مجله دیدنگار
موضوعات ترند:
نرم افزار حسابداری حسابفا

5 روش برای اینکه عکس‌هایی هنری‌تر و زیباتر ثبت کنیم !

تکنیک ها
  • سبا گیلکی
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳
  • 0
  • 369
13 دقیقه

در این مقاله به شما 5 روش برای ثبت عکس‌هایی هنری‌تر را معرفی خواهم کرد تا بتوانید از کارهایتان رضایت بیشتری داشته باشید.

آیا به دنبال این هستید که عکس‌های هنری بیشتری داشته باشید ؟ آیا احساس می‌کنید که عکس‌های قدیمی شما به کمی به روز رسانی نیاز دارند ؟

تو تنها نیستی !

این یک نوع از چالش‌هایی است که اکثر عکاسان در برهه‌ای مشخص احساس می‌کنند. من خودم هم این را حس کرده‌ام، به همین دلیل 5 روش برای ثبت عکس‌هایی هنری‌تر را جمع آوری کرده‌ام.

و امروز قصد دارم این روش‌ها را با شما به اشتراک بگذارم.

بنابراین اگر به دنبال اضافه کردن خلاقیت در کارها و پرورش استعداد خود هستید و می‌خواهید عکس‌های هنری بیشتری را ثبت کنید، تا انتهای این مقاله همراه من باشید …

300mm, 1/1250 sec, f/6.3, ISO 200

1- برای بهبود ترکیب بندی خود از سبک مینیمالیسم استفاده کنید

ثبت عکس‌های هنری بیشتر می‌تواند با تغییر سبک و روش شما برای عکاسی شروع شود.

این در واقع یعنی :

پس از اینکه یکبار به روشی خاص عکاسی کردید، بارها و بارها از همان روش قبلی ایده گرفته و سعی دارید آن را تکرار کنید. بارها و بارها به ثبت همان نوع عکس می‌پردازید. شما حتی ممکن است متوجه این قضیه نباشید.

بنابراین برای اینکه در عکاسی پیشرفت کرده و خلاقیت بیشتری داشته باشیم، اول از همه شما باید به صورت جدی تلاش کنید تا از الگوهای ترکیبی قبلی خود خلاص شوید.

یکی از روش‌های مورد علاقه من برای انجام این کار، پیروی از سبک مینیمالیسم است. مینیمالیسم شامل استفاده از فضای منفی زیادی می‌شود، در عین حال که سوژه خود را به سمت لبه‌های قاب حرکت می‌دهد.

پیشنهاد نویسنده : از عکاسی نترسید : روش‌هایی برای غلبه بر ۵ ترس بزرگ در عکاسی !

400mm, 1/320 sec, f/5.6, ISO 400

به عنوان مثال، یک عکاس مینیمالیستی ممکن است یک گیاه را به تنهایی در عکسش ثبت کند و آن را در قسمت بالا یا پایین قاب قرار دهد، در حالی که بقیه صحنه در درجه اول بسیار روشن یا حتی سفید است؛ درست مانند تصویر زیر :

100mm, 1/125 sec, f/2.8, ISO 320

سبک مینیمالیسم واقعا عالی است و یکی از چیزهایی که بیشتر عاشق آن هستم، این است که با تمامی سبک‌های ترکیبی، عادی و روزمره متفاوت بوده و روند خاص خودش را دنبال می‌کند. وقتی شروع به مینیمالیستی فکر کردن کردید، کل دیدگاه شما نسبت به عکاسی و جهان پیرامون تغییر خواهد کرد.

و عکس‌های شما به مراتب هنری‌تر و بهتر می‌شود.

2- برای تقویت رنگ‌ها از Split Toning استفاده کنید

اگر به دنبال افزایش جنبه هنری در عکس‌های خود هستید، از خود این سوال را بپرسید :

چگونه از رنگ استفاده می‌کنم ؟

چرا که رنگ علی رغم نقش مهم آن در اکثر عکس‌ها، یکی از مواردیست که بیشتر از سایر جنبه‌های عکاسی نادیده گرفته می‌شود.

رنگ به کنتراست تصویر می‌افزاید، هماهنگی و ناهماهنگی را ایجاد می‌کند و حالات مختلف عاطفی، هنری یا غیره را برانگیخته می‌کند.

( همه‌ی اینها به طرزی شگفت آور و لطیف ! )

اکنون یکی از جنبه‌های بهبود استفاده از رنگ در عکاسی، ترکیب رنگ‌های جالب با استفاده از ترکیب بندی‌های خلاقانه و متفاوت است.

اما همچنین می‌توانید بعد از اتمام کار عکاسی، با نرم افزارهایی مثل فتوشاپ یا لایت روم تغییراتی را در عکس ایجاد کنید.

به طور خاص، split toning ( که معادل دقیقی در زبان فارسی برای آن وجود ندارد ) به شما امکان می‌دهد تا کمی به افزایش تضاد و جلوه‌های بصری در عکس خود کمک کنید.

در واقع Split Toning تاثیرگذاری جداگانه روی رنگ‌های بخش‌های روشن و تیره عکس است. بخش‌هایی که ما معمولا در لایت روم، آنها را Highlight ها و Shadow ها می‌نامیم. به ترتیب، رنگ بخش‌های روشن و بخش های تیره عکس.

در عکس زیر می‌توانید مشاهده کنید که با تغییر Split Toning رنگ زرد به عنوان هایلایت، و رنگ سبز به عنوان سایه در عکس دیده می‌شود :

90mm, 1/160 sec, f/9.0, ISO 320

در اصل، Split Toning فقط شامل قرار دادن یک رنگ اصلی در بخش هایلایت و یک رنگ مکمل در بخش سایه در عکس شما است. سایه‌های سرد و هایلایت‌های گرم بسیار رایج است، بنابراین می‌توانید به راحتی با ترکیبی از Split Toning رنگ آبی و زرد به نتیجه‌ی مطلوبتان برسید. اما همچنین باید سایر امکانات را نیز آزمایش کنید تا هر چه بیشتر کارهای خود را هنری و حرفه‌ای جلوه دهید.

توجه داشته باشید که تقریباً هر ویرایشگر عکس خام RAW بخش Split Toning را به یک شکل متفاوت ارائه می‌دهد. بنابراین مهم نیست که از چه نرم افزاری برای پس پردازش استفاده می‌کنید، فقط باید مقداری رنگ اضافه کنید !

3- عمق میدان را برای دستیابی به پس زمینه بهتر کاهش دهید

یکی دیگر از 5 روش برای ثبت عکس‌هایی هنری‌تر کاهش عمق میدان است. این یکی از موارد دلخواه شخصی من برای زیباتر کردن عکس است.

با عمق میدان کم، می‌توانید انواع جلوه‌های جالب بوکه را در تصاویر خود ایجاد کنید، بوکه نرم و خیره کننده در پس زمینه، سوژه‌های نرم و حتی تصاویری از نوع انتزاعی.

50mm, 1/2000 sec, Freelensed, ISO 250

اکنون، برای ایجاد عمق میدان کم، باید از لنزهایی با حداکثر دیافراگم نسبتا باز استفاده کنید ( چیزی در محدوده f / 1.2 تا f / 2.8 بهترین حالت است ). شما همچنین بهتر است یک لنز حداقل 50 میلی متری داشته باشید، و در صورت امکان می‌توانید به سوژه‌ی خود نزدیک شوید. هرچه به موضوع خود نزدیکتر باشید، اثر عمق میدان و بوکه بسیار بهتر خواهد بود.

توجه داشته باشید که فوکوس کردن هنگام کار در چنین دیافراگم گسترده‌ای می‌تواند دشوار باشد. بنابراین به نظر من بهتر است آن را روی حالت دستی قرار دهید و عملیات فوکوس کردن را خودتان انجام دهید.

برای افزودن بوکه به پس زمینه تصویرتان، می‌توانید یک منبع نور مجزا را در آن قرار دهید تا بوکه‌هایی نرم و جذاب داشته باشید، همانند تصویر پایین :

90mm, 1/100 sec, f/2.8, ISO 320

من همچنین توصیه می‌کنم در مورد سوژه‌ی خود کمی متفاوت‌تر فکر کنید. سوژه را به عنوان یک المان تکی پیش بینی نکنید. در عوض، به دنبال اشکال و خطوطی باشید که بتوانید از آنها برای ترکیب بندی قدرتمند‌تری استفاده کنید. به این ترتیب، شما می‌توانید از افکت فوکوس نرم برای ثبت تصاویر هنری‌تر و انتزاعی استفاده کنید.

پیشنهاد نویسنده : چگونه از خطوط هدایتگر در عکاسی استفاده کنیم ؟

4- برای الهام گرفتن، به کارهای خوب از عکاسان بزرگ نگاه کنید

اگر شما فردی هستید که به عکاسی با شیوه اختصاصی خودتان اعتقاد دارید، و دوست دارید وقتی از خانه خارج می‌شوید تنها نظر و رای خودتان در ثبت عکس‌ها مهم باشد ( ! )، ممکن است از این پیشنهاد کمی جا بخورید. پس از این همه تمرین، آیا واقعا الهام گرفتن ( یا به قول خودمان کپی کردن با رعایت قانون کپی رایت ! ) چیزیست که می‌تواند باعث شود عکاس بهتری باشیم، درست است ؟

اما درک این نکته بسیار مهم است که بدانید ایده گرفتن به معنای واقعی چیست و چه جایگاهی در کار شما دارد …

… البته اگر تاکنون ایده نگرفته باشید.

به همین دلیل از شما می‌خواهم که به کار عکاسانی که دوست دارید کنید نگاه کنید. این کار را همیشه انجام دهید. اگر دوست دارید، می‌توانید به سادگی عکاسان خوبی را در ژانرهای مورد علاقه خود پیدا کرده و کارهایشان را برای خودتان آنالیز کنید.

یکی از عکاسانی که کاریش را بارها و بارها مشاهده می کنم Jess Findlay است. در حالی که من به سمت موضوعات مختلف دیگر در عکاسی گرایش دارم، اما کارهای او الهام بخش همیشگی برای من بوده است.

یا می‌توانید افق دید خود را گسترش داده و به دنبال عکاس‌هایی از سرتاسر جهان باشید که ژانر متفاوتی را نسبت به علاقه شما دنبال می‌کنند.

( در واقع، من دوست دارم به کارهایی نگاه کنم که در حوزه‌های مورد علاقه من نیستند؛ می‌فهمم که ایده‌های تازه‌ای به من می‌دهند که اگر آنها را تنها در ژانرهای مورد علاقه‌ام جستجو می‌کردم، شاید هیچ گاه نتیجه‌ی دلخواهم را بدست نمی‌آوردم. )

وقتی به عکاسی که دوست دارید و کارهایش نگاه می‌کنید، از خود بپرسید :

چه چیزی است که این کارها را تا این حد خاص می‌کند ؟ چه چیزی است که جلوه هنری به آن بخشیده است ؟

سپس ایده‌هایی را برای ترکیب این سطح از هنر در کارهای خود ارائه دهید. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که نباید کورکورانه کپی کنید، اما سعی داشته باشید بخش‌هایی از این کارها را که می‌توانید برای بهبود عکس‌های خود استفاده کنید، استخراج کنید.

به عنوان مثال، اگر عکاس مورد علاقه شما به عکاسی از زوایای پایین علاقه داشت، شما هم می‌توانید از زوایایی مشابه عکاسی کنید.

اگر دیدید عکاس مورد علاقه‌تان دو موضوع متضاد را با هم مخلوط کند، سعی کنید خودتان هم برخی از موضوعات متضاد را با هم مخلوط کنید.

فقط امتحانش کنید، حدس من این است که شما خیلی سریع متوجه بهبود در عکس‌های خود خواهید شد.

بعد از اینکه به مهارت خوبی برسید، دیگر الهام گرفتن از آثار دیگران و یا استفاده از تکنیک‌های مشابه، شما را راضی نکرده و به سبک اختصاصی خودتان خواهید رسید.

5- برای ثبت عکس‌های انتزاعی، سرعت شاتر را کاهش دهید

اما نکته‌ی آخر از لیست 5 روش برای ثبت عکس‌هایی هنری‌تر برای اینکه ببینیم چگونه می‌توانیم عکس‌هایمان را زیباتر ثبت کنیم :

از سرعت شاتر طولانی، به صورت خلاقانه استفاده کنید.

به عنوان مثال، از حرکت یک گل عکس بگیرید، اما سرعت شاتر را پایین بیاورید، بنابراین جلوه‌ای از تاری بدست خواهید آورد.

سپس دوربین خود را به دور خود حرکت دهید، حتی وقتی عکس می‌گیرید. این نتیجه کار شما را جالب‌تر خواهد کرد، مانند تصویر زیر :

100mm, 1/6 sec, f/2.8, ISO 250

به شخصه، عاشق ثبت تصاویری با سرعت شاتر طولانی هستم. مطمئناً ثبت عکس‌هایی با تکنیک نوردهی طولانی نیازمند آزمایش‌های فراوان و تلاش‌های بسیار است، اما واقعا ارزشش را دارد. حتی در مواقعی که نور محیط کم است، می‌توانید از این تکنیک استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که باید دوربینتان را روی یک سه پایه قرار دهید تا از لرزش‌های احتمالی جلوگیری شود.

حال برای از ثبت تصاویر انتزاعی، باید دوربین عکاسی خود را در حالت Manual ( یا اولویت شاتر ) قرار دهید و سرعت شاتر را پایین بیاورید تا مدت زمان نوردهی به 1/10 ثانیه یا 1 ثانیه ( یا حتی طولانی‌تر ) برسد. سپس، بعد از اینکه خواستید عکستان را ثبت کنید، دوربین را حرکت دهید. من توصیه می‌کنم حرکت را با عناصر ترکیبی در صحنه خود تنظیم کنید ( به عنوان مثال، اگر در صحنه درختی وجود دارد، دوربین را در امتداد تنه درخت حرکت دهید ).

حالا شما عکس‌های مبهمی دارید که می‌تواند در ژانر انتزاعی قرار بگیرد و هنری‌تر از قبل باشد !

5 روش برای اینکه عکس‌هایی هنری‌تر و زیباتر ثبت کنیم : جمع بندی

اکنون شما چند روش آسان برای هنری‌تر شدن و زیباتر شدن عکس‌های خود یاد گرفتید.

از این گذشته، ثبت عکس‌های هنری لازم نیست سخت باشد …

… فقط شامل تغییر برخی چیزهای ساده می‌شود !

بنابراین برخی از ایده‌هایی را که من پیشنهاد کرده‌ام امتحان کنید و ببینید چگونه روندتان تغییر می‌کند. شرط می‌بندم نتیجه را دوست خواهی داشت !

سایر مقالات Jaymes Dempsey ( نویسنده این مقاله ) را می‌توانید از طریق وبسایت Digital Photography School مطالعه کنید.

300mm, 1/400 sec, f/6.3, ISO 320

امیدوارم نکاتی که در مقاله ” 5 روش برای اینکه عکس‌هایی هنری‌تر و زیباتر ثبت کنیم ! “ برایتان گفتم مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

رازهایی که اپل نمی‌خواهد فاش شود؛ ترفندهای مخفی دوربین آیفون که عکس‌های شما را حرفه‌ای می‌کنند!
  • 0
  • 224
مشاهده
دیافراگم فوق سریع f/0.95 و f/1.2؛ راز عکاسی بی‌نقص در نور کم و افکت‌های شگفت‌انگیز
  • 0
  • 297
مشاهده
تجهیزات نورپردازی که هر عکاسی در ۲۰۲۵ به آن نیاز دارد
  • 0
  • 349
مشاهده
مسابقه عکاسی زیر آب 2025؛ دریچه‌ای به دنیای جادویی اعماق دریا
  • 0
  • 280
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای