
بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی املاک ✅🏡📸
آموزش عکاسی
استفاده از تنظیمات درست دوربین برای عکاسی املاک میتوانند تاثیر به سزایی در ثبت تصاویر زیبا از فضای داخلی و خارجی خانه داشته باشد. فهم مثلث نوردهی، دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو برای به دست آوردن نوردهی مناسب و بالانس نوری ضروری است. تفاوتی ندارد که در زمینه عکاسی داخلی یا خارجی خانه فعالیت میکنید؛ در هر دو زمینه ترکیب این تنظیمات با حالتهای مختلف نوردهی و عکاسی RAW به شما کمک میکند تا از املاک به بهترین شکل عکاسی کنید.
در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین تنظیمات دوربین جهت عکاسی از املاک بپردازیم. شاید شما هم به عکاسی از فضای داخلی و خارجی ساختمان علاقه داشته باشید و یا به واسطه شغلتان به این مهارت نیاز داشته باشید، در این صورت پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی املاک
استفاده از تمام پتانسیل دوربین اولین قدم در ثبت تصاویر باکیفیت از املاک میباشد. در دنیای عکاسی از املاک، جایی که تصاویر نقش عمدهای را در جذب خریداران و مستاجران دارند، استفاده از تنظیمات درست دوربین عکاسی بسیار ضروری میباشد. اگر شما یک عکاس حرفهای بوده و یا به تازگی پا به عرصه عکاسی گذاشتهاید، فهم چگونگی استفاده از دیافراگم، سرعت شاتر، ایزو و دیگر تنظیمات اساسی دوربین کلید اساسی در تبدیل یک فضای ساده به یک تصویر فوقالعاده میباشد. در ادامه به بررسی تنظیمات اساسی دوربین و تکنیکهایی که میتواند به خلق تصاویر منحصربهفرد از املاک منجر شود میپردازیم.
مفاهیم اساسی دوربین عکاسی
در عکاسی از املاک شناخت تنظیمات مختلف دوربین بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که این شناخت منجر به ثبت تصاویر از سوژه، در بهترین حالت آن میشود.
✅دیافراگم
دیافراگم که با f نشان داده میشود، میزان باز بودن لنز را مشخص میکند. هر چه مقدار دیافراگم کمتر باشد به معنای آن است که دیافراگم بازتر است و نور بیشتری به سنسور دوربین میتابد. این امر سبب میشود تصویری با عمق میدان کم ثبت شود. استفاده از دیافراگم پایین برای تاکید بر روی عناصر خاص ایدهآل است. هر چه مقدار دیافراگم بیشتر باشد، دهانه دیافراگم بستهتر بوده و به این ترتیب عمق میدان افزایش مییابد. دیافراگم بسته برای عکاسی از فضای کلی اتاق مناسب میباشد.
✅ایزو | عکاسی املاک
ایزو میزان حساسیت دوربین به نور را مشخص میکند. مقدار ایزوی کمتر برای عکاسی از فضاهایی که نور کافی دارند مناسب است. در حالی که برای عکاسی از فضاهایی با نور کم باید مقدار ایزو افزایش یابد. هر چه مقدار ایزو کمتر باشد، نویزهای موجود در تصویر نیز کمتر بوده و به این ترتیب جزئیات واضحتر نمایان میشوند.
✅سرعت شاتر
سرعت شاتر مشخص میکند که سنسور دوربین برای چه مدتی نور دریافت کند. سرعت شاتر بیشتر برای عکاسی از فضاهایی با نور کافی مناسب بوده، در حالی که سرعت شاتر پایین مناسب عکاسی از فضاهای کم نور میباشد.
✅براکتینگ نوردهی خودکار | عکاسی املاک
براکتینگ نوردهی خودکار که با علامت اختصاری AEB نشان داده میشود، یک قابلیت ارزشمند دوربین بوده که به ثبت اتوماتیک تصاویر مختلف در سطوح نوری مختلف میپردازد. این قابلیت به شما اجازه میدهد که در پروسههای پس از عکاسی مانند ادیت، تصاویر را با یکدیگر ترکیب کرده و به خلق تصاویر HDR بپردازید. تصاویر HDR تمامی جزئیات را در نواحی دارای نور و نواحی سایه نشان میدهند. زمانی که در عکاسی املاک با چالشهای نوردهی مواجه میشوید، تصاویر HDR به کار میآیند؛ چرا که در این تصاویر تمامی جزئیات موجود در ملک در بهترین حالت نوری خود به ثبت میرسند.
✅نورسنجی
نورسنجی تعیینکننده آن است که سنسور دوربین نور را چگونه اندازهگیری کند. به طور کلی استفاده از نورسنجی چندگانه برای عکاسی از املاک مناسب است. چرا که میتوان تمام کادر را ارزیابی کرد تا به نوردهی مناسب دست یافت.
✅حالت فوکوس | عکاسی املاک
انتخاب یک حالت فوکوس مناسب برای ثبت تصویری واضح و با کنتراست بالا واجب است. در عکاسی املاک بهتر است از حالت اتوفوکوس برای هر شات استفاده شود. بر اساس این حالت، فوکوس برای هر بار ثبت تصویر قفل میشود. این امر سبب میشود تا نقطهای که فوکوس بر روی آن انجام شده است واضح و با کنتراست بالا باقی بماند. استفاده از فوکوس دستی در مواقعی که قصد عکاسی از یک سوژه خاص یا فضای اختصاصی را دارید پیشنهاد میشود.
✅حالت اولویت دیافراگم
حالت اولویت دیافراگم از دیگر حالتهای عکاسی میباشد که با استفاده از آن میتوان دیافراگم را متناسب با آن چه نیاز است تنظیم کرده و به این ترتیب دوربین به صورت اتوماتیک ایزو و سرعت شاتر را برای ثبت تصویر تنظیم میکنند.
✅حالت تنظیمات دستی | عکاسی املاک
با فعالسازی حالت دستی تمامی تنظیمات اساسی دوربین اعم از دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو به شکل دستی و متناسب با نیاز تنظیم میشود. این حالت برای ثابت نگه داشتن تنظیمات مناسب است. همچنین از حالت دستی میتوان برای عکاسی HDR استفاده کرد.
✅تراز سفیدی
تراز سفیدی یکی از موارد مهم در عکاسی املاک میباشد؛ چرا که این فاکتور به طور مستقیم بر چگونگی نمایش رنگها در تصویر تاثیر میگذارد. انتخاب یک تراز سفیدی مناسب برای ثبت تصویر درستی از محیط داخلی و خارجی ملک اهمیت دارد. برای انتخاب صحیح میزان تراز سفیدی میتوان از راهنمای زیر استفاده کرد.
🔸حالت DayLight (دمای رنگ تقریبی 5500 کلوین)
از این تنظیمات برای عکاسی در نور طبیعی روز استفاده میشود. استفاده از این دمای رنگ سبب میشود تا رنگ واقعی محیط حفظ شود. این حالت تراز سفیدی برای عکاسی از فضای بیرونی خانه در هنگام روز مناسب است.
🔸حالت Tungsten or Incandescent (دمای رنگ تقریبی 2800 تا 3200 کلوین)
این تنظیمات برای عکاسی از محیطهای داخلی که دارای نورپردازی مصنوعی گرمی هستند مناسب است. به عنوان مثال اگر در فضای داخلی از لامپها و لوسترها استفاده شده باشد بهتر است تراز سفیدی در دمای رنگ 2800 تا 3200 کلوین تنظیم گردد. در واقع این دمای رنگ کمک میکند تا رنگ نارنجی و زرد موجود در نورپردازی داخلی تا حد زیادی خنثی شود.
🔸حالت Fluorescent (دمای رنگ تقریبی 4000 تا 4500 کلوین)
زمانی که در فضایی با نورپردازی فلورسنت عکاسی میشود، استفاده از حالت تراز سفیدی فلورسنت سبب میشود تا رنگهای آبی و سبز موجود در فضا کاهش یافته و خنثی شوند.
🔸حالت Auto White Balance
تراز سفیدی اتوماتیک برای موقعیتهایی که شرایط نوری به سرعت تغییر میکند مناسب است.
🔸حالت Custom White Balance
برای کنترل رنگ دقیق میتوان از حالت تراز سفیدی Custom استفاده کرد. استفاده از این حالت تراز سفیدی سبب نمایش رنگ محیط در واقعیترین حالت ممکن میشود.
✅استفاده از براکتینگ نوردهی اتوماتیک برای عکاسی HDR | عکاسی املاک
براکتینگ نوردهی خودکار یک تکنیک قدرتمند در عکاسی املاک میباشد. این تکنیک به شما این امکان را میدهد تا از یک طیف نوری گسترده که میتوانند با یکدیگر ترکیب شوند، یک عکس HDR به ثبت برسانند. در برخی موارد استفاده از عکسهای HDR برای نشان دادن فضای داخلی و خارجی با شرایط نورپردازی مختلف ضروری میباشد. عکاسی HDR سبب میشود تا در شرایطی که نوردهی متفاوتی وجود دارد، با یک بار فشردن شاتر بتوانید عکس مناسبی را به ثبت برسانید. در ادامه روش استفاده از AEB یا همان براکتینگ نوردهی اتوماتیک را بررسی میکنیم.
تعیین تعداد عکسهای ثبت شده
برای استفاده از براکتینگ نوردهی اتوماتیک اولین قدم آن است که تعداد نوردهیهایی که قرار است برای عکاسی استفاده کنید را تعیین نمایید. به طور معمول از عکاسان فعال در حوزه عکاسی از املاک از 3 تا 5 نوردهی برای این امر استفاده میکنند. اما تعداد تصاویر متناسب با کنتراست محیط میتواند متفاوت باشد. هر چه تعداد عکسهای براکت بیشتر باشد، طیف وسیعتری از نوردهی را در اختیار عکاس قرار میدهد. این امر میتواند در عکاسی از محیطهایی که نور مناسبی ندارند کارآمد باشد.
به عنوان مثال در صحنهای که کنتراست بسیار زیادی میان پنجرههای روشن و فضای داخلی تیره وجود دارد، ممکن است به 5 نوردهی مختلف احتیاج داشته باشیم. یک شات با نوردهی مناسب ثبت شده، دو شات در حالت نوردهی کم و دو شات در حالت نوردهی زیاد میباشد. این تعداد عکس به شما اطمینان میدهد که از تمامی جزئیات موجود در فضاهای تاریک و روشن عکاسی کردهاید.
تفاوت در براکتهای EV
برای ثبت یک تصویر HDR باکیفیت تفاوت در براکتهای EV بین هر شات لازم است. به عنوان مثال اگر قرار است نوردهی پایه برای ثبت یک عکس با تنظیمات دیافراگم f/8، ایزو 100 و سرعت شاتر 100/1 ثانیه انجام شود عکاسان معمولا به شیوه زیر پیش میروند.
- استفاده از نوردهی کم به میزان اندک با تنظیمات دیافراگم f/8، ایزو 100 و سرعت شاتر 400/1 ثانیه
- استفاده از نوردهی کم با تنظیمات دیافراگم f/8، ایزو 100 و سرعت شاتر 200/1 ثانیه
- استفاده از نوردهی مناسب با تنظیمات دیافراگم f/8، ایزو 100 و سرعت شاتر 100/1 ثانیه
- استفاده از نوردهی زیاد با تنظیمات دیافراگم f/8، ایزو 100 و سرعت شاتر 50/1 ثانیه
- استفاده از نوردهی زیاد به میزان اندک با تنظیمات دیافراگم f/8، ایزو 100 و سرعت شاتر 25/1 ثانیه
این شیوه براکتینگ به عکاس اطمینان میدهد که از سطوح نوری مختلف، از سایههای تاریک گرفته تا روشناییهای زیاد، عکاسی کرده است. بنابراین عکاس میتواند پس از عکاسی به ترکیب این تصاویر پرداخته که به خلق یک تصویر HDR باکیفیت منجر میشود. با تطبیق دادن تعداد تصاویر ثبت شده و تفاوت در براکتهای EV میتوان از پتانسیل کامل AEB برای ثبت تصاویر HDR مناسب جهت نمایش املاک در بهترین نوردهی استفاده کرد.
✅عکاسی با فرمت RAW
برای عکاسان املاک که میخواهند تصاویری با کیفیت بالا به ثبت برسانند، استفاده از فرمت RAW بهترین انتخاب است. تصاویر RAW تمامی دادههایی که سنسور دوربین ثبت کرده است را حفظ میکنند و تمامی جزئیات، رنگها و بافتها را نگه میدارند. این امر به این معناست که حتی در شرایط نوری چالشبرانگیز یا در صحنههایی که کنتراست زیادی وجود دارد میتوانید تمامی جزئیات را در اختیار داشته باشید تا در مراحل پس از عکاسی و ادیت بتوانید جزئیات واقعی را به تصویر بکشید.
انعطافپذیری تصاویر RAW به عکاس اجازه میدهد تا بتواند ادیتهای زیادی بر روی تصاویر انجام دهد. در تصاویر RAW عکاس میتواند در هنگام ادیت تصویر به یک نوردهی مناسب رسیده و سایه روشنها را تعدیل کند. همچنین میتواند به اصلاح نور و رنگ پرداخته و به یک تراز سفیدی مناسبی دست یابد. در ضمن زمانی که یک فایل RAW در حال ادیت شدن است، تغییرات بر روی دادههای اصلی تاثیری نمیگذارند. همین که دادههای اصلی در فرآیند ادیت از بین نمیروند، سبب میشود تا عکاس بدون نگرانی بتواند بر روی تصاویر کار کند.
لوازم ضروری برای عکاسی املاک
حال که با تنظیمات مختلف دوربین برای عکاسی از املاک آشنا شدیم، نوبت به آن میرسد تا تجهیزاتی که برای این حوزه عکاسی لازم است را بررسی کنیم. تجهیزات ارائه شده در زیر تجهیزات پایه و اساسی برای موفقیت در عکاسی از املاک میباشد.
دوربین DSLR با تنظیمات دستی
یک دوربین DSLR کنترل بالایی را در حالات نوردهی مختلف در اختیار عکاس قرار میدهد. با این دوربین عکاس میتواند دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو را به شکل دستی تنظیم کند. حالت تنظیمات دستی دوربین به عکاس اجازه میدهد تا هر پارامتر را به طور مجزا و متناسب با شرایط نوردهی تنظیم کند. این مقدار کنترل بر تنظیمات دوربین برای خلق تصاویر باکیفیت از املاک و به تصویر کشیدن تمامی جزئیات در شرایط نوری مختلف لازم است.
لنز واید
از دیگر تجهیزات لازم برای عکاسی از املاک میتوان به لنزهای واید اشاره کرد. یک لنز واید 10 و 24 میلیمتر برای سنسورهای APS-C و یک لنز 16 تا 35 میلیمتر برای سنسورهای Full Frame مناسب میباشد. این لنزها به شما این امکان را میدهد که در یک شات، بخش گستردهای از محیط را به تصویر بکشید. استفاده از این لنزها همچنین به شما اطمینان میدهد که از تمامی گوشه و کنار خانهها تصویر در اختیار دارید. لنزهای واید معمولا برای عکاسی از اتاقهای کوچک، پاگردها و سرویسهای بهداشتی که فضا محدود است کارآمد میباشد.
سه پایه مستحکم
یک سه پایه دوربین مستحکم میتواند در عکاسی املاک به ویژه در شرایط نور کم و یا زمانی که از سرعت شاتر پایین استفاده میشود، بسیار کارآمد باشد. استفاده از سه پایه ثبات لازم برای عکاسی را فراهم کرده و با خنثی کردن لرزشها این اطمینان را به عکاس میدهد که تصاویر ثبت شده در بالاترین کیفیت و وضوح هستند. همچنین سه پایه برای ترکیببندی و کادربندی دقیق نیز لازم است. البته باید توجه داشت که سه پایه انتخابی تحمل وزن دوربین و لنز نصب شده بر روی آن را داشته باشد.
تنظیمات دوربین برای عکاسی املاک داخلی
برای آن که بتوانید عکسهای باکیفیتی از فضای داخلی خانهها به ثبت برسانید، باید مثلث نوردهی را بشناسید. دانستن این تکنیک به ویژه در شرایط نوری چالشبرانگیز مانند عکاسی از پنجرههای روشن یا اتاقهای تاریک به کار میآید.
حالت نوردهی
برای شروع عکاسی از فضای داخلی تنظیمات دوربین خود را بر روی اولویت دیافراگم قرار دهید. این حالت به شما این امکان را میدهد که دیافراگم را کنترل کرده و پس از آن دوربین به شکل اتوماتیک سرعت شاتر و ایزو را متناسب با شرایط تنظیم میکند.
دیافراگم
دیافراگم f/8 برای عکاسی از فضاهای داخلی معمولا ایدهآل است. البته میتوان از یک دیافراگم بازتر مثلا دیافراگم f/2.8 نیز استفاده کرد. این دیافراگم برای توجه بیشتر به یک بخش از اتاق و یا عکاسی از بخشی از اثاثیه مناسب است.
سرعت شاتر
ثبت یک تصویر باکیفیت از فضای داخلی با شرایط نوری کم قدری چالشبرانگیز است. برای آن که نور بیشتری در تصاویر وجود داشته باشد و به این ترتیب جزئیات تصویر حفظ شود، سرعت شاتر دوربین را کاهش دهید. برای شروع میتوان از سرعت شاتر 60/1 تا 2/1 ثانیه استفاده کرد. استفاده از سهپایه و در صورت امکان ریموت شاتر میتواند تا حد زیادی در عکاسی با این سرعت شاتر پایین کمککننده باشد.
ایزو
برای عکاسی از فضای داخلی ایزو را روی عددی کمتر از 400 قرار دهید. اگر شرایط مهیا بود از ایزوهای بسیار پایین مانند 50 تا 100 جهت ثبت یک تصویر تمیز و با کمترین میزان نویز استفاده کنید.
حالت فوکوس
از حالت اتوفوکوس برای هر شات استفاده نمایید تا مطمئن شوید که سوژه مورد نظر شما در مرکز فوکوس قرار دارد.
حالت نورسنجی
برای عکاسی از فضای داخلی از حالت نورسنجی چندگانه استفاده کنید؛ این حالت کل فضا را برای رسیدن به نوردهی مناسب ارزیابی میکند.
تنظیمات دوربین برای عکاسی املاک از فضای بیرون
یکی از فاکتورهای مهم در هنگام عکاسی از فضای بیرونی زمان است. بدیهیست که عکاسی در طول روز با عکاسی در شب نیازمند تنظیمات متفاوتی میباشد. در نتیجه به بررسی تنظیمات دوربین جهت عکاسی از فضای بیرونی خانه در طول روز و شب میپردازیم.
عکاسی از فضای بیرونی در طول روز
برای ثبت یک تصویر باکیفیت از فضای بیرونی خانه در طول روز تنظیمات زیر لازم است.
🔸حالت اولویت دیافراگم
در وهله اول دوربین را بر روی حالت اولویت دیافراگم قرار دهید تا به این ترتیب با تنظیم دیافراگم دوربین به شکل خودکار ایزو و سرعت شاتر را تنظیم کند.
🔸دیافراگم
برای عکاسی از فضای بیرونی خانه در طول روز از دیافراگم f/8 یا f/11 استفاده کنید. این دیافراگم جزئیات دقیق را حفظ کرده به شکل مطلوبی بر سوژه فوکوس میکند. این میزان دیافراگم جزئیات خانه و محیط اطراف آن را به شکل متعادلی به تصویر میکشد. البته اگر میخواهید تصاویر تاریکتری به ثبت برسانید که با نور گرم روز و ابرهای موجود در آسمان هارمونی زیبایی ایجاد کنند، میتوانید از دیافراگم f/14 نیز بهره ببرید. اگر هم میخواهید تصویر روشنتری را به ثبت برسانید بهتر است به سراغ دیافراگم f/7.1 یا کمتر بروید. البته از باز کردن دیافراگم در تمام طول عکاسی خارجی بپرهیزید.
🔸ایزو
برای عکاسی در طول روز ایزو را روی عددی کمتر از 100 قرار دهید تا تصاویر ثبت شده دارای بالاترین کیفیت و کمترین میزان نویز باشند. اگر میخواهید تصویر روشنتری به دست آورید علاوه بر باز کردن دیافراگم، ایزو را نیز تا 200 یا 400 افزایش دهید.
🔸سرعت شاتر
برای عکاسی از املاک در طول روز دیافراگم و ایزو را تنظیم کرده و اجازه دهید تا دوربین متناسب با این تنظیمات، سرعت شاتر را انتخاب نماید.
🔸حالت فوکوس
برای عکاسی بیرونی از حالت فوکوس خودکار استفاده نمایید تا مطمئن شوید که فوکوس دقیقی بر روی عناصر موجود در کادر شده باشد.
🔸حالت نورسنجی
از حالت نورسنجی چندگانه استفاده نمایید که با ارزیابی کل فضا بهترین نوردهی را انتخاب مینماید.
عکاسی از فضای بیرونی در هوای گرگ و میش
مشخص است که برای عکاسی از املاک در زمان گرگ و میش، به واسطه شرایط نوری چالشبرانگیزی که وجود دارد، باید از تنظیمات متفاوتی استفاده کرد. از جمله این تنظیمات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
🔸حالت اولویت دیافراگم
برای عکاسی در زمان گرگ و میش باید حالت اولویت دیافراگم فعال شود. البته اگر میخواهید بهتر با شرایط نوری هماهنگ شوید، میتوانید دیافراگم را بر روی حالت دستی نیز بگذارید.
🔸دیافراگم
دیافراگم را بر روی f/6.3 یا f/7.1 تنظیم نمایید. باز کردن دیافراگم سبب میشود تا نور بیشتری به سنسور دوربین رسیده و سرعت عکاسی افزایش یابد.
🔸ایزو
برای عکاسی در شرایط گرگ و میش ایزو را تا 400 الی 800 افزایش دهید.
🔸سرعت شاتر
برای عکاسی در این زمان از روز بهتر است دیافراگم و ایزو را تنظیم کرده و اجازه دهید تا دوربین متناسب با این تنظیمات سرعت شاتر را تنظیم کند. البته میتوانید سرعت شاتر را متناسب با شرایط نوری به شکل دستی نیز تنظیم نمایید.
🔸حالت فوکوس
بهترین حالت فوکوس برای عکاسی از املاک در زمان گرگ و میش حالت اتوفوکوس میباشد.
🔸حالت نورسنجی
برای این عکاسی از حالت نورسنجی چندگانه استفاده کنید تا به متعادلترین میزان نوردهی در تصویر برسید.
آیا عکاس معماری هستید؟
عکاسی از املاک هنری بوده که موفقیت در آن به تکنیک و خلاقیت در کنار هم نیاز دارد. دانستن تنظیمات دوربین، نوع تجهیزات انتخابی و وفق دادن خود با شرایط نوری متفاوت برای موفقیت در این حوزه عکاسی بسیار حائز اهمیت میباشد. برای موفقیت هر چه بیشتر در این زمینه به تمرین نیاز است تا به این ترتیب بتوانید با آزمون و خطا مهارت و تجربه خود را افزایش دهید.
شما در چه زمینهای عکاسی میکنید؟ آیا برای انجام پروژههای تبلیغاتی به عکاسی معماری نیاز دارید؟ به نظرتان بهترین تجهیزات برای عکاسی نمای ساختمان و فضای بیرونی چیست؟ شما با چه دوربینی از دکوراسیون و فضای داخلی عکاسی میکنید؟ از اطلاعات و تجربیات خود در این زمینه برای ما بنویسید و اگر این مطلب از دیدنگار را دوست داشتید، برای دوستانتان بفرستید.