بهترین لنز برای عکاسی عروسی 1401
راهنمای خرید
دنیای عکاسی حرفهای یعنی انتخاب لنز مناسب و تنظیمات دستی. به بهترین دوربینها هم در نهایت باید یک لنز مانت کنیم. این موضوع بر هیچ عکاسی چه مبتدی و چه حرفهای پوشیده نیست. اکثر افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، از این موضوع آگاه هستند که هر لنزی برای شرایط خاصی مناسب است. در این متن میخواهیم ببینیم که بهترین لنز عکاسی عروسی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟
عکاسی عروسی شرایطِ خاصی دارد. شاید چند شات شما با تامل و وقت همراه باشد و بتوانید از سوژهها بخواهید که ژستی بگیرند، اما عمدتاً عکسها به اصطلاح یهویی و بدون برنامهریزی هستند. البته که این قضیه نمکِ این سبک است و با کمی هشیاری میتوانید بهترینها را در مراسم عروسی ثبت کنید.
این را هم بیافزایم که عکاسی عروسی در واقع چندین سبک مختلف را در برمیگیرد. از عکاسی فشن و مدلینگ گرفته تا عکاسی در خیابان، عکاسی معماری، پرترهنگاری، ماکروگرافی و حتی عکاسی از غذا از جمله مواردی است که احتمالاً از یک عکاس انتظار دارند که موارد را پوشش دهد و به تصویر بکشد. میخواهیم بدانیم با صرفِ هزینه معقول بهتر است چه ست آپی از لنز برای عکاسی عروسی همراه داشته باشیم. با دیدنگار همراه باشید تا با چند و چون کار بیشتر آشنا شویم.
عکاسی عروسی Wedding Photography
مراسمِ عروسی هر فردی سوایِ اتفاقاتی که در آینده برای زوجین میافتد یک رخداد بسیار مهم در زندگیشان است. نه تنها برای زوجین، که خانوادهها و دوستان طرفین هم اهمیتِ زیادی برای این روز و شب قائل هستند. این میتواند سکوی پرتابِ یک عکاس باشد چرا که رضایتِ افراد میتواند منجر به شناختهتر شدن شما شود.
روز شلوغی است و گاهی عکاس از دمِ طلوع تا پاسی از شب باید عکاسی کند. باز هم تاکید میکنم که این شرایطِ خاص در واقع ملاحتِ این سبک است. این همه مدل و انواع ژست در یکجا! این همه سوژه و لحظه! قطعاً تجربهای هیجانانگیز است و کسانی که آن را تجربه کردهاند به خوبی از جذابیتِ آن آگاه هستند.
انتخاب لنز عکاسی عروسی یکی از دغدغههای افراد است. شاید عکاس حرفهای باشید و تجربه به شما ثابت کرده باشد که چه لنزی مناسب است یا تلفیقِ دانش و تجربه انتخاب را برای شما راحت کند. اما برخی عکاسان مبتدی یا کسانی که میخواهند برای بار اول این سبک را تجربه کنند با این سوال مواجه میشوند: بهترین لنز عکاسی عروسی برای دوربین من کدام است؟
ما سعی میکنیم سوای برند دوربینِ شما، در مورد مشخصاتی حرف بزنیم که بتوانید به راحتی از بینِ دنیای لنزها دست به انتخاب بزنید. چند لنز از برندهای مختلف را هم به شما معرفی میکنیم تا نوری برای نگاه شما باشیم. خب ببینیم بهترین لنزِ عکاسی عروسی چه مشخصاتی باید داشته باشد؟ یا اینکه بگوییم: بهتر است چه مشخصاتی داشته باشد؟ با دیدنگار همراه باشید.
بهترین لنز عکاسی عروسی کدام است؟
خب برای درک این موضوع و شناسایی لنز عکاسی عروسی مناسب، ما باید به چند نکته اشاره کنیم. بودجه مسئله اول است که خصوصاً برای کاربرانِ ایرانی به خاطرِ نرخِ دلار یک دغدغه همیشگی به حساب میآید. وقتی لنزهای 2 هزار دلاری را بخواهیم به تومان حساب کنیم، 60 میلیون تومان مبلغ کمی نخواهد بود. اما نگران نباشید، ما برای بودجههای مختلف پیشنهاداتی خواهیم داشت.
بهترین فاصله کانونی لنز دوربین عکاسی ودینگ
به نظر شما چه ویژگیهایی برای لنز عکاسی عروسی میتوان در نظر گرفت؟ شما چه فاصله کانونی را انتخاب میکنید. حال و هوای مراسم ایجاب میکند که یک لنز تله حتماً حاضر باشد. نه آنقدرها تله که برای عکاسی ورزشی استفاده میشود، بلکه در حدی که بتوان بدون نزدیک شدن به سوژه، عکاسی کرد.
علاوه بر این گاهی هم لازم است که عرض بیشتری از دیدِ معمول را ثبت کنیم. مثلاً وقتی سوژهها در خیابان هستند یا شما قصد عکاسی معماری به سرتان بزند. میخواهید دید بازتری به دنیای اطراف داشته باشید و زیاد نمیتوانید از آن منظره روبرو دور بشوید. پس لنز تا حدودی هم واید باشد میتواند کار را بهتر درآورد. به شکل تصویر محدوده را ببینیم. البته این محدوده کاملاً ترجیحی و به انتخاب عکاس است.
فاصله کانونی مناسبِ لنز برای عکاسی عروسی
بله این یک انتخاب است. با بودجه ارتباط مستقیم دارد. شما میتوانید با هر لنزی در محدوده 35 تا 85 میلیمتری عکاسی عروسی را جمع کنید؛ اما برای ثبت لحظاتِ ناب نیازمند لنزی هستید که در این شرایط به کمکِ شما بیاید و با تخصصی که دارد کارِ خروجی را حرفهایتر جلوه دهد.
البته در اینجا مهارت و خلاقیتِ عکاس، نقش اساسیِ درجه اول است. با مهارت، خلاقیت و تجربه، حتی لنز موبایل هم میتواند لحظات یک مراسم عروسی را ثبت کند.
فاصله کانونی از حول و حوش 30 میلیمتری تا 150 میلیمتری را میتوان یک انتخاب بینظیر و در عینِ حال اقتصادی دانست. برخی تصمیم میگیرند برای فاصله کانونیهای خاصی حتی از لنز پرایم استفاده کنند.
لنز دوربین عکاسی ودینگ و یک ست آپِ حرفهای
پیشنهادِ دیدنگار از بین دو لنز پرایم و زوم، قطعاً یک لنز زوم است. شما میتوانید در کنارِ آن از یک پرایم با فاصله کانونی مشخصی بهرهمند شوید تا برای عکاسی پرتره دغدغهای نداشته باشید. آن را هم با شما در میان خواهیم گذاشت. ست آپ حرفهای ترکیبی از پرایم و زوم است، اما با چه فاصله کانونی؟
شما در عکاسی عروسی نمیتوانید با چند لنز پرایم کارِ خاصی انجام دهید. لنز پرایم را برای عکاسی عروسی مناسب نمیدانند، مگر در شرایط خاص که به شما خواهیم گفت. به هر حال عکاسانِ حرفهای چندین لنز دم دست دارند تا از هر کدام در شرایط خاص استفاده کنند.
چرا لنز زوم بهتر است؟ مشخص است. با بحثِ زمان سر و کار داریم. مراسم عروسی یعنی رفت و آمد و کلی حرکت. تمام سوژهها عمدتاً در حال حرکت هستند. عکاس فرصتِ چندانی برای تعویض مداوم لنز ندارد. از طرفی تعویض مداوم لنز به جایگاه مانتِ دوربین و لنز آسیب وارد میکند. به همین خاطر استفاده از یک لنز باکیفیتِ زوم با امکانِ تغییر فاصله کانونی کارِ عقلانیتری است.
قبل از اینکه چند لنز زوم را معرفی کنیم، اشارهای به لنز پرایم کنیم. وسواسِ خاصی وجود دارد که بر این باور است: هر چیزی که یک کاربری مشخص داشته باشد، بهتر از وسیلهای است که چند کاربری متعدد در اختیارمان قرار میدهد. در موردِ لنز این موضوع پایۀ علمی هم دارد. در ادامه نگاهی به این موضوع میکنیم.
بهترین لنز پرایم برای عکاسی عروسی
از وسواسِ خاص گفتیم. بدونِ شک میدانیم در عکاسی عروسی یکی از سبکهایی که حتماً اجرا خواهد شد عکاسیِ پرتره است. درست است که با یک لنز زوم هم میتوان این کار را کرد، اما شاید بخواهید کمی بیشتر خرج کنید و با تهیه یک لنز پرایم 85 میلیمتری پرترههایی با وضوح و صحتِ رنگی بالا ثبت کنید.
در تهیه لنزهای زوم، مهندسیِ دقیقی برای اصلاح رنگ و اعوجاجها به کار گرفته میشود که با وجودِ پیشرفتهای بالا، عکاسان دوست دارند در صورتی که هدفشان مشخص باشد، از یک لنز پرایم استفاده کنند.
لنز پرایم 85 میلیمتری یکی از بهترین لنزهای عکاسی پرتره پرکاربرد در عکاسی عروسی
برای دوربینهای DSLR
- Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
- Nikon AF-S Nikkor 85mm f/1.8G
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art (برای نیکون، سونی، کانن)
- Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD برای انواع لنزها
برای بدون آینه Mirrorless
- SONY FE 85mm f/1.8
- Canon RF 85mm f/1.2 USM DS
- Nikon Nikkor Z 85mm f/1.8S
در این فاصله کانونی، دوربینِ شما بوکههای زیبا با هارمونی مناسب در تصویر خلق میکند. سوژهها حال و هوایی طبیعیتر و زندهتری دارند و وضوح بالایی در پرترهها مشاهده میشود. این همان لنزِ پرایمی است که بهتر است آن را داشته باشید. اما به هرحال بودجه همیشه برای خریدِ دو لنز کفاف نمیدهد. و برخی برای پرترهنگاری لنز 50 را ترجیح میدهند. نگاهی دوباره به عکاسی عروسی داشته باشیم.
راستی فراموش نکنید که تمامی لنزهای پرایم که به آنها اشاره کردهایم، در صفحه خرید لنز دوربین فروشگاه دیدنگار آماده خرید است. به راحتی برند مورد نظرتان را جستجو کنید و بهترین را انتخاب کنید.
عکاسی ودینگ با لنز دوربین زوم
همانطور که اشاره کردیم این روزها عکاسی عروسی سبکی خاص است که ژانرهای مختلفی در دلِ خودش دارد. عکاسی فشن، پرترهنگاری، عکاسی از معماری، عکاسی از غذاها، ماکروگرافی و حتی گاهی عکاسی در سفر را شامل میشود. به همین خاطر نیاز به یک لنز زوم با فاصله کانونی وسیع به عکاسانِ جدی این سبک پیشنهاد میشود.
میتوان از خیر عکاسی واید گذشت! یکی از بهترین فاصلههای کانونی در این صورت 70 تا 200 میلیمتر است. به چند نمونه لنز در این بازه اشاره کنیم:
برای دوربینهای DSLR
- Canon 70-200mm f/2.8 IS III USM
- Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8 E FL ED
- Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM برای انواع دوربینها
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2
برای دوربینهای بدون آینه
- SONY FE 70-200mm f/2.8 GM OSS
- Canon RF 70-200mm f/2.8 L IS USM
- Nikon Nikkor Z 70-200mm f/2.8 VR S
70-200 میلیمتر یک فاصله کانونی کاربردی در عکاسی عروسی به شمار میآید. بوکههای زیبایی با ماکزیمم حد گشودگی دیافراگم f/2.8 خلق خواهد شد. زمانی که با فاصله کانونی 120-150 میلیمتری عکاسی پرتره کردید، سوژه شارپ و پسزمینه تار به شکلِ زیبایی ثبت خواهد شد. به راحتی میتوانید به سوژهها نزدیک شوید. با فاصله کانونی 200 میلیمتری به خوبی میتوانید به چنین امکانی دست پیدا کنید.
عکاسی عروسی با فاصله کانونی نزدیک به 200 میلیمتر؛ نزدیک شدن به سوژهها
برای خرید لنز زوم کافیست به سایت دیدنگار و بعد از آن به صفحه خرید لنز دوربین زوم مراجعه کنید. اگر کمی سردرگم هستید، از مشاوره متخصصین فروش ما کمک بگیرید تا در کوتاهترین زمان شما را راهنمایی کنند.
تکمیل کار با یک لنز واید
عدهای که میتوانند دو لنز تهیه کنند، بهتر است نگاهی به لنز 24-70 mm داشته باشند. با این لنز محدوده فاصله کانونی که از آن گفتیم تکمیل خواهد شد. میتوانید عکسهای وایدتری ثبت کنید که در عکاسی از ساختمانها و معماری امکانِ دید بیشتری برای عکاس فراهم میکند.
عکاسی واید و ارتباط آن با عکاسی عروسی
برای دوربینهای DSLR
- Canon EF 24-70mm f/2.8 II USM
- Nikon AF-S Nikkor 24-70 f/2.8 E ED VR
- Sigma 24-70 f/2.8 DG OS HSM Art برای انواع دوربینها
- Tamron SP 24-70mm f/2.8 DiVC USD G2 برای انواع دوربینها
برای دوربینهای بدون آینه
- SONY FE 24-70mm f/2.8 GM
- Canon RF 24-70mm f/2.8 IS USM
- Nikon Nikkor f/2.8 S
- Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art (نمونه برای دوربین سونی)
- Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD برای دوربین سونی
سبک خاص ماکرو در عروسی
اگر قدری ذوق به خرج دهیم، با توجه به توانایی خریدمان، یک لنز ماکرو اتفاقی ویژه در تیم عکاسی عروسی خواهد بود. اگر در مراسم ثبتِ جزئیات، غذاها و انتخابِ خاص عروس برای جواهرات هدف باشد، یک لنز ماکرو میتواند به خوبی جلوه آنها را به نمایش درآورد.
عکاسی ماکرو در کاربردِ آن در مراسم عروسی
نمایی از جزئیات در دنیای ماکرو و ثبت لحظات خاص از مراسم
همانطور که متوجه شدید این لنز به خاطرِ کاربردِ وسیعی که دارد میتواند در عکاسی عروسی جلوهای ویژه را ثبت کند. اگر در سبکهای متعدد عکاسی میکنید که با ماکروگرافی ارتباطِ نزدیکی دارند، چنین لنزهایی میتوانند انتخاب خوبی باشند.
دوربینهای DSLR
- Canon EF 100mm f/2.8 Macro IS USM
- Nikon AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8 IF-ED
- Sigma 105 mm f/2.8 EX DG HSM Macro ( برای دوربین سونی، نیکون، کانن)
- Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1
دوربینهای بدون آینه
- SONY FE 90mm f/2.8 Macro G OSS
- Tokina FiRIN 100mm f/2.8 FE Macro
تا اینجا هرچه بود در مورد لنز عکاسی عروسی گفتیم. اگر موردی به ذهن شما میرسد که ما به آن اشاره نکردیم، حتماً برای ما در بخش کامنتها بنویسید. پیش از به پایان رساندن این مقاله چند نکته مهم را به شما یادآور میشویم تا انتخاب بهتری هنگام خرید داشته باشید.
نکات طلایی هنگام خرید لنز برای عکاسی عروسی
اینها لنزهای اساسی برای عکاسی عروسی هستند. اگر من در انتخاب لنز آزاد باشم و سبک عکاسی عروسی را جدی دنبال میکنم، داشتن دو لنز زوم 70-200mm و 24-70mm در کنار یک لنز ماکرو میتواند کار را تکمیل کند. گاهی از دو عکاس استفاده میشود. یا عکاس از یک لنز پرایم 85 میلیمتری هم استفاده میکند که تصاویری شارپ در پرترهگرافی به چشم بیننده برساند. گاهی هم عکاس از دو دوربین استفاده میکند. همه چیز به شما و پروژه بستگی دارد.
پس در انتخاب لنز به چند نکته دقت کنید:
- بودجه را تعیین کنید (سرمایهگذاری در سبک عکاسی عروسی به خاطر بازگشت سرمایه توجیه میشود)
- تیمِ عکاسی هستید یا قرار است تک نفره کار کنید؟
- دوربین عکاسی شما چیست؟
البته مراسم هم حکم میکند که از چه لنزی استفاده کنید. به عنوان مثال شاید لزومی به نزدیک شدن به فاصله کانونی 200 میلیمتری نباشد و با فاصله کانونی 150 میلیمتری هم بتوانید سوژههای دورتر از خودتان در مراسم را ثبت کنید.
چند لنز دیگر:
- Nikon AF-S Nikkor 18-140mm یک انتخاب عالی با قیمتِ مناسب برای نیکون بازها
- SONY E 55-210mm f/4.5-6.3 برای دوربینهای سونی
میتوان گفت که فاصله کانونی 35 تا 85 میلیمتری تقریباً 90 درصد عکاسی عروسی را در بر میگیرد. اما فراموش نکنید که گاهی همان 10 درصد است که سطح و تواناییهایی شما را به رخ میکشد و باعث خاص شدن سبک شما خواهد شد. لنز با فاصله کانونی تله تا 200 میلیمتری میتواند دستِ عکاس را بازِ باز بگذارد.
ما سعی کردیم از جهتی شما را با بهترین لنز عکاسی عروسی آشنا کنیم که دایره انتخابیِ شما محدود شود. شاید تجربه شما از این ماجرا متفاوت باشد، حتماً آن را با ما در میان بگذارید. اگر این مقاله را دوست داشتید آن را برای افرادِ علاقهمند ارسال کنید و ما را از نظراتِ خودتان مطلع کنید. چه نکتهای از قلم افتاده و چه مسئلهای در انتخاب لنز عکاسی عروسی میتواند حیاتی باشد؟
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید