مقایسه کانن 77D با 80D : جدال بهترین کراپ فریمها
راهنمای خرید
در این مقاله به مقایسه دوربین کانن 77D با 80D خواهم پرداخت که دو مورد از بهترین دوربینهای میانرده حال حاظر کانن هستند.
هر ساله کمپانیهای بزرگ، دوربینهای جدیدی را معرفی میکنند تا سهم خود را از بازار بیشتر کنند. اگر چه در سالهای اخیر شاهد حرکت برندهایی همانند کانن و نیکون به سمت دوربینهای بدون آینه بودیم، اما این دلیل نمیشود که این کمپانیها دوربینهای DSLR را فراموش کنند.
کانن یکی از بزرگترین تولید کنندگان دوربینهای دیجیتال در سرتاسر جهان است و جایگاه بسیار خوبی در میان سایر تولید کنندگان، در زمینه دوربینهای DSLR دارد.
اما شاید بتوان نیکون را مهمترین و قدرتمندترین کمپانی رقیب کانن نامید که درست مثل کانن، هر ساله از تکنولوژیهای پیشرفتهتری برای ساخت دوربینهای خود استفاده میکند تا سهم بیشتری از بازار را در اختیار بگیرد.

دوربینهای DSLR موجود در بازار به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند، دوربینهای کراپ فریم و دوربینهای فول فریم. البته قطعا دوربینهای کراپ فریم قیمت کمتری داشته و به همان اندازه امکانات کمتری را نیز ارائه میدهند.
اما به لحاظ قیمتی که دارند، افراد زیادی از جمله دانشجویان و عکاسان تازه کار به خوبی از آنها استقبال میکنند.
در سال 2017 کمپانی کانن سه دوربین DSLR از قطع کراپ فریمهای خود را معرفی کرد که یکی از آنها 77D بود. این دوربین به لحاظ فنی چیزی مابین مدلهای کانن 800D و کانن 80D محسوب میشود.
شاید بتوان مهمترین جامعه هدف این دوربینها را عکاسان تازه کار و دانشجویان رشتههای عکاسی دانست. چرا که چیزی بین دوربینهای فوق حرفهای و مبتدی محسوب میشوند. پس اگر دانشجوی عکاسی هستید یا به تازگی وارد دنیای تصویربرداری شدهاید، دوربینهای 80D و 77D میتوانند کاملا برای شما مناسب باشند.
در این مقاله قصد دارم به طور کامل به مقایسه دوربین کانن 77D با 80D بپردازم تا اگر قصد خرید آنها را دارید، بهترین گزینه متناسب با نیازهایتان را شناخته و تهیه کنید.
پس با من همراه باشید…
طراحی و ارگونومی
در مقایسه کانن 77D با 80D میتوان گفت هر دو از کیفیت ساخت بسیار خوبی برخوردار هستند. هر دو از جنس آلیاژ منیزیم ساخته شدهاند و مقاومت بسیار خوبی دارند.

کانن در هر دو دوربین طراحی کلاسیک دوربینهای نیمهحرفهای خود را تا حد بسیاری رعایت کرده است. این طراحی به گونهای است که با اولین نگاه، هر فرد با شناخت اجمالی از دوربینهای عکاسی به برند سازندهی آن پی میبرد.
بدنه دوربین کانن 80D به میزان کمی بزرگتر از رقیب خود بوده و البته از نظر وزن، تفاوت محسوسی دارند. 80D کانن 190 گرم سنگینتر از 77D بوده که رقمی قابل توجه است.
کانن 77D ابعادی برابر 131.0 در 99.9 در 76.2 میلیمتر و کانن 80D ابعادی برابر 139.0 در 105.2 در 78.5 دارد. وزن آنها نیز به ترتیب 540 و 730 گرم ( بدنه بدون لنز دوربین ) است.
میتوان گفت که اگر به عکاسی خیابانی علاقه دارید یا سبکهایی از عکاسی را دنبال میکنید که نیاز به جابجایی زیاد و سریع دارد، همانند عکاسی ورزشی، دوربینی مناسب شما خواهد بود که سایز کوچکتر و البته وزن کمتری داشته باشد. در این زمینه 77D وضعیت بهتری دارد و از وزن کمتر و ابعاد کوچکتری نسبت به 80D برخوردار است.
به لحاظ نحوه چینش دکمهها و البته تعداد آنها تفاوت زیادی بین دو مدل وجود ندارد و اکثر دکمهها در مکانهای مشابهی وجود دارد. البته لازم به ذکر است 80D چند دکمه در روی دستگاه بیشتر دارد.

کلیدی که بر روی دوربین 80D تعبیه شده و در بین شاتر و کلید کنترل گردان قرار گرفته، کلیدی است که کاربر میتواند به وسیلهی آن بهراحتی بین حالتهای انتخاب نقاط فوکوس خودکار، مود موردنظر خود را انتخاب کند. این مورد در دوربین 77D وجود ندارد.
هر دو دوربین یک صفحه نمایش اضافی بر روی بدنه خود دارند که این یک مزیت بزرگ نسبت به 800D است. این صفحه نمایش کوچک که در تمام دوربینهای سری دورقمی و تک رقمی کانن ( دوربینهای حرفهای و نیمه حرفهای این شرکت ) مشاهده میشود، کاربرد فراوانی دارد و اگر به استفاده از آن عادت کنید، برای اعمال تنظیمات، کمتر به LCD اصلی دوربین نیاز خواهید داشت؛ همین امر به کاهش مصرف باتری دوربین کمک خواهد کرد.
در هر دو دوربین از یک صفحه نمایش چرخان با قابلیت چرخش به صورت 360 درجه استفاده شده که شیوه چرخش هر دو یکسان است. این نوع صفحه نمایش کارایی و آزادی عمل زیادی برای کاربر خود فراهم میکند. این صفحه نمایش برای عکاسی از زوایای دشوار بسیار مفید است اما در موارد دیگر، کادربندی به کمک ویزور دلنشینتر خواهد بود.

در رابطه با نفوذ رطوبت و گرد غبار نیز باید اشاره کرد که 80D نسبت به 77D از مقاومت بالاتری برخوردار است، بنابراین دوام و عمر بدنه آن در شرایط بد آب و هوایی بیشتر است.
هر دو دوربین طراحی کاملا ارگونومیکی داشته و اصطلاحا خوش دست هستند. محل قفلشدن انگشتها در بدنه، قرارگرفتن کف دست و نشستن انگشت شست در پشت دوربین، بسیار حرفهای طراحی و ساخته شده؛ به گونهای که دوربین کاملا در دست قفل شده و به آن میچسبد.
اکثر کلیدهای کنترل در بهترین جای ممکن قرار گرفتهاند و دسترسی به آنها به سادگی امکان پذیر است. برای جایگیری انگشت اشاره بر روی شاتر، یک انحنای زیبا طراحی شده که اجازه میدهد انگشت به راحتی بر روی کلید کنترل گردان جابهجا شود.
طراحی فوقالعاده هر دو دوربین باعث شده تا حتی بتوانید با یک دست به عکاسی بپردازید، اگرچه وزن زیاد 80D ممکن است در اینجا برایتان گران تمام شود.

سنسور و پردازشگر
در مقایسه کانن 77D با 80D باید گفت که هر دو دوربین از سنسور CMOS با ابعاد APS-C بهره میبرند. سایز سنسور 80D به میزان بسیار کمی بزرگتر است که این میزان تفاوت در عمل هیچ تاثیری ایجاد نمیکند.
دقت سنسورهای هر دو مدل برابر 24.2 مگاپیکسل است که برای چاپ عکس در سایزهای متوسط و بزرگ مناسب بوده و همچنین حتی در هنگام برش زدن دستتان را بیشتر باز میگذارد.
کانن برای دوربین 80D از پردازشگر DIGIC 6 استفاده کرده، در حالی که در دوربین 77D از پردازنده DIGIC 7 استفاده شده که سرعت بیشتری داشته و عملیات پردازش را بهتر انجام میدهد. این مورد به خصوص در هنگام عکاسی با فرمت خام RAW بیشتر معلوم خواهد شد.

همچنین پردازنده جدیدتر دوربین 77D باعث شده تا تصاویر در طول شب و در نور کم نویز بسیار کمتری داشته باشند.
کانن ادعا میکند که پردازنده Digic 7 نیز دارای عملکرد پیشرفته برای سوژه های متحرک است و با بررسی دوربین 77D متوجه شدیم که این مدل یک گام از 80D جلوتر است.
از نظر حساسیت سنسور یا ایزو ( iso ) دوربین 77D از دامنه گستردهتری برخوردار است که میتواند در عکاسی شب به شما کمک کند.
محدوده ایزوی 77D برابر 25600-100 است که حداکثر آن را میتوان تا 51200 ارتقا داد. در مدل 80D نیز این محدوده از 16000-100 است که حداکثر آن را میتوان تا 25600 ارتقا داد.
شاید بتوان این را یک نکته مثبت در نظر گرفت، اما در استفاده شخصی به این نتیجه رسیدم که ایزوی بالاتر از 12800 در هر دو دوربین، نویز زیادی را در تصاویر ایجاد میکند و عملا استفاده از عددی بالاتر از آن شاید خیلی کاربردی نباشد. البته عملکرد 77D در ایزوهای بالا، به طور محسوسی بهتر از رقیب خود است.

عکاسی
در زمینه عکاسی میتوان گفت هر دو دوربین عملکرد بسیار خوبی دارند و اگر از یک لنز مناسب برای آنها استفاده کنید، نتایج فوقالعادهای خواهید داشت، اما 80D امکانات بیشتری را در اختیار کاربر قرار میدهد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
هر دو دوربین دارای سیستم فوکوس خودکار فوق سریع Dual Pixel CMOS موثر در عکاسی و نیز فیلم برداری هستند. این مورد تنها برای عکاسی با استفاده از حالت لایو ویو در اختیارتان قرار میگیرد و در صورتی که بخواهید با استفاده از منظره یاب عکاسی کنید، 45 نقطه فوکوس فعال خواهید داشت.
در هر دو دوربین از یک سنسور نورسنج ۷۵۶۰ نقطهای -Pixel RGB+IR استفاده شده که با استفاده از قابلیت ” Color Tracking ” رنگ پوست را تشخیص داده و به فوکوس کمک شایانی میکند.
تعقیب سوژه ( توانایی دوربین برای تغییر نقاط فوکوس خودکار به طور اتوماتیک به منظور دنبال کردن سوژه در کادر ) در عکاسی از طریق منظره یاب به اندازه عکاسی در حالت Dual Pixel AF قابل اعتماد نیست، با این حال فوکوس خودکار منظره یاب نیز مزایای خاص خود را دارد.

حداقل سرعت شاتر در هر دو دوربین 30 ثانیه است و با توجه به بهرهمندی از مود بالب یا B، میتوانید نوردهی طولانی مدتی را داشته باشید که برای عکاسی از ستارگان یا عکاسی نجومی بسیار مفید است.
اما یکی از تفاوتها در مقایسه کانن 77D با 80D در حداکثر سرعت شاتر آنهاست. حداکثر سرعت شاتر در 77D به 1/4000 ثانیه و در 80D به 1/8000 ثانیه میرسد که برای عکاسی ورزشی یا حیات وحش بسیار مهم است و در این زمینه عملکرد 80D بهتر است.
لازم به ذکر است که سرعت همگام سازی با فلاش نیز در دوربین 77D برابر 1/200 و در 80D برابر 1/250 میباشد.
در عکاسی پیاپی دوربین کانن 80D اندکی سریعتر عمل میکند و سرعت آن به 7 فریم بر ثانیه میرسد. دوربین کانن 77D نیز از سرعت 6 فریم بر ثانیه بهره میبرد که خیلی جالب نیست. اگر عکاس ورزشی باشید، به سرعتی بیش از اینها نیاز پیدا خواهید کرد.
ظرفیت بافر دوربین 77D در حالت عکاسی با فرمت خام RAW و به صورت پیاپی 21 عکس و با فرمت JPEG در حدود 190 عکس میباشد. این در حالیست که در دوربین 80D این دو عدد به ترتیب به 20 و 77 شات کاهش پیدا میکنند.

فیلم برداری
همانطور که گفتم هر دو دوربین از سیستم فوکوس خودکار فوق سریع Dual Pixel CMOS AF استفاده میکنند که عملکرد بسیار خوبی در حالت فیلم برداری دارد. اگرچه سرعت و دقت آن به پای دوربینهایی همانند نیکون Z7 یا دوربین کانن 5D Mark IV نمیرسد، اما خوب است.
یکی از نقاط منفی مشترک در هر دو دوربین، عدم برخورداری از قابلیت فیلم برداری با رزولوشن 4K است که امروزه به یکی از واجبات دوربینها تبدیل شده است.
اما با این وجود هر دو دوربین میتوانند با رزولوشن 1080p و نرخ متغیر 24، 30 یا 60 فریم بر ثانیه و همچنین رزولوشن 720p و نرخ متغیر 24، 30 یا 60 فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند که عملکرد هر دو مدل بسیار عالی است.
هر دو دوربین میتوانند با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ( با فرمت MOV و سیستم فشرده سازی ALL-I ) و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه ( با فرمت MP4 و با سیستم فشرده سازی IPB ) فیلم برداری کنند.

ویژگی منحصر به فردی که کانن برای هر دو دوربین خود در زمینهی ضبط ویدیو در نظر گرفته، مود فیلمبرداری HDR است که میتواند برای دست یافتن به جزئیات بیشتر تصویری در هنگام فیلم برداری از مناظر با کنتراست بالا مورد استفاده قرار گیرد.
دوربین در این حالت در آن واحد دو فریم با کیفیت HD اما در شرایط نوردهی متفاوت ضبط میکند که یکی از آنها با نوردهی معمولی و دیگر با نوردهی کم صورت میگیرد.
این فیلمبرداری با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه صورت میگیرد، اما در هنگام پخش فشرده شده و تصویری با کیفیت بالا ( ۳۰ فریم بر ثانیه ) که از رنج دینامیکی بالایی بهره میبرد را به کاربر تحویل میدهد.
در مقایسه کانن 77D با 80D در زمینه فیلم برداری، یکی از نکات منفی در مورد هر دو دوربین بهره مند نشدن از لرزشگیر اپتیکال داخلی است. اما در این زمینه 77D یک ویژگی منحصر به فرد دارد.

این ویژگی، لرزشگیر دیجیتالی تصویر است. لرزشگیر دیجیتالی مخصوص فیلم برداری Movie Electronic IS همانند افکت لرزشگیر نرمافزارهای کامپیوتری عمل میکند و حرکتهای دست را در 5 محور تعدیل میکند تا در نهایت تصاویر پایدارتری حاصل شود.
هر دو دوربین از درگاه میکروفون بهره میبرند، اما درگاه هدفون فقط در مدل 80D وجود دارد که میتواند یک ویژگی بسیار مهم برای فیلم برداران حرفهای باشد. درگاه HDMI نیز در هر دو دوربین به شما این امکان را میدهد تا دوربینتان را به نمایشگرهای بزرگتر متصل کنید.
لازم به ذکر است هر دو دوربین به ویژگی فیلمبرداری تایم لپس مجهز شدهاند، اما امکان ثبت ویدیوهای اسلوموشن در هیچ کدام موجود نیست.
به طور کلی میتوان گفت عملکرد هر دو دوربین از نظر فیلمبرداری بسیار خوب است، اما در تجربه شخصی از 77D برای فیلمبرداری حرفهای، بیشتر لذت بردم.
صفحه نمایش

در بخش بعدی مقایسه کانن 77D با 80D به مبحث صفحه نمایش خواهم پرداخت. هر دوی این دوربینها از یک صفحه نمایش 3 اینچی لمسی با 1.04 میلیون نقطه بهره میبرند.
یک صفحه نمایش لمسی قطعا میتواند برای هر کاربری مناسب باشد. ممکن است در ابتدا فکر کنید ثبت عکس با استفاده از لمس کردن صفحه نمایش آنقدرها هم کاربردی نباشد، اما به مرور زمان به کاربرد آن پی خواهید برد، مخصوصا وقتی حرف از عکاسی در زوایای عجیب و غریب و سخت باشد!
یکی از ویژگیهای این صفحه نمایش، دسترسی به مودهای فوکوس خودکار است و همچنین منوی مختصری که در زمان استفاده از حالت لایو ویو در نظر گرفته شده، کار را برای عکاس بسیار ساده میکند.

در دو سوی این منو، گزینههای متعددی برای تنظیمات عکاسی دیده میشود. در ستون سمت چپ هم گزینههای انتخاب نوع فوکوس خودکار، انتخاب عکاسی تکی یا مداوم، نورسنجی و کیفیت عکس قرار دارند. در سمت راست نیز کلیدهای بازگشت، تنظیم تراز سفیدی، نوع عکس ( Picture Style )، تغییر وضعیت نوردهی خودکار و انتخاب فیلتر در اختیار کاربر قرار گرفتهاند.
وقتی ویژگی لمسی بودن به این صفحه نمایش اضافه میشود، میتوان گفت استفاده از تمامی این موارد بسیار سادهتر خواهد شد. اگر با منوهای لایو ویو در دوربینهای کانن آشنا باشید، کار کردن با این دو دوربین برایتان سخت نخواهد بود.
نور تولید شده توسط صفحه نمایشهای هر دو دوربین یکسان بوده و برای عکاسی در نور روز کاملا مناسب است. البته اگر فیلم برداری حرفهای میکنید، بهتر است یک مانیتور مجزا برای کنترل بیشتر بر روی صفحه نمایشتان تهیه کنید.

سایر موارد
هر دو دوربین از کارتهای حافظه فوق پر سرعت SD / SDHC / SDXC از نوع UHS-I پشتیبانی میکنند و میتوانید ظرفیت آنها را تا 128 گیگابایت افزایش دهید.
همانطور که پیشتر ذکر کردم، دوربین 80D علاوه بر درگاه میکروفون، از یک درگاه هدفون نیز بهره میبرد که برای فیلم سازان و فیلم برداران حرفهای بسیار مهم است. این مورد اما در 77D در نظر گرفته نشده است.
هر دو درگاه USB و HDMI نیز در کنارهی سمت چپ دوربینهای 77D و 80D تعبیه شدهاند و وظیفهی انتقال اطلاعات و اتصال به پخش کنندههای تصویر و صدا را بر عهده دارند.
باتری دوربین 77D کانن از نوع باتری LP-E17 است که میتواند با هر بار شارژ کامل، تا 600 شات شما را همراهی کند. اما باتری دوربین 80D از نوع باتری LP-E6N است و میتواند تا 960 شات، انرژی لازم را حفظ کند. در زمینه باتری، 80D عملکرد بهتری دارد.

هر دو دوربین امکان نصب گریپ باتری را نیز دارند که قطعا یک ویژگی بسیار عالی محسوب میشود. این ویژگی در دوربینهای سه رقمی کانن مثل 800D وجود ندارد.
به لحاظ ویژگیهای ارتباطی از نوع بی سیم، 77D دوربین کاملتری است. این دوربین از تمام امکانات ارتباطی، مثل وای فای، بلوتوث و NFC بهره میبرد؛ اما دوربین 80D تنها قابلیتهای وای فای و NFC را دارد و فاقد بلوتوث میباشد.
منظره یاب نوری پنج وجهی دوربین 77D میتواند 95 درصد از کادر تصویر را پوشش دهد و ضریب آن برابر 0.82 میباشد.
منظره یاب 80D از نوع پنتاپریسم است که میتواند 100 درصد از کادر را پوشش دهد و ضریب آن نیز 0.95 است. روشنایی و وضوح تصویر تشکیل شده توسط منظره یاب 80D بالاتر از 77D است.

چرا 77D را بخریم ؟
- بدنه جمع و جورتر و وزن بسیار کمتر
- پردازنده جدیدتر و بهتر
- محدوده ایزوی بیشتر
- امکانات ارتباطی بیشتر
- لرزشگیر دیجیتالی تصویر داخلی پنج محوره
- ظرفیت بافر بیشتر
- قیمت کمتر

چرا 80D را بخریم ؟
- حداکثر سرعت شاتر بیشتر
- سرعت همگام سازی با فلاش بیشتر ( البته در صورتی که خود فلاش هم از این سرعتها پشتیبانی کند )
- برخورداری از جک هدفون
- ویزور با کیفیتتر با درصد پوشش بیشتر
- بدنه مقاومتر
- سرعت عکاسی پیاپی بیشتر
- باتری با ظرفیت بیشتر
جمع بندی
هر دو دوربین در حال حاضر از بهترین کراپ فریمهای بازار هستند و با توجه به قیمتهایشان، امکانات خوبی را در اختیار کاربر قرار میدهند.

اگر شما به عکاسی پیاپی نیاز دارید و میخواهید بیش از 100 عکس در هر دفعه ثبت کنید، یا اگر برای فیلم برداری به صورت حرفهای میخواهید یکی از این دو دوربین را تهیه کنید، بهتر است به 77D کانن فکر کنید.
همچنین اگر میخواهید برای عکاسی بیشتر از منظره یاب استفاده کنید، یا به سبکهایی مثل عکاسی حیات وحش یا ورزشی علاقه دارید که به سرعت شاتر بیشتری نیاز دارند، دوربین 80D مناسب شما خواهد بود.
به طور کل میتوان گفت 77D یک نسخه جدیدتر و البته بروزرسانی شده از 80D است که با توجه به قیمت حال حاضرشان در بازار جهانی، ارزش خرید بیشتری دارد. البته 80D برای عموم مردم میتواند دوربین کاملتری باشد و انتظارات بیشتری را برآورده کند.
شما میتوانید مقایسه این دو دوربین را از طریق وبسایت معتبر DXOMARK از این لینک مشاهده کنید.
امیدوارم مقاله ” مقایسه دوربین کانن 77D با 80D : جدال بهترین کراپ فریمها “ برای شما مفید بوده باشد. شما نیز میتوانید تجربیات خود را در استفاده از این دو دوربین با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.
عالی کامل و مفهومی
سلام ممنون از نظر شما
بسیار عالی و روشن توضیح داده شده
سلام دوست عزیز، ممنون از توجهتون ?✌
خیلی کامل بود… تصمیم گرفتم ۷۷ دی بخرم
میشه حداکثر شارژدهی ۷۷d رو برای فیلمبرداری بفرمایید؟
وقت بخیر حدود ۳۰تا ۴۵ دقیقه با شارژ کامل می توان فیلم برداری کرد.
بسیارعالی بود
کلا عکاسی دیجیتال رو با canon sx20 که غیر حرفه ای هست شروع کردم و با همین دوربین عکسهای خیلی خوبی گرفتم و تونستم دوتا مسابقه رو هم برنده بشم. هنوز دارمش . بعد canon 70d خریدم که متأسفانه هنوز لذت عکاسی رو باهاش خوب نچشیده بودم که ازم دزدیده شد . الان برای خرید مجدد بین ۷۷d و ۸۰d مردد بودم که مقاله شما کاملا منو آگاه کرد و تصمیم گرفتم ۷۷dرو بخرم . عالی و جامع . زنده باشد
عالی بود ممنون