مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

هندزفری: هدفون یا هدست بخرم؟

آموزش عکاسی
  • سبا گیلکی
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳
  • 0
  • 453
12 دقیقه
هندزفری

این روزها پیشرفت علم و تکنولوژی انواع لوازم و تجهیزات شنیداری را ایجاد کرده است که هندزفری، هدفون، هدست و ایرپادها تنها بخشی از آنها هستند. اما این اصطلاحات واقعاً گیج کننده به نظر می‌رسند. در واقع بر خلاف آن چیزی که در ذهنتان از این اصطلاحات دارید، یک هدفون ممکن است کاملاً کوچک و یک هندزفری ظاهری شبیه به یک هدست داشته باشد!

هندزفریبرای این که این سردرگمی را برطرف کنیم، در این بخش می‌خواهیم ببینیم اساس طبقه بندی این تجهیزات شنیداری در چیست و برای چه کاری باید کدام یک را تهیه کنیم. همراه ما باشید تا یک بار برای همیشه از سردرگمی اصطلاحات هدست، هدفون و هندزفری نجات پیدا کنیم!

بالاخره تفاوت هدست، هدفون و هندزفری در چیست؟!

اسم‌‌‌هایی که برای تجهیزات شنیداری گذاشته‌اند، در بسیاری از موارد همپوشانی دارد و متاسفانه باید بگوییم هیچ تعریف مشترک و استانداردی از این واژه‌ها در دسترس نیست! اما اگر بخواهیم یک تعریف بر اساس عرف بازار داشته باشیم، این سه واژه را باید به شکل زیر تجسم کنید:

  • هدفون: معمولاً برای دستگاه‌‌‌هایی که دو درایور صدا دارند که با یک هدبند به یکدیگر متصل هستند، به کار می‌رود. هر چند هدفون را باید یک اصطلاح گسترده‌تر به حساب آورد که ممکن است برای لوازم دیگری هم به کار برود.
  • هدست: ساده‌ترین تجسم از هدست‌‌‌ها، هدفون‌‌‌هایی با میکروفون است.
  • هندزفری: در ایران هندزفری معادل واژه ایرفون است که می‌توان آن را یک هدفون کوچک داخل گوشی به حساب آورد. ایرپادها را هم باید در همین دسته قرار داد.

هندزفریاما باید در نظر داشته باشید که این اصطلاحات در بسیاری از موارد به جای یکدیگر هم به کار می‌روند. مثلاً از نظر بسیاری از افراد، هندزفری‌ها همان هدست‌‌‌های کوچک هستند که به کاربر اجازه می‌دهند با دخالت کم دست، به آنچه که نیاز دارند برسند. اما تعریفی که ما در این جا آوردیم بر اساس رایج‌ترین تصورات در بازار ایران است. در ادامه، بیشتر با ویژگی‌‌‌های این سه دسته تجیهزات شنیداری آشنا می‌شویم.

فرکانس هدفون

هندزفری

هدفون چیست و چه زمانی به کارتان می‌آید؟!

همان طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، هدفون از دو درایور بلندگو تشکیل شده که با یک هدبند یا یک سیم به یکدیگر متصل هستند. هدفون را باید یک اصطلاح سرشاخه‌‌ای به حساب آورد که هندزفری، هدست و ایرفون در زیر آن قرار می‌گیرند. به همین دلیل بسیاری از فروشگاه‌‌‌های اینترنتی از این واژه برای تمام محصولات خود استفاده می‌کنند.

هندزفریاما هدفون‌ها را هم می‌توان بر اساس شکلی که روی گوش قرار می‌گیرند، دسته بندی کرد:

  • هدفون رو گوشی (On-ear headphones)
  • هدفون دور گوشی (Over-ear headphones)

هدفون رو گوشی

هدفون‌‌‌های رو گوشی، درایورهای کوچک‌تری دارند که لاله گوش را به طور کامل در بر نمی‌گیرد؛ بلکه فقط روی آن قرار خواهد گرفت. این هدفون‌ها نشت صدای بیشتری نسبت به هدفون‌‌‌های دور گوشی دارند. صدا و نویزهای محیطی نیز ممکن است به گوش شما برسد. به همین دلیل افرادی که این هدفون‌ها را دارند، معمولاً موزیک را با صدای بیشتری گوش می‌دهند. البته نباید مزیت تعریق کمتر گوش با این هدفون‌ها را نادیده گرفت. از طرف دیگر این هدفون‌ها معمولاً وزن کمتری دارند و برای کاربری روزانه انتخاب بهتری هستند.

هدفون بلوتوث کلومن KOLUMAN K1 یکی از انواع هدفون‌‌‌های رو گوشی است که برای کاربری مکالمه، گیمینگ، ورزش و استفاده روزانه می‌تواند گزینه باکیفیت و مقرون به صرفه‌‌ای باشد. برای آشنایی بیشتر با این هدفون می‌توانید به صفحه اختصاصی‌اش در سایت دیدنگار سری بزنید.

هدفون دور گوشی

هدفون‌‌‌های دور گوشی به گونه‌‌ای طراحی می‌شوند که لاله گوش را به طور کامل در بر می‌گیرند. در نتیجه درایورهای صدایی آنها معمولاً بزرگ است و برای استفاده طولانی مدت راحت‌تر هستند.

هندزفریاز نظر کیفیت پخش صدا نیز، هدفون‌‌‌های دور گوشی کارایی بهتری دارند. معمولاً این هدفون‌ها را برای کاربری‌‌‌های تخصصی‌تر از جمله گیمینگ‌های حرفه‌‌ای یا آهنگسازی و تنظیم موسیقی، طراحی می‌کنند. به همین دلیل برای استفاده در فضای بیرونی و به صورت روزمره گزینه مناسبی نیستند.

برندهای مختلفی از جمله سنهایزر، آدیوتکنیکا، AKG و غیره انواع این هدفون‌ها را تولید می‌کنند. هدفون استودیویی Audio-Technica ATH-AVC200 یکی از این نمونه‌‌‌هاست که قیمت مناسبی داشته و در عوض کیفیت ساخت و صدای فوق‌العاده‌‌ای دارد. از میان محصولات AKG نیز هدفون استودیویی‌‌ای کی جی AKG K371 را باید یکی از پرطرفدارترین‌ها در میان اهالی موسیقی معرفی کنیم. پیشنهاد می‌کنیم برای مقایسه این دو محصول، مشخصات هر دو را کاملاً بررسی کنید و با توجه به بودجه و نیازتان بهترین را انتخاب کنید.

بعد از هدفون، نوبت به هدست می‌رسد. با شناخت کارایی و ساختارشان قطعاً راحت‌تر می‌توانید انتخاب کنید.

چه زمانی به سراغ هدست‌ها برویم؟!

هدست‌ها از میان تجهیزات مختلف شنیداری، تکلیف‌شان مشخص‌تر است و می‌توان کاربری آنها را هم خیلی ساده تعریف کرد. هدست‌ها را باید هدفون‌‌‌هایی معرفی کنیم کهمیکروفون دارند. گاهی این میکروفون قابل جدا شدن است و گاهی کاملاً یکپارچه طراحی می‌شود. فرقی نمی‌کند میکروفون هدست امکان خم شدن داشته باشد، ثابت باشد یا متحرک؛ در هر صورت زمانی که هدفون‌ها به میکروفون مجهز شوند، به آنها هدست می‌گوییم.

هندزفریاز آنجایی که بیشترین کاربری هدست‌ها مربوط به مکالمه است، داشتن درایورهای صدایی بزرگ در آنها معنی ندارد. به همین دلیل بسیاری از هدست‌ها با یک بلندگو طراحی می‌شوند. انواع مینیمال‌تر آنها هم کاملاً دور یک گوش قرار می‌گیرند تا امکان مکالمه در هر شرایطی را برای شما فراهم کنند.

هدست‌‌‌های دو گوش بیشتر در مراکز مخابراتی یا پشتیبانی‌ها کارایی دارند تا افراد بتوانند بدون مشکل صدای کاربران پشت خط را بشنوند و به آنها پاسخ دهند.

هدست‌‌‌های تک گوشی نیز برای هر نوع مکالمه، چه در زمان بازی باشد و چه در زمان رانندگی، کارایی دارند.

حواستان باشد که این تجهیزات را معمولاً برای گوش دادن به موسیقی تهیه نمی‌کنند. چرا که محدوده فرکانسی آنها در حد پشتیبانی از فرکانس صدای انسان است و نمی‌توان از وضوح و کیفیت صدای فوق‌العاده در آنها صحبت کرد.

تا اینجا با هدفون و هدست آشنا شدیم. حالا برویم سراغ هندزفری یا ایرفون. آماده‌اید؟

هندزفری

هندزفری یا ایرفون چیست؟!

هندزفری‌ها را باید تجهیزاتی مشابه هدست‌ها به شمار آورد که به شما اجازه می‌دهند صدا را از هر نوع دستگاه پخش به راحتی بشنوید. هندزفری‌ها انواع مختلفی دارند و ممکن است کارایی آنها نیز متفاوت باشد. اما در ایران معمولاً به تجهیزات شنیداری کوچکی که داخل گوش قرار می‌گیرد و برای گوش دادن به موسیقی و مکالمه استفاده می‌شود، هندزفری می‌گویند.

هندزفریاین تجهیزات کوچک‌ترین درایورهای صدایی را دارند؛ اما از آنجایی که سبک بوده و قابلیت حمل و نقل آنها نسبت به دو گروه قبلی راحت‌تر است، محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند. از طرف دیگر با هر بودجه‌‌ای می‌توان یک هندزفری خرید و برای کارایی‌‌‌های مختلف از آن استفاده کرد.

به هندزفری‌‌‌ها، هدفون‌‌‌های داخلی گوشی هم می‌گویند. پیش‌تر هم اشاره کردیم که واژه هدفون یک واژه کلی است و می‌توان آن را برای انواع تجهیزات شنیداری به کار برد. in-ear headphones یک مترادف خوب برای انواع هندزفری و ایرپاد است.

اما هندزفری‌ها را هم می‌توان در دو دسته طبقه بندی کرد:

  • هندزفری بدون سیم یا بلوتوثی
  • هندزفری سیم دار

هر دو مورد از این تجهیزات، صدای قابل قبولی را پخش می‌کنند و برای استفاده روزانه بهترین انتخاب هستند.

هندزفری بلوتوثی

هندزفری‌‌‌های بلوتوثی که ایرپادها هم شامل آنها می‌شوند، ممکن است طراحی‌‌‌های مختلفی داشته باشند. ایرپادها فقط دو درایور صدایی کوچک هستند که با اتصال بلوتوثی فعالیت می‌کنند. از ایرپادها بیش از هر چیز برای ورزش کردن استفاده می‌کنند؛ چرا که شما را از درگیری با هر نوع سیم نجات می‌دهند. به عنوان مثال: هندزفری بلوتوث مدل AirPods Pro Generation یک انتخاب عالی برای گوش دادن به موسیقی در زمان ورزش است. داشتن ویژگی ضد تعریق و باتری باکیفیت دلایل دیگری هستند که این محصول را برای استفاده روزمره مناسب می‌کنند. به نظر ما برای آشنایی بیشتر با آپشن‌های جذاب و نحوه عملکرد این ایرپاد محبوب به صفحه اختصاصی‌اش مراجعه کنید.

هندزفریاز میان هندزفری‌‌‌های بلوتوثی سیم دار نیز انواعی که درایورهای صدایی آنها با یک سیم پشت گردن قرار می‌گیرد، محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند. این هندزفری‌ها را می‌توان فقط در زمان گوش دادن به موسیقی یا مکالمه روی گوش گذاشت و در زمان‌‌‌های دیگر برای استراحت دادن به گوش‌ها، آنها را روی گردن قرار داد و نگران گم شدن آنها نبود. هندزفری بلوتوث لنوو مدل HE05 یک انتخاب عالی از این دست از هندزفری‌ها است. اگر شما هم پرمشغله هستید و در عین حال علاقه‌ای ندارید دائماً هندزفری را داخل گوش خود نگه دارید. خرید این محصول را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

هندزفری سیم دار

هندزفری‌‌‌های سیم دار تنوع بالاتری نسبت به سایر انواع ایرفون دارند. این تجهیزات را باید از قدیمی‌ترین انواع هندزفری‌ها معرفی کنیم که به دلیل مزایای رقابتی خود، همچنان هم در دنیای تجهیزات شنیداری دیده می‌شوند. اول این که هندزفری با سیم را با هر قیمتی می‌توان پیدا کرد. هندزفری کین مدل K58 یک نمونه هندزفری ارزان قیمت برای استفاده روزانه است. در مقابل هندزفری با سیم لنوو Lenovo HF130 Earphones را باید یک مدل حرفه‌ای‌تر برای گوش دادن به موسیقی دانست. حتی مدل‌‌‌های چند میلیونی هم در میان این تجهیزات دیده می‌شود که برای آهنگسازی به کار می‌روند!

هندزفریمزیت دوم این هندزفری‌ها، کیفیت صدای بهتر است. از آنجایی که اتصال و انتقال صدا در این مدل‌ها از طریق کابل انجام می‌شود، کیفیت صدا به نسبت اتصال بلوتوثی بهتر است و درگیری برای اتصال هندزفری با گجت‌ها وجود ندارد. با این حال باید با دردسر قدیمی سیم‌‌‌های بلند و پیچ خورده که ساعت‌ها باز کردن‌شان زمان می‌برد، دست و پنجه نرم کرد! البته یک نکته مهم! در این نوع هندزفری دیگر نیاز به شارژ درایوهای صدا ندارید و به هر دستگاهی که متصل شود، از آن به عنوان منبع تغذیه استفاده می‌کند.

خب با انواع هدفون، هندزفری و هدست آشنا شدیم. قطعاً هر کدام از ما تجربه استفاده از این تجهیزات شنیداری را داشته‌ایم. حالا انتخاب با شماست.

شما کدام یک را‌ ترجیح می‌دهید: هندزفری، هدفون یا هدست؟

به طور کلی اگر بخواهیم نگاهی به کاربری این تجهیزات داشته باشیم، باید بگوییم که هندزفری‌ها انتخاب‌‌‌های رایج‌تر و عمومی‌تری هستند. از آنجایی که اندازه آنها کوچک است، به راحتی در جیب و کیف قرار می‌گیرند و برای استفاده در فضاهای بیرونی هم مشکلی ایجاد نمی‌کنند.

هندزفریهدست‌ها معمولاً برای کارایی مشخصی که مکالمه است، به کار می‌روند و نباید برای گوش دادن به موسیقی به سراغ آنها رفت. هدفون‌ها هم بعد از هندزفری‌ها محبوب‌ترین تجهیزات شنیداری محسوب می‌شوند که به دلیل قرارگیری راحت‌تر روی گوش و استفاده بدون مشکل در طولانی مدت، پرطرفدار شده‌اند.

شما از میان این سه تجهیزات شنیداری به سراغ کدام یک می‌روید؟ خوشحال می‌شویم تجربه خود را به ما بگویید. اگر این مقاله را دوست داشتید، با دوستان خود به اشتراک بگذارید و نظر خودتان را در بخش دیدگاه‌ها برای ما بنویسید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

میکروفون
سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بک دراپ چیست
بک دراپ چیست: هر صحنه‌ای را به یک قاب هنری تبدیل کنید!
  • 0
  • 338
مشاهده
نقد و بررسی دوربین کانن R6 و نمای روبرو
نقد و بررسی دوربین کانن R6: برای دیدن جهان به شکلی متفاوت!
  • 0
  • 438
مشاهده
مقایسه دوربین کانن R10 و 90D ،نسل جدید در برابر امتحان‌شده‌ها!
  • 0
  • 388
مشاهده
مقایسه دوربین کانن R5 با R5c
مقایسه دوربین کانن R5c با R5، انتخاب بی نقص ترین عملکرد
  • 0
  • 448
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای