سه اشتباه بزرگ در مورد نحوه نگاه به قیمت گذاری دوربینها
راهنمای خرید
در این مقاله قصد دارم به سه اشتباه بزرگ در مورد نحوه نگاه به قیمت گذاری دوربینها نگاهی داشته باشم.
هر بار که دوربین جدیدی معرفی میشود، صرف نظر از قیمت تعیین شده برای آن، بخش نظرات ما پر از اظهار نظراتی میشود که ” خیلی گران است ! “. آیا همه سازندگان دوربین از واقعیت به دور هستند یا چیز دیگری در جریان است ؟
من قصد دارم سه سوء تفاهم اصلی را که میبینم باعث تحریک این نظرات میشود، توضیح دهم. من از قیمتهای بالاتر طرفداری نمیکنم و سعی نمیکنم این را مطرح کنم که تولید کنندگان هرگز آن را اشتباه نگیرند، بلکه فقط سعی میکنم این نکته را برجسته کنم که چرا دوربینها به همان شکلی که ارزش دارند قیمت گذاری شدهاند.
نگاه اشتباه به قیمت گذاری دوربینها : یک مدل جدید همیشه گرانتر از مدل موجود است
قیمتها با گذشت زمان کاهش مییابد. مهم نیست که استراتژی قیمت گذاری چه بوده باشد، یک محصول قدیمی ( خصوصاً در دستههایی که سرعت پیشرفت بسیار زیادی دارند، مثل کالاهای مرتبط با دنیای فناوری ) نمیتواند در پایان چرخه عمر خود به همان اندازه که در ابتدا قیمت داشته، قیمت بالایی داشته باشد.
این ممکن است کاملاً واضح به نظر برسد، اما نتیجه این است که یک مدل جدید همیشه نسبت به مدلی که از دور خارج شده گرانتر به نظر میرسد.

این خطایی است که ما اغلب مشاهده میکنیم : ” وقتی میتوانم مدل قدیمی را با قیمت 1400 دلار خریداری کنم، چگونه میشود که مدل جدیدتر 2200 دلار قیمت دارد ؟! “
پیشنهاد نویسنده : قدیمی اما با ارزش: ده دلیل برای خرید کانن ۶D ، بهترین دوربین فول فریم زیر ۱۰۰۰ دلار !
پاسخ به این سوال این است : ” چگونه میتوانند نتوانند ؟ ” اگر مدل جدید با قیمت مدل قبلی عرضه شود، پس از پایان عمر مفید آن، قیمت آن چه شکلی خواهد بود ؟ آیا باید آن قیمت را با مدل نسل بعدی مطابقت دهید ؟ این رویکرد در پایان منجر به این خواهد شد که دوربینها قیمتهای نامتوازنی پیدا میکنند.
تصویر چپ : قیمتها با گذشت زمان کاهش مییابد، بنابراین دوربینهای جدید تقریباً با همان هزینهای که نسخه قدیمی با آن معرفی شد ، عرضه میشوند.
بنابراین دوربینها تقریباً با همان قیمتهایی که مدل قبلی با آن عرضه شده بود، معرفی میشوند. به علاوه، سازندگان دوربین خود کمپانیها هستند؛ آنها وجود دارند که بتوانند تا آنجا که میتوانند سود کسب کنند. کار آنها این است که مقدار سودی را که از هر محصول تولید میکنند، به حداکثر برسانند.
استثنای اصلی برای مطابقت با قیمت مدل قبلی این است که اگر مدل جدید برای پایین آمدن به یک رقم قابل توجه برسد، نسل قبلی نیز به همان میزان کاهش قیمت پیدا کرده و رقابتیتر از قبل میشود.
مطالعه موردی
a6000 سونی با قیمت 799 دلار همراه با لنز زوم کیت عرضه شد، حدود 200 دلار پایینتر از مدل NEX-6 که قبل از آن وجود داشت. این دوربین دو ویژگی و به روزرسانی اضافی را به دست آورد، اما همچنین شاهد افت وضوح منظره یاب بود و ساختار و ارگونومی آن نیز کمی عجیب و غریبتر شده بود. نکته اصلی این بود که A6000 هیچ شباهتی به مدل قبلی نداشت و از نو طراحی شده بود.
اصرار سونی برای اختصاص نامهای مشابه به تمام مدلهای آن در این زمینه کمکی نمیکند، اما قیمت گذاری به تنهایی باعث میشود a6300 را به عنوان یک جایگزین برای NEX-6 بشناسیم، در واقع بسیار بیشتر از به روزرسانی ساده برای a6000. مطمئناً، هر دو مدل a6000 و a6300 برای چند سال آینده در کنار یکدیگر ادامه داشتند، یکی محصولی با قیمت رقابتی، دیگری با کیفیت ساخت بهتر، منظره یاب سطح NEX-6 و فیلم 4K، برای افرادی که راحت میتوانستند هزینه کنند، یا حداقل کمی بیشتر.
تولیدکنندگان گاه به گاه سعی میکنند یک مدل خاص را دوباره در لیست خود جای دهند و آن را ارزانتر یا گرانتر کنند، شاید در تلاش باشند تا جایی برای یک مدل جدید ایجاد کنند.

مطالعه موردی
پاناسونیک GX8 مشخصات قابل توجهی داشت و با قیمت 200 دلار بیشتر از GX7 قبلی معرفی و عرضه شد. این فضا را برای یک GX85 ارزانتر برای قرار گرفتن در زیر آن ایجاد کرد. نگاهی به قیمتها نشان میدهد که پاناسونیک فکر میکند دو نوع مشتری متفاوت برای خرید GX7 وجود دارد، برخی که میخواستند یک مدل کوچک و با قیمت متوسط بخرند و برخی که جاه طلبتر بودند و چیز متفاوتتری میخواستند، و البته حاضر به پرداخت هزینهی آن نیز بودند.
با این حال، مدل جدید، یعنی GX9 با همان قیمت GX7 به بازار عرضه شد ( و در برخی بازارها GX7 III نامیده میشود ). توجه داشته باشید که این اصلاً جایگزینی برای GX8 نیست. قیمت گذاری نشان میداد که آنها احتمالاً تا حدودی روش درستی را انتخاب کرده بودند.
نتیجهی همهی اینها این است که شما میتوانید با مقایسه قیمت یک مدل جدید با قیمت نهایی مدل جدید، اهداف نا صحیح تولید کننده را بهتر تفسیر کنید، نه قیمت پایان عمر مفید آن را.
مطالعه موردی
البته تولید کنندگان همیشه قیمت خود را به درستی دریافت نمیکنند. نیکون در سال 2013 با Coolpix A، یک دوربین جذاب با لنز 28 میلی متری و دیافراگم F2.8 وارد بازار دوربینهای کامپکت APS-C شد. شاید به خاطر عدم موفقیت فوجی فیلم در فروش مدلهای X100 خود با قیمت 1299 دلار بود که دوربین نیکون با قیمت 1099 دلار قیمت گذاری شد.
حدود یک ماه بعد، ریکو نسخه APS-C از دوربین GR بسیار دوست داشتنی خود و همچنین با یک لنز 28 میلی متری F2.8 را با قیمت 799 دلار عرضه کرد. Coolpix A یک دوربین کاملاً خوب بود ( گرچه من GR را ترجیح میدهیم )، اما بدون جذابیت یکپارچه سازی با سیستم عامل، شاید با تمام اینها و در مقایسه با باقی دوربینها، این دوربین با 1099 دلار قیمت کمی بی ارزش به نظر میرسید.
بدون دسترسی به دادههای فروش، من نمیتوانم به طور مشخص بدانم که چه تعداد دوربین با قیمت کامل فروخته شده است، اما تا نیمه دوم سال 2014، قیمت آن به 580 دلار سقوط کرده است. افراد زیادی با این قیمت آن را خریدند، اما قابل توجه است که نیکون علاقه دیگری به آن نشان نداده است.
البته، بعضی اوقات تولید کنندگان مدلهای قدیمی را با قیمتی تازه کاهش یافته ( به عنوان مثال سونی a7 II و a7R II ) همچنان در بازار نگه میدارند. این مسئله داستان را کمی پیچیدهتر میکند اما باید واقعاً توجه شما را به آنچه مهم است متمرکز کنم : ” آیا مدل جدید پیشرفتهای قانع کنندهای را برای نادیده گرفتن مدل قدیمی ارائه میدهد ؟ “
نگاه اشتباه به قیمت گذاری دوربینها : ممکن است در کشور شما همه چیز متفاوت باشد، حتی اگر قیمت عرضه در ایالات متحده آمریکا ارزانتر به نظر برسد

شکایت دیگری که مرتباً میبینیم این است که قیمت عرضه در کشور ” X ” بالاتر از تبدیل مستقیم قیمت دلار آمریکا به تومان ایران یا هر واحد پولی دیگری است. دو دلیل اصلی برای این موضوع وجود دارد.
نکته اول این است که قیمتهای ایالات متحده بدون مالیات بر فروش استنباط میشود، در حالی که بیشتر کشورهای دیگر تمایل دارند مالیات فروش / مالیات بر ارزش افزوده / GST را در ارتباطات رو به مصرف کننده قرار دهند. به عنوان یک نتیجه، قیمتهای ایالات متحده تمایل دارند که ارزانتر به نظر بیایند، چرا که قیمت اعلام شده قیمتی نیست که انتظار میرود مردم پرداخت کنند. سطح مالیات محلی شما ممکن است گرانتر باشد، اما این به احتمال زیاد با تاریخ کشور، سبک دولت و میزان ارائه خدمات درمانی و پشتیبانی اجتماعی مرتبط است، که البته در هیچکدام نمیتوانند سازندگان دوربین مقصر باشند.
پیشنهاد نویسنده : تصاویر RAW 12 بیت و ۱۴ بیت : آیا میتوانید تفاوت را بگویید ؟
عامل دوم این است که رقابت قیمت بین کشورها بسیار متفاوت است. قیمتهای ایالات متحده معمولا ثابت میماند تا خود سازنده قیمت را تغییر دهد. کشورهایی که رقابت بیشتری بین خرده فروشان در آنها وجود دارند، تمایل دارند که قیمتها به سرعت از قیمت اولیه فاصله بگیرند، پذیرندگان اولیه میتوانند قیمت تمام شده را بپردازند، اما هر کسی که بعد از چند ماه ( یا بعضی اوقات هفتهها ) خریداری کند، شرایط بسیار بهتری خواهد داشت.
مطالعه موردی : چرا دوربینها در اروپا گرانتر هستند ؟
RX100 VI سونی با قیمت اولیه 1298 دلار در ایالات متحده و 1299 یورو در اروپا عرضه شد. این بد به نظر میرسد، 1299 یورو در ژوئیه 2019 حدودا به اندازه 1450 دلار ارزش دارد. کمی ظلم است، اینطور نیست ؟
اما، اگر امروز برای خرید یکی از آنها میرفتم، میخواستم 1429 دلار پس از پرداخت مالیات در ایالات متحده پرداخت کنم ( 1298 دلار به علاوه 10.1٪ نرخ مالیات بر فروش محلی من ). اگر من در آلمان زندگی میکردم و همان مدل را از یک خرده فروش اینترنتی بزرگ خریداری میکردم، باید 1180 یورو از جمله مالیات بر ارزش افزوده را میپرداختم که معادل 1315 دلار است.
بنابراین، اگرچه قیمت معرفی شده در کشور شما در مقایسه با قیمت ایالات متحده ممکن است بسیار ناخوشایند به نظر برسد، اما این بدان معنا نیست که به شما ظلم میشود. دو بار گذشته که من به خرید دوربین در ایالات متحده و انگلستان نگاه کردم، مدل قدیمی را پیدا کردم که حتی در انگلیس حتی با پرداخت مالیات بالاتر محلی، ارزانتر بود. اعتراف میکنم که این قبل از سقوط ارزش پوند به دنبال رای Brexit ( رای مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیهٔ اروپا ) بود، اما باز هم، این واقعاً تقصیر سازندگان دوربین نیست.
نگاه اشتباه به قیمت گذاری دوربینها : برخی از چیزها قرار است گران به نظر برسند

بازاریابان از همه نظریهها در مورد چگونگی قیمت گذاری کالاهای خود و استراتژیهای مختلف برای به حداکثر رساندن میزان سود حاصل از یک محصول خاص استفاده میکنند. تعداد کمی از اینها ارتباط زیادی با هزینههای مربوط به توسعه، تولید، توزیع و پشتیبانی از آن محصول دارد. اکثر استراتژیها قیمت را به اندازه کافی بالا میبرند تا این پول بازگردد، اما استثناهایی حتی در مورد آن نیز وجود دارد.
بنابراین نکتهای وجود دارد که میتوانید یک محصول را جستجو کنید و بگویید ” فلان چیز آن را حذف کردهاند “، بنابراین باید ارزانتر باشد، یا انتظار دارید که قیمت به هر طریقی به تخمین شما از هزینههای مربوط باشد.
به عنوان مثال، استراتژی قیمت گذاری با کیفیت برتر معتقد است که گاهی اوقات قیمت گذاری کالاها به قدری سودمند است که در نهایت فروش کمتری از آنچه ممکن است داشته باشید، اما با سود بیشتر، قیمت بالا و کمبود حاصل از آن به خودی خود به ارزش درک شده محصول کمک میکند.
ممکن است فکر کنید که این واقعا احمقانه است، یا مثلا که برای شما مهم نیست. اما فرقی ندارد که شما آن را دوست دارید یا نه، شما به قیمت گذاری واکنش نشان میدهید. بخش دیدگاههای پستهای مربوط به معرفی دوربینهای جدید لایکا را در سراسر اینترنت بخوانید، مخاطبی را مشاهده خواهید کرد که به طور چشمگیری مواردی مثل ” ارزش آن را ندارد ” و ” اگر میتوانید آن را بخرید، پس پولداری هستید که طرفدار لایکاست ” یا مشابه آن را در مورد کالاهای لوکس، خواه ساعت Range Rovers و Rolex باشد نیز خواهید دید.
این بحث تقریباً به طور کامل از اینکه آیا محصولات عرضه شده مطلوب هستند یا خیر، جدا میشوند ( تا حدی که هر ارزیابی میتواند کاملاً منطقی یا متفرقانه فکر کند )، این در درجه اول بازتاب پاسخهای شخصی متفاوت به قیمت است.
این مسئله کاملا واضح است، بحث بین دو دستهی کاملا متفاوت است. دستهی اول افرادی هستند که فقط از محصولات درجه یک استفاده میکنند و اصالت، تاریخچه، امکانات لوکس و از این دست ویژگیها برایشان اهمیت دارد و البته مشکلی از بابت پرداخت هزینهی همچین کالاهایی ندارند.
اما دستهی دوم افرادی هستند که به جای تمام این موارد، قیمت، ارزش خرید و امکانات راضی کننده را سرلوحه خود قرار دادند و نمیخواهند برای خرید یک محصول، حال با هر ویژگی لوکسی که میخواهد باشد، پول زیادی را پرداخت کنند یا اصلا توانایی پرداخت آن را ندارند.
پیشنهاد نویسنده : بهترین فضاهای ذخیره سازی ابری در سال ۲۰۲۰ : نگران از دست رفتن اطلاعاتتان نباشید !
ارزششو داره ؟

در نهایت به سمت این سؤال هدایت میشویم که آیا واقعاً ارزشش را دارد ؟ نه ” خیلی گران است ؟ ” اما ” به نظر میرسد که ارزش خوبی برای من دارد ؟ “
باز هم، تولید کنندگان، مخصوصا در حوزهی تکنولوژی، شرکتهای سودآوری هستند که فقط میخواهند درآمد مفید سالانهی خود را بهبود ببخشند. آنها قصد ندارند کالای مورد نظر خود را با قیمتی که شما به عنوان یک کاربر میخواهید بپردازند. آنها در تلاشند تا حداکثر مبلغی را که مایلید آن را بپردازید، به عنوان قیمت گذاری محصولشان انتخاب کنند و به عنوان اولویت اول، سود خودشان است که مورد توجه قرار میگیرد.
در این مقاله سعی کردم به سع اشتباه بزرگ در مورد نحوه نگاه به قیمت گذاری دوربینها نگاهی داشته باشم. نظر شما در مورد آن چیست ؟ آیا با سیاستهای کمپانیهای بزرگ در مورد قیمتهایی که تعیین میکنند موافقید ؟ نظراتتان را به من بگویید.
امیدوارم مقاله ” سه اشتباه بزرگ در مورد نحوه نگاه به قیمت گذاری دوربینها “ برایتان مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !