بهترین لنز برای عکاسی مدلینگ 1401
راهنمای خرید
عکاسی مدلینگ Modeling Photography یا عکاسی فشن یکی از سبکهای پرکاربرد در دنیای تصویر است. نه تنها برای تبلیغات بلکه برای ثبت آثار هنری مدلینگ و تلفیق آن با هنر مُد، عکاسان زیادی در سرتاسر دنیا به این سبک رو میآورند.
بعد از انتخاب یک دوربین عکاسی، اولین سوالی که ذهن عکاس را درگیر میکند این است که چه لنزی را انتخاب کنم. وقتی قیمتها را بالا پایین کنیم و ببینیم که گاهاً قیمت لنز دوربین از خود دوربین بیشتر میشود، این انتخاب خصوصاً برای کاربرانِ ایران قدری سخت میشود.
میخواهیم بدانیم بهترین لنز عکاسی برای عکاسی مدلینگ باید چه ویژگیهایی داشته باشد. همچنین به چند لنز مختلف برای چند برند معتبر معرفی خواهیم کرد که دید شما را برای انتخاب بازتر کنیم. با دیدنگار همراه باشید و اگر سوال یا نظری داشتید حتماً ما را در قسمت کامنت مطلع کنید.
عکاسی مدلینگ چیست؟
شکی نیست که امروزه یکی از سبکهای محبوب در دنیای تصویر عکاسی مدلینگ modeling photography است. برخی از آن با عنوان عکاسی فَشن fashion photography هم یاد میکنند که بخشی از همین سبک به شمار میآید. در واقع در این سبک قرار است یک مدلِ انسانی روبروی لنز دوربین بایستد و ژست بگیرد.
معمولاً برای معرفی یک محصول، برند یا خدمات از این سبک استفاده میکنند. گاهی هم جنبه زیبایی دارد. اما بیش از همه مدلینگ اشاره به نمایش صنعت فشن و مد دارد. فرض میکنیم یک دوربین عکاسی حرفهای از سیستمِ بدون آینه mirrorless یا DSLR داریم. در این صورت بهتر است از چه لنزی استفاده کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در این باره برای شما بگوییم.
اهمیت فاصله کانونی focal length در عکاسی مدلینگ
بهترین لنز برای عکاسی مدلینگ
همانطور که در تعریف سبک عکاسی مدلینگ و فشن گفتیم، قرار است از مدلهای انسانی برای نمایش پوشاک، زیورآلات، اثر لوازم آرایشی و مواردی از این دست شات بزنیم. خب در این صورت مدل تا جای ممکن باید با همان حال و هوای چشم واقعی در تصویر نمایان شود؛ البته منهای موارد خاص که قرار است یک پرسپکتیو ویژه را به نمایش بگذارید.
در این جا هم پاسخ سر راستی وجود ندارد. همه چیز به بودجه و هدف شما بستگی دارد. اما اگر بخواهیم از یک لنز صحبت کنیم که یار شما در این سبک باشد و به قول معروف حالی اساسی به شما بدهد، یک لنز زوم با قابلیت تغییر فاصله کانونی است. چند پرسش و نکته اساسی را باید مدنظر بگیریم:
- اگر بودجه کافی دارم و سبک منحصر به فرد عکاسی مدلینگ را سفت و سخت چسبیدهام، بهتر است از چند لنز پرایم استفاده کنم.
- در صورتی که بودجه کافی دارم، بهتر است یک فاصله کانونی واید تا کمی تلهفوتو را انتخاب کنم.
- اگر بودجه محدودی دارم معمولترین فاصله کانونی را انتخاب کنم.
- در صورتی که بودجه شدیداً محدودی دارم یک لنز پرایم حول و حوش 85 میلیمتری را انتخاب کنم.
- دوربین عکاسیام فولفریم Full Frame است یا کراپ فریم APS-C؟
- حداکثر گشودگی دیافراگم Aperture در چه حدی باشد؟
این را اضافه کنیم که اگر قرار است تصاویری شارپ ثبت کنید. لنزهایی که از عناصر کاهنده glare نظیر پوش فلورید برخوردارند میتوانند در ثبت تصویری با وضوح بالا با وجود نور شدید فلاش یا آفتاب کمک کنند.
شاید بتوان گفت این نکات و پرسشها چراغ راه شما در یک انتخاب بهتر است. همه چیز به خود شما بستگی دارد. با توجه به بازار وسیع و پرمحصولِ لنزهای دوربین عکاسی حرفهای ما سعی میکنیم نکاتی را گوشزد کنیم که دایره انتخابی شما به چند نمونه محدود شود. پس با ما همراه باشید.
عکاسی مدلینگ و جیبی پر از پول
همانطور که میدانید، شاید هم نمیدانید، لنزهای پرایم معمولاً کیفیت بهتری نسبت به لنزهای زوم دارند. لنزهای پرایم همان دستهای هستند که شما نمیتوانید فاصله کانونی را تغییر دهید و لنزهای زوم این قابلیت را به شما میدهند.
شرکتهای سازنده برای ساخت لنزهای زوم از مهندسی دقیقی استفاده میکنند و عناصر اپتیکی متعددی را بکار میبندند تا به تصحیح رنگ و اعوجاج تصویر کمک کنند. موفقیتهای بسیار چشمگیری هم حاصل آمده و میشود برای چشم قابل تشخیص نیست که عکس با کدام سری از لنزها ثبت شده است.
لنز التراواید برای نمایش بکگراند در عکاسی مدلینگ میتواند کمک دست ما باشد؛ اما ضروری نیست
اما همچنان افرادِ متخصص بر این باور هستند که یک کاربری بهتر از چند کاربری است. وقتی لنزی فقط فاصله کانونی 85 میلیمتری را ثبت میکند، در همان بهترین عمل میکند. نظر شما چیست؟ تا چه حد با این موضوع موافق هستید؟
در این صورت ما به آن دسته از افراد وسواسی اما با بودجه کافی پیشنهاد میکنیم چند فاصله کانونی مختلف را انتخاب کنند. اولین فاصله کانونی برای لنزهای فولفریم 85 میلیمتری است. ببینیم برای برندهای معروف در این حول و حوش چه پیشنهاداتی وجود دارد؟
فاصله کانونی 85 میلیمتری باب دل عکاسی مدلینگ
نمایش جزئیات و ابعاد و حال و هوای واقعی لنز 85 میلیمتری باعث میشود تا آن را به عنوان فاصله کانونی طلایی برای عکاسی مدلینگ و فشن انتخاب کنیم.
توجه داشته باشید به این معنی نیست که جواب صحیح همین فاصله کانونی است؛ بلکه تجربه نشان میدهد با این لنز میتوان تصاویری با کیفیت در این سبک ثبت کرد و ارتباط مخاطب موثرتر خواهد بود. همینجا هم بگوییم که حداکثر گشودگی دیافراگم بهتر است بین f/1.4 تا f/2.5 باشد. چند لنز پرایم 85 میلیمتری:
- لنز کانن Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
- سیگما Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art For Nikon
- لنز Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art For Canon
- سیگما Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art For Sony
- لنز سونی SONY FE 85mm f/1.8
- لنز نیکون Nikon AF-S Nikkor 85mm f/1.8
- Canon EF 85mm f/1.8 USM
در کنار این فاصله کانونی چند فاصله کانونی دیگر را نام میبریم و شما با حداقل 3 تا 4 لنز پرایم میتوانید در هر شرایطی عکاسی مدلینگ کنید:
- لنز سیگما Sigma 30mm f/1.4
- لنز SONY FE 135mm f/1.8
- FUJIFILM XF 200mm f/2
لنز زوم برای افراد با بودجه محدود
شاید بهترین نمونه برای افرادی که دوربین کانن دارند، Canon RF 70-200mm f/2.8 باشد. به هر حال این لنز گرانقیمتی محسوب میشود. شما میتوانید سراغ Canon EF 24-105mm f/4 را هم بگیرید. لنزهای دیگر که در این زمینه کاربردی هستند:
- Nikon AF-S 18-140mm f/3.5-5.6 از به صرفهترینها
- Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 یک انتخاب ارزان برای کانن
- تامرون Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 برای دوربینهای نیکون
تمامی لنزهایی که به آن اشاره کردیم در دسته لنز دوربین عکاسی قابل خرید هستند. پیشنهاد میکنیم پیش از خرید از مشاوره متخصصان ما بهره ببرید.
لپ کلام برای انتخاب لنز عکاسی فشن
عکاسی مدلینگ یا فشن نیاز به لنزهای استاندراد تا کمی تلهفوتو دارد. مهم بودن حول و حوش فاصله کانونی 85 میلیمتری است. نکته دوم انتخاب لنزها با حداکثر گشودگی بازتر از 3 است. البته در لنزهای زوم به خاطر مسائل طراحی و ساخت تا حد 4 هم عکسهای مطلوبی ثبت میکند.
در نهایت باید به دوربین عکاسی خود دقت کنید که فول فریم است یا کراپ فریم. در صورتی که کراپ فریم باشد باید فاصله کانونی را در ضریب کراپ دوربین ضرب کنید تا به فاصله کانونی مدنظر این متن برسید.
انتخاب لنز یکی از اساسیتری مسائلی است که بعد از انتخاب دوربین عکاسی حائز اهمیتی حیاتی است. انتخاب مطابق با سبک میتواند هم در هزینههای ما صرفهجویی کند و هم اینکه نتایجی مطلوب را بدست آوریم. پس حتماً با چشمی باز دست به انتخاب بزنید. ما در این متن سعی کردیم شما را تا حدودی آشنا کنیم. نظرات و تجربههای خودتان را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید. شما کار عکاسی مدلینگ کردید؟ به نظر شما چه لنزی بهتر است؟