مقدمه : بهتازگی کمپانی نیکون ( Nikon ) کارگاه آموزش نورپردازی در عکاسی پرتره را برگزار کرده است. این کارگاه که در آن از تجهیزات نورپردازی نیکون در جهت ثبت عکاسیهای پرتره استفاده میشود، توسط استاد عکاسی دیوید تجادا ( David Tejada ) برگزار میگردد. دیوید تجادا یک عکاس معتبر بهویژه در عکاسی پرتره و نورپردازی وابسته به آن است.
این سری مقالات در 14 عنوان، چکیدهای است از بهترین بخشهای کارگاه آموزش نورپردازی عکاسی پرتره توسط دیوید. تمامی این مقالات بسیار کوتاه و کاربردی بوده و شما با مشاهدهی عکس نهایی و شرح کوتاهی از چیدمان تجهیزات نورپردازی میتوانید پشت صحنهی بهوجود آمدن این پرترههای شگفتانگیز را مشاهده کنید. به شما توصیه میکنیم مطالعهی این مقالات را از دست ندهید تا بتوانید تجربهای فوقالعاده در مبحث نورپردازی پرتره را تجربه کنید.

چند نکته در باب این سری مقالات با نام آموزش نورپردازی در عکاسی پرتره
همانگونه که گفتیم این کارگاه توسط کمپانی نیکون برگزار شده و در نتیجه تمام تجهیزات معرفی شده در بخش نورپردازی، از تولیدات این کمپانی میباشد. شما میتوانید محصولات مشابه با این تجهیزات نورپردازی را در فروشگاه و مقالات آموزشی مگ دیدنگار بیابید.
مقاله اول تنها به معرفی عنوان 12 عکس برگزیده برای این پرونده میپردازد و در مقاله دوم پیش نیازهای کوتاهی در باب نورسنجی از کارگاه آموزش نورپردازی دیوید تجادا خواهیم داشت. این یادداشت توسط او و در جهت درک بهتر معرفی 12 پرترهی برگزیده است. درنتیجه برای آن که حداکثر استفاده از این پرونده را داشته باشید، به شما توصیه میکنیم حتما مقاله دوم از این پرونده را مطالعه کنید.

عکاسی و هر آنچه به آن وابسته است، ریشه در نور دارد
بی هیچ شکی، نور اصلیترین المان عکاسی است. کلمه عکاسی ( Photography ) به معنای رسم کردن یا ثبت کردن نور است؛ و قطعا عکاسی، از نور آغاز شده است. تمام ما عکاسان دوست داریم در هنگام ثبت یک تصویر، نور دقیقا همان گونه باشد که ما میخواهیم. در نتیجه بهترین نور، نوری است که قابل هدایت، تغییر و فرم پذیر باشد. به کلام راحتتر یعنی نوری که قابل کنترل باشد و در دنیای عکاسی، یعنی فلاش.
نورهای طبیعی در عین زیبایی، المانهایی قابل اتکا نیستند. آنها معمولا در جایی قرار ندارند که شما نیاز دارید و اگر هم در آن فرم قرار بگیرند، دوامی طولانی نخواهند داشت. در نقطهی مقابل، فلاشها قابل اتکا، پایدار و از همه مهمتر قابل کنترل هستند. در این کارگاه آموزش نورپردازی نیکون و بهویژه با مشاهدهی 12 پرتره منتخب، شما درخواهید یافت که چگونه هر پرترهای دست یافتنی است؛ اما به شرطی که با ماهیت نور و کارکردهای انواع فلاش آشنا باشید. بهویژه در عکاسی پرتره ( رسمی و خیابانی ) فلاشها میتوانند مهمترین دوست شما باشند و بلافاصله پس از شناخت شما از آنها ابزاری قدرتمند، پایدار و انعطافپذیر در عکاسی بهدست میآورید.

برای آن که بتوانیم منظورمان را بهتر به شما برسانیم، در مقالهی بعد، یادداشتی کوتاه در باب نورسنجی توسط دیوید که همکاری با سابقه طولانی در نیکون نیز میباشد، خدمت شما عرضه میگردد. تبحر اصلی آقای تجادا، عکاسی در لوکیشنهای سخت و پرچالش، عکاسیهای حرفهای و سازمانی و همچنین پرترههایی پرروایت و عمیق است. او تجربهی فوقالعادهای در چیدمان نورپردازی دارد و کارگاه آموزش نورپردازی او همواره کاربردی و شگفتانگیز بوده است. در این 12 عکس، شما از تجربهی 30 سالهی او در نورپردازی پرتره بهرهمند خواهید شد.
تمام منابع نورپردازی در این مقاله از Speedlights های نیکون با عنوان CLS که مخفف Creative Lighting System است، میباشند. این سری مقالات ( 14 عنوان ) چکیدهای از کارگاه آموزشی نورپردازی او با نام ( Small Strobes, Big Results ) هستند که بهصورت اختصاصی بر روی تاثیر انواع فلاش بر عکس نهایی پرتره پرداخته است. او در این کارگاه از برخی از تکنیکها و تجهیزات موردعلاقهاش و همچنین به کارگیری آنها در چیدمانهای مختلف نورپردازی صحبت میکند.
12 عکس پرتره از کارگاه آموزش نورپردازی نیکون

کارگاه آموزش نورپردازی – چگونه از محدودترین فضاها، بهترین نتایج را در عکاسی پرتره بهدست آوریم؟ |
مطالعه مقاله

کارگاه آموزش نورپردازی – دیفیوز کردن منبع نور در جهت حجم دهی به نور و سوژه |

کارگاه آموزش نورپردازی – استفاده از نورهای تزیینی و تکنیک بوکه در جهت ساخت بک گراندهای سرگرم کننده در عکاسی پرتره |
مطالعه مقاله

کارگاه آموزش نورپردازی – ترکیب ژلهای رنگی متنوع در جهت ساخت بک گراندهای منحصربهفرد در عکاسی پرتره |
مطالعه مقاله

کارگاه آموزش نورپردازی – چگونه پرترههای قدرتمند ثبت کنیم؟ |
مطالعه مقاله

کارگاه آموزش نورپردازی – روش افزودن خط نور به بک گراند عکاسی پرتره |

کارگاه آموزش نورپردازی – سریعترین روش نورپردازی با کمک دو منبع نور در عکاسی پرتره |

کارگاه آموزش نورپردازی – روشهای دستیابی به تُن رنگ سرد با تغییر وایت بالانس و سبک نورپردازی |

کارگاه آموزش نورپردازی – استفاده از ژلهای رنگی در جهت تولید افکتهای نورپردازی خاص |

کارگاه آموزش نورپردازی – روشهای نورپردازی جهت بهدست آوردن بک گراند ستارهای |

کارگاه آموزش نورپردازی – کنترل تابش نور بر روی سوژه |

کارگاه آموزش نورپردازی – امکانهای متنوع ایجاد بک گراند در افکتهای مختلف با کمک ژلهای رنگی |