مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

باتری دوربین عکاسی: محبوب‌ترین برندها

راهنمای خرید
  • سبا گیلکی
  • ۴ بهمن ۱۴۰۳
  • 0
  • 489
12 دقیقه
باتری دوربین عکاسی

باتری دوربین عکاسیبسیاری از دوربین‌های عکاسی امروزی دیگر با یک بسته باتری قلمی AA کار نمی‌کنند و لازم است برای خرید باتری دوربین عکاسی اطلاعات بیشتری داشته باشیم. خیلی از دوربین‌های دیجیتالی امروزی فقط با باتری‌های خاصی کار می‌کنند که در فروشگاه‌های لوازم دیجیتالی یافت می‌شود. البته هنوز هم باتری‌های قلمی و نیم قلمی برای دوربین‌ها وجود دارد. اما ماجرای خرید باتری برای دوربین به سادگی سال‌های گذشته نیست.

در حال حاضر باتری‌های متنوعی طراحی و تولید شدند و برندهای مختلفی انواع باتری‌های دوربین را تولید می‌کنند. در این بخش می‌خواهیم با انواع باتری‌ها، برندهای معتبر و کیفیت آنها و هر آنچه برای خرید یک باتری خوب دوربین عکاسی نیاز دارید، آشنا شویم. پس همراه ما باشید.

رایج‌ترین انواع باتری دوربین عکاسی

باتری دوربین عکاسیدر حال حاضر بیشتر دوربین‌های عکاسی به شکل خاصی از باتری برای فعالیت خود نیاز دارند. لازم است بدانید، باتری‌ها در دو سازنده برتر جهانی دوربین، یعنی نیکون و کانن هم متفاوت است. حتی باتری‌های یک خط تولیدی مثلاً: باتری‌های نیکون هم در شکل و مشخصات با یکدیگر متفاوت هستند. چرا که برخی از آنها برای دوربین‌های کامپکت و برخی دیگر برای دوربین‌های DSLR طراحی می‌شوند.

با این حال خوشبختانه باتری‌های مربوط به دوربین‌های DSLR یک برند، شبیه به یکدیگر هستند و معمولاً یک باتری را می‌توان در کنار مدل‌های مختلفی از دوربین‌های عکاسی یک برند استفاده کرد.

تعدادی از دوربین‌های کامپکت هنوز هم از باتری‌های قلمی و نیم قلمی سابق استفاده می‌کنند. در حالی که دوربین‌های DSLR پیشرفت بیشتری داشته‌اند و می‌توان آنها را به باتری گریپ هم مجهز کرد.

اما به طور کلی باتری دوربین عکاسی را می‌توان در چند دسته طبقه بندی کرد؛ که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم.

باتری‌های قابل شارژ قلمی و نیم قلمی

باتری دوربین عکاسیباتری‌های AA و AAA از شناخته شده‌ترین باتری‌ها برای دوربین‌های عکاسی هستند. با این حال اگر دوربین عکاسی شما از این باتری‌ها پشتیبانی می‌کند، بهتر است به سراغ نمونه‌های قابل شارژ آنها بروید. البته مدل‌های یک بار مصرف این باتری‌ها هم وجود دارد، با این حال برای فرد عکاسی که به شکل مستمر از دوربین خود استفاده کند، مقرون به صرفه نخواهد بود.

باتری‌های قلمی و نیم قلمی که قابل شارژ نیستند، به باتری‌های آلکالاین هم معروف هستند که بعد از تمام شدن، باید آنها را دور بیندازید. این باتری‌ها قیمت کمی دارند؛ اما توقع نداشته باشید مدت زمان زیادی شما را همراهی کنند.

به عنوان مثال: باتری قلمی دی بی کی مدل LR6 یکی از این نمونه‌هاست که فقط یک بار قابلیت استفاده دارد و می‌توان از آن در تمام دستگاه‌هایی که از باتری قلمی پشتیبانی می‌کنند، از ریموت تلویزیون گرفته تا مسواک برقی و دوربین عکاسی، استفاده کرد. این باتری را برای انجام امور روزانه، به راحتی می‌توانید از سایت دیدنگار تهیه کنید.

باتری دوربین عکاسیدر مقابل باتری‌های قابل شارژ قلمی و نیم قلمی هم هستند که یکی از برندهای معروف تولید کننده این باتری‌ها Camelion نام دارد. باتری شارژی قلمی کملیون AA 2500mAh یکی از محبوب‌ترین باتری‌های قلمی این برند است که می‌توان از آن در دوربین‌های عکاسی و وسایل دیگری هم استفاده کرد. این باتری‌ها کیفیت خوبی دارند و تا مدت‌ها می‌توانید از آنها استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم، برای خرید باتری شارژی سری به صفحه آن بزنید و از میان تنوع و مدل‌های گوناگون بهترین را انتخاب کنید.

باتری دوربین عکاسی

تکنولوژی باتری‌های قابل شارژ

باتری‌های قابل شارژ ممکن است با استفاده از تکنولوژی‌های مختلفی طراحی و تولید شده باشند. دو نوع باتری نیکل – متال هیدرید (NiMH) و نیکل کادمیوم (NiCd یا NiCad) معمولاً در باتری‌های قابل شارژ دیده می‌شود که تکنولوژی نیکل – متال هیدرید جدیدتر و البته کارآمدتر از باتری‌های نیکل – کادمیوم محسبو می‌شود. در واقع باید گفت باتری‌های NiMH دو برابر قدرتمندتر از همتاهای قدیمی خود هستند. این در حالی است که اگر باتری‌های نیکل – کادمیوم را قبل از تخلیه کامل ظرفیت، شارژ کنید؛ ظرفیت شارژهای بعدی آن کاهش پیدا خواهد کرد.

باتری دوربین عکاسیبه طور کلی باتری‌های NiMH علاوه بر قدرت بیشتر، برای محیط زیست هم بهتر هستند و مزایای فنی بیشتری نسبت به نیکل – کادمیومی‌ها دارند.

AA‌های لیتیومی یکبار مصرف را هم می‌توان به عنوان پشتیبان از باتری‌های قابل شارژ حمل کرد. البته که این باتری‌ها گران‌تر هستند، اما سه برابر شارژ نگه می‌دارند و وزن آنها تقریباً نصف باتری‌های قلیایی AA استاندارد است.

باتری‌های لیتیوم یونی قابل شارژ

انواع باتری لیتیوم یونی (Li-ion) قابل شارژر را باید رایج‌ترین باتری دوربین عکاسی دانست. این باتری‌ها به خصوص در کنار دوربین‌ عکاسی حرفه ای بیشتر شناخته می‌شوند. مزیت این باتری‌ها نسبت به باتری‌های نیکل – متال هیدرید این است که سبک‌تر و جمع و جورتر هستند. در ضمن در برابر دمای پایین هوا هم مقاومت بیشتری دارند و خراب نمی‌شوند.

باتری دوربین عکاسیقدرتی که این باتری‌ها به دوربین عکاسی شما می‌دهند، یک فلاش قوی و روشن را ایجاد می‌کند که محدوده فلاش بیشتری نسبت به زمان استفاده از باتری‌های دیگر هم دارد.

باتری‌های لیتیوم یونی که محبوب دل عکاسان بسیاری هستند، مدت زمان طولانی شارژ نگه می‌دارند. با این حال هیچ محصول باکیفیتی ارزان نیست و برای خرید این باتری دوربین عکاسی باید پول بیشتری نسبت به باتری‌های NiMH پرداخت.

اما این باتری‌ها بدون عیب هم نیستند. باتری‌های لیتیوم یونی را در دستگاه‌های هوشمند مثل گوشی‌های تلفن همراه زیاد دیده‌اید. در صورت خرابی این باتری‌ها امکان دود و آتش سوزی وجود دارد و هیچ کدام از فیلم‌های منفجر شدن و آتش گرفتن باتری‌های موبایل، جعلی نیستند!

این باتری‌ها احتمال آتش سوزی در حین پرواز را هم دارند. به همین دلیل همه پروازهای مختلف امکان حمل باتری لیتیوم یونی دوربین‌های عکاسی را به شما نمی‌دهند.

باتری دوربین عکاسیاین باتری‌ها توسط برندهای تولید کننده دوربین‌های عکاسی عرضه می‌شوند. یعنی در کنار دوربین کانن خود باید از باتری‌های لیتیوم یونی تولیدی این برند استفاده کنید. هر چند تعدادی برند شخص ثالث و متفرقه تولید کننده باتری هم وجود دارد؛ که در ادامه درباره آنها بحث خواهیم کرد.

باتری دوربین نیکون مدل EN-EL14 یکی از انواع باتری‌های لیتیوم یونی است که با مدل‌های خاصی از دوربین‌های این برند، سازگاری دارد. اگر کمی وقت دارید، بهتر است صفحه باتری دوربین عکاسی ما را در فروشگاه مرور کنید، تا اطلاعات مفیدی قبل از خرید کسب کنید. حالا برویم سراغ باتری‌های متفرقه!

باتری‌های متفرقه در مقابل باتری دوربین عکاسی با برند مشخص

باتری دوربین عکاسیامروزه تولید کنندگان بسیاری وجود دارند که در زمینه تولید انواع باتری برای دوربین‌های عکاسی فعالیت می‌کنند. برندهایی که دوربین‌های DSLR طراحی و تولید می‌کنند. باتری دوربین را هم به شکل اختصاصی برای محصولات خود به فروش می‌رسانند، تا عکاسان با خیال راحت از این لوازم استفاده کنند.

بنابراین یک دسته از برندهای تولید کننده باتری مربوط به کمپانی‌های تولید کننده دوربین‌های عکاسی مختلف است. برندهای مختلف از کانن و نیکون گرفته تا سونی و پاناسونیک و المپیوس و فوجی فیلم و GoPro. این برندها باتری‌های سازگار با دوربین‌های عکاسی خودشان را تحت نام تجاری خود تولید می‌کنند.

در مقابل این دسته از تولید کنندگان باتری، دسته‌ای دیگر هم قرار می‌گیرند که به عنوان مارک‌های شخص ثالث شناخته می‌شوند. اندازه و شکل باتری‌های تولیدی این برندها دقیقاً مشابه مارک‌های تجاری تولید کننده دوربین‌های عکاسی است. البته اغلب قدرت خروجی باتری‌ها هم یکسان است. با این حال این باتری‌ها قیمت بسیار کمتری دارند. و عموماً تحت عنوان باتری تقلبی شناخته می‌شوند.

باتری دوربین عکاسی

مزایا و معایب باتری‌های شخص ثالث و برندهایی غیر از نام تجاری دوربین

باتری دوربین عکاسیدر وهله اول قیمت باتری دوربین که از برندهای متفرقه باشد، بیش از هر چیزی وسوسه برانگیز است. به عنوان مثال: شما برای باتری اورجینال باتری دوربین کانن مدل +LP-E6N  باید بودجه میلیونی داشته باشید، اما یک باتری با برند متفرقه می‌تواند 25 درصد این قیمت را داشته باشد. به خصوص اگر در سفر باشید، خرید یک باتری با برند متفرقه، مقرون به صرفه به نظر می‌رسد.

از طرف دیگر باتری‌هایی که با نام برندهای شناخته شده در بازار به فروش می‌رسند، ممکن است تقلبی باشند. در نتیجه شما با پرداخت پول زیادی، همان باتری شخص ثالث را در قالب یک باتری اورجینال دریافت می‌کنید. متاسفانه تشخیص این باتری‌ها هم کار ساده‌ای نیست. اما نگران نباشید. ما با شما همراه هستیم تا محصولات اورجینال را در اختیارتان بگذاریم.

تا اینجا کفه ترازو به سمت باتری دوربین عکاسی با برند متفرقه کج شده است. اما چرا نباید از این باتری‌ها استفاده کنید؟!

معایب باتری دوربین با برند متفرقه

باتری دوربین عکاسیاول این که این باتری‌ها قابل اعتماد نیستند و ممکن است به دوربین شما آسیب بزنند. اعتماد و شهرتی که در باتری‌های تولیدی کانن، نیکون و سونی وجود دارد، در یک باتری شخص ثالث با برند متفرقه نیست.

از طرف دیگر با خرید باتری دوربین از یک برند ناشناس، نمی‌توانید از کیفیت آنها مطمئن باشید. بسیاری از شرکت‌های چینی هستند که باتری‌های آزمایشی خود را روانه بازار می‌کنند؛ که قیمت خرید آنها هم بسیار پایین است. اگر خطر باتری‌های لیتیوم یونی را به خاطر بیاورید، هیچ گاه به این برندها اعتماد نخواهید کرد!

یکی دیگر از معایب باتری‌های شخص ثالث این است که ممکن است با به روز رسانی سیستم عامل یا خرید یک مدل جدید از دوربین عکاسی، این باتری‌ها دیگر بی‌فایده باشند. در واقع پول خودتان را اضافی خرج کرده‌اید.

باتری دوربین عکاسیدر ضمن در طولانی مدت هم نمی‌توان روی عمر باتری دوربین عکاسی با برند متفرقه حساب کرد. احتمال خرابی سریع در این باتری‌ها بسیاری بیشتر است. در آخر این که این باتری‌ها گارانتی هم ندارند. پس در صورت خرابی فقط می‌توانید آنها را دور بیندازید.

پس شاید کار عاقلانه این باشد که برای خرید باتری دوربین کمی بیشتر هزینه کنیم و از برندهای معتبر خرید کنیم.

شما از چه باتری برای دوربین عکاسی خود استفاده می‌کنید؟!

این روزها دوربین‌های عکاسی باتری‌های متنوعی دارند و هر دوربین ممکن است باتری مخصوص به خودش را داشته باشد. تکنولوژی که این باتری‌ها را تولید می‌کند، متفاوت بوده و هر تکنولوژی می‌تواند مزایا و معایب خاص خودش را داشته باشد. در حال حاضر دو نوع باتری نیکل – متال هیدرید و لیتیوم یونی پرطرفدارترین باتری‌های دنیای عکاسی هستند.

باتری‌های NiMH شاید ارزان‌تر باشند، اما نمی‌توانند قدرت باتری‌های لیتیومی را در اختیار شما قرار دهند. با این حال افراد مختلف با توجه به بودجه و نیاز خود، به سراغ انواع مختلفی از باتری دوربین عکاسی می‌روند.

شما از باتری‌های کدام برند استفاده می‌کنید؟! آیا در زمان استفاده از باتری‌های دوربین عکاسی دچار مشکلی شده‌اید؟! نظرات خودتان را در بخش دیدگاه‌ها برای ما بنویسید و این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم این ویدیو را ببینید

سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بهترین میکروفون برای خوانندگی
بهترین میکروفون برای خوانندگی: با صدایی نقره‌ای اجرا کنید!
  • 1
  • 1112
مشاهده
بهترین دوربین عکاسی تا 20 میلیون
بهترین دوربین عکاسی زیر 20 میلیون تومان
  • 3
  • 1053
مشاهده
اتصال میکروفون به دوربین
همه چیز درباره اتصال میکروفون به دوربین عکاسی
  • 15
  • 1203
مشاهده
بهترین دوربین های عکاسی با زوم بالا
بهترین دوربین های عکاسی با زوم بالا
  • 3
  • 1243
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای