، میتوانید آن را گزینه اصلی خود در نظر بگیرید. برای خواندن نقد و بررسی تخصصی این میکروفون و تهیه میکروفون ارزانقیمت یانمای Y20 به صفحه مشخصات فنی آن مراجعه کنید.
میکروفون بویا مدل M800
سومین محصول هم از برند محبوب BOYA، مدل ام 800 است؛ میکروفون مورد علاقه گیمرها، پادکسترها و خوانندگان استودیویی؛ که از الگوی قطبی Cardioid بهره میبرد و سایز دیافراگم آن 1.3 اینچ و میزان حساسیت این محصول 33dB +/- 3dB- دسیبل میباشد. داخل پک این محصول میکروفون بویا، پاپ فیلتر، پایه ضد شوک و یک کابل XLR قرار دارد. علاوه بر تولید فیلمهای آموزشی، اگر استریمر هستید یا میخواهید استودیوی خانگی خود را داشته باشید، این مدل برای شما عالی خواهد بود. این نکته را در نظر داشته باشید که رابط آن از نوع XLR است.
اگر هنوز در انتخاب میکروفون مردد هستید؛ بهتر است به شما بگویم؛ میکروفونهای برند بویا BOYA در تمام دنیا شناخته شدهاند. این برند از ابتدا با شعار مشتریمداری حرکت کرده و کیفیت را فدای کمیت نکرده است. در حال حاضر تنها نمایندگی بویا در ایران که بیشتر محصولات این کمپانی را با ضمانت اصالت کالا به فروش میرساند فروشگاه دیدنگار است.
دیگر معطل چه هستید؟! نور، صدااا، تصویر و حرکت…
این روزها ساخت فیلمهای آموزشی بازار گرمی دارد و با خواندن این مقاله و اطلاعاتی که دیدنگار در اختیار شما قرار داد؛ متوجه شدید که اگر کمی هوشمندانه عمل کنید این فرصت را به خاطر نگرانی بیمورد بابت تجهیزات ساده، از دست نخواهید داد. این نکته را به خاطر داشته باشید که میکروفون یک سرمایهگذاری بلندمدت است، چراکه تکنولوژی ساخت آنها خیلی دیربهدیر بهروز میشود و درواقع با خرید یک میکروفون عالی، میتوانید تا مدت زمان بسیار زیادی از آن استفاده کنید. میکروفونهای یقهای اولین و بهترین انتخاب برای تولید محتوای آموزشی است. این میکروفونها کاربری سادهای دارند و بسیار کارآمد عمل میکنند.
خب با توجه به مقالهای که خواندید به نظر شما بهترین میکروفون کدام است؟ اگر تجربهای در ساخت فیلمهای آموزشی دارید حتماً در بخش نظرات برای ما بنویسید و این مقاله را با دوستان مدرس خود به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را هم بخوانید
راز ضبط صدای حرفهای؛ برای ضبط پادکست یا مصاحبه کدام میکروفون بهتر است؟