افزودن فیلتر رنگی جهت نورپردازی مدرن در عکاسی پرتره
تکنیک ها
مقدمه : استفاده از فیلترهای رنگی و نصب آنها بر روی فلاشهای استودیویی میتواند بهراحتی به شما امکان انواع نورپردازی مدرن مادلینگ را بدهد. این سبک از نورپردازی که در اصطلاح به آن ( Trendy Lighting Effect ) گفته میشود، بسیار محبوب و کاربردی است. نورپردازی مدرن در عکاسی پرتره میتواند فضایی کاملا جدید و منحصربهفرد به عکس نهایی شما بدهد.
دیوید تجادا ( David Tejada ) در برخی از عکسهای این پرونده از فیلترهای رنگی استفاده کرده و در هر کدام از این عکسها افکت و شرایط نوری منحصربهفردی بهوجود آورده است. در یازدهمین مقاله از پرونده جامع کارگاه آموزش نورپردازی نیکون، این بار دیوید نحوهی نورپردازی مدرن مادلینگ را بهوسیلهی 4 منبع نور و همینطور استفاده از چند فیلتر رنگی، به ما آموزش میدهد.
آشنایی شما با انواع روشهای نورپردازی و همچنین ایجاد افکتهای مختلف نوری در عکاسی پرتره میتواند سطح توانایی عکاسی شما را بهشدت ارتقاء دهد. به شما توصیه میکنیم از طریق لینک زیر با سایر آموزشهای این کارگاه نورپردازی بیشتر آشنا شوید. در هر کدام از این مقالات، دیوید تجادا ما را به پشتصحنهی چیدمان نورپردازی عکسهای پرترهاش میبرد.
![]()
|
اهمیت نورپردازی و آشنایی با انواع سبکهای آن در عکاسی پرتره
دیوید تجادا در این کارگاه آموزشی قصد دارد در متنهایی کوتاه و با استفاده از عکس چیدمان پشتصحنهی عکاسی پرتره، شما را به راحتترین شکل ممکن با کاربردیترین تکنیکهای عکاسی پرتره آشنا کند. مخاطبان آتلیه و یا عکسهای پرترهی شما، با توجه به سلائق و نیازهایشان، عکسهایی در سبکهای متنوع نورپردازی نیاز دارند.
در این بین نورپردازی مدرن مادلینگ و یا به شکل کلیتر، نورپردازی مدرن در عکاسی بسیار اهمیت دارد. دیوید برای دستیابی به این سبک، راحتترین راه را در استفاده از فیلترهای مختلف رنگی میداند. قابلیت نصب آسان آنها و همینطور ایجاد فضای متفاوت در کمترین زمان ممکن، از مهمترین ویژگیهای این ابزارهای ساده اما موثر است.

بدون شک عکاسی پرتره یکی از فراگیرترین سبکهای عکاسی است که هر عکاس مبتدی تا پیشرفتهای، به آن مشغول است. شاید بتوان از نورپردازی به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای عکاسی و بهویژه عکاسی پرتره یادکرد. ما در مجله دیدنگار در مقالات متعددی به معرفی انواع تکنیکهای عکاسی پرتره و البته آموزش روشهای نورپردازی آن پرداختهایم. در صورتی که میخواهید با جزئیاتی بیشتر از روشهای نورپردازی در عکاسی پرتره و همینطور انواع تکنیکهای این سبک از عکاسی آشنا شوید، به شما توصیه میکنیم مقالات زیر را از دست ندهید.
مبحث نورپردازی در عکاسی پرتره و آشنایی با ترفندها و تکنیکهای این سبک از عکاسی، مبحثی جامع و طولانی است که قطعا گفتگوی کامل دربارهی آن، در یک مقاله امکان پذیر نیست. مطالعهی مقالات بالا میتواند شما را با انواع تکنیکهای نورپردازی در عکاسی پرتره، تکنیکهای عکاسی پرتره خیابانی و همینطور دیدگاههای اساتید برجستهی این سبک از عکاسی آشنا کند.

در ثبت این پرتره از کدام تجهیزات نورپردازی و چگونه استفاده شده است؟
عکس پرترهی این مقاله ( اولین عکس مقاله ) با دوربین، تجهیزات و تنظیمات زیر به ثبت رسیده است :
- دوربین نیکون D850
- لنز نیکون Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8G ED VR II
- تنظیمات : 1/50 ثانیه – f/5.6 – ایزوی 200 – نورسنجی دستی
در ثبت این عکس پرتره از 4 اسپید لایت نیکون SB-900 استفاده شده است. این فلاش کاربردی نیکون میتواند با بسیاری از تجهیزات نورپردازی و فرمدهندههای نور ، همگون شده و حقیقتا منبع نوری کاربردی و همهکاره است. همانطور که در تصویر بالا از پشت صحنهی کارگاه آموزش نورپردازی نیکون مشاهده میکنید، منبع نور اول در یک سافت باکس سایز متوسط قرار گرفته و کمی جلوتر از سوژه و در ارتفاع کمی از سر او قرار دارد. این منبع نور مسئولیت نوردهی به چهرهی سوژهی عکاسی پرترهی شما را دارد. البته نباید از نقش آن در ایجاد نورپردازی مدرن مادلینگ غافل شد. دیوید اعتقاد دارد قبل از رسیدن به چیدمان هر افکتی از جمله نورپردازی مدرن در عکاسی میبایست شرایط نوردهی به سوژه تعیین گردد.

همچون همیشه در ثبت این عکس هم، دیوید منبع نور اصلی را دقیقا از بالا به سوژه نمیتاباند و آن را در فاصلهی کوتاهی از سر او در مقابلش قرار داده تا بتواند در اصطلاح از رگهها و لبهی نور استفاده کند. بر روی این منبع نور و بهمنظور ایجاد نوری سرد در تضاد با نورهای جانبی و بک گراند، از یک فیلتر رنگی آبی بر روی منبع نور داخل سافت باکس استفاده شده است.
جهت بهدست آوردن نورپردازی مدرن در عکاسی و همینطور ایجاد عمق و تضاد رنگی در عکس، دیوید 2 اسپید لایت SB-900 خود را در 2 سافت باکس سایز متوسط کناری سوژه قرار داده است. هر دو سافت باکس در فاصلهی نیم متری از سوژه، در اطراف او و البته کمی عقبتر و با زاویهای در حدود 30 درجه قرار دارند. اگر خاطرتان باشد در یکی دیگر از عکسهای این پرنده، دیوید بر روی سافت باکس خود، از زنبوری یا پارچههای شانه تخممرغی استفاده کرد تا بتواند به نور تولید شده جهت داده و از بازتاب آن به لنز دوربین جلوگیری کند. در این عکس هم او بر روی هر دو سافت باکس، از این تجهیزات استفاده کرده و بر روی هر دو منبع نور SB-900 خود، یک فیلتر رنگی قرمز قرار داده؛ ترکیب این دو منبع نور با رنگ دمایی گرم و منبع نور اصلی با نور سرد، عمقی جذاب و نمونهای کامل از یک نورپردازی مدرن مادلینگ را در عکس نهایی به ما ارائه میدهد.

کارگاه جامع عکاسی پرتره
هر آنچه باید در رابطه با عکاسی پرتره بصورت حرفه بیاموزید را در این کارگاه فرا خواهید گرفت. برای اولین بار در ایران شما با حضور در یک کارگاه جامع، 24 سبک از عکاسی پرتره را آموزش خواهید دید. این کارگاه در آتلیه مجهز دیدنگار و با حضور اساتید مجرب برگزار خواهد شد.
در نهایت اسپید لایت SB-900 چهارم، مسئول نوردهی به بک گراند سوژه است که در این تصویر یک رفلکتور مشکی رنگ است. انتخاب رنگ مشکی برای این رفلکتور، بهعلت سبک انتخابی عکس پرتره دیوید بوده که در آن بیش از هر چیز، آموزش روش نورپردازی مدرن در عکاسی اهمیت داشته است. در زیر سوژه یک رفلکتور نقرهای رنگ وجود دارد تا بتواند نور منعکس شده از سافت باکس را مجددا به سوژه بازگرداند.

با این حال که چیدمان دقیق 4 اسپید لایت و همچنین انتخاب صحیح تجهیزات فرمدهندهی نور در ثبت این پرتره با استفاده از نورپردازی مدرن در عکاسی بسیار اهمیت داشته است؛ اما نمیتوان از تاثیر فوقالعادهی فیلترهای رنگی در خلق این فضای نوری و عمق عکس غافل شد. دیوید این چیدمان را در حدود 15 دقیقه اجرا کرده است.