مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟

راهنمای خرید
  • سبا گیلکی
  • ۵ آذر ۱۴۰۳
  • 9
  • 558
25 دقیقه
راهنمای خرید اولین دوربین

اگر به تازگی وارد دنیای عکاسی شده باشید و بخواهید اولین دوربین خود را تهیه کنید، احتمالا با فاکتورها و عوامل بسیار زیادی روبرو خواهید شد که ممکن است شما را سردرگم کند. در این مواقع سوالات بسیار زیادی در ذهن شما تشکیل می‌شود که به پاسخ رسیدن برای هر کدام از آنها، یک مقوله‌ی طولانی و مجزا خواهد بود.

ممکن است از خودتان بپرسید که خب، چرا باید دوربین عکاسی بخرم ؟ اصلا ممکن است گوشی هوشمند من جوابگوی نیازهای من در عکاسی باشد ؟ آیا می‌شود بدون دوربین هم عکاسی کرد ؟ تفاوت دوربین‌های کامپکت با بدون آینه و DSLR چیست؟

اصلا چرا دوربین اکشن را انتخاب نکنم ؟! اگر بخواهم دوربین DSLR تهیه کنم، تفاوت بین سنسور فول فریم و کراپ فریم چیست ؟ آیا رزولوشن فاکتوری مهم برای عکاسی است ؟ این اعداد و ارقامی که در مشخصات دوربین‌ها ارائه می‌کنند چه کاربردی دارند ؟

یا هزاران سوال دیگر که در هنگام انتخاب اولین دوربین ، از میان انبوهی از مدل‌ها از کمپانی‌های مختلف با قابلیت‌های متفاوت پدیدار می‌شوند. زمانی قضیه برایتان سخت‌تر خواهد شد که تا به حال تجربه انتخاب دوربین نداشته باشید یا اصلا عکاسی نکرده باشید.

اما خب هیچ مشکلی نیست! چرا که در این مقاله به صورت کامل هر یک از این موارد را برایتان توضیح خواهم تا اگر می‌خواهید اولین دوربین خود را بخرید و نیازهای خود را با آن به صورت کامل بر طرف کنید، بهترین انتخاب را داشته باشید.

با من در ادامه مقاله ” اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟ “ همراه باشید تا پاسخ تمام پرسش‌هایتان را درباره خرید اولین دوربین بگیرید…

راهنمای خرید دوربین دیجیتال

آیا خرید دوربین عکاسی برای من لازم است ؟

دوربین عکاسی، اولین وسیله مورد نیاز هر عکاس حرفه‌ای یا متوسطی است که به این هنر علاقه دارد و می‌خواهد آن را به صورت جدی دنبال کند.

شاید به این فکر کرده باشید که خب دوربین گوشی‌های هوشمند هم که روز به روز در حال پیشرفت هستند، پس آیا اصلا لزومی دارد هزینه‌ای گزاف بپردازیم تا یک دوربین دیگر داشته باشیم ؟ اصلا نمی‌شود با همان گوشی موبایل عکس‌هایمان را ثبت کنیم و راضی باشیم ؟

اگر به طور خیلی خلاصه بخواهم برایتان جواب این سوال‌ها را بگویم، نه !

دوربین عکاسی همانطور که از نامش معلوم است، مخصوص عکاسی ساخته شده و گوشی‌های هوشمند یا هر وسیله دیگری که مجهز به دوربین هستند و توانایی ثبت عکس دارند، وسیله‌ای هستند که تنها یکی از قابلیت‌های آن‌ها عکاسی است!

دوربین‌ها بدنه‌ای بزرگ دارند که تمام اجزای داخل آن دست به دست هم می‌دهند تا شما یک عکس فوق‌العاده را ثبت کنید. پس به هیچ وجه آن را دست کم نگیرید.

کدام دوربین مناسب من است ؟

اما خب برای همه‌ی انسان‌های روی کره‌ی زمین الزامی وجود ندارد که بخواهند دوربین دیجیتال بخرند! شاید نیازهای شما در حد عکاسی خانوادگی یا ثبت لحظات باشد، یا حتی ممکن است ورزشکار باشید و بخواهید دوربینتان را به پیشانی خود متصل کرده و تصویر ضبط کنید.

خب معلوم است که در این حالت دوربین عکاسی یک هزینه اشتباه برای شما خواهد بود. اگر برای ثبت لحظات خانوادگی خود نیاز به وسیله‌ای دارید که برایتان عکس بگیرد، باید بگویم گوشی هوشمندتان بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

چرا که وزن کمی داشته و همیشه در دسترس است و البته، کیفیت آن برای چاپ در سایز متوسط یا کوچک و قرار دادن در آلبوم خانوادگی، کاملا مناسب است.

اما اگر یک عکاس حرفه‌ای یا مبتدی هستید یا اصلا می‌خواهید به تازگی وارد دنیای عکاسی بشوید، اما قصد دارید آن را به صورت جدی دنبال کرده و در آن پیشرفت کنید، بی تردید دیر یا زود مجبور خواهید شد یک دوربین عکاسی تهیه کنید و این اجتناب ناپذیر است!

برخی از مقالات مجله دیدنگار که در پایین برای شما آورده‌ام، در انتخاب یک دوربین مناسب به شما کمک خواهند کرد.

شاید مطالعه این مقالات نیز برایتان جالب باشد !
سوالات رایج عکاسی : 20 سوال متداول یک عکاس آماتور ( بخش 3 )
چه دوربینی بخریم ؟

اما خب قضیه به همین جا ختم نمی‌شود، قرار است دوربین عکاسی بخریم، اما از میان انبوه مدل‌های آن کدام را انتخاب کنیم ؟ در این قسمت باید ببینید بر روی چه سبکی تمرکز دارید و چه انتظاراتی از دوربین خود خواهید داشت. در بخش بعدی به این مقوله خواهم پرداخت.

عکاسی ورزشی

خب، اصلا چه نوع دوربینی مناسب کار من خواهد بود ؟

وقتی وارد یک فروشگاه‌ خرید دوربین، چه به صورت حقیقی و چه به صورت آنلاین می‌شوید تا اولین دوربین خود را بخرید، اولین چیزی که با آن برخورد خواهید کرد انبوه مدل‌های دوربین‌هاست.

دوربین‌های DSLR، دوربین‌های کامپکت، دوربین‌های بدون آینه، اکشن کمراها، دوربین‌های چاپ سریع، دوربین‌های شبه SLR یا Bridge، دوربین‌های آنالوگ و بسیاری مدل‌های دیگر که بی شک شما را سردرگم‌تر از قبل خواهد کرد!

اما خب کدام یک از اینها برای کاری که شما از دوربینتان می‌خواهید مناسب‌تر است؟

بگذارید یک توضیح کلی در مورد چند دسته از دوربین‌ها برایتان بدهم.

دوربین‌های DSLR، حرفه‌ای‌ترین و پیشرفته‌ترین سطح دوربین‌های دیجیتال هستند که معمولا مورد استفاده عکاسان حرفه‌ای قرار می‌گیرند. این دوربین‌ها بر اساس سایز سنسورشان که فول فریم باشند یا کراپ فریم تقسیم بندی شده و به دسته‌های مبتدی، میان‌رده و یا پرچمدار تقسیم می‌شوند.

نزدیک‌ترین دوربین‌ها به DSLR ها، بدون آینه‌ها هستند. یکی از بزرگترین تفاوت‌های این دسته وجود نمایاب یا همان ویزور الکترونیکی، به جای اپتیکال است. چرا که آینه‌ای که در دوربین‌های DSLR وجود داشت در آنها حذف شده است.

اولین دوربین من باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد ؟

بدون آینه‌ها معمولا قیمت‌های بسیار بالایی دارند و لنزهای آنها نیز کمیاب‌تر از DSLR هاست. اما به لحاظ فنی و تکنولوژی بسیار پیشرفته هستند و امروزه بسیاری از عکاسان فوق حرفه‌ای را به خود جذب کرده‌اند.

دسته سوم دوربین‌های کامپکت هستند که در یک جمله خیلی کوتاه می‌توانم برایتان آنها را توضیح دهم؛ فراموششان کنید! چرا که امروزه دوربین‌های گوشی‌های هوشمند بسیار پیشرفته شده‌‍اند و شاید در 99 درصد حالت بهتر از دوربین‌های کامپکت عمل کنند.

تا چند سال پیش بزرگترین مزیت آنها نسبت به گوشی‌های هوشمند، زومِ دو یا نهایتا پنج برابری اپتیکالشان بود که امروزه به لطف تکنولوژی‌های پیشرفته در ساخت دوربین‌های گوشی‌های هوشمند، این مورد را در اکثر آنها نیز می‌توان پیدا کرد.

اما دسته‌ی بعدی دوربین‌های شبه SLR یا همان Bridgeها هستند. این دسته از دوربین‌ها همانطور که از نامشان معلوم است، پلی هستند میان دوربین‌های پیشرفته‌ی DSLR و دوربین‌های کامپکت. معمولا یک ویژگی خاص در آنها برجسته‌تر شده و می‌شود نقطه عطف تبلیغاتیشان!

برای مثال یک دوربین، زوم اپتیکال 30 یا 45 برابری یا حتی بیشتر را به شما می‌دهد که برای خرید چنین لنزی برای دوربین‌های DSLR، باید چند ده میلیون هزینه کنید و این دوربین‌ها با هزینه‌ای بسیار کم، آن را در اختیار شما قرار می‌دهند.

اما در مورد سایر دوربین‌ها نیز برایتان خواهم گفت. دوربین‌های چاپ سریع، همانگونه که از اسمشان معلوم است، یک پرینتر داخلی داشته و عکس را بلافاصله پس از ثبت، چاپ می‌کنند. این دوربین‌ها بیشتر مخصوص عکاسی خانوادگی یا عکاسی در جمع دوستان است.

دوربین‌های اکشن نیز به جهت کیفیت بالای فیلم برداری و سایز و وزن بسیار کمی که دارند، قابل نصب بر روی پیشانی، مچ دست، بازو، فرمان دوچرخه یا هر چیز دیگری هستند که به همین دلیل، بیشتر توسط ورزشکاران و ماجراجویان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

صفحه نمایش دوربین

اما کدام یک از این دوربین‌ها مناسب شماست ؟

ابتدا نیاز است به سبک مورد علاقه‌تان در عکاسی نگاه کنید. اگر یک عکاس حرفه‌ای هستید و می‌خواهید بهترین شرایط را برای عکاسی تجربه کنید و تنوع گسترده‌ای از لنزهای دوربین و تجهیزات عکاسی را داشته باشید، به دنبال دوربین‌های DSLR فول فریم یا بدون آینه‌ها باشید.

اگر عکاسی مبتدی هستید، DSLR های کراپ فریم می‌توانند برایتان مناسب باشند.

اگر عکاسی را به صرف اینکه در جمع‌های خانوادگی یا دوستانه تجربه کنید یا می‌خواهید آن را در سطح کار راه انداز یاد بگیرید، به نظر من دوربین‌های گوشی‌های هوشمند بهترین گزینه برای شما خواهند بود.

اما آیا همیشه گوشی‌های هوشمند جوابگوی نیازهایتان هستند ؟ اصلا در چه مواقعی می‌شود بر روی آن‌ها حساب باز کرد و در چه مواقعی کار شما را لنگ خواهند گذاشت ؟ در بخش بعدی به این موضوع خواهم پرداخت.

عکاسی با موبایل

چه زمانی می‌توانم دوربین گوشی هوشمند خود را جایگزین دوربین‌های حرفه‌ای کنم ؟

گوشی‌های هوشمند امروزه پیشرفت‌های زیادی را در زمینه عکاسی تجربه کرده‌اند. اما هنوز هم مقایسه‌ی آنها با دوربین‌های DSLR یا بدون آینه، یک اشتباه بزرگ است.

شاید بتوانند عکس‌های بسیار با کیفیتی ثبت کنند یا قابلیت‌های نرم افزاری نمادینی که بیشتر ( به نظر من ! ) جنبه تبلیغاتی دارند، اما یادتان نرود که مخصوص عکاسی نیستند، یا بهتر بگویم، مخصوص هزار و یک جور کار هستند که عکاسی هم یکی از آنهاست!

اصلا نظر من هم مهم نباشد! خودتان کمی فکر کنید، آیا می‌شود در قطری کمتر از یک سانتی‌متر، ماژول‌های دوربین را قرار داد؟! کمپانی‌های مختلف برای اینکه سایز گوشی‌هایشان بزرگ نشود، از سنسورهای کوچکی استفاده می‌کنند که هیچ، حتی شاتر و دیافراگم متغیر را هم حذف می‌کنند!

احتمالا الآن در ذهنتان کنفرانس معرفی آیفون یازده پرو را مرور می‌کنید، حتما شما هم عکس‌های پرتره‌ای که گرفته شده بودند را دیده‌اید؛ اما فراموش نکنید، این‌ها همه عملیات نرم‌افزاری هستند و جا برای اشتباه کردنشان بسیار باز است.

در حالی که در دوربین‌های حرفه‌ای، عمق میدان وضوح به وسیله عدسی‌هایی که در لنز قرار دارند و به کمک سنسور دوربین اندازه گیری شده و هر چیز که در ناحیه فوکوس مد نظر شما نباشد، تار می‌شود. حتی ممکن است باز هم قانع نشده باشید، پس بهتر است مقاله زیر را مطالعه کنید تا به طور کامل همه چیز را متوجه شوید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برایتان جالب باشد !
دوربین DSLR یا گوشی ؟

البته خب باز هم می‎‌گویم که تمام این موارد تنها برای عکاسی حرفه‌ای نیاز است و اگر نیازی به تهیه یک دوربین حرفه‌ای با کلی لنز و تجهیزات مختلف ندارید، دوربین‌های گوشی‌های هوشمند، از دوربین‌های کامپکت بسیار بهتر هستند.

شاید مطالعه این مقالات نیز برایتان جالب باشد !
بهترین اپلیکیشن‌های دوربین ios

اگر به این نتیجه رسیدید یک گوشی هوشمند می‌تواند برایتان کافی باشد که هیچ، اما اگر هنوز هم قصد دارید یک عکاس حرفه‌ای شوید و برای این کار به خرید دوربین حرفه‌ای نیاز دارید، ادامه مقاله ” اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟ “ را مطالعه کنید.

اولین دوربین بدون آینه من

در دوربین‌های دیجیتال، بدنه مهم تر است یا لنز ؟

خب، یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در انتخاب اولین دوربین بی شک همین مورد است. شاید تا به حال این جملات را شنیده باشید که برای تعیین سطح یک عکاس به دوربین او نگاه می‌کنند و هر چه بدنه دوربینش گران‌تر باشد، می‌گویند او حرفه‌ای‌تر است !

بدنه دوربین قطعا مهم است، چرا که سنسور در آن قرار دارد و همه چیز توسط آن ثبت می‌شود، اما واقعا لنز مهم‌تر است! به طور خلاصه بخواهم برایتان بگویم، لنز تعیین کننده همه چیز در عکاسی است.

ممکن است شما یک بدنه خیلی حرفه‌ای داشته باشد، اما از یک لنز معمولی بر روی آن استفاده کنید و هیچ وقت از عکس‌هایتان راضی نباشید. و حتی برعکس، ممکن است بدنه آنچنان گران قیمتی هم نداشته باشید، اما یک مجموعه لنز خیلی خوب برای آن جمع آوری کرده باشید و واقعا از عکس‌هایتان لذت ببرید.

این کاملا طبیعی است. همه چیز قرار است از بین عدسی‌های لنز بگذرد و به سنسور برسد.

به نظر من، سعی کنید با توجه به شرایط اقتصادی، یک دوربین DSLR فول فریم یا کراپ فریم یا یک دوربین بدون آینه را تهیه کنید که از حداکثر توان مالیتان قیمت پایین‌تری داشته باشد، و در عوض باقی پولتان را صرف خرید لنزهای مختلف کنید.

در مقاله زیر به طور کامل همه چیز را درباره بدنه دوربین‌های دیجیتال بررسی کردیم. می‌توانید آن را مطالعه کنید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برایتان جالب باشد !

اما خب اگر بخواهید لنزهای مناسبی را برای سبک مورد علاقه خود در عکاسی پیدا کنید، باید چه کنید ؟ این موضوع را در بخش بعدی مقاله برایتان بررسی خواهم کرد. پس همچنان همراه من باشید…

لنز دوربین

کدام لنزها مناسب سبک کاری من خواهند بود ؟

حتما سری به فروشگاه‌های مختلف اینترنتی زده‌اید و تنوع بسیار زیاد لنزها را با کاربردهای مختلفشان دیده‌اید. لنزهای پرایم، لنزهای زوم، لنزهای تله، لنزهای کیت، لنزهای ماکرو، لنزهای فیش آی و بسیاری دیگر که هر کدام ویژگی خاصی داشته و شما را برای سبکی خاص در عکاسی آماده می‌کنند.

اگر از نظر مالی مشکلی ندارید و می‌توانید چند صد میلیون هزینه کنید ( ! )، بهتر است تمام لنزهای موجود را بخرید. اما این کار واقعا برای همه لازم نیست. ممکن است شما به عکاسی طبیعت علاقه داشته باشید. یا به عکاسی پرتره. ممکن است عکاسی خبری را دنبال کنید یا هر چیز دیگری.

عاقلانه‌ترین کار این است که متناسب با نیازهایتان بهترین لنزها را انتخاب کنید.

برای مثال اگر کار عکاسی پرتره انجام می‌دهید، داشتن یک لنز پرایم 50 یا 85 میلی‌متری می‌تواند برای شما در قدم اول کافی باشد.

در مقالات زیر از مجله دیدنگار، به طور کامل توضیح داده شده که هر لنز چه کاربردی دارد، باید در کجا استفاده شود و اصلا در یک کلام، چه لنزی را باید بخرید! پس آنها را مطالعه کنید تا انتخاب بهتری داشته باشید.

شاید مطالعه این مقالات نیز برایتان جالب باشد !
بهترین لنزهای دوربین هر برند بر اساس ژانرهای عکاسی
هود لنز چیست؟ ( کاربرد هود لنز دوربین )
تفاوت لنز پرایم با زوم
مانت یا دهانه لنز چیست؟

خب، حالا اطلاعات کاملی را در مورد لنزهای مختلف و کاربردهایشان پیدا کرده‌‌اید و می‌خواهید یکی یا چندتا از آنها را برای خودتان انتخاب کنید. اما هزاران مدل مختلف از لنزها وجود دارند که روی هر کدام نیز نمادهایی وجود دارد یا بخشی از اسم آنها، نمادهای عجیب و غریبی است که معنی آنها را نمی‌دانید.

در این بخش علائم اختصاری لنزها را برایتان بررسی خواهم کرد.

علائم اختصاری روی لنزها

علائمی که روی برخی از لنزها نوشته می‌شوند چه کاربردی دارند ؟

هر کمپانی برای لنزهای خود علائم و نشانه‌هایی را در نظر می‌گیرد تا شناسایی یک مدل مشخص با ویژگی‌های مورد نظر، از دل انبوهی از مدل‌ها کار ساده‌تری باشد. اما این علائم چرا در کمپانی‌های مختلف متفاوت است ؟ هر یک از آنها چه مفهومی را سعی دارد برساند ؟ اصلا آیا دانستن یا حفظ کردنشان برای تمام عکاسان نیاز است ؟

بر روی هر لنزی یک سری علامت‌ها و اعداد نوشته شده که هر کدام مربوط به یک ویژگی یا یک قابلیت مشخص هستند. دانستن مفهوم این موارد می‌تواند راهی خوب برای تشخیص کاربردها و امکانات هر لنز در سریع‌ترین زمان ممکن باشد. به این صورت می‌توانید زودتر تصمیم بگیرید که کدام لنز را تهیه کنید یا خیر.

این اعداد و نمادها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند :

  • نمایه‌هایی که مخصوص یک برند خاص بوده و برندهای دیگر از آنها استفاده نمی‌کنند.
  • نمایه‌هایی که در نامگذاری تمامی لنزها از تمامی برندها مشترک هستند.

قبل از اینکه لنزی را انتخاب کرده و تهیه کنید، سعی کنید نمادهای روی آن را بررسی کنید تا شناخت کامل‌تری نسبت به آن لنز و قابلیت‌هایش داشته باشید. در مقاله زیر به طور کامل به بررسی این علائم پرداختم و هر کدام را برایتان توضح دادم.

نویسنده : ” بخونید و راضی باشید ! “

شاید مطالعه این مقالات نیز برایتان جالب باشد !
راهنمای جامع علائم اختصاری لنزها: چگونه زبان لنزها را بفهمیم!

اما حالا لازم است به یکی از تیترهای کمی بالاتر برگردیم و بدنه‌ی لنز و اجزای آن را بررسی کنیم تا بفهمیم دنیا دست کیست !

سنسور دوربین

منظور از فول فریم یا کراپ فریم چیست ؟

اندازه سنسور فاکتور بسیار مهمی برای خرید اولین دوربین است. سنسور جایی است که تصویر روی آن شکل می‌گیرد، بنابراین بهتر است، شانس خود را برای نتایج بهتر بالا ببرید. ( البته هنوز هم اصرار دارم که لنز عامل مهم‌تری نسبت به همه چیز در عالم هستی است. ? )

به طور کلی سنسور بزرگ‌تر، نتیجه بهتری حاصل می‌کند. سنسور‌های بزرگتر نور بیشتری را نسبت به کوچکترها جمع می‌کنند و باعث می شوند که نویز تصویر کمتر شود. همچنین، سنسورهای بزرگتر باعث سریع‌تر شدن عکاسی می‌شوند؛ به این معنی که شاتر می‌تواند برای مدت کوتاه‌تری باز باشد، که به معنی تار شدن کمتر عکس‌ها است.

سنسورهای دوربین تلفن همراه می‌توانند کوچکتر از ناخن انگشت کوچک شما باشند، در حالی که بزرگ‌ترین سنسورها به اندازه یک قاب ۳۵ میلیمتری هستند. سنسورهای فول‌فریم، اغلب، هر چند نه منحصرا، در DSLR ها یافت می‌شوند.

مقایسه سایز سنسورهای مختلف
مقایسه سایز سنسورهای مختلف

سنسور یک اینچی هم سنسور بزرگی است و می‌توان آن را در برخی از دوربین‌های پیشرفته پیدا کرد. DSLR های آماتوری و دوربین‌های بدون آینه معمولا از سنسورهای APS-C استفاده می‌کنند. این سنسورها چندین بار بزرگ‌تر از سنسورهای دوربین‌های کامپکت متوسط هستند و تقریبا کیفیت مورد نیاز عکاسان حرفه‌ای را ارائه می‌کنند.

سنسورهای فول‌فریم مساحتی بیش از دو برابر سنسورهای APS-C دارند و بهبود بیشتری در کیفیت تصویر ارائه می‌کنند. هرچه اندازه سنسور بزرگ‌تر شود، قیمت دوربین نیز بالاتر می‌رود تا جایی که برای خرید یک دوربین فول‌فریم باید ده‌ها میلیون تومان پول کنار بگذارید.

بنابراین پیش از خرید مطمئن شوید که چنین سنسوری ارزش چنین هزینه‌ای را برای شما دارد. به نظر من اگر عکاس حرفه‌ای هستید و انتظارات زیادی از دوربینتان دارید، یک فول فریم خوب تهیه کنید تا چهار روز بعد مجبور نباشید دوباره حساب بانکیتان را تخلیه کنید!

به طور خلاصه می‌توان گفت که سنسورهای بزرگتر باعث سریع‌تر شدن عکاسی می‌شوند؛ به این معنی که شاتر می‌تواند برای مدت کوتاه‌تری باز باشد، که به معنی تار شدن کمتر عکس‌ها است.

پس در نتیجه، #از_دوربین‌هایی_استفاده_کنید_که_سنسورهای_بزرگتری_دارند!

شاید مطالعه این مقالات نیز برایتان جالب باشد !
راهنمای انتخاب دوربین (بخش سوم): مشکلات اندازه سنسور
راهنمای انتخاب دوربین (بخش دوم): آیا سنسور بزرگتر بهتر است؟

حالا باید مبحث بعدی را بررسی کنیم که رزولوشن باشد ! همان عددی که 99 درصد انعطاف پذیری کمپانی‌های تولید گوشی وابسته به آن است!

مقایسه رزولوشن‌های مختلف
مقایسه رزولوشن‌های مختلف

رزولوشن، عددی نمادین است یا در عکاسی تاثیر مهمی دارد ؟

احتمالا اولین مورد از مشخصات یک دوربین که مورد توجه عموم مردم ایران قرار می‌گیرد، دقت حسگر آن باشد که با واحد مگاپیکسل سنجیده می‌شود.

مگاپیکسل در واقع واحدی برای سنجش رزولوشن یک دوربین است. در واقع هرچه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد دقت تصویر شما بیشتر خواهد بود. این هیچ ارتباطی به کیفیت تصویر یا میزان نویز ندارد! عاملی که کیفیت تصویر را محدود می‌کند، اندازه حسگر است.

شما احتمالا هیچ‌گاه به دوربینی احتیاج نداشته باشید که تعداد زیادی پیکسل داشته باشد. برای چاپ عکس در ابعاد معمولی ۶×۴ اینچ یا ۵×۷ اینچ تنها ۴ مگاپیکسل نیاز دارید تا نتایج خوبی داشته باشید‍! یک دوربین ۸ مگاپیکسلی به راحتی چاپ ۸×۱۰ اینچ را انجام می‌دهد.

با ۲۰ مگاپیکسل شما قادر خواهید بود تصاویر چاپی ۱۲ × ۱۸ اینچ فوق‌العاده با کیفیت ایجاد کنید. بنابراین اگر به طور دائمی با چاپ‌های ابعاد بزرگ سر و کار ندارید به راحتی می‌توانید نسبت به این عدد بی‌تفاوت باشید.

در یک کلام برایتان بگویم، چه خواستید اولین دوربین خود را بخرید یا گوشی‌های هوشمند را برای عکاسی انتخاب کردید، گول ترفندهای تبلیغاتی و اعداد کم و بیش را نخورید.

اولین دوربین DSLR من

قابلیت‌های دیگر دوربین‌های دیجیتال چیست ؟

خب قطعا بررسی یک دوربین در همینجا تمام نمی‌شود. اگر قصد خرید یک دوربین دیجیتال را داشته باشید، موارد بسیاری هستند که باید بررسی کنید. سیستم فوکوس، طراحی بدنه، وزن و ارگونومی و ده‌ها مورد دیگر.

اما سعی کنید این موارد را در اولویت‌های بعدی خود قرار دهید. ابتدا بر اساس نیازها و توانایی مالیتان چند گزینه را انتخاب کنید، سپس این موارد را نیز در بررسی خود اعمال کنید.

فراموش نکنید که یک دوربین تنها آنقدر هم قدرت ندارد. حتما باید تجهیزاتی را در کنار آن تهیه کنید تا کیفیت کارتان بالا برود. در بخش بعدی به این مورد خواهم پرداخت.

سه پایه عکاسی

آیا حتما لازم است تجهیزات جانبی هم برای دوربینم تهیه کنم ؟

شاید خرید تجهیزات جانبی به اندازه خود دوربین مهم باشد. نور مهم‌ترین عامل در عکاسی است و برای اینکه بتوانید تجربه بهتری داشته باشید، لازم است از منابع نوری مختلف استفاده کنید.

البته اینکه چه نوع نوری مناسب شماست، یاز هم به سبک عکاسی مورد علاقه‌تان بستگی دارد. اگر داخل استودیو عکاسی می‌کنید، باید فلاش‌های استودیویی را بررسی کنید.

اگر بیرون از خانه عکاسی می‌کنید یا نیاز دارید منبع نورتان قابل حمل باشد، اسپیدلایت‌ها مناسب شما خواهند بود.

سعی کنید این مورد را با مشاوره عکاسان حرفه‌ای تهیه کنید، چرا که علاوه بر هزینه نسبتا زیاد، ممکن است با یک انتخاب اشتباه، منبع نورتان به هیچ دردی نخورد.

در مقالات زیر به طور کامل بررسی کردم که برای منابع نوری مختلف چه فاکتورهایی را باید در نظر بگیرید و اصلا هر کدام از آنها به چه دردی می‌خورند. پس این مقالات را مطالعه کنید و دوباره همینجا برگردید تا باز هم ادامه مقاله را برایتان بگویم !

شاید مطالعه این مقالات نیز برایتان جالب باشد !
مقایسه اسپیدلایت با فلاش استودیویی یا استروب
ویدیو معرفی تجهیزات نورپردازی
کارگاه آموزش نورپردازی نیکون
راهنمای خرید فلاش استودیویی و آشنایی با مشخصات فنی آن
راهنمای جامع مهم‌ترین و بهترین تجهیزات نورپردازی و راه‌اندازی استودیو عکاسی

در مورد سایر تجهیزات نیز همین روند را ادامه دهید. سعی کنید با صحبت کردن با عکاسان حرفه‌ای، لوازم مورد نیازتان را پیدا کنید.

همانطور که می‌دانید، تنوع آنها بسیار زیاد است. انواع فیلترهای لنز، ژل‌ها، جهت‌دهنده‌ها یا نرم کننده‌های نور، هود لنزهای مختلف، پرده‌های عکاسی، سه پایه‌ها و بسیاری مورد دیگر.

مقالات زیر مخصوص این دسته از تجهیزات هستند و بهتر است آنها را نیز مطالعه کنید.

شاید مطالعه این مقالات نیز برایتان جالب باشد !
راهنمای جامع راه‌اندازی آتلیه عکاسی یا استودیو عکاسی خانگی
آموزش 10 ترفند ساخت تجهیزات عکاسی برای صرفه جویی در هزینه‌ها
راهنمای خرید سه پایه دوربین
فیلتر لنز ND چیست و چرا به آن نیاز داریم ؟
دوربین بدون آینه

بهترین دوربین‌هایی که در هر رنج قیمتی می‌شود پیدا کرد کدام هستند ؟

اگر به این نتیجه رسیده‌اید که باید یک دوربین دیجیتال بدون آینه یا DSLR تهیه کنید، باید بهترین‌های هر برند را بشناسید. دوربین‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و همانطور که گفتم، مشاوره با عکاسان حرفه‌ای می‌تواند کمک بسیار بزرگی به شما کند.

همچنین من مقاله‌های زیر را برای شما قرار دادم تا در موارد مختلفی بتوانید بهترین دوربین‌ها را پیدا کنید.

به پیشنهاد من، اگر می‌خواهید اولین دوربین خود را بخرید، حتما با یک مشاور خوب در زمینه عکاسی صحبت کنید.

شاید مطالعه این مقالات نیز برایتان جالب باشد !
بهترین دوربین‌های 360 درجه: 10 دوربین برای دیدن همه چیز !
بهترین دوربین‌های بدون آینه فول فریم 2019
بهترین دوربین فیلمبرداری برای ساخت کلیپ و ویلاگینگ
عکاس

خب، دوربینم را خریدم، حالا عکاس هستم ؟!

اما به ایستگاه پایانی این مقاله می‌رسیم. جایی که قرار است یک موضوع مهم را با شما در میان بگذارم.

متاسفانه امروزه می‌بینیم که بسیاری به واسطه داشتن یک دوربین گران قیمت و شاید چند لنز عظیم الجثه خود را عکاس می‌دانند. اما آیا واقعا عکاسی همین است ؟

عکاسی یک هنر بی پایان است و هیچ ربطی به دوربین و تجهیزات ندارد. ممکن است شخصی را ببینید که با داشتن یک دوربین قدیمی یا حتی گوشی موبایلش عکس‌هایی را ثبت کند که همه انگشت به دهان بمانند!

تجهیزات مختلف همانند دوربین و لنز و باقی چیزها تنها مواردی هستند که کار عکاس را راحت‌تر می‌کنند و می‌توانند کیفیت آن را ارتقا بدهند. یک عکاس حرفه‌ای هیچگاه وابسته به دوربین خود نیست و فراموش نکنید که عکاسی یک دانش هنری گسترده است.

پس سعی کنید اگر می‌خواهید واقعا خودتان را عکاس بنامید یا عکاسی را به صورت حرفه‌ای دنبال کنید، واقعا آن را یاد بگیرید. و همچنین فراموش نکنید که هر کسی که دوربین داشت را عکاس ننامید.

این دسته به وفور در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام دیده می‌شوند و توهم عکاس بودن دارند. ( به پیشنهاد نویسنده می‌توانید این دسته از افراد را در صورت مشاهده با تیر بزنید و جمعیتی را از دست آنان خلاص کنید ? )

دوربین DSLR

جمع بندی

سعی کردم در این مقاله به صورت جامع برایتان توضیح بدهم که یک دوربین خوب و مناسب برای شما چه ویژگی‌هایی را می‌تواند داشته باشد، تا اگر می‌خواهید اولین دوربین خود را بخرید، آگاهی بیشتری داشته باشید.

اگر می‌خواهید عکاسی کنید، اول از همه نیازهای خود را شناسایی کنید، ببینید که اصلا چه دوربینی متناسب با خواسته‌هایتان است. اگر خواستید یک عکاس حرفه‌ای باشید، بینDSLR ها و بدون آینه‌ها یکی را انتخاب کنید.

پس از آن، با توجه به بودجه و توان مالی یک مدل را انتخاب کرده و همانطور که گفتم، سعی کنید بیشتر هزینه را برای خرید لنز بگذارید و البته خرید یک بدنه با کیفیت و مناسب را فراموش نکنید.

پس از خرید دوربین و انتخاب لنزهای مورد نیازتان، به دنبال سایر تجهیزات از جمله کارت حافظه دوربین، سه پایه دوربین، هود لنز، کیف دوربین یا کوله عکاسی و باقی موارد باشید.

همچنین فراموش نکنید که هر کسی که دوربین داشت عکاس نیست !

امیدوارم از مقاله ” اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟ “ لذت برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بهترین میکروفون برای خوانندگی
بهترین میکروفون برای خوانندگی: با صدایی نقره‌ای اجرا کنید!
  • 1
  • 1125
مشاهده
بهترین دوربین عکاسی تا 20 میلیون
بهترین دوربین عکاسی زیر 20 میلیون تومان
  • 3
  • 1032
مشاهده
اتصال میکروفون به دوربین
همه چیز درباره اتصال میکروفون به دوربین عکاسی
  • 15
  • 1136
مشاهده
بهترین دوربین های عکاسی با زوم بالا
بهترین دوربین های عکاسی با زوم بالا
  • 3
  • 1222
مشاهده
دیدگاه ها9
  1. ناجی

    مقاله بسیار جامع و آموزنده ای بود برای من مبتدی ابهامات زیادی رو باز کرد از شما سپاس گذارم

    1. مهدی داوودی

      ممنون از نگاه شما

    2. محمد

      اره منم همین کار را میخوام

  2. فاطمه

    سلام من یه دوربین نسبتا ارزون میخوام تازه میخوام شروع کنم راهنمایی میکنین

    1. امیر علی آقایی

      سلام وقت بخیر
      جهت مشاوره خرید دوربین عکاسی با شماره های واتس اپ که داخل سایت قرار دارند،پیغام بذارید تا همکاران فروش شمارا راهنمایی کنند.

  3. بهار

    سلام
    من عکاسیم با گوشی فوقالعاده خوبه
    و برای اول کار می خوام یک دوربین ۱۳۰۰d بخرم
    به نظرتون دوربین ۱۳۰۰d خوبه؟

    1. امیر علی آقایی

      سلام وقت بخیر
      جهت مشاروه و خرید دوربین های عکاسی لطفا تماس بگیرید و داخلی ۱۰۴ همکارم اقای داودی شمارا راهنمایی می کنند.

  4. ناشناس

    بسیار عالی
    ممنون از تلاش شما برای جمع آوری این مطالب

  5. ناشناس

    بسیار عالی
    ممنون از تلاش شما برای جمع آوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای