بهترین عکاسان ایرانی را میشناسید؟
معرفی هنر و هنرمند
بهترین عکاسان ایرانی
عکاسی در ایران از زمانی که ملکه ویکتوریا، دوربینی به محمدشاه قاجار در قرن 19 ام اهدا کرد، پیشرفت زیادی کرده است. از عکاسان انتزاعی کار بگیرید تا عکاسان منظره، حیات وحش و عکاسان خبری که اتفاقات حال حاضر جامعه را ثبت میکنند.عکاسانی که در این مطلب معرفی میشوند، از بهترین عکاسان ایرانی هستند و آثاری که این هنرمندان ثبت کردهاند، در زمره بهترین عکسهای ایرانی قراردارند.
« با ما همراه باشید تا نگاهی بر سبک و آثار این هنرمندان بزرگ کشورمان بیندازیم ».
محمدرضا میرزایی
محمدرضا میرزایی که اکثر کارهایش درتهران ثبت شده است، بیشتر سبک انتزاعی و عکسهایی مبتنی بر شکل هندسی را دنبال میکند و به همین شیوه به خیابانها نزدیک میشود.
او میخواهد که بیننده سوالاتی در مورد مفهوم پشت هر عکس از خود بپرسد و در ذهنش سوال ایجاد شود …
او متولد سال 1364 میباشد و به استعدادهای او میتوان نویسندگی، مترجمی و ویراستاری را نیز اضافه کرد. وی فارغ التحصیل هنرهای زیبا از دانشگاه پنسیلوانیا است و در سال 2014 آخرین اثر خود، کتاب عکس ” اینک خورشید میدمد ” را منتشر کرد.

گوهر دشتی
بهترین عکاسان ایرانی _ گوهر دشتی
بهجرات میتوان گفت بزرگشدن در شهر اهواز آن هم در طول جنگ ایران و عراق، تاثیر زیادی بر استایل این عکاس جوان گذاشته است. گوهر دشتی از تمهای تاریخی و مکاننگاری ایران در توصیف محیط و اتفاقات تصاویر خود استفاده میکند.
مجموعه ای که او در سال 1387 به نام زندگی امروز و جنگ منتشر کرد، نشان میدهد که مردم حتی در زندگی روزمرهی خود نیز، از میان تنش و خشونت عبور میکنند. در آخرین اثر او یعنی بی وطن ، شاهد بررسیهای عمیق او از مهاجرت و پناهندگی هستیم.
مجموعههای عمومی او را میتوان در سراسر آمریکا، اروپا، آسیا و خاور میانه پیدا کرد.
شادی قدیریان
بهترین عکاسان ایرانی _ شادی قدیریان
عکاس بعدی شادی قدیریان است که در مورد تضاد و تناقضاتی که در زندگی جامعه ایرانی وجود دارد کار میکند. فرهنگی که در برزخ بین سنت و مدرنیته گرفتار شده است. مجموعه عکسهای اول او که با تحسین زیادی همراه بود، قاجار نام داشت. پرتره ای از زنی که در مقابل یک پس زمینه ایستاده و لباسی قاجاری به تن دارد و یک شیء مدرن مثل یک ضبط صوت بر دوش دارد.
آثار او در بسیاری از موزه های اروپا، آمریکا و خاور میانه نیز، یافت میشود.
مهدی وثوق نیا
عکاس مستندساز ، مهدی وثوق نیا ، شهرهای گمشده را بهتصویر میکشد. مجموعههای فراموش نشدنی او، مانند پامنار در جنوب تهران و انزلی، بندری در شمال ایران، نقاطی را بهصورت شاعرانه به تصویر میکشند که انگار مدتهاست فراموش شدهاند و هیچ اثری از زندگی نیست.
مجموعهی سیاه و سفید او، مردم را بهصورت سایههایی نشان میدهد که بیهدف روی پشتبامهای مهآلود ماسوله در حال قدم زدن هستند. وثوقنیا علاقه دارد به هر شهری که برای ثبت یک مجموعه میرود، چند روزی را در آنجا سپری کند.
محمدرضا دومیری گنجی
بهترین عکاسان ایرانی _ محمدرضا دومیری گنجی
شاید بهتوان ادعا کرد که عکسهای محمدرضا دومیری گنجی بوده که باعث جلب نظر بسیاری از گردشگران به ایران شده یا حداقل جذابیت ایران را به سایر دنیا نشان دادهاست. وی متولد سال 1369 میباشد و با این سن کم جوایز بسیاری را تصاحب کرده است. تصاویر واید او از بناها و معماری ایرانی، جزئیات متقارن معماری قدیم را بهخوبی به تصویر میکشد.
این سبک دقیقاً همان چیزی است که یک توریست را بهخود جذب میکند. دومیری همیشه سعی دارد که عکسهایش در نگاه اول بیننده را بهخود جلب کند. همچنین او به جای حذف اعوجاج از عکس آن را به عکس خود اضافه میکند و معتقد است که با کمک گرفتن از اعوجاج در عکسها، جلوههای جدیدی به عکس میافزاید.

آثار او در شبکهها و مجلات زیادی از جمله National Geographic و CNN و مطبوعات دیگر به نمایش گذاشته شدهاست و به جرات میتوان گفت که او راه طولانی و پر از موفقیت در پیش دارد.
یلدا معیری
بهترین عکاسان ایرانی _ یلدا معیری
با عکاسی از جنگ افغانستان در 19 سالگی، یلدا معیری توانست عکاسی را بهعنوان یک حرفه شروع کند. پس از آن بیشتر تمرکز خود را بر روی عکاسی از جنگ، اختلافات و بلایای طبیعی در جهان قرار داد. در 21 سالگی او به کار خود بهعنوان پوشش جنگ ایران و عراق ادامه داد و داستانهای مستند مانند اجتماعی زیادی را ثبت کردهاست.
سابقهی کاری او بهعنوان یک منتشر کنندهی جهانی شامل مجلات Time ، Newsweek و سایر مطبوعات اروپایی میشود.
تهمینه منزوی
بهترین عکاسان ایرانی _ تهمینه منزوی
یکی دیگر از عکاسان و فیلمسازان جوان ایرانی میباشد که علاقه زیادی به نشاندادن تضاد در جامعهی ایرانی دارد. وی متولد سال 1367 و فارغالتحصیل دانشگاه آزاد تهران است. او بهخاطر پروژههای طولانی مدتش معروف است که به گفتهی خودش، باعث میشود تا به قلب مطلب برسد.
از کارهای قبلی او میتوان به مستندی که در مورد گروهی از زنان معتاد که در جنوب تهران زندگی میکردنند، اشاره کرد.
پروژه جدیدتر او هم سعی در نشاندادن مشکلات حول نسل جوان در ایران و افغانستان است.
جایزه Sheed Award را در کارنامه خود دارد و کارهای او در بسیاری از مجلات هنری بینالمللی چاپ شدهاست.
مجید سعیدی
بهترین عکاسان ایرانی _ مجید سعیدی
در سن 18 سالگی، مجید سعیدی به مرز ایران و عراق عازم شد تا از اتفاقات جنگی عکس بگیرد. پس از حدود دو دهه، او جوایز بسیاری را در حوزههای انسان دوستانه و حقوق بشر در خاورمیانه، از آن خود کرد. او به تازگی کتابی به نام زندگی در جنگ منتشر کرد که شامل عکسهای سیاه و سفیدی میباشد از زندگی روزمره و بهصورت هوشمندانه ثبت شدهاند و جریان زندگی را بدون توجه به خرابیهای جنگ روایت میکند.
« مجید سعیدی 7 بار برندهی جایزهی بهترین عکاس خبری ایران از سوی فستیوال مطبوعات ایران شدهاست ».
شهریار توکلی
بهترین عکاسان ایرانی _ شهریارتوکلی
شهریار توکلی در زمینههای عکاسی، مقاله نویسی و ادیتوری فعالیت میکند. او متولد سال 1348 و فارغ التحصیل رشته عکاسی از دانشگاه هنر میباشد. توکلی شهرت بسیاری به خاطر عکسهای منظره، بازی با نور و رنگ و توجه ویژهاش به طبیعت کسب کردهاست.
وی در آثارش سعی بر این دارد که از ورود هرگونه انسان به قاب تصویر جلوگیری کند!
پروژه عکاسی شب او ، زوایای دیگری از شهر را پس از تاریکی نشان میدهد که استفاده از نور مصنوعی از ویژگیهای منحصربفرد سبک اوست.
وی از نور مصنوعی جهت روشن کردن درخت، ماشین یا جهت ایجاد یک نقطه روشن برای جلب نظر بیننده استفاده میکند.
کلام آخر
بی شک این افراد تنها قسمت کوچکی از استعدادهای برتر ایرانی میباشند که در زمینه عکاسی بهصورت حرفهای فعالیت میکنند. در مقالات آینده به برسی عکاسان معاصر و متاثر ایرانی خواهیم پرداخت، پس با مجله دیدنگار همراه باشید.
اگر در زمینه عکاسی فعالیت میکنید، نظرات و تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید
⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️
با تشکر از مطلب خوبتان . ای کاش اسم استاد رضاصاد رو هم در لیست میدیدیم. یکی از عکاسان جواب و خوش آتیه کشورمان
خواهش میکنم. امیدواریم از مطالب مجله راضی باشید. حتما در موارد آینده به ایشون هم اشاره میشه. موفق و موید باشید.
پس عکاس مینیمالیسم ۶ دنگ و مطرح ایرانی نداریم
سلام
متاسفانه تعدادشون خیلی کمه
مطالب خوب بودند دستتون درد نکنه
اگه میشه عکس های زیادی از هر عکاس بزارید از هر رشته
ممنون مطالب خوببود
چرا عکاسی صنعتی نداشت
ممنون از این مطلب کاربردی
جسارتا عکسی که اول مقاله (دو جوان عاشق در کویر) هستش رو چه کسی گرفته؟؟؟