مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

تفاوت JPEG ، TIFF و RAW : تفاوت و تاثیر فرمت‌های مختلف در عکاسی مدرن

اصطلاحات
  • نگین ضیائی
  • ۲۷ تیر ۱۴۰۲
  • 8
  • 575
1 دقیقه

در این مقاله قصد دارم به بررسی تفاوت های سه فرمت رایج در عکاسی، یعنی JPEG ، TIFF و RAW پرداخته و کاربردهای آن‌ها را با هم بررسی کنم.

JPEG ، TIFF و RAW فرمت‌های فایل‌های تصاویر هستند که بیشتر دوربین‌های DSLR از آن‌ها پشتیبانی می‌کنند. دوربین‌های مبتدی معمولاً فقط فرمت JPEG را ارائه می‌دهند، اما برخی از دوربین‌های دیجیتال به طور همزمان با هر دو فرمت JPEG و RAW عکاسی می‌کنند. البته احتمالا شما دوربین‌های زیادی را پیدا نمی‌کنید که عکاسی با فرمت TIFF را ارائه دهند، تنها برخی از پیشرفته‌ترین دوربین‌ها شامل این فرمت دقیق تصویری هستند.

با تمام این‌ها، آیا می‌دانید تفاوت این سه فرمت با یکدیگر چیست و هر کدام چه کاربردی دارند ؟ با من همراه باشید تا در این مقاله مزایا و معایب و تفاوت هر سه فرمت JPEG ، TIFF و RAW را بررسی کنیم …

TIFFRAWJPEG
فرمت فشرده سازی‌ای است که هیچ اطلاعاتی را از دست نمی‌دهدفشرده یا پردازش نشده استاز یک فرمت فشرده سازی ویژه استفاده می‌کند
بیشترین حجم هر فایل را داردبه فضای ذخیره سازی زیادی احتیاج داردفضای کمتری را اشغال می‌کند
بیشتر در کارهای گرافیکی و تصویربرداری پزشکی رایج استمورد علاقه بیشتر متخصصان و حرفه‌ای‌های عکاسیرایج‌ترین فرمت حال حاظر عکاسی

مهم‌ترین تفاوت بین سه فرمت JPEG ، TIFF و RAW در میزان جزئیات و اطلاعاتی است که آنها نگه می‌دارند. JPEG بیشترین میزان جزئیات و اطلاعات را از طریق فشرده سازی از دست می‌دهد، اما در عوض فضای کمتری را اشغال می‌کند. همانطور که از نام آن بر می‌آید، RAW ( فایل‌های خام تصویری ) به هیچ وجه داده‌های تصویر را فشرده یا پردازش نمی‌کند، به این معنی که فایل‌ها در این فرمت بسیار حجیم‌تر و بزرگتر هستند. در همین حال، TIFF یک فرمت فشرده سازی است که هیچ اطلاعاتی را از دست نمی‌دهد و البته بیشترین حجم را در بین این سه فرمت رایج عکاسی دارد. اما اینکه شما کدام یک را انتخاب می‌کنید به این بستگی دارد که کدام اطلاعات تصویری را می‌خواهید نگه دارید و آیا می‌خواهید بعد از عکاسی پردازشی روی تصویرتان انجام دهید یا خیر.

پیشنهاد نویسنده : فایل RAW چیست و چگونه باید آن را مشاهده کنیم ؟

JPEG

مزایا

  • رایج‌ترین فرمت تصویر
  • فضای کمتری نسبت به RAW و TIFF به خود اختصاص می‌دهد
  • بهترین فرمت برای اشتراک گذاری در رسانه‌های اجتماعی است

معایب

  • هنگام فشرده سازی بخشی از جزئیات و اطلاعات را از دست می‌دهد
  • ویرایش تصاویر با JPEG کیفیت را فدای حجم می‌کند

JPEG ( به صورت کامل Joint Photographic Experts Group ) یک فرمت فشرده سازی پیشرفته و البته از بین برنده است، به این معنی که از یک فرمت فشرده سازی برای حذف برخی پیکسل‌ها استفاده می‌کند که الگوریتم فشرده سازی در اینجا مهم نیست و در نتیجه موجب صرفه جویی در فضای ذخیره سازی می‌شود. فشرده سازی در مناطقی اتفاق می‌افتد که رنگ‌ها تکرار شوند، مثلا در عکسی که آسمان آبی زیادی را نشان می‌دهد.

سیستم عامل یا نرم افزار داخل دوربین میزان فشرده سازی را در زمانی که دوربین عکس را پردازش می‌کند، محاسبه کرده و بلافاصله در کارت حافظه آن را ذخیره می‌کند. به همین دلیل، JPEG رایج‌ترین فرمت فایل تصویری است و برای نمایش تصاویر در وب و اشتراک گذاری در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مفید است. در واقع یکی از اصلی‌ترین تفاوت های سه فرمت JPEG ، TIFF و RAW این است که به دلیل حجم کمتر فرمت JPEG بیشتر مورد استفاده در صفحات وب هم قرار می‌گیرد.

با وجود ویژگی‌های فشرده سازی فرمت JPEG، پیکسل‌های حذف شده معمولاً مورد توجه قرار نمی‌گیرند. به علاوه، می‌توانید میزان فشرده سازی به کار رفته در تصویر را کنترل کنید تا از یک عکس با کیفیت مناسب استفاده کنید که فضای بسیار کمی را اشغال می‌کند ( خصوصاً در مقایسه با سایر فرمت‌های ذکر شده ).

با استفاده از فرمت JPEG، لایه‌های تصویر مسطح می‌شوند، به این معنی که نمی‌توانید لایه‌های مختلف ویرایش شده را ببینید و با هر بار ادیت و پردازش، تمام عکس و عناصر آن تغییر می‌کنند. در واقع شما نمی‌توانید پس از ذخیره به حالت قبلی برگردید. لازم به ذکر است با هر بار ادیت کردن عکس، مقداری از کیفیت آن کاسته می‌شود و این در ویرایش‌های چند مرحله‌ای ممکن است برایتان مشکل ساز شود.

یادداشت : از آنجا که ثبت تصاویر با فرمت JPEG بسیار آسان است و امکان بازگرداندن فایل‌های اصلی پس از ویرایش وجود ندارد، توصیه می‌شود همیشه یک نسخه از تصویر اصلی را حفظ کنید ( به عنوان مثال، همیشه یک نسخه پشتیبان از تمام عکس‌های خود داشته باشید تا در صورت لزوم به کمکتان بیاید ).

اکثر عکاسان هنوز هم اغلب از استاندارد تصویر JPEG در دوربین‌های دیجیتال، به خصوص دوربین‌های ارزان قیمت‌تر استفاده میکنند. دوربین‌های گوشی‌های هوشمند هم اکثر اوقات با فرمت JPEG عکس ثبت می‌کنند. دوربین‌های پیشرفته‌تر مانند DSLR ها نیز معمولا از فرمت JPEG پشتیبانی می‌کنند. اگر قصد دارید عکس‌ها را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید، استفاده از فرمت JPEG هوشمندانه است، چرا که ارسال فایل‌های کوچکتر آسان‌تر است.

پیشنهاد نویسنده : تصاویر RAW 12 بیت و ۱۴ بیت : آیا می‌توانید تفاوت را بگویید ؟

RAW

مزایا

  • نزدیک به کیفیت فیلم
  • قبل از ذخیره کردن آن، تصویر فشرده یا پردازش نمی‌شود
  • در هنگام پردازش و ادیت یک تصویر، کنترل بیشتری به شما می‌دهد
  • کم کم در حال رایج شدن در گوشی‌های هوشمند نیز هست

معایب

  • به فضای ذخیره سازی زیادی احتیاج دارد
  • با برخی از نرم افزارهای ویرایش و مشاهده تصویر سازگار نیست

فرمت خام RAW به کیفیت فیلم بسیار نزدیک است و به فضای ذخیره سازی زیادی احتیاج دارد، چرا که دوربین به هیچ وجه فایل خام RAW را فشرده یا پردازش نمی‌کند. برخی افراد از فرمت RAW به عنوان ” digital negative ” یا همان ” DNG ” یاد می‌کنند، زیرا هنگام ذخیره چیزی در فایل تغییر نمی‌کند.

بسته به اینکه دوربین شما را چه کمپانی تولید کرده باشد، ممکن است RAW چیز دیگری مانند NEF ( در دوربین‌های نیکون ) یا DNG ( در دوربین‌های کانن ) خوانده شود. این قالب‌ها و سایر مواردی مانند RW2 ، CR2 ، RAF و CRW همه مشابه هستند، حتی اگر از پسوندهای مختلفی استفاده کنند.

تعداد کمی از دوربین‌های مبتدی اجازه ذخیره فایل با فرمت خام RAW را می‌دهند، اگرچه برخی از دوربین‌های گوشی‌های هوشمند در حال شروع به ارائه فرمت خام RAW به همراه JPEG هستند.

یادداشت : بسیاری از حرفه ای‌ها و عکاسان پیشرفته فرمت خام RAW را می‌پسندند، چرا که می‌توانند ویرایش خود را بر روی یک تصویر انجام دهند بدون اینکه نگران این باشند که برنامه فشرده سازی نسخه اصلی آن را حذف کرده باشد، یعنی همان فاجعه‌ای که در هنگام استفاده از فرمت JPEG رخ می‌داد. به عنوان مثال، شما می‌توانید از نرم افزار ویرایش تصویر برای تغییر وایت بالانت عکس گرفته شده با فرمت خام RAW استفاده کنید، اما فقط فایل ثانویه و نهایی ( که می‌تواند با فرمت JPEG ذخیره و فشرده شود ) تغییر داده می‌شود، نه خود عکس اصلی.

یکی از مضرات عکاسی با فرمت خام RAW فضای ذخیره سازی زیادی است که برای آن مورد نیاز است و به سرعت کارت حافظه شما را پر خواهد کرد. مسئله دیگر این است که شما نمی‌توانید فایل‌های RAW را با برخی از نرم افزارهای ویرایش و مشاهده تصویر باز کنید. در حالی که اکثر برنامه‌های ویرایش تصویر مستقل می‌توانند فایل‌های RAW را باز کنند، اما سایر مواردی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، مانند Microsoft Paint، نمی‌توانند این کار را انجام دهند.

به همین دلایل، عکاسان و ویرایشگران غالباً با فرمت RAW عکس می‌گیرند و ویرایش می‌کنند و سپس تصویر را به فرمت فشرده شده مانند JPEG تبدیل کرده و خروجی می‌گیرند.

TIFF

مزایا

  • هیچ اطلاعاتی را در حین فشرده سازی از دست نمی‌دهد
  • پشتیبانی شده توسط برنامه‌های مختلف ویرایش و پردازش عکس

معایب

  • به طور گسترده در همه‌ی دوربین‌های دیجیتال موجود نیست
  • بیشترین فضای ذخیره سازی را در بین 3 فرمت دیگر اشغال می‌کند
  • فایل‌ها برای استفاده در وب بسیار بزرگ هستند

TIFF ( به طور کامل Tagged Image File Format ) یک فرمت فشرده سازی است که هیچ جزئیات و اطلاعاتی را درباره داده‌های عکس از دست نمی‌دهد. این یک فرمت فایل lossless است. یکی از تفاوت های سه فرمت JPEG ، TIFF و RAW این است که فایل‌ها در این فرمت نسبت به پرونده‌های JPEG و RAW بسیار بزرگتر بوده و البته دوربین‌های معدودی قادر به ایجاد تصاویر با فرمت TIFF هستند.

TIFF فرمت استانداردتری در گرافیک و تصویربرداری پزشکی نسبت به عکاسی دیجیتال است. با این حال، مواردی وجود دارد که عکاسان حرفه‌ای در برخی پروژه‌هایشان به آن نیاز دارند.

برنامه‌های متنوعی از باز کردن و ویرایش فایل‌های TIFF پشتیبانی می‌کنند، اما به دلیل اینکه آنها بسیار بزرگ هستند، برای تصاویر مبتنی بر وب یا شبکه‌های اجتماعی استفاده نمی‌شود، و معمولاً به فرمت دیگری تبدیل می‌شوند.

پیشنهاد نویسنده : تکنیک های عکاسی طبیعت : فرمت RAW در عکاسی طبیعت

بررسی تفاوت JPEG ، TIFF و RAW : کدام یک را باید انتخاب کنیم ؟

اگر یک عکاس حرفه‌ای نباشید که می‌خواهد چاپ‌های عظیمی انجام دهد، یک عکس با فرمت JPEG و با کیفیت بالا پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. TIFF و RAW معمولا بیش از حد نیاز هستند، مگر اینکه دلیل خاصی برای عکاسی با آن فرمت‌ها داشته باشید، مانند نیاز به ویرایش تصویر به صورت بسیار دقیق.

امیدوارم نکاتی که در مقاله ” تفاوت JPEG ، TIFF و RAW : تفاوت و تاثیر فرمت‌های مختلف در عکاسی مدرن “ برایتان گفتم مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

نگین ضیائی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

دوربین بدون آینه
دوربین بدون آینه چیست و چطور کار می‌کند؟
  • 0
  • 718
مشاهده
دوربین DSLR
دوربین DSLR چیست؟ 📷​✅​✨​
  • 0
  • 593
مشاهده
مثلث نوردهی
همه چیز درباره مثلث نوردهی در عکاسی
  • 2
  • 1161
مشاهده
بلاگری
صفر تا صد بلاگری ⭐ چند ایده برای بلاگر شدن
  • 0
  • 1044
مشاهده
دیدگاه ها8
  1. کسرا

    سلام من نمیدونم چطوری فرمت عکسبرداری تغییر بدم
    دوربین من۴۰۰۰D هست کمکم کنید

    1. امیر علی آقایی

      وقت بخیر
      دوست عزیز برای تغییر فرمت عکس ددر دوربین ۴۰۰۰d canon در قسمت menu گزینه image quallity را انتخاب کنید و هر فرمتی که مدنظر شما هست را انتخاب کنید.

  2. علیرضا

    سلام وقتتون بخیر. ممنونم از محتوای مفید سایتتون. میدونیم که فرمتjpeg توسط خود دوربین پردازش و از کیفیتش هم کاسته میشه. میخواستم بدونم آیافرمت tiff که میدونیم هیچ اطلاعاتی رو از دست نمیده هم مثل jpegتوسط خود دوربین پردازش میشه منتها بدون افت کیفیت؟ یا مثل فایل raw میمونه و بایستی خودمون روی tiff پردازش انجام بدیم؟
    و سوال آخر اینکه با توجه به اینکه برخی دوربینها قابلیت عکاسی با فرمت tiff رو دارن، آیا میشه بعد از عکاسی با فرمت tiff و تغییرات پردازشی دستی با نرم افزار، مجددا خروجی tiff برای چاپ گرفت یا نه؟ با تشکر از شما بخاطر سایت خوبتون.

    1. امیر علی آقایی

      سلام وقت بخیر
      بله/فرمت tiff امکان پردازش و ادیت را دارد و بعد می توانید خروجی tiff بگیرید

    2. علیرضا

      تشکر از شما آقای آقایی عزیز و گرامی.
      و سوال آخر اینکه : با توجه به اینکه raw و tiff هیچکدوم اطلاعات رو از دست نمیدن و قابل ویرایش در نرم افزارهای مخصوص خودشون هم هستن، خب چه فرقیه بین عکس انداختن با raw و tiff و ویرایش کردنشون در نرم افزارها. یا بهتر بگم چرا برخی با tiff عکس میندازن و ویرایش میکنن و برخی دیگه با raw میندازن و اینکارو انجام میدن؟!

    3. امیر علی آقایی

      RAW فرمتی است که به کمترین پردازش نیاز دارد. منظور از پردازش کم این است که در زمان ثبت عکس فرایندهای پردازشی کمتری انجام می‌گیرد و اطلاعات کمتری در زمان ثبت عکس دور ریخته می‌شوند.
      فایل‌های TIFF از تصاویر چندلایه‌ای ۱۶ بیتی CMYK در هر دو کامپیوترهای شخصی و Macintosh پشتیبانی می‌کنند. به همین خاطر می‌توان گفت TIFF از جمله فرمت‌هایی است که برای صنعت چاپ و نشر بسیار کاربردی است.

      برای اطلاعات کامل از فرمت raw و tiff می توانید به لینک ها زیر مراجعه کنید:
      https://www.didnegar.com/mag/what-is-raw-files/

      https://www.didnegar.com/mag/differences-between-jpeg-tiff-and-raw/

  3. علیرضا

    یه دنیا ممنونم از راهنمائیهاتون.

  4. حاني

    سلام
    وقت بخیر
    توضیحات عالی و کامل بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای