مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

مقایسه دوربین‌های Sony A7 IV و Sony FX30

دنیای دوربین
  • سبا گیلکی
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۳
  • 0
  • 554
1 دقیقه
مقایسه دوربین‌های Sony A7 IV و Sony FX30

سونی نام برندی است که در همه کشورهای دنیا به عنوان تولیدکننده محصولات الکترونیکی و صوتی و تصویری باکیفیت، شناخته می‌شود. این شرکت ژاپنی دوربین‌های دیجیتال خود را نیز مدت زمان زیادی است که به بازار عرضه نموده و با برندهای معتبر دیگر در این زمینه رقابت می‌کند. از آن جایی که این شرکت به طور مداوم با ارائه محصولات جدید در این حوزه تلاش می‌کند، سهم بازار خود را در بین رقبا افزایش دهد.

آشنایی با محصولات ارائه شده توسط این برند می‌تواند خریداران را در جهت استفاده بهینه از پول خود راهنمایی بزرگی نماید. از این رو قصد داریم در این مقاله شما را با دو محصول جدید شرکت سونی آشنا نماییم تا از طریق مقایسه آنها با یکدیگر شناخت بیشتری را برای شما در هنگام خرید هر یک از آنها ایجاد گردد. برای مقایسه دوربین‌های Sony A7 IV و Sony FX30 با ما همراه باشید.

دوربین‌های سینمایی سری FX Cinema

در این دوربین‌ها ویژگی تصویربرداری و فیلمبرداری با استفاده از آن‌ها بسیار تقویت شده است. به همین منظور در صورتی که تمایل به تولید محتوا به صورت تصویری داشته باشید، استفاده از دوربین‌های سونی سری FX می‌تواند برای شما بسیار مناسب باشد. همچنین به منظور فیلمسازی استفاده از این سری از دوربین‌ها می‌تواند آنها را به عنوان یک یار همواره وفادار برای شما تبدیل کند. چون قصد داریم درباره دوربین FX30 سونی با شما صحبت کنیم خوب است بدانید که در این دوربین از سنسور APS-C استفاده شده است که استفاده از این سنسور موجب کاهش قیمت این دوربین نسبت به دوربین FX3 شده است.

دوربین Sony A7 IV

دوربین سونی آلفا A7 IV از نوع دوربین‌های بدون آینه و هیبریدی است که بسیار پیشرفته بوده و هم به منظور عکاسی و هم به منظور فیلمبرداری از آن به خوبی می‌توان استفاده نمود. این دوربین دارای ویژگی فوکوس خودکار بوده و امکان ثبت رزولوشن بسیار بالا را دارد و از این رو برای فعالیت‌های عکاسی گزینه مناسبی می‌باشد و از آن جایی که فیلمبرداری با کیفیت بسیار بالا 4K انجام می‌دهد، برای برنامه‌های فیلمسازی و همچنین تولید محتوا به صورت ویدیویی کاملاً مناسب است. سنسور استفاده شده در این دوربین ۳۳ مگاپیکسل بوده و با توجه به پردازشگری که در آن به کار رفته است، عکس برداری سریع تا 10 فریم بر ثانیه توسط آن امکان‌پذیر شده است.

پردازشگر

به علت این که پردازشگر BIONZ XR در این دوربین، استفاده شده است، سرعت بالای پردازش تصاویر در عکاسی سریع و پی‌درپی، فیلم‌برداری 4K و امکان فوکوس خودکار و قابلیت تعقیب سوژه با این دوربین میسر است.

همچنین این دوربین از سیستم سنجش فلاش P-TTL پشتیبانی می‌کند. این سیستم برای تصویربرداری از سوژه‌هایی که حرکت سریعی دارند، کارآمد است، این سیستم سنجش نوردهی در هنگام عکاسی پی‌درپی با سرعت بالا، متوسط و پایین نوردهی پایداری را ارائه می‌دهد. این قابلیت در نوردهی پایدار در فلاش‌های با نور کم و همچنین تغییر شدت نور و نوردهی ضعیف و پی‌درپی کارآمد است.

دوربین عکاسی سونی Sony Alpha a7 IV Mirrorless Body

دوربین عکاسی سونی Sony a7 IV Mirrorless Camera

دوربین Sony FX30

دوربین FX30 سونی دارای یک سنسور APS-C جدید است. استفاده از این سنسور موجب کاهش قیمت این دوربین نسبت به دوربین FX3 شده است و در کل این موضوع موجب شده تا دوربین سینمایی FX30 یک گزینه ایده‌آل برای تولیدکنندگان محتوای تصویری و فیلم‌سازان شود. همچنین با توجه به قابلیت‌های این دوربین می‌توان ویدیوهایی را ضبط نمود و با استفاده از آن بلافاصله می‌توان آنها را نمایش داد. مهم‌ترین نکته‌ای که درباره دوربین FX30 وجود دارد، آن است که این دوربین از ویژگی‌هایی برخوردار است که می‌توان از آن همانند دوربین‌های حرفه‌ای که به منظور تصویربرداری در سطح بالا تولید می‌شود، استفاده نمود. ویژگی قابل ذکر در ارتباط با این دوربین آن است که کاربران نه چندان حرفه‌ای نیز می‌توانند به راحتی از آن خروجی‌های باکیفیت بگیرند.

پس از معرفی مختصری که در ارتباط با هر یک از این دو دوربین در ابتدای این متن آمده است، مقایسه موضوعی آنها با یکدیگر می‌تواند شفافیت بیشتری را برای شما ایجاد نماید و در صورتی که تمایل به خرید هر یک از این دو دوربین را داشته باشید، با مطالعه‌ این متن و مقایسه قابلیت‌های آنها با یکدیگر از منظرهای مختلف، از قبیل سنسورهای به کار رفته در آنها، ویژگی‌های عکسبرداری آنها، ابعاد بدنه و وزن دو دوربین و دیگر موارد، به راحتی می‌توانید انتخاب خود را بین دو گزینه داشته باشید. بنابراین از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این متن، مقایسه‌ این دو دوربین را پیگیری نمایید.

دوربین سینمایی سونی Sony FX30 Digital Cinema Camera

دوربین سینمایی سونی Sony FX30 Digital Cinema Camera

مقایسه دوربین‌های Sony A7 IV و Sony FX30

در اینجا ما FX30 و A7 IV را داریم که هر دو دوربین بدون آینه هستند که توسط سونی به بازار عرضه شده‌اند. Sony FX30 در سپتامبر 2022 به بازار معرفی شد و Sony A7 IV در اکتبر 2021 رونمایی شد. بنابراین تنها 11 ماه تفاوت بین زمان رونمایی FX30 و A7 IV وجود دارد، در نتیجه از نظر سابقه آنها در بازار و همچنین سطح تکنولوژی استفاده شده در هر یک از آنها می‌تواند منصفانه باشد.

در ابتدا و قبل از پرداختن به مقایسه دقیق‌تر، نگاهی کوتاه به ویژگی‌های اصلی Sony FX30 و Sony A7 IV خواهیم انداخت.

اگر بخواهیم به مهم‌ترین ویژگی‌های برتر دوربین Sony A7 IV نسبت به دوربین Sony FX30 اشاره نماییم، باید به منظره یاب الکترونیک آن اشاره کنیم. در حالی که این قابلیت در دوربین Sony FX30 وجود ندارد. همچنین سنسور به کار رفته در Sony A7 IV دارای رزولوشن ۳۳ مگاپیکسل بوده، در حالی که در دوربین دیگر ۲۶ مگاپیکسل می‌باشد. نکته دیگر آن است که با یک بار شارژ کامل در باتری Sony A7 IV می‌توان ۶۰۰ شات گرفت، اما در دوربین Sony FX30 تعداد شات‌ها ۵۷۰ عدد می‌باشد.

مقایسه دوربین‌های Sony A7 IV و Sony FX30 | بدنه و مشخصه‌های فیزیکی

زمانی که در تلاش برای یافتن دوربین ایده‌آل خود هستید، اندازه و وزن یک فاکتور تصمیم‌گیری بسیار مهم محسوب می‌شود. در این بخش قصد داریم دوربین‌های Sony FX30 و Sony A7 IV را از نظر ابعاد به طور نسبی با یکدیگر مقایسه کنیم.

ابعاد

Sony FX30 دارای ابعاد خارجی 130 x 78 x 85 میلی‌متر (3.07 x 5.12 x 3.35 اینچ) و وزن 646 گرم (1.42 پوند / 22.79 اونس) (با در نظر گرفتن باتری‌ها) است. Sony A7 IV دارای ابعاد خارجی 129 x 97 x 81 میلی‌متر (5.08 x 3.82 x 3.19) و وزن 659 گرم (1.45 پوند / 23.25 اونس) (با در نظر گرفتن باتری‌ها) است.

وزن

همچنین وزن، یکی دیگر از فاکتورهای مهم است، به ویژه هنگام تصمیم گیری در مورد دوربینی که می‌خواهید در تمام طول روز و برای مدت زمان طولانی آن را با خود داشته باشید. Sony FX30 13 گرم سبک‌تر از Sony A7 IV است، البته این مقدار تفاوت در وزن دو دوربین به نظر می‌رسد که تاثیر چندانی در انتخاب ما نخواهد داشت.

با این وجود در صورتی که شما یک کاربر حرفه‌ای باشید، می‌دانید که وزن بدنه تنها عامل تعیین کننده در مقایسه دو بدنه دوربین نیست، بلکه باید لنزهایی را که در این بدنه‌ها استفاده می‌شوند را نیز در نظر بگیرید. از آن جایی که Sony A7 IV دارای سنسور Full Frame و Sony FX30 دارای یک سنسور APS-C کوچک‌تر است، لنزهای دوربین Sony FX30 در فاصله کانونی و دیافراگم مشابه به طور کلی سبک‌تر و کوچک‌تر از لنزهای دوربین Sony A7 IV خواهند بود.

مقایسه دوربین‌های Sony A7 IV و Sony FX30 | سنسور و پردازنده

دوربین سونی FX30 دارای سنسور 26.0 مگاپیکسلی BSI-CMOS است و دارای پردازنده Bionz XR است. از سوی دیگر، سونی A7 IV دارای سنسور 33.0 مگاپیکسلی فول فریم (35.8 در 23.8 میلی‌متر) BSI-CMOS و پردازنده Bionz XR است. بنابراین سنسور Sony A7 IV 7 در مقایسه با Sony FX30 قوی تر می‌باشد و بنابراین با استفاده از این قابلیت شما می‌توانید تصاویر خود را بزرگ‌تر چاپ کنید.

مقایسه دوربین‌های Sony A7 IV و Sony FX30 | لنزهای در دسترس

تعداد لنزهای موجود برای هر دوربین در هنگام انتخاب یک دوربین با لنز قابل تعویض یک عامل تصمیم‌گیری مهم محسوب می‌شود. هر دو دوربین سونی FX30 و سونی A7 IV دارای 187 لنز قابل استفاده هستند، اما این موضوع را در نظر داشته باشید که از آن جایی که Sony A7 IV دارای سنسور فول فریم است، تنها 127 لنز از این لنزها می‌توانند سنسور فول فریم A7 IV را پوشش دهند.

مقایسه دوربین‌های Sony A7 IV و Sony FX30 در یک نگاه

بر اساس توضیحاتی که تاکنون ارایه کرده‌ایم، شاید شما تا اینجا تصمیم خود را در مورد این که کدام دوربین بر اساس نیاز و بودجه شما مناسب‌تر است را گرفته‌اید. اما در یک جمع‌بندی در مورد دو دوربین Sony FX30 و Sony A7 IV مهم‌ترین موارد را به شرح زیر برای شما ارایه کردیم.

Sony FX30

  • تاریخ معرفی محصول: 28/09/2022
  • سنسور APS-C BSI-CMOS – 26 مگاپیکسل
  • ISO 100 – 32000
  • صفحه نمایش 3.00 اینچی
  • عکاسی مداوم 10.0 فریم بر ثانیه
  • تصویربرداری 4K – وضوح تصویر 3840 x2160
  • فیلمبرداری با سرعت 240 فریم بر ثانیه
  • وزن 646 گرم و ابعاد 130 × 78 × 85 میلی‌متر

Sony A7 IV

  • تاریخ معرفی محصول: 21/10/2021
  • سنسور فول فریم BSI-CMOS 33 مگاپیکسل
  • ISO 100 – 51200
  • صفحه نمایش 3.00 اینچی
  • منظره یاب الکترونیکی 3690k
  • عکاسی مداوم 10.0 فریم بر ثانیه
  • تصویربرداری 4K – وضوح تصویر 3840 x2160
  • فیلمبرداری با سرعت 120 فریم بر ثانیه
  • وزن 659 گرم ابعاد 129 × 97 × 81 میلی‌متر

انتخاب شما کدام دوربین است؟

همانطور که می‌دانیم شرکت سونی در سال‌های اخیر با تولید و عرضه دوربین‌های میرورلس گام جدیدی در صنعت ساخت دوربین‌های فیلمبرداری و عکاسی برداشت؛ در عین حال طرفداران بسیاری را سمت خود کشاند. کیفیت محصولات این برند هم نیاز به تعریف ندارد و بی‌شک اگر عکاس هم نباشید با محصولات دیجیتال این برند آشنا هستید. بنابراین انتخاب از میان 2 محصول پرقدرت سونی کار چندان آسانی نیست. اما توجه به نیاز و بودجه شما به سرعت مسیر انتخاب را هموار می‌کند. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم نیاز خود را بشناسید و بعد دست به خرید بزنید.

آیا شما بلاگر هستید و به کار تولید محتوا علاقه دارید یا برای عکاسی به دنبال انتخاب دوربین هستید؟ تا به حال از محصولات برند محبوب سونی استفاده کرده‌اید؟ به نظرتان بهترین ویژگی دوربین‌های سونی Sony A7 IV و Sony FX30 چیست؟ از نظرتان هم‌رده‌های این دو دوربین پرقدرت که ارزش خرید بالایی دارند کدام مدل‌ها هستند؟ ما در هر زمان مشتاق شنیدن داستان‌ها و تجربیات شما هستیم. اگر این مقاله برای شما مفید بود، آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

آموزش عکاسی دیجیتال

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

دوربین سونی
سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بهترین دوربین‌های ۲۰۲۵ برای عکاسی حرفه‌ای و تولید محتوا
  • 0
  • 289
مشاهده
عکاسی 360 درجه و واقعیت مجازی
  • 0
  • 279
مشاهده
هوش مصنوعی در عکاسی عکس شماره 0
تاثیر عجیب هوش مصنوعی (AI) بر دوربین‌ها و تجهیزات عکاسی در سال 2024
  • 0
  • 253
مشاهده
دوربینFujifilm Instax mini 99 از روبرو روی زمینه خاکستری
معرفی دوربین Fujifilm Instax mini 99
  • 0
  • 477
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای