
5 روش برای اینکه عکسهایی هنریتر و زیباتر ثبت کنیم !
تکنیک ها
در این مقاله به شما 5 روش برای ثبت عکسهایی هنریتر را معرفی خواهم کرد تا بتوانید از کارهایتان رضایت بیشتری داشته باشید.
آیا به دنبال این هستید که عکسهای هنری بیشتری داشته باشید ؟ آیا احساس میکنید که عکسهای قدیمی شما به کمی به روز رسانی نیاز دارند ؟
تو تنها نیستی !
این یک نوع از چالشهایی است که اکثر عکاسان در برههای مشخص احساس میکنند. من خودم هم این را حس کردهام، به همین دلیل 5 روش برای ثبت عکسهایی هنریتر را جمع آوری کردهام.
و امروز قصد دارم این روشها را با شما به اشتراک بگذارم.
بنابراین اگر به دنبال اضافه کردن خلاقیت در کارها و پرورش استعداد خود هستید و میخواهید عکسهای هنری بیشتری را ثبت کنید، تا انتهای این مقاله همراه من باشید …

1- برای بهبود ترکیب بندی خود از سبک مینیمالیسم استفاده کنید
ثبت عکسهای هنری بیشتر میتواند با تغییر سبک و روش شما برای عکاسی شروع شود.
این در واقع یعنی :
پس از اینکه یکبار به روشی خاص عکاسی کردید، بارها و بارها از همان روش قبلی ایده گرفته و سعی دارید آن را تکرار کنید. بارها و بارها به ثبت همان نوع عکس میپردازید. شما حتی ممکن است متوجه این قضیه نباشید.
بنابراین برای اینکه در عکاسی پیشرفت کرده و خلاقیت بیشتری داشته باشیم، اول از همه شما باید به صورت جدی تلاش کنید تا از الگوهای ترکیبی قبلی خود خلاص شوید.
یکی از روشهای مورد علاقه من برای انجام این کار، پیروی از سبک مینیمالیسم است. مینیمالیسم شامل استفاده از فضای منفی زیادی میشود، در عین حال که سوژه خود را به سمت لبههای قاب حرکت میدهد.
پیشنهاد نویسنده : از عکاسی نترسید : روشهایی برای غلبه بر ۵ ترس بزرگ در عکاسی !

به عنوان مثال، یک عکاس مینیمالیستی ممکن است یک گیاه را به تنهایی در عکسش ثبت کند و آن را در قسمت بالا یا پایین قاب قرار دهد، در حالی که بقیه صحنه در درجه اول بسیار روشن یا حتی سفید است؛ درست مانند تصویر زیر :

سبک مینیمالیسم واقعا عالی است و یکی از چیزهایی که بیشتر عاشق آن هستم، این است که با تمامی سبکهای ترکیبی، عادی و روزمره متفاوت بوده و روند خاص خودش را دنبال میکند. وقتی شروع به مینیمالیستی فکر کردن کردید، کل دیدگاه شما نسبت به عکاسی و جهان پیرامون تغییر خواهد کرد.
و عکسهای شما به مراتب هنریتر و بهتر میشود.
2- برای تقویت رنگها از Split Toning استفاده کنید
اگر به دنبال افزایش جنبه هنری در عکسهای خود هستید، از خود این سوال را بپرسید :
چگونه از رنگ استفاده میکنم ؟
چرا که رنگ علی رغم نقش مهم آن در اکثر عکسها، یکی از مواردیست که بیشتر از سایر جنبههای عکاسی نادیده گرفته میشود.
رنگ به کنتراست تصویر میافزاید، هماهنگی و ناهماهنگی را ایجاد میکند و حالات مختلف عاطفی، هنری یا غیره را برانگیخته میکند.
( همهی اینها به طرزی شگفت آور و لطیف ! )
اکنون یکی از جنبههای بهبود استفاده از رنگ در عکاسی، ترکیب رنگهای جالب با استفاده از ترکیب بندیهای خلاقانه و متفاوت است.
اما همچنین میتوانید بعد از اتمام کار عکاسی، با نرم افزارهایی مثل فتوشاپ یا لایت روم تغییراتی را در عکس ایجاد کنید.
به طور خاص، split toning ( که معادل دقیقی در زبان فارسی برای آن وجود ندارد ) به شما امکان میدهد تا کمی به افزایش تضاد و جلوههای بصری در عکس خود کمک کنید.
در واقع Split Toning تاثیرگذاری جداگانه روی رنگهای بخشهای روشن و تیره عکس است. بخشهایی که ما معمولا در لایت روم، آنها را Highlight ها و Shadow ها مینامیم. به ترتیب، رنگ بخشهای روشن و بخش های تیره عکس.
در عکس زیر میتوانید مشاهده کنید که با تغییر Split Toning رنگ زرد به عنوان هایلایت، و رنگ سبز به عنوان سایه در عکس دیده میشود :

در اصل، Split Toning فقط شامل قرار دادن یک رنگ اصلی در بخش هایلایت و یک رنگ مکمل در بخش سایه در عکس شما است. سایههای سرد و هایلایتهای گرم بسیار رایج است، بنابراین میتوانید به راحتی با ترکیبی از Split Toning رنگ آبی و زرد به نتیجهی مطلوبتان برسید. اما همچنین باید سایر امکانات را نیز آزمایش کنید تا هر چه بیشتر کارهای خود را هنری و حرفهای جلوه دهید.
توجه داشته باشید که تقریباً هر ویرایشگر عکس خام RAW بخش Split Toning را به یک شکل متفاوت ارائه میدهد. بنابراین مهم نیست که از چه نرم افزاری برای پس پردازش استفاده میکنید، فقط باید مقداری رنگ اضافه کنید !
3- عمق میدان را برای دستیابی به پس زمینه بهتر کاهش دهید
یکی دیگر از 5 روش برای ثبت عکسهایی هنریتر کاهش عمق میدان است. این یکی از موارد دلخواه شخصی من برای زیباتر کردن عکس است.
با عمق میدان کم، میتوانید انواع جلوههای جالب بوکه را در تصاویر خود ایجاد کنید، بوکه نرم و خیره کننده در پس زمینه، سوژههای نرم و حتی تصاویری از نوع انتزاعی.

اکنون، برای ایجاد عمق میدان کم، باید از لنزهایی با حداکثر دیافراگم نسبتا باز استفاده کنید ( چیزی در محدوده f / 1.2 تا f / 2.8 بهترین حالت است ). شما همچنین بهتر است یک لنز حداقل 50 میلی متری داشته باشید، و در صورت امکان میتوانید به سوژهی خود نزدیک شوید. هرچه به موضوع خود نزدیکتر باشید، اثر عمق میدان و بوکه بسیار بهتر خواهد بود.
توجه داشته باشید که فوکوس کردن هنگام کار در چنین دیافراگم گستردهای میتواند دشوار باشد. بنابراین به نظر من بهتر است آن را روی حالت دستی قرار دهید و عملیات فوکوس کردن را خودتان انجام دهید.
برای افزودن بوکه به پس زمینه تصویرتان، میتوانید یک منبع نور مجزا را در آن قرار دهید تا بوکههایی نرم و جذاب داشته باشید، همانند تصویر پایین :

من همچنین توصیه میکنم در مورد سوژهی خود کمی متفاوتتر فکر کنید. سوژه را به عنوان یک المان تکی پیش بینی نکنید. در عوض، به دنبال اشکال و خطوطی باشید که بتوانید از آنها برای ترکیب بندی قدرتمندتری استفاده کنید. به این ترتیب، شما میتوانید از افکت فوکوس نرم برای ثبت تصاویر هنریتر و انتزاعی استفاده کنید.
پیشنهاد نویسنده : چگونه از خطوط هدایتگر در عکاسی استفاده کنیم ؟
4- برای الهام گرفتن، به کارهای خوب از عکاسان بزرگ نگاه کنید
اگر شما فردی هستید که به عکاسی با شیوه اختصاصی خودتان اعتقاد دارید، و دوست دارید وقتی از خانه خارج میشوید تنها نظر و رای خودتان در ثبت عکسها مهم باشد ( ! )، ممکن است از این پیشنهاد کمی جا بخورید. پس از این همه تمرین، آیا واقعا الهام گرفتن ( یا به قول خودمان کپی کردن با رعایت قانون کپی رایت ! ) چیزیست که میتواند باعث شود عکاس بهتری باشیم، درست است ؟
اما درک این نکته بسیار مهم است که بدانید ایده گرفتن به معنای واقعی چیست و چه جایگاهی در کار شما دارد …
… البته اگر تاکنون ایده نگرفته باشید.
به همین دلیل از شما میخواهم که به کار عکاسانی که دوست دارید کنید نگاه کنید. این کار را همیشه انجام دهید. اگر دوست دارید، میتوانید به سادگی عکاسان خوبی را در ژانرهای مورد علاقه خود پیدا کرده و کارهایشان را برای خودتان آنالیز کنید.

یا میتوانید افق دید خود را گسترش داده و به دنبال عکاسهایی از سرتاسر جهان باشید که ژانر متفاوتی را نسبت به علاقه شما دنبال میکنند.
( در واقع، من دوست دارم به کارهایی نگاه کنم که در حوزههای مورد علاقه من نیستند؛ میفهمم که ایدههای تازهای به من میدهند که اگر آنها را تنها در ژانرهای مورد علاقهام جستجو میکردم، شاید هیچ گاه نتیجهی دلخواهم را بدست نمیآوردم. )
وقتی به عکاسی که دوست دارید و کارهایش نگاه میکنید، از خود بپرسید :
چه چیزی است که این کارها را تا این حد خاص میکند ؟ چه چیزی است که جلوه هنری به آن بخشیده است ؟
سپس ایدههایی را برای ترکیب این سطح از هنر در کارهای خود ارائه دهید. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که نباید کورکورانه کپی کنید، اما سعی داشته باشید بخشهایی از این کارها را که میتوانید برای بهبود عکسهای خود استفاده کنید، استخراج کنید.
به عنوان مثال، اگر عکاس مورد علاقه شما به عکاسی از زوایای پایین علاقه داشت، شما هم میتوانید از زوایایی مشابه عکاسی کنید.
اگر دیدید عکاس مورد علاقهتان دو موضوع متضاد را با هم مخلوط کند، سعی کنید خودتان هم برخی از موضوعات متضاد را با هم مخلوط کنید.
فقط امتحانش کنید، حدس من این است که شما خیلی سریع متوجه بهبود در عکسهای خود خواهید شد.
بعد از اینکه به مهارت خوبی برسید، دیگر الهام گرفتن از آثار دیگران و یا استفاده از تکنیکهای مشابه، شما را راضی نکرده و به سبک اختصاصی خودتان خواهید رسید.
5- برای ثبت عکسهای انتزاعی، سرعت شاتر را کاهش دهید
اما نکتهی آخر از لیست 5 روش برای ثبت عکسهایی هنریتر برای اینکه ببینیم چگونه میتوانیم عکسهایمان را زیباتر ثبت کنیم :
از سرعت شاتر طولانی، به صورت خلاقانه استفاده کنید.
به عنوان مثال، از حرکت یک گل عکس بگیرید، اما سرعت شاتر را پایین بیاورید، بنابراین جلوهای از تاری بدست خواهید آورد.
سپس دوربین خود را به دور خود حرکت دهید، حتی وقتی عکس میگیرید. این نتیجه کار شما را جالبتر خواهد کرد، مانند تصویر زیر :

به شخصه، عاشق ثبت تصاویری با سرعت شاتر طولانی هستم. مطمئناً ثبت عکسهایی با تکنیک نوردهی طولانی نیازمند آزمایشهای فراوان و تلاشهای بسیار است، اما واقعا ارزشش را دارد. حتی در مواقعی که نور محیط کم است، میتوانید از این تکنیک استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که باید دوربینتان را روی یک سه پایه قرار دهید تا از لرزشهای احتمالی جلوگیری شود.
حال برای از ثبت تصاویر انتزاعی، باید دوربین عکاسی خود را در حالت Manual ( یا اولویت شاتر ) قرار دهید و سرعت شاتر را پایین بیاورید تا مدت زمان نوردهی به 1/10 ثانیه یا 1 ثانیه ( یا حتی طولانیتر ) برسد. سپس، بعد از اینکه خواستید عکستان را ثبت کنید، دوربین را حرکت دهید. من توصیه میکنم حرکت را با عناصر ترکیبی در صحنه خود تنظیم کنید ( به عنوان مثال، اگر در صحنه درختی وجود دارد، دوربین را در امتداد تنه درخت حرکت دهید ).
حالا شما عکسهای مبهمی دارید که میتواند در ژانر انتزاعی قرار بگیرد و هنریتر از قبل باشد !
5 روش برای اینکه عکسهایی هنریتر و زیباتر ثبت کنیم : جمع بندی
اکنون شما چند روش آسان برای هنریتر شدن و زیباتر شدن عکسهای خود یاد گرفتید.
از این گذشته، ثبت عکسهای هنری لازم نیست سخت باشد …
… فقط شامل تغییر برخی چیزهای ساده میشود !
بنابراین برخی از ایدههایی را که من پیشنهاد کردهام امتحان کنید و ببینید چگونه روندتان تغییر میکند. شرط میبندم نتیجه را دوست خواهی داشت !
سایر مقالات Jaymes Dempsey ( نویسنده این مقاله ) را میتوانید از طریق وبسایت Digital Photography School مطالعه کنید.

امیدوارم نکاتی که در مقاله ” 5 روش برای اینکه عکسهایی هنریتر و زیباتر ثبت کنیم ! “ برایتان گفتم مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !