بهترین دوربین عکاسی پرتره 1401
راهنمای خرید
عکاسی پرتره یا پرترهنگاری Portrait Photography نه تنها یک سبکِ محبوب است، بلکه از جذابترینهای دنیای عکاسی هم به شمار میآید. هر چند انتخاب لنز در این سبک نقشی حیاتی دارد، اما پیش از آن میتوانیم با انتخاب درست دوربین عکاسی پرتره به شکلی حرفهایتر واردِ این دنیای وسیع و پایانناپذیر شویم.
عکاسی پرتره یکی از سبکهایی است که در بین عموم هم رواج دارد، اما اجرایی کردن صحیح و حرفهای آن شاید چالشی باشد که هر کسی از پس آن برنیاید. خصوصاً وقتی قرار باشد در شرایط متفاوتی این کار را انجام دهید و همیشه شاتها مطلوب از آب درآیند. به همین خاطر اگر قرار است در این سبک دستی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم تجهیزات مناسب را تهیه کنید.
تجهیزات مناسب در عکاسی پرتره بسیار مهم است. اینکه شما از تجهیزات مناسبی استفاده کنید که مناسب عکاسی در استودیو یا در فضای باز و طبیعت باشد بسته به نوع مکان و نوع عکاسی شما متفاوت است. برای همین منظور آکادمی دیدنگار دوره تخصصی پرتره و مدلینگ را برای دسترسی بهتر به مفاهیم مناسب عکاسی پرتره برگزار میکند.
برای انتخاب دوربین عکاسی پرتره مثل همیشه اولین عاملی که دخالت دارد بودجه است. ما سعی میکنیم در این متن با بررسی جوانبِ مختلف، راهنمایی برای انتخاب بهترِ شما باشیم. بعد از خواندن این متن، اگر به فکر خرید دوربین فول فریم هستید، بد نیست نگاهی به مقاله بهترین دوربین های DSLR فول فریم مناسب عکاسی پرتره داشته باشید.
عکاسی پرتره چیست؟
آنقدر این سبک وسعت دارد که هیچ تعریف کلی برای آن نمیتوان یافت. تعریف شما چیست؟ یکی از تعریفهایی که شاید بتواند قدری موضوع را برای ما روشن کند این است که پرتره Portrait یک نقاشی، نگارگری، حکاکی، عکس یا هر تصویری از انسان است که صورت یا سر و شانه را به نمایش میگذارد. هر چند برخی بر این باور هستند که ثبت نیمتنه هم میتواند یک پرتره باشد.
پرتره مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی
پرترهنگاری سبکی جذاب و تاثیرگذار در دنیای عکاسی
عکاسی پرتره به معنی ثبت درونمایه، شخصیت، هویت و منظر یک شخص است. نورپردازی، پرسپکتیو، پسزمینه و ژستِ سوژه تاثیرِ زیادی در حال و هوای عکسِ نهایی دارد. هر چند تکنیک عکاس و لنزی که استفاده میکند نقشی حیاتی دارد، اما به هر حال دوربین عکاسی پرتره در اینجا میتواند قواعد بازی را زیر و رو کند.
در این متن قصد داریم تا بهترین دوربین عکاسی پرتره را به شما معرفی کنیم. این بهترین ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد و طبق شرایط تغییر کند. قطعاً فول فریمهای بدون آینه میتوانند حال و روز عکاسی پرتره شما را زیر و رو کنند، اما اگر بودجهتان محدود است، یک DSLR کراپ فریم هم کارساز خواهد بود. در این بین حد واسط DSLR فول فریم است که با یک لنز درست و درمان با دیافراگم گشوده، میتواند بهترین پرترهها را برای شما ثبت کند.
انتخاب بهترین دوربین عکاسی پرتره
یکی از سوالاتی که در انتخاب دوربین عکاسی پرتره باید از خودتان بپرسید یا اینکه با این پرسش درگیر هستید، این است که دوربین عکاسی فول فریم برای پرتره بهتر است یا کراپ فریم؟ حرفهایها میگویند هر سیستمی مزیتهای خودش را دارد. به هر حال فول فریمها مزیتهایی از نظر دریافت نور بیشتر و ثبت تصویری مطلوبتر، عملکرد بهتر در نور کم و فوکوس کردن دارند.
پرسش دوم احتمالاً این است که دوربین عکاسی پرتره یک بدون آینه Mirrorless باشد بهتر است یا DSLR؟ امروزه دوربینهای DSLR قیمت پایینتری دارند و لنزهای بیشتری معمولاً برای آنها موجود است، اما از طرفی وقتی حرف از فوکوس خودکار باشد، میرورلِسها قطعاً انتخاب بهتری خواهند بود.
ویژگیهای دیگری هم حائز اهمیت هستند:
- رزولوشن دوربین عکاسی
- عکاسی پرتره قرار است استودیویی باشد یا در محیط باز؟
- آیا قرار است در خیابان عکاسی پرتره بکنید؟ در این صورت فوکوس خودکار و آیسو ISO حیاتی است.
- آیا قرار است در نور کم عکاسی کنید؟
- سرعت شاتر shutter speed
وقتی بودجهمان محدود باشد یا به تازگی قرار است وارد دنیای حرفهای دوربینها بشویم، معمولاً انتخاب از بین DSLRها توصیه میشود. در ادامه چند نمونه از بهترین DSLRها برای عکاسی پرتره را به شما معرفی میکنیم.
دوربین نیکون Nikon D850
اگر به دنبال یک DSLR فولفریم پیشرفته هستید، قطعاً باید نگاهی به Nikon D850 داشته باشید. روزولوشن فوقالعاده 45.7 مگاپیکسلی و آیسو وسیع 64 تا 25600 در کنار 153 نقطه فوکوس آن را به یک دوربین عکاسی پرتره حرفهای بدل میکند. خب ببینیم چه ویژگیهایی باعث میشود نمره خوب به این دوربین عکاسی از نیکون بدهیم؟
- سنسور بزرگ فول فریم 9 x 23.9
- سرعت شاتر 30 to 1/8000sec
- رزولوشن بسیار بالا 45.7 مگاپیکسلی و امکان کراپ کردن و ادیت به دلخواه
- برخوداری از ویوفایندر مطلوب برای رسیدن به تنظیمات ایدهآل
- هندلینگ و ارگونومی مطلوب در کنار دکمههای کاربردی برای اعمال تنظیمات سریع
- عکاسی پی در پی 7 فریم در ثانیه
- فوکوس خودکار با 153 نقطه تشخیص
- پشتیبانی از وایرلس
- فیلبرداری 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه
- باتری با 1840 شات
- 1015 گرم
لنز مناسب آن کدام گزینهها هستند:
- Nikkor 24-70mm f/2.8
- Nikkor 70-200mm f/2.8
- Nikkor 85mm f/1.8
- Nikkor 50mm f/1.8
اگر بخواهیم به یک نقطه ضعف اشاره کنیم عدم برخورداری از سیستم پایداری داخلی image stabilization است. اما شاید قیمت این دستگاه برای شما قدری بالا باشد. یک جایگزین در لول پایینتر را در ادامه به شما معرفی میکنیم.
راستی برای خرید هر یک از لنزهایی که در بالا به آن اشاره کردیم، میتوانید به صفحه خرید لنز دوربین نیکون بروید و سفارش خود را ثبت کنید.
دوربین کانن Canon 6D MII یک ارزانقیمت با کیفیت برای عکاسی پرتره
اگر تازهکار هستید و چندان از برندها چیزی نمیدانید و خرید اول برای شما یک تجربه است، اگر محدودیت بودجه دارید و همچنان به دنبال یک باکیفیت در دنیای DSLRهای فول فریم برای عکاسی پرتره هستید، آن وقت احتمالاً سر و کارتان با Canon EOS 6D Mark II خواهد افتاد. کافیست از اساتید یا مشاورین بپرسید و یکی از پیشنهادات آنها با این شرایط شما احتمالاً همین دوربین خواهد بود.
نکته مثبت برخورداری از سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel است که 45 نقطه کراستایپ را هم تشخیص میدهد که صحت و دقت بالایی در این سطح از دوربینهای عکاسی است. همچنین فاوری Dual Pixel RAW امکان تنظیم بوکهها را به کاربر میدهد. نگاهی به مشخصات آن داشته باشیم:
- سنسور فول فریم 26.2 مگاپیسکلی
- محدوده آیسو ISO وسیع از 100 تا 40000 یک انتخاب عالی برای عکاسی در محیطهای کم نور
- عکاسی پی در پی 6.5 فریم در ثانیه
- برخورداری از وایرلس و GPS
- فیلمبرداری 1080p با نرخ 60 فریم در ثانیه
لنزهای مناسب:
- Canon EF 70-200mm f/2.8
- Canon EF 85mm f/1.4
- Canon EF 85mm f/1.8
- Canon EF 50mm f/1.8
اما شاید از آن دسته افرادی کانن باز هستید و قصد دارید دست روی گزینهای بگذارید که از مدل اول هم بهتر عمل کند. پس در این صورت کانن Canon 5DS را در نظر بگیریم. رزولوشن فوقالعاده 51 مگاپیکسل میتواند با مانت یک لنز مناسب، ستآپی استثنایی برای عکاسی پرتره به شمار آید.
انواع لنزهای متغییر و ثابت کانن در دسته خرید لنز دوربین کانن دیدنگار با بهترین قیمت بازار قابل خرید هستند.
ارزان با قابلیتهای بسیار خوب
دوربین عکاسی Pentax K1 از آن دسته دوربینهای عکاسی با ارزش خرید بالا برای سبک پرترهنگاری است. یک DSLR فول فریم که 36 مگاپیکسل رزولوشن آن باعث میشود تا انتخاب خوبی برای عکاسی پرتره به همراه یک لنز مناسب این کار باشد. یکی از نکاتِ قابل توجه برخورداری این دوربین از پایداری داخلی 5 محوره است. نگاهی به خصوصیات آن داشته باشیم:
- فول فریم 36 مگاپیکسلی
- عکاسی پی در پی 4.4 فریم در ثانیه
- پشتیبانی از وایرلس و GPS
- فیلمبردای 1080p با نرخ 60 فریم در ثانیه
- سرعت شاتر 30 to 1/8000sec
دوربین عکاسی پرتره Canon 90D
بعد از معرفی چند فول فریم نوبت یک کراپفریم حرفهای برای عکاسی پرتره است. این دوربین کانن 90D 18-135 هم از آن دسته مواردی است که شدیداً به افراد تازهکار که قصد دارند به صورتِ جدی وارد عرصه عکاسی شوند توصیه میشود. از نکاتِ مثبت قابل اشاره در این دوربین کانن برخورداری از تشخیص چشم eye detection است. نگاهی به مشخصاتِ اساسی آن داشته باشیم:
- سنسور کراپ فریم 34 مگاپیکسلی
- عکاسی پی در پی 11 فریم در ثانیه
- آیسو ISO 100 تا 25600
- سیستم فوکوس خودکار بینظیر در محدوده قیمتی
- برخورداری از Dual Pixel AF با تشخیص 45 کراس تایپ
- فیلمبرداری 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه
- پشتیبانی از Wi-Fi و بلوتوث
- عمر باتری 1300 شات
SONY A99 II بهترین دوربین عکاسی پرتره سونی در سیستم DSLR
تا اینجا به دوربینهای DSLR اشاره داشتیم و حیف است که خبری از سونی نباشد. هر چند در چند ساله اخیر سونی شدیداً روی دوربینهای بدون آینه Mirrorless مانور میدهد، اما یک مدل DSLR حرفهای برای عکاسی پرتره دارد.
دوربین SONY A99 II یکی از بهترین دوربینهای عکاسی پرتره است. سنسور فول فریم با رزولوشن 42 مگاپیکسلی BSI-CMOS یک امکانِ بینظیر برای انواع سبکها و خصوصاً عکاسی پرتره است. همچنین از سیستم پایداری تصویر برخوردار است. تنها نقطه ضعف آن شاید ظرفیت کم باتری باشد که تا حدود 500 شات همراه شما خواهد بود. نگاهی به مشخصات آن داشته باشیم:
- سنسور فول فریم 42 مگاپیسکلی
- آی اس او ISO از 100 تا 25600
- پایداری داخلی 5 محوره
- عکاسی پی در پی 12 فریم در ثانیه
- فیلمبردارری 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه
- پشتیبانی از وایرلس
- فوکوس تشخیص چهره با 399 نقطه تشخیصی
- سرعت شاتر 30 to 1/8000sec
بعد از نگاهی به چند مدل DSLR حرفهای برای نیازهای مختلف، نگاهی هم به دوربینهای بدون آینه داشته باشیم. اولین گزینه باز هم از سونی است که یک دوربین تمام عیار برای این سبک است.
بهترین دوربین عکاسی پرتره با سونی SONY a7R IV
اگر این دوربین را تهیه کنید در سبک عکاسی پرتره غوغا به پا خواهید کرد. قابلیتهایی که SONY a7R IV در حدی است که چشمها را خیره میکند. سنسور فول فریم 61 مگاپیکسلی آن این امکان را برای کاربر فراهم میکند که با جزئیات بالا تصویر را ثبت کند که در صورت استفاده از لنزهای سوپر تلهفوتو هم بهترین عملکرد را خواهد داشت. هر قدر که عشقتان میکشد تصویر را کراپ کنید و حتی در فرایند ادیت روی آن زوم کنید.
- سنسور فول فریم 61 مگاپیکسلی BSI-CMOS
- آی اس او ISO 100 تا 32000 (یکی از بهترینهای عکاسی در نور کم)
- پایداری داخلی 5 محوره
- فوکوس خودکار تشخیص چهره با 567 نقطه تشخیص
- سرعت شاتر 30 to 1/8000sec
- عمر باتری 670 شات
- عکاسی پی در پی 10 فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه
- پشتیبانی از وایرلس و بلوتوث
- وزن 665 گرمی
دوربین نیکون Nikon Z6 II
اگر به دنبال یک دوربین بدون آینه حرفهای برای پرتره هستید و در حد a7R IV هم بودجهتان نمیرسد، این دوربین از نیکون میتواند جایگزین ارزانقیمتی باشد. نگاهی به خصوصیات اساسی آن داشته باشیم:
- سنسور فول فریم 25 مگاپیکسلی BSI-CMOS
- آی اس او ISO از 100 تا 51200
- پایداری داخلی 5 محوره
- تشخیص چهره و فوکوس با 273 نقطه
- سرعت شاتر 30 to 1/8000
- عکاسی پی در پی بسیار خوب 14 فریم در ثانیه
- فیلمبرداری عالی 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه بدون کراپ
- پشتیبانی از وایرلس و بلوتوث
- وزن 705 گرمی
همانطورکه میبینیم Nikon Z6 II ویژگیهایی دارد که در کنار قیمت آن، باعث میشود تا برای آن ارزش خرید بالایی قائل شویم. یکی از ویژگیهای خاص آن عکاسی پی در پی 14 فریم در ثانیه است.
همانطور که میدانید عکاسی پرتره رابطه تنگاتنگی با ژستِ سوژه دارد؛ گاهی لازم است سوژه را برای حرکت آزاد بگذاریم و ما با تنظیم نوردهی، گشودگی دیافراگم و شرایط دیگر، فقط پی در پی عکاسی کنیم تا به یک ژستِ طبیعی و ماندگار برسیم. با این دوربین به بهترین شکل ممکن این کار عملی است. یکی از بهترین لنزها برای این دوربین عکاسی پرتره Nikkor Z 85mm f/1.8 است.
کانن بازها و دوربین عکاسی پرتره Canon EOS R5
اگر اهل برند کانن هستید و به این نام اعتماد دارید، یک انتخاب عالی دوربین کانن Canon EOS R5 است. البته قیمتی نجومی اکثر افراد را از انتخاب آن بازمیدارد؛ اما قطعاً یکی از بهترین دوربینهای عکاسی پرتره به شمار میآید. نگاهی به ویژگیهای بینظیر آن داشته باشیم:
- سنسور فول فریم 45 مگاپیکسلی
- آی اس او ISO 100 تا 51200
- پایداری داخلی 5 محوره
- فیلمبرداری 8K با نرخ 30 فریم در ثانیه و 4K با نرخ 120 فریم
- پشتیبانی از وایرلس و بلوتوث
- تشخیص چهره و فوکوس با 5940 نقطه تشخیص
- سرعت شاتر 30 to 1/8000sec
- عکاسی پی در پی با شاتر الکترونیک 20 فریم در ثانیه
اگر عکاسی پی در پی برای شما در کنار فوکوس خودکار حرفهای حیاتی است و فکر میکنید میتوانید به این طریق تصاویرِ پرتره نابی خلق کنید، خب چرا نباید نگاهی به دوربین بعدی نداشته باشید؟
فوجیفیلم و دوربین عکاسی پرتره
فوجیفیلم FujiFilm یکی از بهترین کمپانیهای دنیای دوربینهای عکاسی است. یک مدل بدون آینه از آن Fujifilm X-T4 است که در زیر ویژگیهای اساسی آن را مشاهده میکنید:
- سنسور 26 مگاپیکسلی کراپ فریم CMOS
- آیسو 160 تا 12800
- تشخیص چهره با 425 نقطه تشخیصی
- عکاسی پی در پی با شاتر الکترونیکی 20 فریم در ثانیه
- سرعت شاتر 30 to 1/8000sec
- فیلمبرداری 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه
- پایداری تصویر داخلی
- پشتیبانی از وایرلس و بلوتوث
نقاط قوت آن در عکاسی پی در پی و فوکوس خودکار حرفهای است که قیمتی بسیار مناسب برای چنین ویژگیهایی است. برای عکاسی در نور کم شاید چندان قابل نباشد، اما با وجود یک نور درست و درمان میتواند یک دوربین عکاسی پرتره استودیویی و محیط باز در تایم روز باشد.
همانطور که اشاره کردیم، عکاسی پرتره حال و هوای خاصی دارد و هر عکاس با توجه به سلایق و ذهنیت خود اقدام به عکاسی میکند. تنوع برند و مدل دوربین عکاسی پرتره زیاد است و ما بهترینهای هر برند را به شما معرفی کردیم. این دوربینها تا به امروز در لیست انتخاب اول عکاسان پرتره هستند. اما انتخاب شما کدام است؟
دوربین عکاسی پرتره مورد علاقه شما کدام است؟
دنیای عکاسی پرتره دنیای وسیعی است. شما مطابق با نیاز و هدف خود میتوانید اقدام به تهیه دوربین مورد نظر خود کنید. سوالاتی که باید از خودتان بپرسید این است که آیا قرار است در نور کم هم عکاسی کنید؟ در این صورت بهتر است به دنبال مدلهایی بروید که در عملکرد خوبی در آی اس او ISO بالا از خودشان نشان میدهند.
فوکوس خودکار و تشخیص چهره و چشم میتواند تفاوتی چشمگیر در پرترهنگاری خلق کند. اما اگر بودجهتان محدود است به این معنی نیست که با سیستمهای قدیمیتر نمیتوانید چنین کاری را بکنید. همه چیز به خلاقیت شما بستگی دارد و شاید چند لحظه را از دست بدهید، ولی همیشه لحظه بعدی در کار خواهد بود.
تجربه شما از کار با این دوربینهای عکاسی پرتره چطور بوده است؟ اگر بودجه محدودی نداشتید کدام گزینه انتخاب شما بود؟ نظرات و تجارب خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. همچنین این مقاله را برای دوستداران عکاسی پرتره بفرستید تا به عنوان مرجعی برای خرید دوربین بعدی بخصوص دوربین کانن R5 Mark II که به زودی به بازار معرفی می شود، از آن بهره ببرند.
بهترین دوربین ۹۰d canon هست.