
عکاسی لباس: بررسی حرفهای دوربین و لنز
راهنمای خرید
این روزها که بازار کسبوکارهای اینترنتی داغ شده و بسیاری از افراد فروشگاه مجازی خود را در شبکههای اجتماعی و وبسایتها راه انداختهاند، تکنیکها و تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی از محصولات هم اهمیت بیشتری پیدا کردند. عکاسی لباس و پارچه یکی از سبکهای عکاسی است که بیش از گذشته شاهد آن هستیم.
در نگاه اول بیشتر افراد تصور میکنند، عکاسی از لباس ساده است و فقط نیاز به یک دوربین دارد؛ اما وقتی صحبت از لباس و پارچه میشود، تکینکها و تجهیزات شما هستند که نشان میدهند یک لباس چگونه و با چه رنگی نمایش داده شود.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که عکاسان لباس، به خصوص تازهکارها نمیدانند با آن چه کنند، تغییر رنگ لباس با ثبت تصویر است. برای این کار باید کمی با تکنیکهای نورپردازی پارچه آشنا شوید.
در این بخش شما را برای عکاسی حرفهای از لباس و پارچه آماده میکنیم. از دوربینها و لنزهای این سبک خاص از عکاسی صحبت میکنیم و تکنیکهای نورپردازی عکاسی لباس را یاد میگیریم. پس همراه ما باشید.
کولهبار خود را برای عکاسی لباس جمع کنید!
اولین قدم برای ثبت تصاویر جذاب و حرفهای در هر سبکی از عکاسی، شناخت تجهیزاتی است که برای آن کار نیاز دارید. عکاسی لباس هم از این قاعده مستثنی نیست.
بسیاری از افراد که به تازگی وارد دنیای تجارت آنلاین شدهاند، توقع دارند با گوشیهای تلفن همراهشان، بهترین عکسها را ثبت کنند. شاید اگر همه چیز از نور طبیعی گرفته تا چیدمان، بر وفق مراد شما باشد بتوانید تصویر قابل قبولی بگیرید؛ اما اگر میخواهید در دنیای تبلیغات حرفی برای گفتن داشته باشید، نمیتوانید گوشی تلفن همراه را جایگزین دوربین عکاسی کنید.
پس پیش از هر چیز باید به سراغ دوربین عکاسی برویم و ببینیم برای عکاسی از لباس چه دوربینهایی میتوانند نیاز ما را برطرف کنند.
دوربین برای عکاسی از لباس چی بخریم؟
انتخاب دوربین عکاسی برای ثبت تصاویر خلاقانه از لباسها کار پیچیدهای نیست. بسته به اینکه چه نوع عکسی از لباسها میخواهید بگیرید، بسیاری از دوربینها در این زمینه میتوانند شما را همراهی کنند. نیکون Nikon D3500 یا کانن Canon 70D Body میتوانند گزینههای خوبی باشند.
اگر خودتان تولیدکننده هستید، و تصمیم گرفتهاید، خودتان عکاسی کارهایتان را به عهده بگیرید تا کمی صرفهجویی کنید. پیشنهاد میکنیم. پیش از هر چیز از مشاوران ما جهت خرید کمک بگیرید و در کلاسهای آموزشی آکادمی دیدنگار شرکت کنید تا با الفبای این کار آشنا شوید. عکاسی مدلینگ، فشن و یا لباس شاید به نظر آسان بیاید ولی صادقانه به شما میگویم: اگر فوتوفن این سبک را ندانید، به جایی نمیرسید!
این نکته را به خاطر داشته باشید که: دوربینهای متوسط تا حرفهای، همگی برای عکاسی از لباس مناسب هستند. نکتهای که اهمیت دارد چگونگی به کار گرفتن دوربین و تنظیم آن با لنزهای خوب و البته نورپردازی اصولی است.
کدام لنز بهترین انتخاب برای عکاسی از لباس است؟
برای ثبت تصاویر از لباس و پوشاک خوشبختانه با لنزهای عجیب و غریب سروکار نخواهید داشت. لنزهای زوم و پرایم میتوانند بهترین تصاویر را برای شما به ثبت برسانند. این که چقدر برای عکاسی لباسها، بودجه داشته باشید، میتواند روی انتخاب شما تاثیر بگذارد.
خرید لنز کنون به ویژه مدل Canon EF-S 35mm f / 2.8 یک لنز تک کانونی و انتخابی مقرونبهصرفه است؛ در حالی که Canon EF 24-70mm f / 2.8L یا Tamron 28-75mm F / 2.8 میتوانند حرفهایتر باشند. به خصوص اگر برای عکاسی از لباسها از مدل استفاده میکنید. قطعاً مدل نقش بهسزایی در نمایش جزئیات لباس شما دارد و بهتر است این جزئیات ثبت شوند.
اگر برای عکاسی لباس مدل دارید، میتوانید به لنزهایی که در عکاسی فشن کاربرد دارند هم اعتماد کنید. مثلاً Sony 18 85mm F / 1.8-22 و Sigma 35mm F1.4 Art بهترین انتخاب برای عکاسیهای فشن هستند. برای خرید لنز دوربین میتوانید به فروشگاه دیدنگار سری بزنید.
چیزی که برای عکاسی از لباسها اهمیت دارد، نوری است که از لنز به سنسور دوربین شما وارد میشود. بنابراین شاید بتوان گفت: تنظیمات دیافراگم حتی از لنزی که انتخاب میکنید، اهمیت بیشتری دارد.
بیشتر عکاسان فشن، با دیافراگم باز عکاسی میکنند و این موضوع دو دلیل حیاتی دارد. اول اینکه هر چه دیافراگم دوربین بازتر باشد، نور بیشتری را جمع آوری میکنید؛ پس کیفیت عکس نهایی بهتر خواهد بود. از طرف دیگر در عکاسی لباس به خصوص زمانی که مدل عکاسی دارید، عمق میدان اهمیت دارد، که با تنظیم دیافراگم میتوانید آن را به دست آورید. معمولاً عمق میدان کم، عکاسی از لباسها در تن مدل را جذابتر میکند. در این حالت کانون توجه مدل شماست و پس زمینه کاملاً نرم و محو دیده میشود و بوکه زیبایی ایجاد میشود.
سه پایه را فراموش نکنید!
برای عکاسی از لباسها چه در تن مدل و چه در چیدمانی که برای آن تعیین کردید، به یک سه پایه نیاز خواهید داشت. سه پایه به شما اجازه میدهد بدون هیچ گونه لرزشی، بهترین عکسها را ثبت کنید. با وجود سه پایهها دیگر نگران سرعت شاتر و تنظیمات دوربین نخواهید بود و همه چیز با یک بار چیدمان تا مرحله نهایی پیش میرود.
اما برای خرید سه پایه عکاسی لباس حتماً توجه داشته باشید که سه پایه بدنهای مقاوم داشته باشد. از آنجایی که معمولاً زاویه عکاسی از لباسها از بالای سوژه است، سه پایه و به خصوص بخش هد یا سر آن باید کاملاً مقاوم باشد تا شما را با صحنه دلخراش وارونه شدن وسایلتان مواجه نکند!
مهمترین وسایل کولهبار عکاسی لباس: تجهیزات نورپردازی!
از هرچه بگذریم سخن نورپردازی خوشتر است! گاهی اوقات سرمایهگذاری برای خرید وسایل و تجهیزات نورپردازی حتی از خرید لنز و دوربینهای حرفهای مهمتر است. بگذارید این طور بگوییم که بدون نورپردازی خوب حتی با گرانترین دوربینها هم نمیتوانید عکسهای خوبی ثبت کنید.
پس بیشتر از تمام بخشها، به این بخش از وسایل کولهبار خود توجه کنید. برای نورپردازی به منابع نور و اصلاحکنندههای نور نیاز دارید.
منابع نور شما میتواند فلاشهای استودیویی یا منابع نور ثابت LED باشد. البته اگر میخواهید از لباس نوزادان عکاسی کنید میتوانید از خیمه عکاسی هم استفاده کنید تا از دردسر تنظیم نور رها شوید. اما این خیمهها در بیشتر موارد برای عکاسی از لباس به کار نمیروند. چراکه ابعاد آنها محدود است و قرارگیری مدل در آن کمی دشوار به نظر میرسد. این خیمهها برای محصولات کوچک مانند: جوراب یا دستکش و … کارآمدتر هستند.
اگر تجربهای در زمینه عکاسی ندارید، استفاده از فلاشهای استودیویی میتواند کمی شما را سردرگم کند. اما اگر در امر عکاسی حرفهای هستید استفاده از فلاشهای استودیویی مرغوب نظیر فلاش گودکس Godox QS-400 II میتواند کیفیت عکسهای شما را بیشتر کند. این فلاش برای عکاسی در زمینههای دیگر هم به خوبی شما را همراهی میکند. برای آشنایی بیشتر با مشخصات فنی آن میتوانید به صفحه اختصاصی آن بروید.
اگر به تازگی میخواهید عکاسی از پوشاک را امتحان کنید، از نورهای ثابت LED استفاده کنید تا بتوانید چیدمان و تصویر خود را قبل از ثبت، دقیقتر تنظیم کنید. نورهای LED که امکان تنظیم دما داشته باشند، بیشتر به کارتان میآیند. نور ثابت SMD 100W Answer میتواند یک انتخاب هوشمندانه باشد که به همراه سافت باکس عرضه شده است. نورهای LED پیچیدگی خاصی هنگام عکسبرداری ندارند و جای نگرانی نیست. تنوع این نورها زیاد است. اگر در انتخاب مردد هستید، بهتر است آنها را مقایسه کنید و اگر باز هم به نتیجه نرسیدید، مشاوران متخصص ما در هر زمان آماده پاسخگویی به شما هستند.
حواستان باشد که در کنار منبع نور حتماً به نرمکننده یا اصلاحکنندههای نور هم نیاز دارید. سافت باکسها، چترهای عکاسی و فونها را فراموش نکنید تا عکسی که میگیرید، بهترین نورپردازی را داشته باشد.
خب تا اینجا کولهبار خود را کامل کردهاید، به سراغ تکنیکهای عکاسی از لباس میرویم تا بیشتر با نورپردازی و تنظیمات دوربین در زمان عکاسی از پوشاک و پارچه آشنا شوید. برویم سراغ فوت کوزهگری…
رمز و رازهای نورپردازی برای عکاسی لباس
مهمترین موضوع در زمان عکاسی از پارچهها تنظیم نور به گونهای است که بتواند بافت آن را به وضوح نشان دهد. علاوه بر این پارچه باید براق و شفاف هم به نظر برسد. این موضوع زمانی اهمیت دارد که از لباس به تنهایی عکاسی میکنید. برای این کار دو روش نورپردازی وجود دارد که در ادامه آنها را یاد میگیریم.
یک: تنظیم نور از طرفین یا نور جانبی
در این نوع نورپردازی تنها داشتن یک منبع نور کفایت میکند. البته باید آن را به خوبی نرم کنید تا بازتابها شما را اذیت نکنند. به عنوان مثال: بهتر است در زمان عکاسی با یک منبع نور در اتاقی سفید عکاسی کنید یا محصول را به کمک فونهای سفید عکاسی بپوشانید. استفاده از یک منبع نور هدایت شده میتواند با ایجاد عمق، بافت لباس را به خوبی نشان دهد.
منبع نور خود را در یکی از طرفین لباس قرار میدهید، به گونهای که کمی از زاویه بالا به آن بتابد. به کمک سایههای ایجاد شده میتوانید بهترین تنظیم منبع نور خود را پیدا کنید. فراموش نکنید با این نورپردازی میخواهید بافت پارچه را با وضوح بیشتری نشان دهید؛ پس هموار کردن تصویر ایده خوبی نیست.
دو: تنظیم نور مستقیم
نور مستقیم عملکردی در تضاد با نور جانبی دارد. این نوع نورپردازی را میتوان مشابه نور خورشید در ظهر دانست که مستقیم از بالا میتابد. برای این کار منبع نور شما درست از بالا به آن تابیده میشود. البته باید در نظر داشته باشید که این نوع نورپردازی بافت پارچه را هموارتر نشان میدهد و به نوعی منافذ آن را مخفی میکند.
فراموش نکنید که منظور از نور مستقیم با توجه به موقعیت سوژه شماست. مثلاً: اگر لباس را روی میز قرار دادهاید، نور مستقیم باید از بالا به آن بتابد؛ در حالی که اگر لباس به شکل عمودی قرار گرفته باشد، نور از جلو و از جایگاه دوربین به آنها تابیده میشود.
چه زمانی از چه نورپردازی استفاده کنیم؟!
اینکه از کدام نوع نورپردازی برای عکاسی لباس استفاده کنید، بیشتر به نوع پارچه و هدف شما بستگی دارد. به عنوان مثال: عکاسی از پارچههای بافتنی زمانی جذابیت خاصی دارد که بافت آن با وضوح بالا مشخص باشد. گاهی اوقات ممکن است زوایای مستقیم و جانبی به شما کمک نکنند و برای اینکه بهترین سایهها را در تصویر خود ایجاد کنید، لازم باشد کمی منبع نور را حرکت دهید.
پس این دو روش، قانون نانوشتهای نیستند که مجبور باشید حتماً از آنها استفاده کنید. میتوانید منبع نور را از این نقاط شروع به تنظیم کنید و تا جایی که لازم است به آن زاویه دهید. فراموش نکنید که از اصلاحکنندههای نور مثل: چتر یا سافت باکس، جلوی منبع نور خود استفاده کنید تا نور نرمتری به لباسها تابیده شود.
دوربین عکاسی خود را برای ثبت بهترین عکسها تنظیم کنید
در کنار نورپردازی باید حواستان به تنظیمات دوربین هم باشد. دیافراگم، سرعت شاتر، ایزو و تراز سفیدی تعیین میکنند که عکس شما چگونه دیده شود.
معمولاً برای عکاسی از لباس دیافراگم را کمی باز میگیرند تا نور بیشتری وارد سنسور دوربین شود. مقادیر f/8 و f/11 میتواند برای شروع خوب باشد. بهتر است با تجربه بیشتر در این زمینه، خودتان بهترین گشودگی دهانه دیافراگم را پیدا کنید.
سرعت شاتر برای عکاسی لباس لازم نیست پایین باشد. چرا که شما نورپردازی اصولی را انجام دادهاید و به کمک دیافراگم نور کافی را جمع میکنید. سرعتی تقریبا برابر با 1/25 شروع خوبی برای عکاسی از پوشاک است.
تنظیمات ایزو بستگی به تعداد منابع نور و شدت نور شما دارد. میتوانید آن را بین 400 تا 800 امتحان کنید تا بهترین کیفیت نمایش را به دست آورید.
تراز سفیدی white balance یکی دیگر از مهمترین پارامترها برای عکاسی لباس است. تنظیمات این فاکتور تعیین میکند که همخوانی رنگهای واقعی و تصویر تا حد زیادی حفظ شود. این موضوع برای مشتریان اهمیت زیادی دارد که لباس زرد شما در تصویر نارنجی نباشد!
برای تنظیم تراز سفیدی میتوانید یک شیء کاملاً سفید را در چیدمان خود قرار دهید. این شیء مرجع تغییرپذیر شما در ویرایشگرهای عکس مثل فتوشاپ خواهد بود تا بتوانید راحتتر تراز سفیدی را تنظیم کنید.
هر آنچه برای یک عکاسی حرفهای از لباس پارچه بود را دیدنگار به شما گفت. اکنون نوبت شماست که کار را شروع کنید.
آماده عکاسی حرفهای از لباسها باشید!
برای تجربه عکاسی حرفهای از پوشاک کافی است، کمی بیشتر به اهمیت نورپردازی و تنظیمات دوربین خود توجه داشته باشید. این تنظیمات بسته به اینکه از لباسها روی سطوح عکاسی کنید یا بخواهید از مدلها عکس بگیرید متفاوت است. به عنوان مثال: برای عکاسی از مدلها نیاز به دو یا سه منبع نور دارید. اما برای تهیه عکسهای تبلیغاتی از لباسها یک منبع نور که با دقت آن را تنظیم کرده باشید هم برای شروع کافی است.
در این بخش با زیروبم عکاسی با لباس آشنا شدیم و چند دوربین و لنز خوب برای این کار معرفی کردیم. فراموش نکنید برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفهای در یک سبک خاص، بیش از هر چیز به تجربه و دانش نیاز دارید. مجله دیدنگار را دنبال کنید تا ما دانشمان را در اختیار شما قرار دهیم؛ کسب تجربه هم به پای خودتان!
حالا وقت آن است که از چالشها و مشکلات خود صحبت کنید. برای عکاسی از لباس به چه دانشی نیاز دارید؟! آیا نورپردازی یا تنظیم دوربین برای این سبک از عکاسی دشوار بوده است؟! منتظر شنیدن سوالات و نظرات شما در بخش دیدگاهها هستیم. اگر این مقاله را دوست داشتید، خوشحال میشویم آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را هم بخوانید