ترفند ساخت دیفیوزر فلاش دوربین ارزان
تکنیک ها
آموزش ساخت دیفیوزر فلاش دوربین برای عکاسی ماکرو
در این مقاله بصورت گام به گام شما را با روش ساخت دیفیوزر فلاش دوربین برای عکاسیهای ماکرو با روشی ارزان و بسیار سریع آشنا خواهیم کرد.

- یک صفحه پلاستیکی و یا مقوای ماکت سازی
- چسب نواری ( ترجیحا لنت برق )
- فویل آلومینیومی
- چسب مایع ( ترجیحا چسب فوری )
- فومهای بسته بندی ( یا هر متریالی با این ویژگی که کاربرد دیفیوزر را داشته باشد. )

در گام اول برای ساخت دیفیوزر فلاش دوربین ، تمامی سطح برد پلاستیکی یا مقوای ماکت سازی خود را بوسیله فویل آلومینیومی پوشش دهید. توجه داشته باشید برای پایداری بیشتر با دقت ورق آلومینیومی را با چسب بصورت کامل، به برد بچسبانید. کمی صبر کنید تا از اتصال کامل و خشک شدن چسب، اطمینان حاصل کنید. با توجه به قدرت انعکاسی که از دیفیوزر فلاشتان انتظار دارید، از آلومینیوم شفاف و یا کدر استفاده کنید. بخاطر داشته باشید که هر چه میزان پراکندگی نور شما بیشتر باشد، قدرت نوردهی کمتر خواهد بود اما این نور کمتر به شما در داشتن عکسهایی زیباتر و با نوردهی نرمتر کمک میکند. پس با دقت آلومینیوم را همچون تصویر زیر، بر روی سطح بچسبایند.

حالا بخش بالایی دیفیوزر فلاش را همچون تصویر زیر، بر روی برد رسم کنید. من برای ساخت دیفیوزر فلاش دوربین خودم حدود 30 سانت در نظر گرفتهام. این ابعاد کاملا وابسته به نوع عکاسی شما بوده و استاندارد مشخصی ندارد. همچون تصویر زیر محل برش را با ماژیک رسم کنید.

پس از جداکردن این بخش حالا باید سراغ بخش زیرین دیفیوزر فلاش برویم. یک نکته مهم دیگر در انتخاب سایز مناسب برای این بخش، توجه به محل نصب فلاش اکسترنال میباشد. توجه داشته باشید این بخش نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشد تا فلاش شما براحتی بر روی آن نصب گردد. برای بخش زیرین دیفیوزر فلاش دوربین ، ابعادی حدود دو پنجم بخش بالایی ( حدود 12 سانتیمتر ) را در نظر بگیرید. نسبت این دو قسمت را میتوانید در تصویر بعدی مقایسه نمایید.

همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید، جدارههای دیفیوزر فلاش دوربین عکاسی را از برد اصلی با ابعادی که به شما گفتم، جدا کردم. دوباره به شما یادآور میشوم هیچ محاسبهی دقیق و یا استاندارد ثابتی در ساخت این ترفند عکاسی وجود ندارد و همه چیز وابسته به نوع طراحی شما و کاربردهای دیفیوزر فلاش دوربینتان است. جدارههای سمت چپ و راست دیفیوزر را هم از همین مقوا با برد پوشش داده شده با آلومینیوم جدا کنید.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، سطح بالایی، پایینی و جدارههای دیفیوزر فلاش را به شکل زیر و بوسیله چسب در کنار هم قرار دادهام. در نهایت شما باید به حجمی مانند شکل زیر، دست یابید. هر چه نوع چسب نواری شما قویتر باشد، فلاش دیفیوزر پایدارتری خواهید داشت.

در تصویر زیر یک عکس از زاویهای دیگر از دیفیوزر فلاش دوربینی که ساختهام را میبینید.

جهت دستیابی به ماکسیمم بازتاب نور، من تمامی گوشه و کنار فلاش دیفیوزر خود را بوسیله چسب نواری پوشش دادهام. با این حال که این امر، تفاوت فاحشی ایجاد نمیکند اما کمی در بازتاب نهایی نور اثرگذار است.


لبههای بیرونی محل قرارگیری فلاش را نیز همچون تصویر زیر با چسب نواری مستحکم کنید. حالا نوبت به افزودن قسمت پخش کننده نور است. این بخش عمل دیفیوز کردن نور فلاش دوربین شما را بر عهده دارد. همانطور که در ابتدا گفتم برای ساخت دیفیوزر فلاش دوربین خودم، من از فوم بسته بندی استفاده کردم. شما میتوانید براحتی ورقهای نازک آنرا خریداری کنید. ضمنا خود را تنها به فوم بسته بندی محدود نکرده و هر متریال دیگری که بتواند در نقش پخش کننده نور قرار بگیرد، کاربردی است. در این بخش شما میتوانید از پارچه یا حتی یک برگ کاغذ ساده نیز استفاده کنید.

بخش دیفیوزر کنندهی نور را با چسب محکم کنید. این امر موجب تثبیت جایگاه فلاش شما خواهد شد.

از چسبهای دوطرفهی پارچهای نیز در این بخش میتوانید استفاده کنید. تصویر زیر فرم نهایی فلاش دیفیوزر من است.








خب این هم یک ترفند عکاسی دیگر. امیدواریم از مطالعه این ترفند عکاسی لذت برده باشید و همچون همیشه آرزو میکنیم، مطالعه این مطالب بتواند با کاهش هزینههای عکاسی برای شما علاقهمندان این هنر، فرصت چشیدن لذت بیشتری از عکاسی را فراهم کرده باشد.
در صورتی که این مقاله را دوست داشتید، به شما توصیه میکنیم سایر سری مقالات ترفندهای عکاسی ما را مطالعه بفرمایید.
با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان را دریافت کنید
مقاله ترفند ساخت دیفیوزر فلاش دوربین ارزان برای شما مفید بود؟
اگر در زمینه عکاسی فعالیت میکنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید
⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️