مقایسه تخصصی دوربین سونی A7 III با A7IV
راهنمای خرید
شاید شما هم در خرید این دو دوربین دچار سردرگمی شده باشید. تفاوتهای بین دو دوربین میتواند مشخص کند که ما مطابق با نیاز و بودجه خود کدام مدل را باید انتخاب کنیم. این متن به مقایسه بین دو دوربین سونی بدون آینه mirrorless از سری تولیدی آلفا میپردازد. پس بعد از خواندن این متن حتماً دلایل کافی برای انتخاب یکی از این دو دوربین خواهید داشت.
شاید همین الان یک دوربین دیجیتال عکاسی دارید و قصد آپگرید به مدلهای جدیدتر را دارید؛ شاید هم به دنبال خرید اولین دوربین عکاسی خودتان هستید. این متن را دنبال کنید تا جواب شما در لابهلای متن پیدا شود.
در یک مقایسه، علاوه بر انتخاب بین دو محصول، ما میتوانیم به یک رویکرد کلی برای انتخاب هم برسیم. میخواهیم بدانیم دوربین سونی a7 IV و a7 III چه تفاوتهایی با هم دارند؟ با دیدنگار همراه باشید. پیش به سوی دنیای حرفهای سونی!
دوربین سونی SONY a7 III
خب یکی از مشخصاتی که میتواند برای برخی مهم باشد تاریخ تولید است. دوربین سونی a7 III سال 2018 وارد بازار شد. یک فول فریم 24 مگاپیکسلی که 650 گرم وزن دارد. صفحه نمایش 3 اینچ که به بالا و پایین خم میشود. ویوفایندر الکترونیک 2360k نقطه است.
از سنسور BSI-CMOS که نسبت به FI-CMOS از حساسیت بالاتری به نور برخوردار است. محدوده ایزو ISO بین 100 تا 51200 است که به 50 تا 204800 توسعه مییابد. جایگاه اتصال لنزِ استانداراد SONE E Mount است. از پایدار کننده تصویر بهره میبرد. کاربر میتواند با نرخ 10 فریم در ثانیه عکاسی کند. با کیفیت 4K و نرخ 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری کنید. خب ببینیم مشخصاتِ اساسی دوربین سونی a7 IV چه مواردی هستند.
دوربین سونی SONY a7 IV
دوربین SONY a7 IV حدوداً 3 سال و نیم بعد از مدل قبل، اواخر 2021 تولید شد. یک دوربین 33 مگاپیکسلی که 659 گرم وزن دارد. صفحه نمایش 3 اینچی که قابلیت چرخش کامل Fully articulated دارد. ویوفایندر الکترونیک 3690k نقطه است.
از سنسور BSI-CMOS بهره میبرد. محدوده آیسو ISO از 100 تا 51200 است که به 50 تا 204800 توسعه مییابد. جایگاه اتصال لنز SONY E Mount است. از پایدار کننده تصویر برخوردار است. شما میتوانید با نرخ 10 فریم در ثانیه پی در پی شات بزنید. با کیفیت 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری کنید. خب ببینیم در چه ویژگیهایی بین این دو مدل تفاوت وجود دارد.
مقایسه بین دوربین سونی SONY a7 IV و a7 III
قیاس بین دو مدل دوربین سونی آلفا است که به فاصله حدوداً چهار سال از هم تولید شدند. در ادامه به برخی تفاوتهای اساسی اشارهای خواهیم داشت تا شما به یک انتخاب بهتر نزدیک بشوید. به عنوان یک دید کلی دوربین SONY a7 IV که چند صد دلار از دیگر مدل آلفا یعنی a7 III گرانتر هم هست، دوربین بهتری به نظر میرسد.
نکتهای که باید به آن حتماً توجه کنید این است که باید هدف خودتان را از خرید مشخص کنید. در ادامه با دیدنگار همراه باشید تا ببینیم که آیا همیشه مدل گرانتر بهتر است یا شرایط است که مناسبتر را مشخص میکند؟
قیاس مشخصات ظاهری دو دوربین سونی خب احتمالاً اولین مسئلهای که نظر ما را جلب میکند ظاهر دوربین است. از این نظر در نگاه اول تفاوتِ چندانی بین این دو مدل مشاهده نمیکنیم، اما وقتی در جزئیات ریز میشویم متوجه به روز رسانیهایی در مدل جدیدتر یعنی a7 IV میشویم.
دوربین سونی a7 III سمت راست و a7 IV سمت چپ
صفحه نمایش با قابلیت چرخ در تمام جهات در سمت چپ با دوربین سونی a7 IV
هندلینگ کدام دوربین سونی؟
هندلینگ در واقع به معنی حمل و نقل و به دست گرفتن بدنه دوربین است. دوربین سونی a7 III یک دوربین خوش ساخت و سفت و سخت است که از یک جویستیک فوکوس خودکار هم برخوردار است. هر دو دوربین از فریم منیزیومی ساخته شدهاند که ساختار محکم و سبکی به بدنه میدهد.
همین خصوصیات در مدل جدیدتر به روز رسانی شدهاند. کار با جویستیک فوکوس خودکار SONY a7 IV خیلی راحتتر است و لمس دلپذیرتری دارد. همچنین طراحی دکمهها به صورتی است که حتی با دستکش هم به راحتی میتوان با آنها کار کرد.
گریپ این دوربین نیز در نسبت با مدل قبلی بهتر است و یک دوربین خوشدست با طراحیِ تمام عیار را در دست خواهیم داشت. گریپ بزرگ و با برجستگی مطلوب قابل تشخیص است. چرخانک dial مربوط به اکسپوژر را میتوانید قفل کنید. همچنین از سوییچی برخوردار هستید که خیلی سریع کاربری دوربین دیجیتال را از عکاسی به فیلمبرداری تغییر میدهد.
نسبت اندازه به عملکرد یکی از دغدغههای خط تولید آلفا خصوصاً انواع a7 است. به همین خاطر در هر دو مدل یک بدنه جمع و جور و سبک وزن را در دست خواهیم گرفت. دوربین a7 IV ابعاد 129 در 97 در 81 میلیمتر دارد و در مقابل a7 III در حدود 127 در 96 در 74 میلیمتری است.
مقایسه سنسور در دو دوربین سونی
هدف سونی رسیدن به حداکثرِ صحت و نمایش طبیعی دنیایِ جلوی چشمانِ ما است. سنسور در هر دو از یک فناوری است، با این تفاوت که a7 IV رزولوشن 33 مگاپیکسلی دارد. این در حالی است که سنسور a7 III یک imx410 است و تصویری با 24.63 مگاپیکسل موثر را به نمایش میگذارد.
با زوم کردن و ریز شدن در تصویر متوجه میشوید که تصویر a7 IV شارپتر است و جزئیات بیشتری دارد که به خاطر رزولوشن بالاتر و نداشتن low pass filter است. هر چند همین فیلتر در a7 III منجر به یک تصویر سینماییتر filmic میشود.
باید تاکید کنیم که در نمایشگرهای خانگی بزرگ هم شما با 24.63 مگاپیکسل به مشکلی برنخواهید خورد و نمایش تصویر کاملاً مطلوب و در حد حرفهای است. پس از این بابت اگر محدودیت بودجه دارید دلنگران رقم رزولوشن نباشید؛ چرا که هر دو از فناوی BSI-CMOS برخوردار هستند و سایز سنسور در هر دو یکسان است.
تفاوتی در داینامیک رنج دو مدل مشاهده نشد. نمایش رنگ هم که معمولاً با آپگریدهای سونی همراه است، در نسل سوم از a7 رونمایی شد و در این بخش هم تفاوتی بین دو مدل نداریم.
ایزو ISO در دو دوربین سونی
بعد از دانسمپلینگ down sampling از نظر ایزو ISO و حساسیت به نور هم تفاوتی بین این دو مدل مشاهده نشد و هر دو از یک مشخصات مشابه برخوردار هستند. هر دو دوربین در ایزو ISO زیر 3200 تصاویری تمیز ثبت میکنند. هر چند ایزو 6400 هم برای برخی سناریوها کاربردی است.
ایزو 12800 هم برای مستندسازی کاربردی است. دوربین سونی a7 III در این عدد تا حدودی تصویرِ تمیزتری دارد و a7 IV جزئیات سایهها را بهتر به نمایش میگذارد. در کل میتوان سیگنال به نویز signal to noise ratio را مشابه خواند.
در ایزو 25600 نویز زیادی در تصاویر دو دوربین سونی مشاهده میشود. به هر حال این عدد یک امکان اورژانسی برای برخی شرایط خاص است.
فوکوس خودکار بهتر در a7 IV
دوربین سونی a7 IV از آخرین فناوری فوکوس خوکار AF از 759 نقطه فازِ تشخیص و 425 نقطه کنتراست تشخیص بهره میبرد. در مقابل a7 III از 693 نقطه فاز تشخیص و 425 نقطه کنتراست تشخیص برخوردار است.
هر چند در فوکوس بر روی یک نقطه یا اکستند پوینت تفاوت چندانی بین دو مدل نیست، میتوان گفت a7 IV در شرایط با نور کم اندکی سریعتر و قابل اطمینانتر است.
در مورد منو هم برد با a7 IV است. از سیستم پیگردِ لحظهای real-time tracking در حالت عکاسی و فیلمبرداری بهره میبرد. این سیستم در رابطه با انسان و حیوان عملکردی عالی دارد. در مقابل a7 III فقط از سیستم پیگیری چشم انسان real-time eye autofocus برخوردار است که البته عملکرد این سیستم هم عالی است.
تفاوت فاحش در سیستم فوکوس خودکار قابلیتِ تاچ کردن یک شی در a7 IV و تراکینگ آن است که در مدل دیگر وجود ندارد. دوربین سونی a7 III فقط از قفل فوکوس خودکار برخوردار است که در مقایسه با قابلیتِ دوربین جدیدتر چندان حرفی برای گفتن ندارد.
مدل a7 IV دارای 7 گام برای تنظیم سرعت فوکوس خودکار و 5 گام برای حساسیت و پاسخگویی responsiveness است. این امکان به شما اجازه میدهد رفتار فوکوس خودکارِ دستگاه را مطابق با شرایط و میلِ خود تغییر دهید تا به یک وضعیتِ مطلوب برسید. در مقابل a7 III تعداد 3 گام برای تنظیم سرعت و 2 گام برای پاسخگویی responsiveness در اختیار کاربر قرار میدهد.
مقایسه ویوفایندر و صفحه نمایش در دو دوربین سونی
دوربین a7 IV از ویوفایندر الکترونیک EVF با خصوصیات 3.69 میلیون نقطه، بزرگنمایی 0.78x، آیپوینت 23 میلیمتری و حداکثر نرخ تازهسازی 100 تا 120 هرتزی برخوردار است. در a7 III شاهد 2.36 میلون نقطه هستیم. منوی بسیار بهینهتر و کاربر پسندتر در a7 IV خواهیم داشت.
در بخش LCD اما تفاوتهایی بین این دو مدل وجود دارد. اول اینکه a7 IV مکانیسم چرخش در چند زاویه multi-angle را دارد که شامل تغییرِ جهت 180 درجه هم میشود. در a7 III مانیتور فقط رو به بالا و پایین خم tilt میشود. رزولوشن صفحه نمایش دوربین a7 III معادل 921000 نقطه است که برای a7 IV تا 1.07 میلیون نقطه افزایش یافته است.
مقاومت در مقابل گرد و غبار بهتر در a7 IV
هر چند هر دو مدل از مقاومت بسیار خوبی برخوردار هستند، ولی SONY a7 IV طراحی بهتری برای این مقاومت دارد. به جای دریچههای آویزان، از درهای پورت port doors بهینهتری برخوردار است.
درپوشهای بینهتر در a7 IV و محافظت بیشتر در مقابل گرد و غبار
مقایسه فیلمبرداری دو دوربین سونی
زمان ضبط ویدیو در a7 IV محدودیتی ندارد و شما بیش از 30 دقیقه نیز میتوانید بیوقفه فیلمبرداری کنید. سونی میگوید شما قادر هستید با کیفیت 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه تا یک ساعت مدام فیلمبرداری کنید.
در هر دو دوربین میتوان در حالت 4K و فولفریم فیلمبرداری کرد. دان سمپِل از 7K به 4K در a7 IV از با کیفیتترینها در ضبطِ ویدیو با دوربین دیجیتال عکاسی است. در مقابل دان سمپلِ 6K به 4K در a7 III نیز کیفیت مطلوبی دارد، اما با وجود فیلترِ low pass تفاوتهایی با مدل دیگر دارد.
فیلمبرداری روانتر در دوربین سونی a7 IV
هر چند که در حالت فولفریم و رزولوشن 4K شما تنها قادر هستید تا 30 فریم در ثانیه ویدیو ضبط کنید، اما در صورتی که لازم بدانید میتوانید با همین رزولوشن و نرخ 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری کنید که با فاکتور کراپ 1.5x انجام خواهد شد. به این معنی که کادر شما با یک نسبت خاص کوچکتر میشود. این نرخ فریم در ثانیه سوژههای در حال حرکت را با حالتِ تاری کمتر less blurry به نمایش خواهد گذاشت.
بهبود رنگ در در تصویر a7 IV
با توجه به قابلیت فیلمبرداری 4K در 10-bit 4:2:2، مشخصات رنگ خصوصاً برای کارهای ادیت عالی است. در صورتی که کاربر بخواهد به color grade دسترسی داشته باشد از چنین امکانی هیجان زده میشود؛ خصوصاً زمانی که بخواهد از پروفیلهای تصویر و منحنیها در نرمافزارهای ادیت ویدیو برای ویرایش استفاده کند.
این در مورد دوربین سونی a7 III معادل 8-bit 4:2:0 است. به هر حال در این مدل هم کیفیت رنگ برای انتشار عالی است. همچنین در صورت استفاده از پروفیلهای تصویر semi-flat نظیر 8 با تغییر گاما به cine 4 از امکانات کافی برای ویرایش color grade برخوردار خواهید بود.
ویژگیهای خاص دوربین سونی a7 IV
یکی دیگر از قابلیتهای این دوربین برای پایداری هرچه بیشتر تصویر قابلیت کاهش حداکثری اثر تنفس تصویربردار است. شما با فعال کردن این گزینه در منو به الگوریتم هوشمند دوربین اجازه میدهید تا اثر حرکت دوربین در اثر تنفس فیلمبردار را به حداقل ممکن کاهش دهد. این قابلیت خصوصاً در حین زوم و فوکوس کردن دقیقتر بیشتر به چشم خواهد آمد.
از نظر پورتهای ورودی هم باید به مزیتهایی اشاره کنیم. اول از همه اینکه در دوربین سونی a7 IV با یک پورت HDMI فول سایز روبرو هستیم، درحالی که در دیگر مدل قدیمیتر micro HDMI است. کار کردن با این پورت هم معمولتر است و هم اینکه دوام بیشتر خواهد داشت.
همچنین صفحه نمایش در a7 IV با زدن دکمه ضبط در حالی که به یک مانیتور اکسترنال متصل است، سیاه نمیشود و میتوانید از روی صفحه نمایش اصلی دوربین هم کار مانیتورینگ را پیگیری کنید.
سیستم پایداری قوی در دوربین سونی a7 IV
پایداری تصویر داخلی دوربین سونی a7 IV با 5.5 استاپ از آخرین فناوریهای بهرهمند است و از این نظر هم نمره بهتری میگیرد. در a7 III این سیستم 5 استاپ است.
همچنین در حالت فیلمبرداری با افزایش پایداری Active Mode این دوربین جدیدتر است که همه چیز را برای یک فیلمبرداری بینقص مهیا میکند؛ هر چند که تصویر کراپ با فاکتور 1.1 را متحمل میشود. همه این موارد در کنار بهرهمندی از ژیروسکوپ برای پایداری بعد از تولید ویدیو، منجر به تولید یک فیلم در حد و اندازههای حرفهای خواهد شد.
خب تا اینجا تقریباً تفاوتهای اساسی را بیان کردیم. اما بگذارید لپ کلام را به شما بگوییم تا اگر قصد خرید دارید، به راحتی یک مدل را انتخاب کنید. همانطور که میدانید برای ثبت سفارش میتوانید به دسته قیمت و خرید دوربین بدون آینه سونی مراجعه کنید و با راهنمایی مشاوران خبره ما یک خرید عالی را تجربه کنید.
بالاخره کدام دوربین سونی را بخرم؟
دوربین سونی a7 IV که چند صد دلار از مدل دیگر گرانتر است مدل بهتری است. البته همانطور که گفتیم نیازهای شما باعث میشود که بهتر معنی بدهد. اما اگر بودجه شما توان پرداخت ما به تفاوت را دارد به شما پیشنهاد میدهیم همین دوربین را انتخاب کنید، هر چند a7 III تمام نیازهای شما را پاسخ خواهد داد.
قطعاً فوکوس خودکار در a7 IV به شما امکاناتی مطابق با فناوری روز میدهد، اما به این معنی نیست که نتوانید با a7 III کار خودتان را پیش ببرید. فوکوس در این مدل هم قدرتمند است و بیشتر بحث بر الگوریتمهای هوشمندی است که در مدل تولید 2018 خبری از آنها نیست. فوکوس خودکار در a7 IV چه در حالت فیلمبردای و چه عکاسی، هوشمندتر عمل میکند و از مزیتهای اساسی این دوربین سونی بدون آینه mirrorless نسل جدید است.
حتماً متوجه شدهاید که دوربین دیجیتال عکاسی بدون آینه سونی a7 IV از همه نظر بر مدل قدیمیتر برتری دارد، البته منهای توان باتری! 710 شات در a7 III در مقابل 580 شات در a7 IV با یک باتری مشابه که البته به خاطر کیفیت بالاتر رزولوشن و دیگر امکاناتی است که در اختیار کاربر قرار میدهد.
شما کدام یک از این دو دوربین سونی را انتخاب میکنید؟ دلیل خاصی دارید یا محدودیت بودجه دارید؟ آیا قبلاً با دوربینهای سونی عکاسی کردهاید؟ لطفاً ما و دیگران را از نظرات و تجربیات خود باخبر کنید. همچنین اگر این مقاله را دوست داشتید، آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
خیلی عالی و کامل بود